Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyunyu

félisten

Bakker, ma neztem a sarki CBAban, hogy mar az Amstelt is kukoricazzak :W

Igy kenytelen voltam dobozos HB-t venni 129-ert. :DDD
    Az legalabb sor.

Egyebkent Sparban, Tescoban szokott lenni dobozos Valentins buzasor, egesz kellemes aron (akciosan 200-220, nem akciosan 270-280), az nem rossz.
    Tescoban 180-ert vett Oettinger buza is kellemes volt.

Edelweissrol leszoktam, miota uvegenkent 250-270-rol felment az ara 300+-ra.
    Regi kedvenc barna Erdinger meg mar a 400-at verdesi. :O

Ir pubban mar regen jartam, sajnos mar akkor is egy ezres volt egy korso Guinness vagy Kilkenny.
    Volt szerencsem anno latni a pub raktarkeszletet, 20l hordo Guinness beszerzesi ara annyi volt, mint egy 50l-es Heineken :W

• nyunyu

félisten

válasz caizzz #31 üzenetére

a sör a következők miatt jó ital:
    - a legszarabb sör se szar annyira, mint pl egy közepesen jó bor

Hugomtol kaptam tegnap egy uveg Ikon Cabernet-Merlot bort.

Mivel a multkor vasarolt buzasor keszletem pont elfogyott, jobb hijan ezt probaltam meginni.
    Alapbol nem tudok mit kezdeni a borokkal, plane a vorosokkel.
    Sor sokkal egyszerubben ihato, nem kell hozza alkalom.

Ez raadasul meg szaraz is volt, igy izre is alulmulta az eddig kostolt legszarabb sort :(
    (Baltika #8, nem tudom, az oroszok hogy birtak annyira elqrni azt a buzasort, annak konkretan hanyas szaga volt, de lehet hogy csak en fogtam ki ezer eve allott hordobol csapoltat. Masodjara inkabb nem probaltam :DDD)

• nyunyu

félisten

válasz No-kia #18 üzenetére

Kukoricadara hasznalata komlo helyett nem olyan regi tortenet, alig par eve szoktak ra a gyartok.

Kukorica joval olcsobb, mint a sor karakteres izet ado komlo, ad egy enyhe edeskes izt a sornek, masreszt van egy olyan hozadeka, hogy nem lesz a sor olyan kodos, mint a komlotol, ha kitoltod poharba, akkor joval atlatszobbnak/tisztabbnak tunik.
    Ettol a kezdo sorivok jobb minosegunek nezik.

Elso ilyen magyar sor a Borsodi Borostyan volt, azota mar az alap Borsodit is kukoricaval "tuningoljak". :(

Igyal meg egy rendes cseh sort (Pilsner Urquell, Staropramen, Krusovice, Budweiser...), aztan erezni fogod a kulonbseget.

• nyunyu

félisten

Mostanaban sajnos nagyitoval kell keresni a _rendes_ soroket a boltok polcain, amibol nem sporoltak ki a komlot.

Aminek a cimkejen az szerepel, hogy kukoricadara van benne, az nem sor.

Plane vicces, hogy a Becks reklamjaban valtig allitjak, hogy a nemet tisztasagi torveny alapjan gyartjak XY evszam ota, erre a cimkejen ott figyel a kukorica, ami tiltott alapanyag.
    (Mondjuk a tisztasagi torveny a buzat is tiltotta, de attol meg a buzasort szeressuk.)

Magyar gyartmanyu sorok nagyon nagy resze emiatt tiltolistas nalam. (Borsodi, Soproni, de Dreher is kezd elkurvulni)
    Ugyanez igaz a "licensz alapjan" gyartott sorokre is, aminek csak a neve egyezik meg az eredeti sorrel. (Pl. Stella, Lowenbrau)

Igy valahogy mindig a cseh, vagy nemet buzasoroknel kotok ki :D
    Esetleg Gosser.

[szerk:]Hejneked jellegu "like canouing: fucking close to water" lagereket nem iszom.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés