- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laja333
őstag
Nem kell thermal throttling ahhoz, hogy elfogyjon a CPU. 1070-nél simán elhasalhat egy i5, de még egy alap órajeles i7 is bizonyos játék/körülmény között. Hát akkor a mobil...
A fogyasztás különbség meg teljesen reális, órajel növelés/csökkentés nem lineárisan növeli/csökkenti a magfeszültséget, és így a fogyasztást sem. -
Laja333
őstag
Sajnos nem találtam olyan tesztet, ahol összeengedik az asztali és mobil CPU-kat, viszont ez az oldal
[link] szerint egy asztali i5-6600k ~20%-al gyorsabb mint egy i7-6820HQ, ami azért elég combos mobil CPU.
Peak tuning teljesítményben is 25-30%-al gyorsabb.
Ebből indultam ki, mivel egy asztali 1070/1080 mellé már ajánlott egy asztali i7, mert már a húzott i5 is határeset.
Azt már meg sem említem, hogy az RX480-ammal is sikerült már CPU limitbe ütközni a 4500MHZ-es 6600K-val 1-1 "jóloptimizált" játék alatt.
De javíts ki ha tévedek. -
Laja333
őstag
Szerintem CPU limitre gondolt nem throttlingra.
ÉS pont azért cpu limites, mert az egy 45W-os mobil i7. A megegyező teljesítményű asztali 1070-hez és 1080-hoz is egy tuningolt asztali i5-öt vagy i7-et ajánlanak (Haswell/Skylake), hogy egy CPU intenzív játék alatt (pl GTA V) ne fogyjon el a CPU teljesítmény. Vagy legalább is kevésbé.
Egy alap órajeles 6600k is jobb mint a 6820HK, és akkor gondolj bele, hogy a 6600K-t is húzni kell, hogy "kihajccsa". Ezért CPU throttling. -
Laja333
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Revolut
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest