- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
Új hozzászólás Aktív témák
-
eziskamu
addikt
Gyerekek. Értem én, hogy ipv6, értem én hogy Szaharába jó netezni a homokszemeknek
, értem én, hogy multicast, és a médiaszervernek elég egy címre kiküldeni a cuccot, értem én, hogy egyszerűbb fejléc, de bakker, nincs valami érthető leírás, hogy egy képzeletbeli otthoni ipv6-os routerrel mi a tökömet kell kezdeni, és az otthoni hálózat gépei is a szolgáltatótól kapnak címeket (vagy legalább alhálót+ MAC címből képzett host azonosítót)? Meg írnak link-local és site local címeket. Ebből valamelyiket megkapják a helyi gépek pluszban, csak helyi kommunikációhoz? Olvastam Cisco-s anyagot, de nekem onnan se volt tiszta.
-
eziskamu
addikt
Lehet benne valami, meg ugye NAT-olni se kell (viszont már gondolom a tűzfal szolgáltatásra érdemes valami erősebb módszert alkalmazni, vagy pár plusz sort hozzáadni a tűzfalszabájokhoz), meg ha egyszerre szeretnénk használni a két stack-et (mondjuk 10 évig biztos kell még az ipv4), akkor már csak kevés az erejük.
-
eziskamu
addikt
válasz
attila9988 #30 üzenetére
Sok helyen írták már hogy szoftverfrissítés megoldaná. Hát szerintem meg még az sem. Sok régi olcsó router még a torrentet is alig bírta (persze a gyári beállítások se segítették a dolgot).
Na most ha ugyanezt mutatványt nem 4 bájtos címekkel kellene, hanem 16 bájtosakkal, akkor abba belekergül (lassul) szerencsétlen. Eleve 32 bites architektúrájúak, ami feküdt is az 32 bites ipv4 címekhez, de ezentúl 4x-er annyit kell számolgatni egy címmel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.