- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jakuu
őstag
"tipikus hozzáállásod van a magas szintű programozáshoz"
Nem te ezt allitottad. Tehat ram celoztal, nem altalanositva. Tehat most is terelsz.
De menjuk tovabb.
Osszetudtuk mar hasonlitani az ilyen API milyen limitalo tenyezekkel bir a hw szamara. (console vs PC)
Csak egy peldat emlitek.
Tudod mi peldaul a Command Buffer ? Meg azt sem lehet direkt modon kezelni es ez oriasi hatrany.
Megkerulesre sincs lehetoseg, mert az API a driveren keresztul szabalyozza le a folyamatot.
Es itt nem csak szimplan a megjelenitesert felelos GPU-krol beszelunk csak, hanem altalanossagban az egesz platformra nezve.
Amit nyerunk a reven elveszitjuk a vamon. Sot meg annal tobbet is veszitunk, mert a limitaljuk a kepessegeket es a sebesseget, raadasul nem is kis mertekben -
Jakuu
őstag
Megint semmi erv, csak ures fecseges elterelve arrol a szimpla tenyrol a figyelmet, hogy egy olyan egyszeru kijelentessel nem tudsz megbirkozni, hogy a directx az megkotest jelent a hardver bizonyos mukodesi szintjein.
Amikor megkerdezem hogy miert ellenkezel ezzel, mikor nem csak en allitom ezt, hanem a komolyabb programozok is Carmacktol (itt meg ertheto lenne a fentartas hiszen Carmack mashogy gondolkozik kotodese reven) kezdve az emlitett AMDs uriemberig, jon a "mennyiben igazol ez a cikk" ?
Leforditsam neked azokat a reszeket, ahol a dx megkoteseirol beszel es a programozoi magatartasrol??"A mobil platformok egyik hajtó ereje az indie fejlesztők tábora.
Errol meg nem is mondok semmit.Arrol meg plane nem, hogy szerinted aki alacsony szinten tud kodolni, az tuti, hogy c++ ban vagy hasonlo magas szintu programnyelveken sok hulye.
Szoval felteszem megyeszer, szerinted miert irja mindenki le, hogy a dx megkotest jelent, ha szerinted nem ?
-
Jakuu
őstag
Micsoda kamu uristen.
Egy autoszerelotol. Itt int 19h
Raadasul meg tovabb folytatod azzal, hogy "Azt állítod, hogy a dx sz*r"
Ezt allitottam volna. Hol irtam en ilyet ? Gondolom majd most jon a magyarazat arrol, hogy atvitt ertelemben blabla.
Nem en azt allitottam es nem egyedul vagyok ezzel, hanem mas is ezt allitja, mint pl az Nvidia,AMD fejlesztoi sot maga az AMD GPU fo fejlesztoje is, hogy megkotest jelent. Lasd cikk, mar ha a magyarazatra is kivancsi vagy. Persze mindenki hulye csak te vagy a helikopter es mindenki dx ellenes amikor ilyet allit.
Ezek a tenyek es nem kell hozza a korites, hogy egysegesitett API, mert arrol csak te kezdtel el beszelni, hogy vedelmedbe vedd az altalad szeretett DX-et.
Raadasul csak ugy mondom, pont az ilyenek miatt egyre tobb a gagyi programozo a szakman belul, mert eloveszik mondjuk a Visual studiot felmennek forraset az ablakezelesi rutinhoz etc es egyszeruen bele copy pastezzak a kodjaikba. Na ilyeneknek tenyleg jo a kozos API, de amikor mar alacsony szintu kodot kellene elhelyezni akkor azon gondolkoznak el, hogy ezt miert nem tanitottak nekik a Gabor Denesen. -
Jakuu
őstag
Bennem meg azt tudatosult, hogy szakmailag valoszinuleg pistike szintjen allsz. Meseld mar el nekem, mi a foglalkozasod, ha mar egy programozonal jobban ismered a technologiat a directxet es a szakmat korulvevo allapotokat stb.
Vazold mar fel nekem hol szivtad magadba ezt a tudast. Leirtam mar mindent, nem fogom ismetelgetem magam.
De egy valamirevalo valaszt nem kaptam csak az ismetelt kerdeseket a semmirol es terelest teljesen mas palyakra.
Meseld mar el nekem, hogy miert erolkodsz azzal, hogy beakarod bizonyitani, hogy a directx nem koti meg a harver kepessegeit sot... micsoda elony.Rajta lassuk azokat az erveket, hogy amit leirtam az nem ugy van es elkanyarodni a kozos api egyseges blablaja fele.
-
Jakuu
őstag
Bazz ??? Gondolhattam volna hogy mar megint egy szerencsetlen, aki ha leirnak valamit a DX-rol, akkor azt egybol szemelyes sertesnek veszi, mert azt gondolja magarol, hogy MS alkalmazott.
Az meg egyenesen nevetseges, ha leirnak egy kerdest, az kerdessel probal valaszolni valaki ra. Mint "Ki mondta, hogy ezentúl csak dx lesz?"
Ezt irtam volna, hogy te azt mondtad, hogy ezentul csak DX lesz ?
Apple & Google ? Talan a keszulekehez szorosan kapcsolodo szoftverreszt a masik keszulek kozponti egysegenek a reszekent eroltetik a masikra? Vagy kulon allo es mastol fuggetlenul mukodnek ? Nem. Szo sincs errol.
Atjarhatosagot biztosit ?
Ezen meg jokat rohogok. Talan az androidos tablakon,okostelefonokon egyebb keszulekeken van dx ? Nincs. Jaj, de jo megis mukodnek nelkule.
Friss belepo ? Egy monstre cegrol beszelunk, amelyik ahova beteszi a labat azonnal komoly konkurenciat jelent, lasd konzoloknal nehany ev kellett.
Es pontosan erre megy ki most is a jatek. -
Jakuu
őstag
Megint felrebeszelsz. Egy megjegzes tortent, megpedig az hogy felesleges belekeverni a keszulekekbe a dx-et, mert csak lassitja oket. De te meg erolkodsz itt, hogy ez nem igy van es teljesen masrol irkalsz.
Mutasd mar be nem, hogy a tobb szazmillio eladott okosmobilnak, hol volt eddig szuksege DX-re ? Elvoltak nelkule ? Igen es meghozza kotetlenul es fuggetlenul egy nagy ceg kulso rahatasa nelkul.
A DX-et belekeverni a feljodesbe a leheto legnagyobb marhasag , ami ezen a platformon tortenhet.
De te ugy latszik nagyon szeretnel egy MS-tol fuggo platformot, ahol a cel csak az, hogy iranyitas resze meglegyen a piacon. Tudod mit egeszsegedre.A droid kitudott hala istennek szakadni a korbol, mert eleve nem volt olyan behatarolo tenyezo a piacon, mint a PCnel, a linux karara.
-
Jakuu
őstag
Aki itt teved az te vagy. Ezert oktatlak ki, hogy jo diak modjara tanulhass.
Bizony sokkal kevesebb az okostelefon piacon az elteres. Nem veletlen, hogy alacsony szinten is siman leprogramoznak teljesen mas keszulekekre azonos programokat, annelkul, hogy kozos szoftverhatter kellene.
Senkit nem erdekel, hogy mas ag, vagy mas celok vagy eszkozok.Mivel a felvetes se arrol szolt, hanem arrol, hogy a directx zart keretek koze szoritja a keszuleket es emiatt hatranyt szenved sebessegben.
"Mi lenne, ha minden egyes soc-ra külön kellene fordítani, optimalizálni, vagy esetleg még jelentősen át is írni a dolgokat?"
Miert most nem ezt teszik ? LOL Es koszonik jol elvannak dx nelkul is.
-
Jakuu
őstag
Elony hogy 100x-or lassabb minden ? Ertem.
Persze,a telefonoknal van am kulonbseg van par darab legrosszabb esetben is nehany szaz eltero struktura,mert az okostelefonok ideje nem a tavolimultba nyulik vissza. Mig a masik oldalon tobb ezer/tizezer eltero hardver elem van.
Nem akarlak megbantani, de en meg assemblyben is tudok programozni, az szamodra valoszinuleg biztos bonyolult lenne, sot komoly scene versenyt is nyertunk az Exceed-el. Szoval te ne akard nekem bemutatni a programozast, ha megkerhetlek ra, de csak azert ha mar "nem" ilyen tamado jellegel irkalsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest