- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Érdekes módon tesztekben kb semmi előnyt nem tudott még senki sem kimutatni a DTHP-ok esetén a hagyományos megoldáshoz képest. Az a hőlépcső (főleg ha a blokk és a HP-ok forrasztva vannak egymáshoz) nem sok vizet zavar, sokkal kevesebbet, mint azt általában mindenki feltételezi. 1-2 további lamella bőven ellensúlyozza ezt a lépcsőt.
Igen, a HP csak szállít. Csak nem mindegy, hogy mennyit és hova. 2x annyi azonos keresztmetszetű HP 2x annyi hőt tud elszállítani, ráadásul homogénebb eloszlással a bordán, amitől az azonos felület mellett több hőt tud leadni. A 7990 bordáiba ránézésre 8mm-es HP-ok vezetnek, a Giga esetén nem tudom megállapítani.
A 7970 stock coolere most nem teljesen releváns. Más módon van átszellőztetve (merőleges vs párhuzamos). Annál nyilván a vapor chamber a megfelelő választás, nem a HP.
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #87 üzenetére
Ha neked a 690 nem hangos akkor ez se lesz az...kb ugyanazt tudják..na jó ha megtéped akkor van hangja mindkettőnek...nekem hangos lenne kissé.Amúgy 80Cfok?70nél elkezdi a kepler visszavenni a boostot..nem nagyon, csak ilyen 10Mhzeket.. a Titanon levő már komolyabb a 2.0 ...
-
daa-raa már kifejtette a lényeget
Én már csak arra reagálnék, hogy: a 3 ventis hűtések hangosak / zúgnak
Milyen kártyán? Milyen szobahőn?
Rengeteg 3 ventis kártya járt nálam az utóbbi évben és jellemzően Gigabyte-k voltak, szinte NÉMÁN hűtőttők le a GPU-t ezek a hűtések TDP-től függetlenül, persze egy durvább fesz tuningnál elfogyott az a csöpp kis borda, de ott a venti már sehogysem fogta meg. Példának okáért: DCII hűtő, sokkal impozánsabb bordaméret, csak 2 venti és sokkal alacsonyabb fordulaton, végeredmény? Halkabb és hatékonyabb hűtés, mint ezeken a kisbordás cuccokon, de ezek mind olyan hangerőt képviseltek normális házhűtés mellett, mint a táp egy kicsit felpörögve.
690 SZERINTEM nem volt hangos 1 ventis hűtéshez képest, max 2100-n pörgött a venti és 80 fokon stabilan tartotta a GPU-kat.
-
TTomax
félisten
válasz
#65675776 #82 üzenetére
Igazad lenne,ha direkt érintkezne a 4 HP a GPU-hoz...de nem... ott máris van egy hőlépcső... bár még igy is jobb egy fokkal mintha csak 3HP érintkezne a négyből...erre gondolok...
VS mondjuk a Gigaé ami 3 ventis...nézd meg itt a 2HP-n mennyi borda van...azért halk...a HP csak szállít...
Hidd el,jó hangos az,mint a 690 is pl...
(#87) ricshard444
Mert ugye szerinted ez nagy bordának számít..megsúgom alig nagyobb mint egy ref 7970...Egyébként mesélj a 690 halk volt?tele van bordával, 100Wal kevesebbet kér...
-
törölt tag
Dupla annyi, >2x annyi felületen, egyenletesebb hőeloszlással. Emellett ezek a ventilátorok nagyobbak, mint amekkorák a linkelt GB kártyán vannak. Tehát lendületből nagyobb is a légszállításuk (azonos fordulatszám és azonos konstrukció esetén). Felületre levetítve nem biztos, hogy egy-egy ventilátornak nagyobb mennyiségű felmelegedett levegőt kellene eltávolítania a bordából.
-
tajcsi
őstag
válasz
#65675776 #82 üzenetére
De ez az erősebb kártya dupla annyit fogyaszt ergó több hőt kell elszállítani nem? Attól, hogy a borda felveszi a hőt, a ventilátor mivel lesz halkabb? Semmivel! Mert mivel több hőt kell elszállítani vszinűleg többet és gyorsabban kell tennie a dolgukat a ventiknek...ennyi.
Nem válasozlok, mert nem ez volt a kérdés. A 787Ore mondtam, hogy hangos! És ha az hangos, ez tis az lesz. Dual GPU kártya és halk...legyél már reális... és ne gyere a "merész" kijelentésekkel mert nevetséges.
Volt GTX 295 és 487Ox2 kártyám is úgyhogy tudom miről beszélek. sőtt, egy teszt erejéig volt nálam gtx59O 3 ventis és az is zúgott...EZ is fog, majd meglátod vagy olvashatod a tesztekből. Bízz abban, hogy a történelem megismétli önmagát és hangos lesz, a merészt kijelentéseket meg hagyjuka politikusokra -
törölt tag
Ezen elmélet mentén kijelenthető, hogy csak léghűtéses morotok léteznek.
A hőleadó felület csak egy dolog. Sokat nem jelent, ha nem jut el rá a hő. Márpedig hogy említettem a négy HP sokkal hatékonyabban juttatja el a hőmenyiséget a bordára, így az hatékonyabban is tudja leadni. Ergo ha ugyan azon bordába raksz még két HP-ot, akkor kisebb légszállítással érhetsz el nagyobb hűtési hatásfokot. Az előzőleg linkelt képen látszik, hogy a 7870 bordáiban csak két HP fut, ráadásul nem is harmadolósíkokon, így nem is tudja a borda optimálisan felvenni tőlük a hőt. A 7990 bordáinak négy HP-ja sem éppen a legjobb elrendezésű, de még így is jobb. Ráadásul kétszeres hőmennyiséget tudnak elszállítani a GPU-ról a bordára.
Továbbra is a bordarendszer (beleértve pl a HP-okat is) az elsődleges. Ha ez alulméretezett, akkor rakhatsz rá akármennyi és akármilyen ventilátort, elégtelen lesz a hűtés. A légszállítás ehhez képest legjobb esetben is csak másodlagos tényező. Fontos, de nem annyira fontos, mint maga a borda.
tajcsi: Még mindig nem válaszoltál a kérdésre: hallottad már a konkrét kártyát? Ha erre nem válaszolsz, akkor Te vagy az, aki terel. Enélkül kicsit merész kijelenteni, hogy hangos.
Egyébként igen, mindössze. Mivel több hőt nem tud onnan eltávolítani, mint amit a borda odavezetett. Ha nincs ami odavezesse, akkor a ventilátor nem ér semmit.
-
tajcsi
őstag
válasz
#65675776 #78 üzenetére
" Annak mindösszesen az a feladata, hogy a borda (és esetleges hővezető csövek) által feltett és elszállított, majd leadott hőt eltávolítsa a borda felületéről, ezáltal növelve a borda hőleadó képességét"
Mindössze. Ez jó
"Rakhatsz rá akár 10 ventilátort is, akkor is a borda lesz a szűk keresztmetszet. A hűtés hatásfokát leginkább egy dologgal lehet növelni: a hőleadó felület növelésével, ergo a borda méretének növelésével. 10% plusz hőleadó felület többet jelent, mint további ventilátorok."
Nem arról volt szó, hogy hány ventil van rajta és mi szűk mi nem minek lesz nagyobb ahatásfoka ne tereld el a témát amit elkezdtél. Konkrétan arról volt szó, hogy hangos!
A továbbiakat nem fogom idézni mert nincs értelme, "senki se beszél csak a hűtőbordáról" ja meg a hpkről csak te..Ha a ventilátor a sor végén van minek használunk egyáltalán ventilátorokat...? Egy jó ventilátor legalább annyira fontos mint a hűleadó felület. térj már el attól, hogy milyen megoldás kell, lehet, van
És igen, megnéznék énis egy ilyen kártyát passzív hűtővel."Emellett a hp-ok száma és elrendezése sem tesz lehetővé a 7990 bordáihoz hasonlóan egyenletes hőeloszlást, ami megintcsak a hűtési kapacitást erősen befolyásoló tényező." ezt nem hagyhatom ki. TEHÁT, mivel "hűtési kapacitást erősen befolyásoló tényező" na itt jön képbe a ventilátor. AZ a ventilátor, ami az elrendezésnek köszönhetően valószínűleg sovány méretű, ami ennek köszönhetően hangos, ÉS ami igenis hűt, mert idézlek "leadott hőt eltávolítsa a borda felületéről".
más:
"2GPUs kártyája az tudja,minden csak nem halk..se egy se három se öt ventivel nem lesz az soha..."
plusz 1 -
TTomax
félisten
válasz
#65675776 #78 üzenetére
A ventilátor nem hűt semmit.
DE!Az általa szállított levegő a bordát...a hűtés teljesítménye függ a hőleadó felület méretétől,a felület hőfelvevő/hőleadó kepésségétől,illetve a szállított levegő mennyiségétől,illetve túlnyomásos hűtés esetén a légnyomástól is,ezen kívül még egy rakat dolog jelentősen befolyásolja a hűtési teljesítményt,mint pl a hőátadó felületek mérete... mivel a hűtés anyaga megegyezik a 7870el így marad a felület és a szállított levegő mennyisége úgy durván, de ez sem egészen pontos...mivel kb két és félszer-háromszor nagyobb a 7990 hőtermelése a 7870el szemben így evidens hogy annyival nagyobb felületre van kell ha azonos hőfokon szeretnénk tartani... na az itt nincs meg... innentől kezdve pedig nagyobb légszállításra van szükség ami viszont többletzajjal jár...
Ha gondolod akkor még elértekezhetünk erről egy pár kört,de akinek volt valaha is 2GPUs kártyája az tudja,minden csak nem halk..se egy se három se öt ventivel nem lesz az soha... -
törölt tag
És tajcsi számára is:
A ventilátor nem hűt semmit. Annak mindösszesen az a feladata, hogy a borda (és esetleges hővezető csövek) által feltett és elszállított, majd leadott hőt eltávolítsa a borda felületéről, ezáltal növelve a borda hőleadó képességét. Ha maga a borda kicsi, vagy rossz kialakítású, akkor nincs az a ventilátor, ami növelné a hatékonyságát. Rakhatsz rá akár 10 ventilátort is, akkor is a borda lesz a szűk keresztmetszet. A hűtés hatásfokát leginkább egy dologgal lehet növelni: a hőleadó felület növelésével, ergo a borda méretének növelésével. 10% plusz hőleadó felület többet jelent, mint további ventilátorok.
Senki nem beszélt arról, hogy csak borda. De a lényeg maga a borda. Ami még számít, az a hp-ok száma, mérete és elrendezése. A ventilátorok a sor végén vannak. Ha hőszállítási és hőleadási képességnek van egy fizikai határa, azt nem fogja neked egyetlen ventilátor sem növelni.
A 7990 szinte teljes felületét beteríti a két borda. Az említett GB 7870 esetén a hőleadó felület talán a 7990 egyetlen bordájával azonos, de lehet kisebb is. Emellett a hp-ok száma és elrendezése sem tesz lehetővé a 7990 bordáihoz hasonlóan egyenletes hőeloszlást, ami megintcsak a hűtési kapacitást erősen befolyásoló tényező. Ha egy 175W-os kártya esetén egy ilyen megoldás halk, akkor a jobb kialakítású, magasabb elméleti hatékonyságú megoldás sem lesz veszélyesen meleg.
tajcsi: És konkrétan ezt a kártyát hallottad már?
-
-
TTomax
félisten
válasz
gyuribácsi88 #72 üzenetére
Jahm csak ott 175W-ot kell lehűtenie a három ventinek...itt meg 375W-ot.
-
-
tajcsi
őstag
válasz
gyuribácsi88 #69 üzenetére
Jah csak inkább aftermarket megoldás mert baromi hangos...
-
-
tajcsi
őstag
3 venti. Jézus!!!!
-
TOM-202
senior tag
válasz
#97716736 #53 üzenetére
Azért az ne zavarjon hogy az ATi Technologies vállalat már 2006 óta nincs többé... Nagyjából az "X-es" széria vége és a HD széria eleje óta az AMD-hez tartozik és mára már teljesen beleolvadt. Maga az ATi Inc. egy gyönyörű CF csomaggal búcsúzott el a grafikuskártyák világától. Egykor arról álmodtam hogy sikerül egy ilyen pakkot valamikor nekem is megcsípni. A limitált széria miatt sajnos hamar szétkapkodták...
No offence, csak gyakran meg szoktam említeni amikor valaki még mindig "ATI-zik". Ezzel az erővel akkor "3dfx-ezhetnénk" az nVidia neve helyett is, mivel azokat meg a zöldek vásárolták fel anno.
-
-
ViZion
félisten
-
Hgovi
aktív tag
-
Hgovi
aktív tag
Be se se fér a házamba.Brutális
-
Mexildos
aktív tag
Szerintetetek az EA stuffokat kivéve mind steameseka játékok?
-
Abu85! Aki 1000 dodot kiad rá azt nem fogja érdekelni, hogy mennyi a garancia.
Majd kérdezd meg az ittenieket. -
törölt tag
Hát csak mivel a legerősebb csúcskategóriás kártyáról van szó, mint pl HD6990, ott is csak a matrica volt más a gyártók között, és ott ref hűtős egy ventilátoros megoldásról volt szó. Itt azért az ATi nem a sima egy ventis ref-t használja, hanem azért 3db fekszik rajta rézcsővel együtt, így mindenkinek megfelelhetnek zaj, és hűtés szempontjából
-
Zotwoo
tag
Jóég, mekkora állatkártya
-
Ed3r_X_
nagyúr
Elég egyhangúak lettek most, mindegyik ugyan olyan szinte.
-
angyalpc2
aktív tag
1 Paksot nem adnak hozzá tudjátok azt az energia termelő játékot...
4 rendel de izibe...
De meg néznék egy olyan tesztet ahol 4 darab egymás mellett virít (lóg ki a házból)Ezt kellene belerakni egy Matx házba +Core i7-3970X Mekkora királyság lenne
-
Gude
senior tag
Olyanok mint 4 tojás
-
Dr.FantastiK
őstag
az ASUS szebb mint a tobbi !
-
TOM-202
senior tag
válasz
gyuribácsi88 #44 üzenetére
Jaaa, vagy úgy, ha esetleg elfüstölne legyen tartalék.
-
2 kártyát használok majd csak, a másik kettő csak úgy lesz tarcsiba
-
TOM-202
senior tag
válasz
gyuribácsi88 #37 üzenetére
Javítsatok ki ha nem jól tudom de szerintem ebből csak sima CF építhető. Tehát maga a Catalyst nem kezel 4db GPU-tól többet ami ugye 2db ilyen VGA. Ha össze is lehetne kötni ezek közül 4db-ot quad CF-be akkor csak két kártya dolgozna míg a másik kettő nem csinálna semmit sem.
-
TTomax
félisten
válasz
Majd ne felejts el oprendszert se írni hozzá...
-
WayneGace
őstag
válasz
Ha egy cf-het két vga kell, akkor quad cf-hez nem 8?
-
rendeltem belőle 4db-ot, ha megérkezik kezdem építeni a 7990 quad CF-et, majd csinálok tesztet ...
-
törölt tag
válasz
BlackPriest #34 üzenetére
Ez igen erős túlzás.
-
imibogyo
veterán
válasz
WayneGace #30 üzenetére
Nagyon ritka az olyan felállás amikor ne lenne jobb a ház hűtése oldallappal, mint nélküle. Úgy van megtervezve (jó esetben) a ház áramlása, hogy fenn van az oldallap. Ha ezt megzavarod, az általában nem jó.
Egy ideig (sokszor most is) én is oldallap nélkül használtam a gépeimet, de nekem ez a tapasztalatom. Ettől függetlenül az újabb gépeimnél, amikben elég komoly hűtések vannak, nem túl nagy differenciát veszek észre, maximum pár fokot. Meg ahogy már előttem is mondták nem porosodik annyira, bár ezt meg a porszűrős nyílások nagymértékben csökkentik.
Sok házamon meg azért nem volt oldallap, mert nem is készítettem hozzájuk.
-
-
törölt tag
válasz
ricshard444 #22 üzenetére
Már akinek. Nincs fent az oldallap, de így sem érdekel hogy néz ki belülről a gépem.
-
sing1ep1ayer
őstag
Az XFX megvalósítása határozottan szépre sikeredett.
-
ViZion
félisten
Hű. A gyártók designer csapatainak volt pár álmatlan éjjszaka az biztos! De megérte!
-
Normi™
őstag
Komoly darabok
-
-
TTomax
félisten
Most ez akkor paperlaunch?Sehol nem látom kirakva...milyen start ez?
-
Retekegér
MODERÁTOR
-
kondás
tag
"eltalálták a kártya kinézetét" uramatyám kit érdekel egy VGA kinézete
-
690, Titan-hoz képest a minősége...főleg ventilátor téren elég gyengének tűnik
Nem is értem, hogy tudtak ilyen vékony, gagyi fényes ventiket rátenni. Bár örüljünk, hogy leváltották a mókuskereket igaz? -
vinibali
őstag
egy szavunk sem lehet, nagyon eltalálták a kártya kinézetét. viszont a 8 játék sok, mégha 1000$-t is perkál le érte a szerencsés.
-
enginev3.0
félisten
Micsoda változatosság
-
imibogyo
veterán
Ha valaki nagyon el van engedve vehet nekem egyet, adok cserébe egy 7970-et.
-
GIJoe
addikt
"Suzuki Eko robogóm és a februári születésű kis kecském, a fent nevezett termékre cserélném"
-
Szerintem nagyon rondák!
-
Angel1981
veterán
A változatosság gyönyörködtet!
-
Bloksma
aktív tag
Az egész gépem nem ér annyit, mint egy ilyen...
-
Televan74
nagyúr
Na melyiknek a matricája szebb. Mert akkor tessék azt választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest