- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Apple Watch
- Netfone
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha megnézed a fizikában volt korrekció, s a newtoni fizika hibáit nem a puffer fedte el, hanem elértünk a határaihiz, ezt észrevettük és túlléptünk rajta. Mindemellett még mindig nagy százalékban ad a méréshatáron belül pontos eredményt, a pontosabbakhoz mérten töredék számítási kapacitással.
#125 Gabás: amennyiben igazad lenne, akkor kormányhiba lenne azon autóbaleset oka is, amelyenél a sofőr kanyarodik rosszul.
-
bambano
titán
azért nem vesztette érvényét mára, mert soha nem is volt érvényes.
csak elég nagy pufferek voltak a rendszerben, amik elfedték ezt a tényt. de ezek a pufferek mára elfogytak.
illetve lehet csalni a modellel úgy, hogy nem mindegy, hogyan választod meg a vizsgált rendszer határait. ha pl. határnak az usa földrajzi területét veszed, akkor lehet folyamatosan növekedni. de amint a vizsgált terület határa eléri a földrajzi maximumot (bolygó), vége a dalnak. -
bambano
titán
biztos vagyok benne, hogy nem csak én jöttem rá, olvasok olyan hozzászólásokat, amikből kiderül, hogy más is. csak engem pl. nem fizet senki azért, hogy olyan dolgokat mondjak, amik tetszenek a részvényeseknek, így én mondhatok olyat is, ami másnak nem tetszik.
mindenki álláspontját az üléspontja határozza meg.
-
janos666
nagyúr
Szerintem is az elméleti modellek (illetve azok alapfeltevései, peremfeltételei) és a valóság közti kapcsolattal van nagyobb probléma, mint azzal, hogy mennyire értenek akár a matematikához vagy excel-hez, akár a közgazdasági elméletekhez, amik a tankönyvekben vannak.
Mikor nekem kezdték a közgazdaság alapjait tanítani, akkor jól szórakoztam, mert nagyon komolyan vette magát az öreg előadó, miközben "józan paraszti ésszel" abszolút marhaságokat fektetett le az elméleti modellek axiómáiként. (Persze tudom, hogy én csak ízelítőt kaptam, és vannak más elméletek, viszont nagyjából sejthető, hogy ami jelenleg a világot működteti, az mégis a mosolyogtató kategóriából kerül ki. Kérdés itt merre görbül a mosoly.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Gumi és felni topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Call of Duty: Warzone
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest