- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Egyrészt én ezt a rendszerességet nem tapasztaltam még bulvárosodás terén, másrészt heti 1 lécalatti cikk még nem lenne tragédia, átlag olvasóként nincsenek extra igényeim.
Egyébként meg arra a heti 1-re is oda lehet írni, hogy nem tetszik ezért meg ezért és szeretném, ha nem ez lenne a tendencia. Hátha tényleg nem ez lesz....Te másként gondolod?
-
fsb1000
nagyúr
Szerintem érdemes reálisan fogalmazni, ha kritikát gyakorlunk, különben saját magunkat és véleményünket hiteltelenítjük el.
Én csak a címlapos cikkeket olvasom, mert azt tálalják fel fórumozás közben. És nem egy süllyedő hajót látok, hanem olyat amit nem kiegyensúlyozottan pakolnak meg és jól látható irányba húz, valamint olyan szócsövekkel is próbálnak utasokat verbuválni és marasztalni, amely egyesek fülét sértheti.
Tehát nem dramatizálom túl a helyzetet, de ha marhalábszárat szolgálnak fel hátszínnek álcázva a kantinban, akkor szólok a fedélzetmesternek, hogy térítse már észhez az illetékeseket.
Ez van.... a hajó megy, jó a kilátás és közben csacsogok a többi utassal. Lehetne rosszabb is.
De azt tudnia kéne a kapitánynak, hogy ezen a hajón senki sem returt váltott. -
Ize, felteteleztem, hogy tudod, mit jelent az, hogy 'modell'. Azt is mondhatnad, hogy a newtoni fizika sosem volt ervenyes, csak elfedte az a puffer, hogy tul lassan haladtunk/nem voltak eleg pontosak a meroeszkozeink. Ennek ellenere en ugy gondolom, hogy a newtoni fizika meg mindig jo modell az esetek egy jo reszere.
A lenti megjegyzesedet a reszvenyesekrol meg nem is ertem, komolyan. A kozgazdasagi kutatasok eleg keves reszet finanszirozzak (kozvetlenul) cegek. Joval kevesbe, mint pl. informatikai kutatasokat, vagy mondjuk jarmuipari kutatasokat.
Csak ugy hozod fel ezeket a revelaciokat a fenntarthato fejlodesssel kapcsolatban, mintha 1920 lenne. Kicsit olyan ez, mint amikor a gamer topicokban fikazzak a jatekosok Carmackot, hogy miert nem csinalt ilyen meg olyan trivialis dolgokat az engine-ben, holott a hulye is latja, hogy ugy kene.
-
A folyamatos novekedes nem a valosag, es egy valamit is ero kozgazdasz sem allitja ezt. A folyamatos novekedes egy modell, ami eleg sokaig (az utobbi par evezredben) tobbe-kevesbe stimmelt, es nem biztos, hogy mara ervenyet vesztette. Nyilvanvaloan egyre tobb szituacioban elokerulnek a hataresetek - hogy egy peldat mondjak, az antitroszt-szabalyozas peldaul pont annak a beismerese, hogy a piac/kapacitasok nem korlatlan meretuek. Ettol meg az alapelv sok esetben ervenyes marad.
Azt nem ertem, hogy miert gondolod, hogy te aztan rajottel, hogy a kozgazdasag hulyeseg, mig egy rakas eleg okos ember meg tovabbra is tori rajta a fejet. Hagyjuk az egeszet a francba szerinted? Szerintem neked a dolog politikai reszevel van problemad, tehat azzal, amit az atlagembernek eladnak a kozgazdasagrol. Tehat egy stromant tamadsz, nem a kozgazdasagot.
-
W.Wilson
aktív tag
A folyamatos növekedés empirikus tény, nyilván ezért első körben olyan modelleket gyártottak, amik ezt tükrözik. Ettől függetlenül nem véletlenül nevezték a közgazdaságtant dismal science-nek Malthus törvénye miatt, tehát már a kezdetekkor megvolt a növekedés kritikája. Ma pedig eleve többen foglalkoznak a növekedés határaival, a környezetgazdaságtan egyik ága pl. nagyjából erre a felfogásra épül.
Sőt, a mai mainstream makromodellek is csak a népességnövekedés és a technológiai haladás mértékével megegyező kibocsátásnövekedést adnak ki egyensúlyban. Na most a népességnövekedés nyilván véges, a technológiai meg nem jósolható előre (véges is lehet), tehát igazából nincs szó végtelen növekedésről. -
dabadab
titán
"attól, hogy az állítást anyagiasult formában létező termékeken egyszerűbb végiggondolni, még általánosítani lehet szolgáltatásra és/vagy digitálisan megjelenő termékre is."
Viszont az altalad egyetlen hivatkozasi pontkent megjelelolt dolog (az anyagmegmaradas torvenye) hatarozottan csak es kizarolag az anyagiasult formara letezik, ergo az anyagmegmaradas elve nem all ellentetben a gazdasagi novekedesrol szolo teoriaval, vagyis hibas volt az ervelesed. Most vagy figyelunk rendesen a formallogikara, vagy atcsapunk kocsmai hoborgesbe - engem az utobbi nem nagyon erdekel.
-
dabadab
titán
-
lajafix
addikt
"még nem mentünk bele abba, hogy az anyagmegmaradás törvénye nekik smafu. pedig ez, hogy nem tisztelik az anyagmegmaradás törvényét, okozza a mostani gazdasági válságo(ka)t."
ez nem a közgazdaságtanra, hanem a közgazdászok egy részére illik. a válság fő tanulsága, hogy jobb lett volna lufifújás helyett a közgáz alapokhoz ragaszkodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Jogász topic
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kuponkunyeráló
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Óvodások homokozója
- EAFC 25
- További aktív témák...
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Eladó Samsung Galaxy A56 8/256
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest