Előre félünk a Nokia 1.4-től

A kijelző, következésképpen a készülék is egyre nagyobb, sajnos ez a rendszermemóriáról egyáltalán nem, a teljesítményről pedig valószínűleg nem mondható el.

Kiszivárgott a Nokia 1.3 utódjának specifikációja, ami a más készülékekkel szerzett tapasztalatok alapján kissé aggasztó előzetes képet fest az eszközről, noha értékeljük, hogy a nettó 100 euró alatti szegmensben megjelenik például az ujjlenyomat-olvasó. Csak valószínűleg 2 GB rendszermemóriával előbbre lenne a szerény pénzügyi kerettel vagy alapszintű igényekkel rendelkező felhasználó.

A MySmartPrice hozzájutott a Nokia 1.4 adatlapjához, amiben érdemi változás nem nagyon van a szintén Android 10 Go rendszerű elődmodellhez képest. A még két gigabájt rendszermemóriával is igen gyengén teljesítő, négymagos Snapdragon 215-höz még mindig csak 1 GB RAM-ot rendeltek, a belső tárhely pedig bővíthető ugyan, de csak 16 GB. Bízunk benne, hogy alkalmazásokat a microSD kártyára is telepíthetünk majd.


[+]

A HD+ felbontású kijelző képátlója viszont eléggé megnőtt, így a 6,51 hüvelykes LCD panel már egy 166,42 x 76,72 x 8,7 milliméteres házban foglal helyet. Ezzel együtt szerencsére az akkumulátorkapacitás is nőtt (4000 mAh), ami a 28 nanométeres szett fényében azért biztató. A jack csatlakozó mindig jól jön, az ujjlenyomat-olvasó is hasznos extra, szenzorok közül már fényérzékelő is jutott, a másodlagos, 2 megapixeles szenzor a 8 megapixeles főkamera mellett viszont elég feleslegesnek tűnik és a másodlagos SIM is csak 2G képes. Az ár marad 100 euró alatt, ami nálunk már csak egy sima átváltással is bőven átlépi a harmincezret, és akkor az egyéb terheket még nem is számoltuk.

Azóta történt

  • Nokia 1.4 - ettől féltünk

    Ennél egyszerűbb okostelefon manapság nincs. Az elavult hardvert valamelyest kompenzálja az Android Go, de a nyitóár ismét nagyon túlcsúszott.

Előzmények

  • Alcatel 1B (5002H) - egy B-terv

    Az Alcatel 1B a legalsó kategóriában próbál up to date alternatívát nyújtani azoknak, akik a lehető legalacsonyabb áron szeretnének már okosnak mondható eszközt beszerezni. Az Android Go rendszer jó választás volt, de csodára nem érdemes számítani.

  • Több tárhelyet és gyorsabb működét ígért az Android 11 Go Edition

    A Google csökkentett rendszerigényű operációs rendszere a teljesítményoptimalizáláson kívül új funkciókat is kapott.

  • Nokia 1 - go, Android, go!

    A Nokia 1 a belépő szint alja, ezen viszont az Android 8.1-es Android Go szoftververzió próbál segíteni - több-kevesebb sikerrel. Nagyon lassú és szerény, cserébe olcsó és egy e-mailt pont meg lehet nézni rajta.

Hirdetés