- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
devilstrausz
csendes tag
Ha iOS 6-ról frissítenék, a biztonsági mentés elmenti az ingyenesen letöltött játékok mentéseit is?
Barátnőmnek ez volt a legfontosabb kérdése, mivel nem tudtam rá pontos választ adni, nem hagyta hogy neki essek a Minijének
Előre is köszi -
Mosquito76
csendes tag
Sziasztok!
Néhány szakmai észrevételem és kérdésem lenne, hátha valaki tud marketing maszlag nélkül, konkrét adatokkal alátámasztva, valós szakmai infókkal szolgálni.
Az IOS 7 a 64 bites új apple procira lett kifejlesztve, ennek ellenére fel lehet tenni korábbi telefonokra is, amik értelemszerűen 32 bitesek.
Az asztali gépek világából tudjuk, hogy egy 64 bites procin csak akkor fut gyorsabban egy program, ha 64 bites kódot tartalmaz, egy 32 bites kódokat tartalmazó program csak a proci 32 bites módját használja.
Egy 64 bites program meg eleve nem tud 32 bites processzoron futni.
A kérdés, hogy valóban két külön kernellel lehet telepíteni az IOS 7-et, és a különböző kernelekhez a programok külön 32 illetve 64 bites változata települ, vagy egyszerűen a 32 bites kernelbe raktak egy utasítás fordítót, ami érzékeli az új 64 bites proci jelenlétét, és a 32 bites kódokat 64 bitesre alakítja (on-the-fly)?
Vannak e az alkalmazás boltban ios7-re eleve 64 bites programok?
Mindenféle rossz szándékot mellőzve, pusztán a pécés tapasztalatra alapozva eleve prekoncepcióm vannak, hogy egy 64 bites lufival állunk szembe, és ugyan a proci 64 bites, de valójában szoftverek szintjén (a kompatibilitás miatt) továbbra is minden 32 bites.Mosquito
-
ZooLee
senior tag
válasz
aggressor #237 üzenetére
A PIN-kódra gondolsz vagy a hozzáférési kódra? PIN-kódot csak bekapcsoláskor kéri a készülék, a hozzáférési kódot (jelkódzár) miden alkalommal, mikor feloldod a képernyőt.
Mind a kettőt ki lehet kapcsolni, a PIN kódot a Beállítások -> Telefon -> SIM PIN alatt, a jelkódzárat a Beállítások -> Általános -> Jelkódzár alatt.
-
aggressor
aktív tag
nem lehet ki kapcsolni pin kódot a képernyőzárnál?
-
jamez
senior tag
Kinek megy? a telefonkönyvbe ha fel akarok rögzíteni egy nevet nem adja ki a virtuális billenytűzetet??!!
Ötlet?
Ugyanigy ha keresek benn akkor sem. -
kispecek
aktív tag
-
Cyberpunk
félisten
válasz
#16820480 #221 üzenetére
Nekem is tetszik. Néhány ikon ronda, meg ugye bugos, mint az a te esetedben is látszik. Nekem a legnagyobb problémám, hogy a dock-on zeneszám léptetéskor maximum közeli hangerőnél sűrűn félreérzékel, a bökést húzásnak veszi, és nem csak a zenét lépteti, ha nem felnyomja maxra a hangerőt, ami elég gáz lehet némely esetben.
-
GGMPC
őstag
Haha - mivel a telefonomat 2 hete csereltettem, ezert ma visitott, hogy szedjem le az ingyenes iWork csomagot es az iPhoto, iMovie-t!
Viszont hiaba van a gepemen az iPad Mini-re nem tudom atvarazsolni -
(Sebaj - azt is kicsereltetem...
)
Amugy ingyenes most a QuickOffice es jar hozza 10GB tarhely a Google Drive-hoz, ha szeptember 26-ig letoltitek!
-
joey04
titán
-
Syl
nagyúr
iPad4, iOS7
Ha home gombbal lépek ki egy appból, akkor gyönyörű smooth az animáció.
Ha az ötujjas összehúzással, akkor meg darabos az egész.
Másnál is? -
Wynsent
tag
Nekem nem akarja telepíteni az iPad 2-esem. Azt mondja, hogy nincs netkapcsolat. Ami azért vicces, mert közben facebookozom is rajta.
-
Szelley
senior tag
válasz
Cyberpunk #196 üzenetére
Hemzseg a biztonsági hibáktól?
mesélj még...
Anno Note2-n volt, hogy lezárt képernyőn segélyhívást kezdeményezve majd lerakva, bevillant egy tized másodpercre a homescreen. 4percnyi szarakodással bejutott a google playbe az illető, majd további szenvedések árán nagy nehezen rábökött a voice search-re, ahol egy lockscreen progit leszedve deaktiválni tudta a gyári kódolt lockscreen-t. Akkor egyből ment a fröcsögés hogy mekkora gáz, pedig ugyanaz van mint itt...hülye akinek van ilyenre ideje! -
NGA
addikt
Én örülök annak, amikor megtalálják ezeket a hibákat, és nyilvánosságra hozzák. Minden rendszerben van hiba. Itt is. Ezek a hibák a fejlesztéssel együtt járnak, bennemaradnak nemkivánatos rutinok stb.
Nézzük miről is van szó:Tény, hogy egy kóddal lezárt telefonba, egy meghatározott műveletsorozat elvégzése után be lehet jutni.
Az autós hasonlatod sajna sok helyen sántit:"ha ott hagyod a Blaha kornyeken - orizetlenul, letekert ablakkal, inditokulccsal a vezetoulesen, akkor el tudja lopni, mondjuk barki!"
ez igy felelne meg:
ha ott hagyod a Blaha kornyeken - orizetlenul, kóddal lezárt állapotban, akkor egy meghatározott mozdulatsorral ki lehet nyitni a csomagtartót, és meg lehet nézni mi van benne. Elinditani nem lehet.
Megértem, hogy baromi nagy epölfan vagy, de a tény az tény sajnos. Nekem is van Apple termékem, de nem estem kétségbe, hogy jajmivan. Ha jól emlékszem, a 6-osnál is voltak hasonló hibák. Mivel az Apple igy már tud a hibáról, majd kijavitja. Nem hinném, hogy ezért ekkora hisztit kell csapni.
-
GGMPC
őstag
Most erre mit mondjak - nekem ebbol az jon le, hogy pl. en az idei ketto es 2 evvel ezelotti egy termekemmel - le vagyok sz@rva!?.
Sebaj - kibirom es megveszem ha tenyleg szuksegem lesz a pages-en kivuli masik ket app-ra,
Pfff
De hogy jot is mondjak - a Traktor DJ progi a multkor ingyenes volt - tehat egàl!
-
GGMPC
őstag
Na az ilyen cikkektol ver ki az ideg!!!
Leforditom a cikket fonetikus hasonlattal!
Felhaboritonak es elkeseritonek tartom, hogy az uj Mazda 6-os autokat, ha ott hagyod a Blaha kornyeken - orizetlenul, letekert ablakkal, inditokulccsal a vezetoulesen, akkor el tudja lopni, mondjuk barki!
A mazda ceg sajtokozlemenyt adott ki, hogy keresik a megoldast a problemara...Miert nem megy az anyjaba az akinek erre van ideje es az is aki ebbol ujsagcikket kreal!
Neha olyan cikkeket ir a mobilport, mintha full hulye lenne ott mindenki es kinjukbol kitoltik a feluletet amivel birjak! Vicc -
Kedvenc kifejezesem, amitol rosszul leszek: "a cupertinoi" - ez mostanaban ilyen slager refren lett! Pfff
-
GGMPC
őstag
Nem tudja valaki, hogy a Keynote, Numbers, Pages mikor lesz elerheto freebe IOS 7 alà?
Pages-t megvettem anno, mert szuksegem volt ra, a masik ketto nem volt annyira fontos, de azert orulnek neki...
-
GGMPC
őstag
Ujragyalulva sikerult - ugy latszik ez kellett neki!
-
GGMPC
őstag
Megneztem azt is, hogy a telefon es a mini/Safari beallitasa mindenben egyezik - telefon megjegyzi a belepoket, mini meg sajnos nem...
-
GGMPC
őstag
Jajjj bocsanat nem lattalak - szoval persze azokat is probaltam es a "harmadik feltol" verzio volt bepipalva, de a "soha"-nal is ugyanaz volt es a "nevek, jelszavak" is engedelyezve volt!
Lovesem nincsen mitol van ez es azert fura, mert a telefonon jo, emitt meg nem!?.
Azert koszonom...
Ok - kiprobaltam es semilyen oldalon nem birja megjegyezni!!!
Szerintem ujrahuzom... Hogyan csinaljam, hogyan a legjobb - az sem baj ha fullra kitakaritom es az appokat is manualisan visszarakosgatom egyesevel!
Szoval, mire figyeljek? Nehogy eltunjenek az appok a gepem iTunes app mappajabol vagy mittomenmi!?.
-
Endr00
aktív tag
Új Bug: az iBook-bán landscape módban nem lehet előre lapozni , csak hátra. Érdekes...
-
Touch-ko
őstag
válasz
kispecek #181 üzenetére
"Azon elmélkedtem minap, a beállítások fogaskerék ikonja sűrűbb fogazást kapott, amolyan óramű érzést kelt, utalva a precizitásra, pontosabb működésre.A régivel ellentétben az olyan gépies. "
Oramu-->Ora--> Az Apple karorat fejleszt (allitolag). Osszeallt a kep teljesen! Ebbol szerintem hetfon meg cikk lesz itt az oldalon
Amugy nemtudom emlekszel-e a regi idokre, iPhone OS1.0. Az evek alatt regneteget valtoztak az ikonok, eleg ha csak a szamologep ikonjat emlitem, vagy a text ikon (regen "sms" volt beleirva a buborekba)
Vagy a voice memos ikonja is valtozott az evek soran.
Ugyanigy valtozott az iTunes Store ikonja is( lila feher nyil lefele mutatott anno) es meg tenyleg sorolhatnam a csuszkak alakjanak, szinenek a valtozasat.Szoval szep lassan ezek az ikonok is valtozni fognak es ugyanugy valtozni fog az egesz rendszer.
Szoval szerintem ne aggodj emiatt, ujra fognak rajzolni 1-2 dilgot
-
kispecek
aktív tag
Maga az elképzelés nekem tetszik, az ikonokat kéne újra rajzolni mert az valami förmedvény szinte az összes.
Azon elmélkedtem minap, a beállítások fogaskerék ikonja sűrűbb fogazást kapott, amolyan óramű érzést kelt, utalva a precizitásra, pontosabb működésre.A régivel ellentétben az olyan gépies. -
joey04
titán
válasz
kispecek #179 üzenetére
Egyesével szemezget más vállalatok újításaiból, azokat finomhangolja, megpróbálja kicsit szebben megvalósítani.
Az Apple a kezdetektől fogva ezt csinálja, ebben jó. Újra-feltalál. Most viszont nem érzem azt, hogy a flat dizájnt jól csinálták volna meg. Na persze a MS végképp nem találta el, de az alma sem szvsz. Az is baj, hogy ezt a rendszert nagyon az 5c-re szabták. Ahhoz illik, ez kétségtelen. De az 5s-en hülyén néz ki. -
kispecek
aktív tag
...Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy az Apple az operációs rendszerével már nem diktál, hanem felzárkózik a többiekhez. Egyesével szemezget más vállalatok újításaiból, azokat finomhangolja, megpróbálja kicsit szebben megvalósítani...
Sok mindent az Almáról másoltak, most hadd másoljanak ők is egy kicsit.Jóból még jobbat csinálni nem szégyen. -
Fryskitt
addikt
Hát nem az ilyen cikkekért szeretjük az Index-et.
-
GGMPC
őstag
Nem szeretnem kommentelni a rom ramolgatas mutatvanyt!
Mondjuk IOS eseteben nem, de pl androidnal csak szivas lehet a vege!
En mindig olyan termeket veszek ami megfelel es hasznalni akarom - nem baszkuralni es felnyitogatni a rendszeret!
Mivel meg sosem csinaltam es nem is fogom, ezert hozzateszem, hogy ez csak az en velemenyem!
-
Fryskitt
addikt
Nem tudom elismerőleg mondod vagy nem, de az biztos, hogy nagyon pihentnek kell lenni egy ilyen bonyolult kombináció megkereséséhez.
Még leginkább azt tudom elképzelni, hogy a kedves illető odaadta a telefont a kb három éves gyerekének, és az jött erre rá. El nem tudom mesélni, mire képes az unokahúgom, ha valamilyen IT cucc kerül a kezébe. -
Fryskitt
addikt
Csak az ottani egyik hozzászólót tudom idézni: "ki az a degenerált aki ilyenekre rájön?". Szóval kurv@ jó, hogy valakinek erre van ideje.
-
Roxbury
őstag
-
GGMPC
őstag
Erdekes ha fektetett allapotban irok a 4S-el, akkor akadozik a gepeles, viszont allitva nem!?.
Mit csinaljak ahhoz, hogy ne kelljen minden alkalommal jelszo/felhasznalo bepotyogest csinalnom a forumra valo belepeshez - valamiert nem jegyzi meg?
Az lenne a jo ha valahol ki lehetne torolni az oldallal kapcsolatos elmenyeit a Safarinak es uj oldalkent jegyezze mar meg, mert eleg idegesito!
Valaki adhatna valami tanacsot ezugyben!?.
Jah ez a jelszo problema iPad mininel jelentkezik!!!
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani nekem, hogy ha készítek egy biztonsági mentést, akkor azt hová teszi a gépen? Milyen formátumot keressek?
KÖszi,
A -
atiapa
tag
Üdv!
IOS7, Safariban ha megnyitom a translate.google.com oldalt (nem mobil nézet) akkor a Safari kilép.
IPhone4s és IPad2 is ezt csinálja.
Másnál is ilyen? -
dinka.86
aktív tag
Sziasztok!
Néhány zene számot nem játszik le, piros pont van mellette, és átlátszó és nem játszható le. Erre valakinek ötlete?
-
kispecek
aktív tag
Nos az összes ikütyünkre felkúszott az iOS7
-iphone 4 simán eldöcög, hajszálnyi mikrolag, de nem vészes.Rosszabbra számítottam.
-ipad mini megyeget, teszi a dolgát, olyan mint volt.
-ipad 4 suhan, repül, szárnyal...Nem tapasztaltan hogy jobban enné az aksit, ugyan úgy nyúztam mint mindig.Kicsit fáztam az ios7-től, de egy nap elég volt megszeretni, legalábbis nekem.
Tetszik, jó, használható. -
oszi666
őstag
Iphonera nem csinaltak meg a billentyuzetet olyanra mint amilyen ipadon? Az ekezetekre gondolok, higy csak felfele suhintok es kesz. Ugy tudom, ez eddig nem volt iphonera
-
Syl
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #147 üzenetére
Szerintem értesítési felületben és vezérlőközpontban is még a guglinál az előny.
-
GeneraL_XTX
veterán
Jó lett nagyon ez az új iOS7, főleg az új értesítési felület tetszik a záróképernyőn, elég stílusos.
Érdekes látni, hogy ezzel a frissítéssel most már a gyári android lett funkciószegényebb sok esetben, ideje lenne már a google-nek is belehúznia.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ki lehet valahogy kapcsolni az OTA frissítést iPad-en? Mármint azt szeretném, hogy ne töltse le automatikusan az iOS 7 telepítőjét, mivel nem szeretnék frissíteni arra és azt se szeretném, hogy feleslegesen helyet foglaljon az amúgy is kevés tárterületből a telepítője.
-
M4tth3w.1992
csendes tag
Hát nekem iPhone 4-en nagyon zabálja a rendszer az akksit :/ remélem hamarosan lesz hozzá valami frissítés... Van pár apróbb hiba ami picit zavar, ilyen a lezárás utáni feketén világító képernyő, igaz csak pár pillanatig de szembetűnő. Akadások előfordulnak, de nem olyan vészesen mint azt néhányan írtátok, az akksi idő jobban aggaszt:/
-
Endr00
aktív tag
Az viszont gáz, hogy szaggat a kijelző elforgatás.
-
Touch-ko
őstag
Akksirol:
8 oraja vettem le a toltorol, iPhone 5 (iOS7.0) hallgattam 1 oran keresztul zenet, kozben AppStore-bol toltottem le appokat. Majd wifit bekapcsoltam es az elmult 5-6 oraban tobbszor is neteztem, jatszottam (badland) videokat neztem (youtube) rajta, egy kis FB (kb 20 perc) Wifi halozaton keresztul.Jelenleg 10%-on all az IPhone5. Valtozast nem erzekelek az akksi idoben. 25%-rol nagyon guorsan lecsokkent 17%-ra.
Remelem ez segit azoknak akiknek kerdesuk volt az akksi idovel kapcsolatban.
-
Touch-ko
őstag
válasz
csakegyjoci #133 üzenetére
Nem. Viszont biztonsag kepp csinalj egy backup-ot mielott neki allsz!
-
csakegyjoci
tag
Előre köszi aki válaszol.
-
csakegyjoci
tag
1 gyors kérdés.
Felrakom az ios 7et akkor törlődnek az adataim? -
GGMPC
őstag
Otterbox for iPad mini tokban - nem zokkenomentes az alulrol felhuzasa a centernek!
Gondolom lentebbrol kellene kezdenem, de ott van a tok!
Csak szol erte 1-2 Otterbox vagy Survivor felhasznalo, hogy ne kelljen mar annyira melyre menni!?.
-
randras
veterán
iPad-nél a fentről lehúzható roló még mindig olyan idétlenül vékony a teljes képernyőmérethez képest? Esetleg print screent valaki?
-
Endr00
aktív tag
Nektek is van olyan, hogy néhány alkalmazásnál a régi billentyűzet jön elő ? Pl iBook
-
Cyberpunk
félisten
Nekem vegyes érzéseim vannak, de nem szidom. Mindenki nyafogott, hogy már régóta ugyan olyan, semmi újitás nincs, hát most lett tessék. Még mindig lehet ellenállni, és nem feltenni, ha nem tetszik. 5S/C-től már nem.
-
Touch-ko
őstag
válasz
csakegyjoci #124 üzenetére
Nem forgolodik, mert Cook-kal a halala elott sokat beszelgettek, hogy mit es hogyan tovabb ha mar O nem lesz..
Akkor Jobs azt mondta, hogy sose azon gondolkozzon, hogy Steve mit tenne, hogyan dontene hanem a sajat belatasa szerint vezesse a ceget es gyartson jo termekeket. Thats all!Amugy nekem egyre jobban tetszik. Az elejen a keynote-ot nezve iszonyodtam de eloben valoban sokkal jobban nez ki. Oke 1-2 ikon szerintem meg valtozni fog a jovoben, csakugy mint ahogy eddig is tortent.
-
vimes
senior tag
A kinézete nagyon jobban a Firefox OS-re, mint pl. a korábbi verzió(k)
Ismerek vkit,aki pl. a kinézete miatt nem vált IOS 7-re.
. bár az meg más dolog h ha kinézet alapján kellene kedvenc OS-t mondani, akkor a FF OS-t mondanám. -
keIdor
titán
Nekem személy szerint nagyon bejött a színkavalkád, az előző kinézetet már nagyon meguntam mióta 3 éve használok iOS-t. Minden kis animáció meg kinézet tetszik, sokkal kényelmesebb is használni, pl. már nem kell a képernyő tetejére "nyújtózni" a vissza gombra.
Amit még szoknom kell az pl. a Safari így elsőre. -
NGA
addikt
válasz
Totheground #119 üzenetére
Ebben szerintem semmiféle meglepetés nincs. Már kikoptak a 3G, 3GS-ek, az ipad 1-ek. A többi meg frissithető. Eddig nem igy volt?
-
NGA
addikt
válasz
Totheground #116 üzenetére
-
ZooLee
senior tag
válasz
Cilindrik #115 üzenetére
Jah, ha már eredeti/nem eredeti: Eddig az iOS6 alatt csont nélkül elfogadta az utángyártott kiegészítőket (ilyen mUSB-Lightning adaptert kaptam a Dension dokkolóhoz) most az iOS7 viszont kiírja, hogy "Az eszköz nem biztos hogy megfelelően fog működni..." figyelmeztetést. Mondjuk ettől függetlenül működik, csak zavar a kiírás.
-
Cilindrik
aktív tag
Most vettem észre hogy safariban széltől befele swipeolással mindkét irányból működik az előre/vissza "gomb"
Remélem érthetően fogalmaztam -
Old Sport
csendes tag
Anno a 6.0 is ennyire hiányos volt ?
4S-re raktam fel és sajnos ott vannak azok a mikro reccenések :S
-
moleculez
veterán
i4s-re felrakom, iPad3még vár. Ezek vannak a csaladban, nem nekem.
asszonynak nemsoká 4.3, nekem gdr3, szoval mindig lesz otthon valami ujdonsag. -
nagysuhi
tag
4S-re tettem fel tegnap este. Tetszik. Kicsit lassan ment, laggolt, de újraindítottam a telefont, azóta sokkal gyorsabb lett. Az akkuidő is jelentősen nőtt.
-
ferikek
aktív tag
ipad 4.-re felraktam a 7-et (iphone 4s-re még nem, várok vele)
2 dolog: lassabb lett tőle picit, főleg a már leírt betű-szám váltás lassú és a háttréképeknél is 2-3 sec mire vált vagy megmutatja... a másik h az újságot ha megnyitom, akkor utána nem működnek a gesztusok (sem a bezárás, sem a lapozás), a többi gyári app ok, app store néha kiírja n nem tudott csatlakozni...iphone-on vhogy jobban mutat a 7-es sztem, ipadre vhogy nem nagyon illik
-
oszi666
őstag
Ipad 3-on nálam valami iszonyatosat romlott a hangszorok minosege. Sokkal hangosabb, csere ugy recseg, hogy valami borzalom.
De a tobbi dolog tetszik -
Matada2.3
veterán
Már fent is van. eddig nagyon tetszik minden
-
fordfairlane
veterán
Az új Safariban sincs belül színorgia, flat az egész, csak pár színt használnak belül. Én úgy vettem észre, hogy alkalmazáson belül egység van, színorgia a főképernyőn van, ahol a különféle alkalmazásokhoz különféle formájú és színű ikonok tartoznak.
Egyébként mint ahogy írtam, én is rosszabbra számítottam a képek alapján, élőben nem olyan vészes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest