- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
válasz
janeszgol #38 üzenetére
Még hozzátennék annyit, hogy a 8.1 GO és a 9.0 GO használható 1 GB ram mellett. Tehát ez a GO nagyon jó lépés volt a Google-tól, mert a teljes rendszernél mér 7.0-nál is gondok voltak.
Viszont a 10 GO-nak kell a 2 giga ram minimumnak.
Sok neves gyártó (Samsung, Xiaomi. Huawei/Honor, HMD, Lenovo/Motorola) adott ki 2 giga mellett 8.0-val és 9.0-val telefont, hát most a 10 GO-nak van ilyen rendszerigénye. -
ddaydome
senior tag
Kedves Mindenki!
A belèpő, hasznàlható telefonról így gondolkodom:
Ips 5,5 collos kijelző, normàlis közelsègèrzèkelővel
3gb,32 gb rom
1 db hátlapi, nappali fènyviszonyok között hasznàlható kamera
Android 10 vagy 9
Kívàló beszèlgetèsi hangminőség
1 napos akkuidőAz összes többi dolog, plusz kamera, ujjlenyomat, nfc vacak lesz, tehàt nem kell bele.
Üdvözlettel: Geri
-
bbendre
őstag
Nekem Pixel 3XL van most, Android 11 Januári patch és eszi a RAMot mintha nem lenne holnap... Én sem játszom a telefonon, de ha felrakom a Facebookot vagy Messengert, esetleg fut mellette az Intagram a kamera már inditáskor laggol ameddig megöl mindent a háttérben.
van két Banki app telepítve és mindent kinyirtam a háttérben a FR után és így most minden rendben van, de ha telepítgetek már elfogy a memoria.
Nekem Andoid 11 óta van memória para a telefonon. -
noisia
aktív tag
Kevés 4g ram? Még pc-n is el lehet karistolni annyi rammal, ha mondjuk nem 20tabot nyitsz meg egyszerre a chromeban és nem játszol (újabb játékokkal). Galaxy A8-al 2.5 éve vígan élünk együtt, nagy megelégedéssel használom, mindenre elég 4g ram, ellenben én nem játszom telefonon.
-
-
Zola01
tag
Más cégek nem adnak töltőt a telefon mellé, a Nokia pedig a töltő mellé nem ad telefont (csak ezt a valamit)
-
bbendre
őstag
Az Android és az Android GO-nak is van ilyen minimális rendszer követelménye ami alatt nem adható ki telefon. Sajnos az User experience nincs megadva. Engem nem zavarna a 1GB ram és a 16GB tárhely ha a rendszer olyan lenne mint egy minimal install Debian. Foglal 100MB-t a memóriábol és 300Mb elfér az egész. Sok felhasználó elégedett lenne ezzel. Este kis netezés és napközben egy kis Facebook. Persze ehhez optimalizálni kellene...
A tapasztalatom, hogy a 2 éves Google Pixel 3XL flagship telefon 4GB rammal már nagyon kevés 6Gb RAMos 1 éves P4-re is sokan panaszkodnak, hogy kevés a memória... Ezek után az 1GB ram értelmezhetetlen
-
Lincoln6echo
tag
Biztosan fogy....valahol,különben nem lenne kínálat ilyen alternatívákból.
-
szemy94
senior tag
Arra tényleg jó lenne, eszembe jutott az anno szép reményű HTC One A9, amit a túlvilágra küldtem
. Mai napig sajnálom azt a készüléket.
A mininum 2 GB RAM azért már kellene ma... de nem tudom a Google mit szab meg a GO rendszernek, anno a max 1 GB volt, nem értem, miért ne lehetne akár 2-3 GB mellett is azt használni. -
Eliott
tag
Remélem, hogy valami ótvar makró kamera elfér majd a hátulján, mert ugye az is létszükség napjainkban..
-
SkyLine3000
addikt
Mondhat bárki bármit, ennyire kispórolni egy telefonból a memóriát, kb akkora fillérb@szás, mint elhagyni a töltőt. 2021-ben 1gb ram-ra már nem lehet magyarázat. Ez kicseszés a júzerrel szemben és porrá alázása a Nokiának. Aki meg ilyet megvesz, az meg is érdemli.
-
B1T3
addikt
Egyszerűen sajnálom a többi komponenst, hogy egy ilyen inkompetens spórolás miatt, mint az 1 GB RAM, konkrétan ők is kukát érnek.
-
Ricardo
titán
Ezt felesleges legyártani.
Azért arra kíváncsi vagyok, hogy amikor egy ilyen acélos okosnak álcázott ipari hulladék beesik tesztre, mi alapján dől el, ki kapja tesztre? Sorshúzás, és aki a rövidebben húzza az így járt?
-
atike
nagyúr
válasz
janeszgol #23 üzenetére
Kiesne...? Miért...? Mert nem lenne lehetőség ipari hulladékot venni? Létezik olcsón használható alternatíva.
A drágulással nem egy-egy cég állt be a sorba - mindenki drágít sajnos. Mára már olyan árakat el mernek kérni egy-egy középkategóriás telefonért amiért 1-2 éve felső kategóriásat lehetett venni. És nem, ez nem (csak) az infláció hatása, nem romlik a forint évi 40-50%-ot...
-
Tyca
senior tag
ez a telefon kb arra jó, ha a feszkó levezetésére valamit sürgősen a falhoz kell vágni
-
razorka777
veterán
Amikor egy ilyen "telefonról" olvasok, mindig megfogalmazódik bennem pár kérdés.
-Melyik cégvezető fejéből pattan ki az ötlet?
-Melyik hagyja jóvá?
-Van rajta annyi haszon, hogy megérje legyártani?Azért az ilyen és ehhez hasonló telefonok eladási statisztikáira nagyon kíváncsi lennék.
-
janeszgol
félisten
Nem lenne elég alkatrész, illetve akkor kiesne egy vevői kör. Mivel az drágább lenne.
Látod a Realme is beáll szépen a sorba a drágulással. Eleinte még "nagyon jó, nagyon jó" volt, aztán " jó ez, jó ez", majd a legújabb tesztnél már fanyalognak az emberek. Sok alkatrész, feleslegesen. -
törölt tag
válasz
janeszgol #11 üzenetére
Ezeken meg lehet nyitni mondjuk egy Google Mapset úgy, hogy nem omlik szénné a rendszer tőle? Mert az egy dolog, hogy az embert nem érdekli a Facebook, Snapchat, stb., de egy telefon okos léte nem csak abban manifesztálódik hogy csücsörítős szelfikkel árasztja el valaki a netet, hanem mondjuk egy térkép, BKK Futár, böngészőn egy gyors guglizás, stb... 1 GB RAM viszont erre is alkalmatlannak tűnik.
Értem hogy nem mindenkinek van 50,000 forintja egy használható telefonra, de azzal mennyivel van előrébb, hogy elköltött szintén sok pénzt egy darab műanyagra? Akkor inkább nézze át a szolgáltató kínálatát és hozzon el valamit 0%-os részletre.
-
atike
nagyúr
1/16? Két éve...? Vagy három...? De most...
Nem a töltőket kellene kivenni a csomagolásokból, hanem az ilyen ipari hulladékokat tiltani. Többet jelentene környezetvédelmi szempontból...
Miért nem lehet egy alsó határt húzni, hogy mi a minimum ami alatt egyszerűen nem kapna engedélyt egy telefon a megjelenéshez...?
-
janeszgol
félisten
Drágultak a telefonok. Ennyi. Ebből is leszűrhető.
-
<Lacy85>
addikt
Ha ennyi lenne a keret mobilra, inkább vennék valami nyomógombos telefont. Az legalább hívásra használható.
-
törölt tag
Azért a másodlagos kamera felfért a hátuljára. A legfontosabb! Igaz, hogy csak 2,4 GHz-es Wi-Fi van, meg Bluetooth 2.1, meg 1 GB RAM, de van mélységszenzor. 👌
-
bali
tag
Még olvasni is borzasztó ezeket a specifikációkat. Szégyent hoz a nokia márkára, ami annak idején gyártotta a jobbnál jobb telefonokat. Most meg egy kínai kacat a sok közül. Megveszi a user, aztán anyázik minden fórumban, hogy szar android. Véleményem szerint egy határt kellene húzni, hogy a gyártó mire és milyen vasra rakhatja rá az oprendszert minimum. Ami ebben a cikkben van, az még 2011-ben is kevés lett volna a normális működéshez.
-
finley
junior tag
Töltőfej lesz hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kijelző, következésképpen a készülék is egyre nagyobb, sajnos ez a rendszermemóriáról egyáltalán nem, a teljesítményről pedig valószínűleg nem mondható el.
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest