Hirdetés

2017. október 19., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Vernee Apollo Lite - maximális minimalizmus

A kínai gyártó második terméke is remekül teljesített tesztasztalunkon. A kiemelkedő anyaghasználat és az igazán komfortos fogás mellé korrekt beltartalom és kedvező árcédula társul.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Manapság már egyáltalán nem számít különlegesnek, hogy egy kínai fejlesztésű és gyártású mobil látogat el tesztasztalunkra, de míg a legnagyobb helyi gyártók termékeinél rendszerint csak regionális problémákkal találkozunk (800 MHz-es LTE hiánya, foghíjas fordítás, Google-szolgáltatások esetleges hiánya, itthon használhatatlan kínai alkalmazások), a legismeretlenebbeknél azért még bőven akadnak komolyabb gondok, a mobilokat már-már használhatatlanná tevő típushibákkal. Éppen ezért volt nagyon meglepő, amikor néhány hónappal ezelőtt, a semmiből betoppant egy új kínai márka Vernee néven, és 40 ezer forintos hazai áron letettek egy olyan mobilt az asztalra, amit isteninek mondhattunk, és ami azóta is alsó-középkategória egyik legjobb vétele.

Lassan elkezdhetjük megszokni a Vernee feliratot a mobilok hátulján.
Lassan elkezdhetjük megszokni a Vernee feliratot a mobilok hátulján. [+]

Ennek megfelelően nagyon vártuk a gyártó következő, Apollo Lite névre hallgató mobilját, ami nagyobb, erősebb és drágább a korábbi modellnél, és egy olyan tízmagos processzort kapott, amit korábban csak a Zopo Speed 8-ban láttunk az idei MWC-n, de szerkesztőségünkbe még semmilyen formában nem jutott el. A Full HD felbontású kijelző, az ujjlenyomat-olvasó, a 4 gigabájt RAM, a 3180 mAh kapacitású akkumulátor, a legfrissebb Android, a 800 MHz-es LTE támogatása, az USB Type-C csatlakozó megléte és a 32 gigabájtos belső tároló is azt sugallta, hogy ismét egy nagyon erős plecsnivel fog távozni a 74 900 forintos telefon, ami hozzánk az Eustock-tól érkezett meg.

Headsetet sajnos nem találunk a dobozban.
Headsetet sajnos nem találunk a dobozban. [+]

A Vernee egyike a kevés kínai gyártónak, aki a magyar piacra felkészített termékeket dob piacra, így lehetséges, hogy a gyári USB Type-C kábel mellett a mi szabványainknak megfelelő, váltakozó áramerősségű és feszültségű gyorstöltő került a csomagba, ami az egyszerű fekete doboz egyik legfőbb extrája a mobilon kívül. Kijelzővédőt, fülhallgatót vagy tokot nem találunk benne, viszont a gyári hátlapi fólia semmiben nem akadályozza a használatot, így első körben csak az előlap védelméről kell gondoskodnunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.