- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Keserű méz nevű sört próbáljátok ki..
horror ára van de nagyon finom!! -
Beri
addikt
A borsodi hulladék, a magyar sörök közül nálam a soproni a nyerő. A citromos gösser továbbra sem sör (ahogy a bacardi breezer sem rum).
A lager ("konzervált" sör, amit a teszkóban kapsz üvegben) úgysem lehet igazán jó, viszont egy helyi főzésű, minőségi sör szerintem nem arra való, hogy litereket döntsünk magunkba belőle. Kicsit olyan ez, mintha a bort a fröccshöz hasonlítanánk.
Egyébként a becks se rossz (hiába történik megannyi szentségtörés az előállítása során), nagyon jól csúszik, lágy, nem fogja senki elhúzni a száját, hogy neki túl tolakodó lenne.
A heinekenre majdnem ugyanez igaz, csak ő édesebb.
A gössert meg szeressem, csak sokszor elég veszélyes áron kapható vendéglátóipari egységekben.
A stella valami, ami jól indul, de a végén mégis azt gondolom, hogy ezt a sört bizony elrontották. Próbálja szegény megmutatni az ízeit, de csak annyit ér el vele, hogy pár casual sörfogyasztó fintorogva tologatja az asztalán.
A kőbányai egy egyszerű, őszinte lé, ami még akár sör is lehetett volna.
A kozel valami, ami egyszer régen jó volt (amíg a csehek gyártották, úgy ittuk, mint az anyatejet), aztán egy íztelen üdítő lett belőle, mióta a dreher főzi.
A pilsner még egy említésre méltó sör, karakteres, élvezhető, ha egy kozel után bontasz egyet, csak pislogsz, hogy mit ittál idáig.
A steffl sem ízlik igazán, de biztosan velem van a baj, mert találkoztam már pár rajongóval.Brutális eb: A Krušovicére még egy plusz pont tőlem is
-
Azt hiszem a borsodit át kell pontoznom, iszonyat keserű
-
Brutális eb
addikt
Krusovice,Pilsner,Gambrinus,zöld Kozel.
Megyek és le is rohanom a cseheket.
-
Lortech
addikt
félrement a hozzászólás.
hogy írjak is valamit, szilveszterre alapsörnek soproni 1895-öt vettem. Nem ízlik, régen valahogy jobbnak tűnt, de elmegy (2-es).
-
V.Stryker
nagyúr
Azért a citromos gösser-rel óvatosan. Én egy délután megittam vagy tíz 0,33-asat belőle és azóta ha kettőt megiszom, már fosok tőle.
Én egyébként nagyon szeretem a Lild-ben kapható Perlenbacher-t. Na az sör.
A Lóbányai Homályost is kedvelem, de az sokszor nagyon savas.
A Heineken meg 1-es. K.rva szar lett. -
Tv
senior tag
Szerintem kevered valamivel. A köbányai nemigen 100ft sehol legalábbis tudtommal/felénk
Annyiért tényleg remek lenne, de itt még akciósan is több jócskán. A borsodit szeretem, de az árral már kicsit kezdenek elszállni. Konkrét kedvenc nincs. Vagy házifőzésűt veszek ( ez kb mindet veri nagyjából) vagy HB, Steffl, meg a Lidl-ben is van 1-2jóféle sör olcsón (pl. Argus, Finkbrau).
-
nyunyu
félisten
Bakker, ma neztem a sarki CBAban, hogy mar az Amstelt is kukoricazzak
Igy kenytelen voltam dobozos HB-t venni 129-ert.
Az legalabb sor.Egyebkent Sparban, Tescoban szokott lenni dobozos Valentins buzasor, egesz kellemes aron (akciosan 200-220, nem akciosan 270-280), az nem rossz.
Tescoban 180-ert vett Oettinger buza is kellemes volt.Edelweissrol leszoktam, miota uvegenkent 250-270-rol felment az ara 300+-ra.
Regi kedvenc barna Erdinger meg mar a 400-at verdesi.Ir pubban mar regen jartam, sajnos mar akkor is egy ezres volt egy korso Guinness vagy Kilkenny.
Volt szerencsem anno latni a pub raktarkeszletet, 20l hordo Guinness beszerzesi ara annyi volt, mint egy 50l-es Heineken -
Lortech
addikt
löwenbrau 2,5
kőbányai világos 2,5
aranyhordó 1,5
borsodi világos 2,5
becks 2
szalon 2
miller 2
szalon barna 2,5
Tikettes, Rákóczi, Szent István, Adambrau és tsai 1
heineken 2
stella artois 3
steffl 2
zipfer 3
borsodi borostyán 2,5
borsodi bivaly 2
amstel 3
amstel bak 2,5
dreher bak 3,5
dreher classic 3
staropramen világos 2,5
staropramen cerny 3
pilsner urquell 3
hb sima 2,5
hb búza 3,5
löwenweisse búza 3
edelweiss búza 3
hoegarden búza 3,5
paulaner búza 4
kaiser 3
carlsberg 2,5
krusovice vili, barna 4
guinness draught frissen, csapoltan 4,5
guinness red 3,5
budweiser 3
kilkenny 4
holsten premium 3
spaten 1,5 (a régi-régi még ennél is szarabb volt)
duvel 4
tuborg 3
mythos 2,5
arany ászok 2,5
chimay blue 4
leffe Blonde 3
kwak 3,5
delirium tremens 3,5
foster's 2,5
steiger barna 3
gösser 3
gösser bock 3
zlaty bazant vili 2,5
kozel 2
saris 2,5
soproni 2
soproni 1895 3
soproni démon 3
ottakringer 3Amelyiknél van ilyen, általában a magyar, licenszelt változatot pontoztam, az eredeti többnyire klasszisokkal jobb, pl spaten. Ahol nem írtam külön v nem egyértelmű a névből ott a márka leggyakoribb alap sörére gondolok.
Nem adtam 5-öst, nálam ezek a házi v. belga kézműves sörök, de ilyenekhez csak fesztiválon volt szerencsém eddig. -
moha21
veterán
Én csak azt írom le amiket szoktam inni. Hangulatfüggő mikor mi esik jobban.
Holsten, Pilsner, Stella, Heineken, HB, Lowenbrau, Kőbányai, Beck's
-
jookomak
őstag
Kár hogy a jó sörökről kevés szó esik
Érdemes egyébként a külföldi söröket kint megkóstolni, tök más, mint az itthoni. Ittam Prágában pilsner urquellt, sokkal jobban ízlett, mint az itthon. Staropramen annyiba került kint egy liter, mint itthon a fél literes korsó. Kozel sem az, amit itthon megismertünk. Stella-t hivatalosan is a "magyarok ízléséhez igazították".
Löwenbrau itthon valami olcsó sör, Németországban egy jó alap sör a HB-val egyetemben. -
nem_tom
őstag
Akkor itt az enyém is:
Löwenbrau - 2 pont
Heineken - 2 pont
Stella Artois - 100 pont (nem elírás - legjobb)
Soproni - 2 pont
Borsodi - 5 pont
Citromos gösser - 1 pont
+Arany Ászok 6 pont
+Steffl 4 pont
+Kőbányai 4 pont
+Rákóczi 1 pontHozzátenném, hogy az én szememben a citrigösszi nem sör, hanem limonádé.
Stellára meg sajnos nem telik. -
válasz
Szten Márs #68 üzenetére
Lehet. De mint mondtam, ez egy szubjektív lista. Attól függetlenül, hogy nektek melyik ízlik.
-
válasz
Szten Márs #68 üzenetére
Így van, pont fordítva kellett volna pontozni.
Bár hozzáteszem, egyáltalán nem vagyok sörös típus, inkább kerülöm a sört (egyéb alkoholos italokat nem feltétlenül). De azért tudom mi az a prémium márka, és hát mikor még fiatal süldő vérpistike voltam, egész másképp vélekedtem erről a sorrendről.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Thunderzolee #67 üzenetére
Túlságosan sör ízük van
Amúgy ha megnézed, minél kevésbé van sör íze az adott terméknek, annál nagyobb pontszámot kapott. Gyanús, hogy a cikkíró tulajdonképpen nem szereti a sört. -
Stella, Heineken 3.5
Köszönjük, Emese.
-
törölt tag
Steffl amúgy milyen sör? 0-5 ig értékelje valaki
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #61 üzenetére
jaja. édesebbek talán.
lehet, majd két éve nem ittam már olyat, nekem se tökéletes az emlékezetem
-
Szten Márs
nagyúr
Igen, én is mondtam, hogy eltérő az ízviláguk
De épp az a lényege, azért érdemes kipróbálni.
Amúgy, ha csak nincs valami gond az emlékezetemmel, rendesen Löwenweisse-ként fut.Inkább Edelweiss-t szoktam venni, egyszerűen, mert gyakrabban látom, de a Löwenweisse-t is saját nevén szoktam leakasztani a polcokról.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #59 üzenetére
Pilsner tényleg egyik legjobb pilseni. és kapható itt svédeknél
(egyébként a zlatyi is)
a Löwenwiesse szerintem magyarul Löwenbrau Hefeként fut. szűretlen búzasörökkel egyébként óvatosan, pilseni sörökhöz képest (az említettek mind azok a gösser citrom kivételével) eléggé eltérő az ízviláguk.
amit még Magyarországon érdemes kipróbálni, az a barna Dreher, szerintem simán a legjobb magyar sör. méltatlanul kevés helyen kapni viszont, hipermarketekben szokott lenni, egyébként pl a körúton a Stexben szolgálnak fel.
szerk: azért szerintem a stella bőven veri a soproni/borsodi duót (meg az ászokot is). heineken se rossz, egyszerűen az a pilseni seize sebűze partysör archetatípusa, és mint olyan, annál nem is lehetne jobb (mindenkinek elfogadható, ugyanakkor viszont semmi extra). mondjuk ha belga, akkor már Leffe, bár az már tényleg nagyon más árkategória. meg néha Auchanban/Tescoban vannak extrább sörök (La Divine, Bombardier).
-
Szten Márs
nagyúr
Amit kóstolj meg: Pilsner Urquell.
Bár személy szerint inkább a búzasöröket szeretem. Amit szinte minden nagyobb boltban látni az az Edelweiss és a Löwenweisse.Egyik sem épp egy Borsodi kategória, szóval lehet meglepetés fog érni
A búzasör íze amúgy teljesen más, és a szűretlen búzasöröknek az állaga is, mint a rendes söré, szóval ne lepődj meg, ha kipróbálod azokat is. Mindenesetre - legalábbis részemről - egy jóféle búzasör után rendes sört inni olyan, mintha egy jobbféle Mercedes után visszaszállnál egy régifajta Opel Astra-ba. (Nem, nem vagyok nagy autórajongó és szakértő, tehát tetszőleges két autót mindenki képzeljen a példában felhozottak helyére, legalábbis, aki jobbat tud) -
Szten Márs
nagyúr
HB = Hofbräu München
-
törölt tag
Nálam a cikkben levők mindegyike az a kategória, hogy nem szívesen adok érte pénzt. Sőt, a Borsodit legtöbbször még ingyen sem vagyok hajlandó meginni, szerintem bűn rossz.
A citromos Gösser kivétel mert szeretem, de az meg nem sör.Már gondoltam arra is, hogy velem van a baj és egyszerűen nem szeretem a sört, erre a Belgában olyan szenzációsakat sikerült sikerült innom, hogy csak na! Nálam azóta ezek jelentik a sört, a többiek pedig többnyire a kötelező italt, amit szinte csak azért fogyasztok, hogy ne nézzenek ki a társaságból.
Nekem egy közepesen jó bor is kategóriákkal jobban ízlik, mint a "legszarabb" sör. Pedig az a bor, amit én itt a közepesen jó alatt értek, valójában a boroknak még az alja. Árban ~1500 forint/üveg.
-
eXodus
őstag
"5 felett bármikor, bármennyit
Az alatt pedig csak módjával"Én az hittem ez /üvegre vonatkozik. El is gondolkodtam rajta h jah.. van benne valami.
-
-
Vangelis
félisten
sajnos rossz az izlésed!
Borsodi nem ér 5 ponot.
A kőbányai ezerszer jobb!
Legjobb egyébként a Gösser, HB, meg a drágábbak közül néhány.
Becks sem rossz 4
Kőbányai 4
Borsodi kb 3
Tesco lager 4% szintén és 4 pontot
Tesco 4,5 % 5 pont
Steffi 5 pont olcsó és jó
gösser 9 pont
Soproni egy xar
arany ászok: 5 pont
dreher classic 5 pont
Nekem a leges legjobb a rolling rock és a HB ből az volt amin egy csaj van a címkén.(sehol nem találok)A mostani legjobb: ... hát nehéz kérdés.... maradok a gössernél.
-
vans?
őstag
válasz
Szten Márs #46 üzenetére
De a Borsodi se nyerjen mar vazz..
tudom, szubjektiv.
-
Szten Márs
nagyúr
A Borsodi nyert, a citromos Gösser-t nyugodtan figyelmen kívül vehetjük, mivel sörökről van szó. Szerintem csak véletlen keveredhetett oda, és a következő, üdítős cikkbe akarta tenni
Amúgy annyira lehetett tudni, hogy minden harmadik kommentben a citromos izé lesz terítéken. De komolyan hogy került az a sörök közé? -
vans?
őstag
A Borsodi es citromos Gosser nyertek?
lol.
-
Hát a borsodi szerintem is szar.
Najó, írok azért indoklást is: kurvára szénsavas. -
Tomaaasz
aktív tag
a citromos sör, az p*nci sör...
-
nyunyu
félisten
a sör a következők miatt jó ital:
- a legszarabb sör se szar annyira, mint pl egy közepesen jó borHugomtol kaptam tegnap egy uveg Ikon Cabernet-Merlot bort.
Mivel a multkor vasarolt buzasor keszletem pont elfogyott, jobb hijan ezt probaltam meginni.
Alapbol nem tudok mit kezdeni a borokkal, plane a vorosokkel.
Sor sokkal egyszerubben ihato, nem kell hozza alkalom.Ez raadasul meg szaraz is volt, igy izre is alulmulta az eddig kostolt legszarabb sort
(Baltika #8, nem tudom, az oroszok hogy birtak annyira elqrni azt a buzasort, annak konkretan hanyas szaga volt, de lehet hogy csak en fogtam ki ezer eve allott hordobol csapoltat. Masodjara inkabb nem probaltam)
-
nyunyu
félisten
Kukoricadara hasznalata komlo helyett nem olyan regi tortenet, alig par eve szoktak ra a gyartok.
Kukorica joval olcsobb, mint a sor karakteres izet ado komlo, ad egy enyhe edeskes izt a sornek, masreszt van egy olyan hozadeka, hogy nem lesz a sor olyan kodos, mint a komlotol, ha kitoltod poharba, akkor joval atlatszobbnak/tisztabbnak tunik.
Ettol a kezdo sorivok jobb minosegunek nezik.Elso ilyen magyar sor a Borsodi Borostyan volt, azota mar az alap Borsodit is kukoricaval "tuningoljak".
Igyal meg egy rendes cseh sort (Pilsner Urquell, Staropramen, Krusovice, Budweiser...), aztan erezni fogod a kulonbseget.
-
Tv
senior tag
Az alsó az limonádé inkább. Ovis koromban ittam ilyet
-
CséZé
őstag
eléggé kezdő sörivó lehetsz te...
-
mexicanraven
senior tag
Hááth, a Borsodi inkább 2,5 pontot érdemelne, az íze elmegy, ár/érték aránya jó, de van sör bőven ami felülmúlja (és sokszor nem is sokkal drágábban)!
-
GabN73
addikt
Még mindig azt kérdem: Hol a Guinness?
-
moha21
veterán
Holsten ruleZ! : ) 4 C -on. :>
Ja és persze csak csapolt vagy üveges.
-
GabN73
addikt
amúgy keverte már valaki a sört whiskyvel? Mert finom
-
Borsodi 5, stella 3.5
. Mondjuk nalam barmelyik johet orrverzesig, de ha lehet valasztani, akkor stella, zlaty bazant, amstel, steffl.
-
caizzz
senior tag
az már rég rossz, ha értékelni kezdni az ember a söröket ahelyett, hogy mindet meginná.
a sör a következők miatt jó ital:
- a legszarabb sör se szar annyira, mint pl egy közepesen jó bor
- a legszarabb sör is még képvisel egy minimális ihatósági értéket, míg más piáknál már ha kicsit a minőségi alá megyünk, összefossuk-hányjuk a várost
- a lényeg tehát, hogy egy igénytelen ital, és pont ebben rejlik igazi ereje.a citromos kutyulmányok meg pic*áknak valók.
-
válasz
Crystalheart #20 üzenetére
Igen, de egy idő után megszokod, és ízleni fog
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Crystalheart #28 üzenetére
Hát mondjuk akkor a répának is lehetne hányás szaga - ugye minden hányásban van répa
-
Crystalheart
őstag
válasz
Szten Márs #27 üzenetére
Bár lehet hogy csak a részeges hányáshoz hasonlít, talán épp mert annak egy "feldolgozatlanabb" változata, nem tudom.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Crystalheart #23 üzenetére
Az a helyzet, hogy én a grapefruitot meg a pamelo-t is imádom, a tonicot is, a gyógyszereket meg konkrétan el szoktam szopogatni, vagy ha nincs rá türelmem, szétrágom őket
Szóval nincs túl sok gondom a keserűvel.
Amúgy nem tűnt fel, hogy hányásszaga lenne a sörnek, de majd ha legközelebb találok valahol egy kiadós hányást, veszek mellé egy sört és összehasonlítom őket -
GabN73
addikt
Hol a Guinness?
Nekem a Heineken is ízlik de a borsodihoz képest drága és nem is jobb annyival.Szóval Borsodi & Soproni
Citromos gössert meg igyon a.... -
szombatitomi
senior tag
Más az ízlésem, nekem szinte pont fordítva van.
Citromost nem annyira szeretem, a Borsodi valamennyivel jobb, nálam az 5 pontos a Heineken.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Szten Márs #22 üzenetére
Hát nekem már a grapefruit is sok, a pomelo meg nagyon sok, ami a keserűséget illeti, extra édesszájú vagyok, úgyhogy asszem kösz, nem. A sör szaga úgyis hányásszerű, felőlem meg aztán lehet bármilyen jó valaminek az íze, ha a szagát nem bírom. Ez van a hús- és gombaételekkel, meg a főtt káposztával is.
Csak azért furcsa, mert mégis nagyon sokan szeretik, pedig a keserű íz nem kimondottan népszerű.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Crystalheart #20 üzenetére
Nem kifejezetten az a keserű, mint pl a gyógyszerek, de igen, mondhatni, hogy a keserű szó is szerepelhet az ízvilágának jellemzésében. Amúgy ízekről nagyon nehéz beszélni, pontosabban nehéz őket leírni, szóval ha érdekel, próbáld ki
Pl. a tonicra is a keserű szót kell használnunk, mégis baromi jóTonic - gyógyszer (mittudomén pl. algopyrin) - grapefruit - sör - mind más, mégis mindre mondjuk, hogy keserű.
nyunyu:
Ha csak tehetem, én is búzasöröket iszomMondjuk teljesen más világ, nem is összehasonlítható a kettő.
-
Crystalheart
őstag
Amúgy én azt hallottam, hogy a sör keserű is. Igaz ez?
-
Szten Márs
nagyúr
Az a citromos izé nem valami női üdítő? Az mit keres a sörök között?
-
Sweet Lou 6
addikt
nekem ezek közül pont a löwenbrau és a stella ízlik a legjobban
-
nyunyu
félisten
Mostanaban sajnos nagyitoval kell keresni a _rendes_ soroket a boltok polcain, amibol nem sporoltak ki a komlot.
Aminek a cimkejen az szerepel, hogy kukoricadara van benne, az nem sor.
Plane vicces, hogy a Becks reklamjaban valtig allitjak, hogy a nemet tisztasagi torveny alapjan gyartjak XY evszam ota, erre a cimkejen ott figyel a kukorica, ami tiltott alapanyag.
(Mondjuk a tisztasagi torveny a buzat is tiltotta, de attol meg a buzasort szeressuk.)Magyar gyartmanyu sorok nagyon nagy resze emiatt tiltolistas nalam. (Borsodi, Soproni, de Dreher is kezd elkurvulni)
Ugyanez igaz a "licensz alapjan" gyartott sorokre is, aminek csak a neve egyezik meg az eredeti sorrel. (Pl. Stella, Lowenbrau)Igy valahogy mindig a cseh, vagy nemet buzasoroknel kotok ki
Esetleg Gosser.[szerk:]Hejneked jellegu "like canouing: fucking close to water" lagereket nem iszom.
-
Probber
őstag
Ezek közül egyik sem szerepel az én saját listámon.
-
stangli
senior tag
Heineken, Stella ami 10es skálán 6os, 7est kaphatnak. Ennél többet egy kommersz sör sem kaphat, csak az apátsági sörök...
-
EczkE
veterán
És a Kőbányai?
-
Crystalheart
őstag
(Szerintem minden sör irtó büdös, úgyhogy igyon a halál.
De a sörreklámok jók szoktak lenni.
)
-
stangli
senior tag
a citromos gösser nem is sör
-
bubi92
őstag
a borsodi szar sör.
-
EczkE
veterán
A Gössert adom!
Jó a heini is, meg a Stella. Borsodi se rossz.
-
LadyLorien
tag
24-én beszljünk a sörről topik
DDDDDDD
-
Bling95
őstag
bármit csak azt a limonádét ne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest