-
Mobilarena
A teszt topikja itt található: [Re:] Vernee Apollo Lite - maximális minimalizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
bosstom
csendes tag
válasz
FrankóStein #700 üzenetére
Hali,
Megnéztem az OTA csomagot de nincs jó hírem. Gyári recovery-ből enm fog felmenni, mivel van egy recovery-ben is beépített signature check: tehát csak Vernee által aláírt OTA csomagot fogad el. Mivel én módosítottam az update scriptet így nem egyezik az aláírás így nem is fut le.
Custom recovery-n persze lefut de ott meg ha rootolva van a teló mivel patcheli a boot.img-t azt újra kell flashelni fashtoolal.
Tehát egyenlőre még nem találtam megoldást arra, akinek elakad az OTA mint a full factory reset és azután feltenni.
Ha az sem megy akkor gyári oldalról manuálisan feltenni az előző full csomagot majd azután az OTA-t -
bosstom
csendes tag
válasz
FrankóStein #695 üzenetére
Hmm
Megvizsgalom a csomagot ma este egy downgradelt telon! -
bosstom
csendes tag
válasz
#84490496 #689 üzenetére
Értem hogy mit mondasz és igen ennek így kellene mennie rendesen.
De mivel belép recovery-be tökéletesen csak egy üres ablakot nyit meg a recovery-ben és persze nem ír semmit kijelzőre hogy mivel tudnál visszalépni teljesen úgy néz ki mintha lefagyna.Teljesen mindegy honnan lépsz be ide adb reboot-recovery-vel vagy fastboot-bol vagy akárhonnan. Azt fogja tenni amit kiadtál neki belép recovery-be és ott csücsül szépen amíg meg nem nyomod a a bekapcs gombot és a hangerő fel-t az utóbbit kb egy mp-ig
-
bosstom
csendes tag
válasz
darkmann #687 üzenetére
Biztos jól csinálod:
Bootolj be recovery-be amikor már fekszik a robot a hátán:
1: nyomd le a bekapcs gombot megint
2: Ezután nyomd le rövid ideig a volume up gombotűNekem is mindig ezt csinálja fenti ok miatt de így előjön a menü.
Ha mégsem menne:
Előzőleg linekltem az original recovery és scatter fájlt.Lényegében ezt a leírást kell követned csak azzal a recovery.img-vel amit innen szedsz le az első hozzászólásomból!
-
bosstom
csendes tag
válasz
#84490496 #684 üzenetére
ADB reboot recovery ott nem segít mivel akkor már recovery-ben van amikor fekszik a robot. Csak ezeknek a nyomi ALPS-es recovery-knek ez a nyűgje hogy nem hozzák fel a menut hanem kapásból egy üres terminal ablakkal nyitnnak amin nem látszik persze semmi csak a háttér.
Szerintem bekapcs gomb és hangerő fel meg fogja neki oldani ( nekem megszokta egyből bejön a menü
)
Utolsó hozzászólásomban megtalálod az OTA csoamgot ha érdekel. Ott az update scriptben benne van hogy a teljes partícióra számított checksumot ellenőrzi.
-
bosstom
csendes tag
válasz
FrankóStein #678 üzenetére
Nah akkor
Készítettem egy módosított OTA csomagot amiből kivettem a update script integrity ellenörző részeit!
Eddig csak 1 készüléken tudtam tesztelni ami már megkapta az OTA frissítést, este tudom nektek tesztelni downgradelt készülékkel.
Nekem a tesztek során szépen lefutott és újrapatchelte TWRP-ből is fut root, xposed nem érdekli.
Olyan próbálja ki, aki vissza tudja állítani a rendszerét Flashtoolal ha szükséges!
LINKPersze mindenki saját felelőségére játszon vele, nem tudom garantálni, hogy mindenkinek hibátlanul fel fogja tenni! Adatmentést végezzen a biztonság kedvéért.
Ui: Aki rootolva volt annak lehet az OTA után le kell futtatni aa supersu telepítőt újra a recovery-ből ha nem menen a root.
-
bosstom
csendes tag
válasz
darkmann #681 üzenetére
Van
Ha flashtool-al akarsz recovery-t feltenni itt megtalálod feltölttem ide az eredeti recovery-t.
DE szerintem van recovery-d nem szállt el ezt próbáld meg:
A hanyattfekvő robot alatt nyomd meg a bekapcs gomb és a hangerő fel-t. Fel kell hogy jöjjön recovery menu csak kicsit trükkös -
bosstom
csendes tag
válasz
FrankóStein #672 üzenetére
Hello
Nem azt a fájlt kell módosítani hozzá hanem ezt META-INF/com/google/android/updater-script
"szabványos" recovery csomagokban ez az a script amit a recovery lefuttat.Tegnap nem volt rá időm sajnos de ma megpróbálom megcsinálni a verziót ami kihagyja az integrity check-eket.
-
bosstom
csendes tag
válasz
#84490496 #671 üzenetére
Igen ez van! Végez egy hash ellenőrzést és mivel nem egyezik a checksum nem is megy tovább! Kolléga már keresett provátban kiderült ő egyáltalán nem módosította telefonját mégis ezt a hibát dobja neki.
Igy arra tudok gondolni, hogy lehet egy előző OTA firssítés "megszakadt" de valamit változtatott neki a system partíción így nem egyezik a checksum.
-
bosstom
csendes tag
EZ érdekes!!
Ilyet tapasztaltatok? Én addig észre sem vettem amig nem láttam itt a hozzászólást de most hogy jobban megnézem az enyémen is van 2 hajszálrepedés! Nem zavaró, nem is észrevehető csak úgy, hogy direkt megnéztem, hogy az enyémen van-e?
-
bosstom
csendes tag
válasz
FrankóStein #646 üzenetére
Eredeti recovery-n voltál vagy custom recovery-n?
Ha custom-on akkor nem fog menni bárhonnan is próbálod.Eredeti recovery-vel mennie kell DE csak akkor ha a system partició nem módosított LINK itt már próbálták és működött.
Ha system a system partíciód is módosított akkor arra készítek egy leírást :-)
-
bosstom
csendes tag
válasz
FrankóStein #642 üzenetére
Igen az lesz a következő lépes csak tegnap még nem volt rá időm! Megbuherálni scriptet hogy menjen TWRP-ből és ne legyen system integrity check benne.
Eredeti recovery image-et linkeltem ebben a fórum topicomban LINK
Nemsokára készítek egy leírást miként lehet OTA-t feltenni annak aki rootolt és vagy XPosed-ot is telepített.
-
bosstom
csendes tag
-
bosstom
csendes tag
Sziasztok Kitömörítettem az OTA csomagot. Az alábbi update.zip flashelhető EREDETI recovery-ből. LINK
SD kártyára kitesz --> recovery-be belép --> apply update from SD card --> update.zip kiválaszt
Én így frissítettem az enyémet.
Amit még érdemes megnézni akinek nem megy: a system particiónak is eredetinek kell lennie mivel az update scriptben van egy integrity check. Ha látja hogy módosítva lett bámi is (XPOSED, ROOT) akkor nem megy fel.
Ha nem volt root vagy xposed akkor fenti művelettel frissíthető a teló.
Azt adatvesztés nélkül is meg lehet oldani aki már rootolt.
SP flashtoollal flasheljétek fel az eredeti system particiót és az eredeti recovery image-et. Majd ezután update.zip az eredeti recovery-ből. Majd újra fel lehet flashelni a TWRP-t--> belépni twrp-be és root és xposed telepítés, majd reboot.Így adatvesztés vagy factory reset nélkül lehet OTA-t feltenni.
BIZTONSÁG KEDVÉÉRT EDETMENTÉS EZEN MÚVELET ELŐTT AJÁNLOTT
-
bosstom
csendes tag
válasz
JTFerrek #614 üzenetére
Korábban írtam, hogy valahol olvastam hogy az ujjlenyomat olvasó valami öntanuló chip-el rendelkezik.
Minél többet használod annál nagyobb lesz a pontossága.Először kételkedtem de érdekes módon megfigyeltem ezt én is. Anno amikor meglett a teló első két hétben elég gyatra aránnyal dolgozott, aztán ez drasztikusan elkezdett javulni. Most már kb csak akkor nem olvassa be nekem ha tényleg rosszul érintem meg. Nagyságrendekkel javult a pontossága.
-
bosstom
csendes tag
válasz
darkmann #591 üzenetére
Nekem van Vifocal-os üvegfőlia.
Nincs ilyen kékes árnyalata a fóliának mint a gyárinak. Színében anyagában korrekt. Egyedül az a baja amit irtál, hogy kb 1-2mm-re széleitől nem tapad rá. Mivel merevebb és elválik a kijelzőtől. Ha sima nem üveg fólia van rá azt lehetne rátenni de én olyat még nem láttam.
-
bosstom
csendes tag
válasz
tibcsi0407 #572 üzenetére
Dettó!
Esetek 95%-ban este töltöm akkor meg kb nekem mindegy hogy 40 perc vagy 2 óra alatt tölti fel!
-
bosstom
csendes tag
válasz
tibcsi0407 #563 üzenetére
Ez igaz bár egy vizuális visszajelzés azért szerintem jó lenne mint mondjuk Oneplus esetében ahol ha gyorstölt kék a led ha nem akkor zöld sárga akármi szinű.
Hát a hosszútáv az igen megint csak egy kérdés. Kérdés hogy valóban esik-e majd 10-20% -ot lesz-e már könnyen tapasztalható kapacitásbeli csökkenés mondjuk 1 éve kizárólagos gyorstöltés során, Vagy 5%-ot romlik az állapota 3-év alatt. Ami idő latt valószínűleg a telefon lesz már régen elöregedve.
Erre kérdésre én nem nagyon láttam semmilyen értékelést, tesztet vagy gyártói nyilatkozatot egyik technológiával kapcsolatban sem
-
bosstom
csendes tag
válasz
smithsys #557 üzenetére
Mondjuk azt nem tudom honnan lehet megállapítani hogy gyorstölt-e vagy nem ha nem méred le a töltési időt. Nem világít más színű leddel pl gyorstöltés közben. Próbáltam gyári töltővel meg egy sima 2.5 amperes töltővel is ha nem nézem a töltési időt nem tudom megkülönböztetni mikor gyorstölt.
ui: na meg persze a melegedést mert gyorstöltés közben melegszik azért
-
bosstom
csendes tag
A következő hátha segít!
Nekem kb 2-2,5 hete van meg a készülék és amit tapasztaltam az szintén a nagyon magas készenléti fogyasztás. Egy korábbi posztoban írtam is erről. Alig jött ki 1,5 nap használattal úgy, hogy ezt másodlagos telefonként használom.
Jelenleg voda kártyával használom amit ott megfigyeltem, hogy irdatlan sokszor eldobta a hálózati jelet Pesten kívül. Vidéken lakom de Pestre járok dolgozni így tudtam figyelgetni. Bent a városban nagyon szép zöld volt a térerő, de Pesten kívűl sokat szenvedett és emiatt nagyon merült a készülék!!
Sokszor produkált olyat, hogy adatkapcsolat volt de GSM kapcsolat nem "Emergency calls only" de telefonálni nem tudtam de a net ment. Kipróbáltam a kártyát másik telefonban ott tökéletesen működött csak ebben produkálta ezt. A vernee-ben ugynazon teruleten T-mobile kártyával semmi baja nem volt.Ekkor mentem be a Vodafonehoz és kértem új SIM kártyát az előző 3 éves volt nem nagyon öreg. De érdekes módon nekem ez megjavította. Én nem tudom esetleg a sim chip más, más protokollt használ vagy nem tudom de határozottan segített. Most jelenleg lassan 2 napja töltöttem és még midnig 34%-on áll nem zabálta le az akksit folyamatos hálózatkeresés. Térerő erőssége majdnem teljesen zöld.
Nem tudom neked Voda-val van-e gondod de lehet egy új sim bármelyik szolgáltatótól segíten neked is.
-
bosstom
csendes tag
Ebben tökéletesen igazad van. Az hogy gyakorlatilag elzavarnak a customer service-en még elég kezdő csapat benyomását adja.
Sajnos szerintem még a Vernee is ott áll még, hogy van egy 1-2 jó termékük aminek nagyon erős volt a reklám kampánya és a termék is magáért beszél de két dologhoz még nem tudnak felnőni.
1: Szoftveres oldal nem az igazi még. A full fapados android nekem plusz mert nincs tele szeméttel nekik plusz mert nem kell fejleszteni supportálni a sok bloatware-t. De a rendszer bugokkal azért illene valamit kezdeni. Ha nem is egyik napról a másikra de legalább a fórumukon alakuló community sírásaira reagálni.
2: A technológiai rész megy de az ügyféllel még szerintem nem tudnak mit kezdeni. Gondolom még kicsi csapat és kb még Customer Service részleg sincs ezért küld el melegebb éghajlatra egy fejlesztő, vagy mérnök aki éppen válaszol a levélre.
Ha ezen nem sikerül fejleszteniük akkor lehet ők lesznek a 36ezredik kínai gyártó akinek jó készülékei vannak de köszi nem. Ha ezt látják akkor picit a következő hetekben hónapokban erre ráerősítenek és akár megbízható gyártó lesz belőlük.
UI: Előzőleg már posztoltam de nekem az is olyan visszás volt hogy kb mindenki minden lehetséges felületen azon van kiakadva hogy az apollo sehol nem elérhető, erre ők nyomják, hogy mindjárt itt Mars széria. Tudom nem holnap lesz belőle telefon de nem azt a benyomást kelti hogy a meglévő szériákra is koncentrálnának.
-
bosstom
csendes tag
válasz
Bjorngolf #446 üzenetére
Nézd meg az EUStock-ot, lehet csak szerencsém volt de e-mail értesítés a telóra a webshopjukban 2 nap múlva jött a levél hogy lehet rendelni. Meg is rendeltem itt is volt nálam újabb 2 nap múlva.
Azt ígérték lesz kb 1,5 hét múlva ha tényleg tudnak szerezni én csak ajánlani tudom őket!
Előtte nézegettem gearbest, giztop stb összes egy kaptafa oldalon de mindehol csak tologatták dátumot hogy majd lesz majd lesz.
De mondjuk azt is kétlem hogy Vernee 1000-esével gyártaná a készüléket mert a honlapon ismét csak 200 db-ot promóznak
-
bosstom
csendes tag
Bakker erre csak őket tudom idézni megint 2. bekezdés utolsó sora:
"highest cost-effectiveness and best after-sale service" -
bosstom
csendes tag
Eddig pár embernél jelentkezett a térerő eldobálás. Van akinek SIM kártya csere oldotta meg ha jól tudom van akinek semmi, vagy legalábbis nem találtam visszajelzést.
MTK engineer mode-ban lehet állítani egy pár érteket de még azt nem sikerült összeraknom az valóban megjavította-e az érintettek készülékét.
Tipushibának mondható még szerintem a gyengus kamera: Jó fényviszonyok mellett elfogadható képet csinál de ha már kicsit is félhomály van vagy szórt fény nagyon romlik a kamera minősége. Ezzel nem tudom fognak-e vernee-nél kezdeni valamit.
A következő nem hinném hogy hiba inkább a quick charge eredménye hogy a gyorstöltőn töltve melegszik a telefon legalábbis amig feltolja vagy 70% akksi töltöttségig, engem nem zavar de lehet valakit igen. Sima töltőn semmi ilyet nem tapasztaltam.
Amúgy első vagy második körös kínai gyártóhoz képest az összeszerelés és a telefon minősége szerintem nagyon jó software-en nem ártana még csiszolniuk, vagy ha nem is igyekeznek legalább a formálódó community-t segítenék a fórum oldalukon.
ROM package-el vagy hasonló de azt is a community hozta össze ami eddig van.
-
bosstom
csendes tag
Valóban nem villámgyorsak, nekem anno gyorsan válaszoltak de csak annyit hogy majd feltesszük a romot, köszi. Pedig jeleztem is nekik hogy valami ilyesmit ígértek: "highest cost-effectiveness and best after-sale service"
Amit eddig én tapasztaltam romokkal:
160614 ez tényleg valami developer verzió lehet mert nekem jól működött csak néha csontra fagyot. Baseband és kernel verzió 2-3 verzióval régebbi benne mint a 160727-es romban.Érdekes módon a mobil vétel nekem sokkal de sokkal stabilabb volt a 160614-es romban lévő P2-es baseband-el. Lehet az lesz hogy felteszem újabb romot a régebbi baseband-el!
Navbar: Ha akkor már legyúrtad a telód pl xposed gravity modot nem próbáltál a navbar megjavítására? Hátha segítene.
Vagy egy komplett reflash SP tool-ból a 160727-es romra.
-
bosstom
csendes tag
Sziasztok
Úgy látszik megvan Root és CWM
-
bosstom
csendes tag
válasz
_Moriarty_ #406 üzenetére
Ha semmi nem segít próbáld még ezt:
*#*#364663#*#*Telephony alatt world mode
Majd auto switch és set.
Csak jegyezd még mi volt előtte.
Valszeg LWG mode -
bosstom
csendes tag
válasz
beyruth82 #368 üzenetére
Ezt az ujjlenyomatos vonalat szerintem részben én indítottam! Az igaz volt hogy az elején elég nehézkesen ment nekem.
De idővel nagyon sokat javult. Olvastam, hogy valami öntanuló chip van benne ami idővel javítja a találati pontosságot. Valamint az is közrejátszhat, hogy hozzászokik az ember. Elején nekem kb 10 próbából vagy 3 volt sikeres most kb 10-ból 8 alig van hogy nem tudja beolvasni az is inkább fogás eredménye
-
bosstom
csendes tag
Az vicces hogy Vernee-éknél már a következő MARS szériáról postolnak.
Az apollo meg még a fasorban sincs, honlap fele nem megy stb... Mintha egy kicsit túlságosan fel lennének pörögve a meglévő modelleket kellene először szállítani,supportálni szerintem nem 2 hetente új szériákat bejelenteni. -
bosstom
csendes tag
Nekem speciel nincs ébren folyamatosan akkor egyértelmű lenne, hogy valami wake lock-ot okoz. Inkább furcsa egy kicsit mert 3 illetve 4g-n megnő a telefon Idle fogyasztása. Olyan mintha folyamatos 3g üzem okozna komolyabb battery drain-t! Sima 2g-n normális. Egy jó kis root kellene hogy behatóbban bele lehessen nézni a lelkivilágába.
Azt várom hogy Vernee kirakja a rom-packot a download szekcióba azután nekiugranék egy TWRP fordításnak vagy rootolásnak.
De most érdekes módon eléggé csend van a honlapon a fórum sem megy. -
bosstom
csendes tag
válasz
kovacsati91 #340 üzenetére
Magas igen nekem is a a készenléti fogyasztás! Sokkal több a "phone Idle" fogyasztási értéke mint lennie kellene. Azt vettem észre ha visszaállok 2g re akkor eléggé megugrik a készenlét idő. Olyan mintha a 3g/4g modem vagy hálózati készenlét szívná le az akksit.
Most 1,5 kijelzőidővel nekem 70%-on van az akksi, de ha 3g be van kapcsolva vagy a 4g akkor ez az érték sokkal kevesebb kb mint amit te írtál.
Még pár napot vizsgálom a fogyasztást ha nem javul leadom Vernee-nek hibára hátha következő OTA-ban optimalizálják kicsit az energia felhasználást!
-
bosstom
csendes tag
válasz
treeeb28 #271 üzenetére
Amit én még észrevettem ha egy kicsit erősebben nyomom rá az ujjam akkor több a sikeres beolvasás. Nagyon érzékeny ezért ha már csak éppen hozzáérek akkor is olvas de akkor sokszor nem ismeri fel. Ha jobban rányomom akkor jobb.
BTW várok már egy jó kis TWRP-t vagy root lehetőséget engem ez a 480-as DPI érték zavar. Egy kicsit nekem nagyok az ikonok/betűk stb még a legkisebb beállításon is. Itt egy full-hd kijelző de akkorák az ikonok meg a betűk majdnem mintha egy 640x480-as képet néznék.
-
bosstom
csendes tag
Sziasztok,
Ma nekem is megérkezett az Eustock közreműködésével
a GLS-nek köszönhetően egy nappal később de az már egy másik sztori.
A Készülék első ránézésre igényes kialakítású. A gyári marketing képeken a szürke inkább grafitszürke volt élőben van egy pici lilás beütése. Az első generációs ASUS transformer tabletekhez tudnám hasonlítani. De nagyon jól néz ki.
A gyári oprendzser full fapad nincs rajta semmi, de ez így is van jól majd rákerülnek a szükséges dolgok.
Amúgy sima android 6.0
Kijelző szép, elég széles skálán és opciók mentén kalibrálható (kontraszt, szaturáció, színtelítettség stb..) ami meglepett. Hívás hangminőség teljesen korrekt.Amit még szoknom kell az az ujjlenyomat olvasó. Nem mindig ismeri fel az ujjamat azt vettem észre, hogy kicsit erősebben kell rányomni.
Üzemidőről még nincs infó kicsit hosszabb használattal kiderül. Egy dolog amit észrevettem, ha ki van véve a kis simkártya fiók akkor annak furcsa módon lötyög a teteje magának kis fióknak, de mind a kettőnek mintha nem lenne rendesen a helyére forrasztva. Ha a helyén van (betolva telefonba) akkor ok semmi mozgás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest