- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
biega
aktív tag
Bocs, rossz helyre írtam.
-
biega
aktív tag
Srácok, van esetleg tippetek, hogy merre lehet jóárasítva Black Tack-et venni?
-
Most néztem csak, hogy ez egy "halott" topik.
-
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre.
Rendeltem egy ilyen tokot július 21-én.
Nem érkezett meg a jelzett időpontban: augusztus 17-...
Írtam nekik 2 sort augusztus 21-én, válaszoltak, kitolták a határidőt: szeptember 14. és október 5. közöttre.
Szeptember 22-én ismét írtam 2 sort (CTRL-C; CTRL-V). Válaszoltak, hogy megnézik a futárnál...
Kértem vissza a pénzemet és megadtam a paypal azonosítómat.
Írtak, hogy fizetnek, de ha mégis megkapnám, akkor fizethetek megint...
Szeptember 26-án azt írták 48 órán belül fizetnek...Ma írtam nekik, hogy sem termék sem pénz...
Ilyenkor kihez kell forduljak: Ebay vagy PayPal?
Az összeg nem vág földhöz, csak nem hagy a dolog...
Köszönöm a segítséget!
-
castiels
addikt
Sziasztok.
Most regisztráltam, rendeltem is már valamit (fólia 500ft,) de nem tudom mire jó az a paypall, nekem rendes kártyám van, arról is letudja vonni?
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Sokáig nem jelentkeztem be a paypal fiókomba, most, hogy újra be szeretnék jelentekzni azonosítást kér tőlem, amit csak mobiltelefon számon keresztül tudok, de az a szám amit annó megadtam már nem él.
Hogyan tudok továbblépni?
-
ancsa1983
csendes tag
Sziasztok! lehet volt már, de nincs energiám visszakeresni! Vásároltam 1375 Ft-ért az e-bay-en. Többért szerettem volna, de úgy láttam, hogy 1500 Ft-ig tudok fizetni paypallal(pedig elvileg 5500 ft volt rajta), és a maradékot kártyáról vonta volna le, azt meg nem akartam. Viszont! most beléptem a bankba és a paypalra is, és innen is, onnan is le van vonva az 1375 ft, nyilván a paypal ezt 4,62 dollárnak hozza. A kérdésem az, hogy most kétszer fizettem e ki, ha igen miért, és hol lehet reklamálni. A paypal számlámhoz van bankkártya(mastercard) és számla is rendelve.
köszi előre is! -
pisti124
csendes tag
Üdvözlök mindenkit nekem lenne egy olyan kérdésem hogy ha eladok valamit ebayen akkor hány százalékot von le mielőtt elutalja a paypallnak és ha átutalom a számlámra a paypall mennyit von le.
Mert nekem furcsán sokat von le és nem is inkább a paypall hanem az ebay.
Mert ha eladok ebayen már a paypallra nem érkezik annyi hanem kb csak a 60%-a az eladásnak.ÉS ha elutalhatom paypallrol a pénzt a saját számlámra akkor következő hónapban megint kapok egy üzenetet hogy az ebay levont megint és az megint egy nagyobb összeg.
De viszont ha feladok egy terméket eladásra a végén kiírja hogy mennyi és az általában 1 $ körül van.
Úgy hogy valami nincs rendben hogy ennyit levon,mert így semmi értelme az eladásnak ha ez így működik. -
djdavid94
újonc
üdv mindenkinek , Olyan kérdésem lenne hogy az ebay-n adtam el dolgokat meg is kaptam a pénzemet a pay pal -ra de nem tudom továbbitani a pénzt a bankkártyámra a pay pal nak már beküldtem személy igazolványomat és minden meglévő okmányomat de valami miat le vagyok korlátozva tudnátok ebbe segíteni ?
ezt a hiba üzenetet mutatja a paypalom mikor belépek mi a teendő ? : Your account access is limited.
Learn how to remove this limitation
Because you have recently started to sell with PayPal, payments you receive will be temporarily placed in your pending balance for up to 21 days. For more information, please go to the
Resolution Centre.Előre is köszönöm
-
RBJ
addikt
Kicsit off. Tud valaki olyan csomagküldő lehetőséget ahol pay pal lehet fizetni?
-
deeettiy
újonc
Sziasztok,
azokat amiket javasoltál h nem árt bejelölni keresésénél, h világszerte, meg h együtt mutassa a szállítást plusz árt, azt hol tudom bejelölni?!
Még nagyon kezdő vagyok, csak barátkozom az ebay-jel!
Köszi a választ! -
aAron_
őstag
Köszönöm ezt a cikket!
Ennek az írásnak a segítségével kezdtem el vásárlásaimat az eBayen.
-
sajtee
őstag
Nagyon jó írás, köszönöm szépen!
-
Newyorker
addikt
jó kis cikk, thx
-
Unimatrix000
csendes tag
Ha sokat vásárolgatsz online, akkor Internetkártya:
Jelentősen csökkenthető az internetes bankkártya használat rizikója, ha nem a fő számlát használjuk, hanem van egy erre a célra fenntartott mellékszámla, amelyre csak akkor vezetünk át pénzt, ha éppen akarjuk a hozzá tartozó kártyát használni. Nekem a főszámlám mellett van egy ún. internetszámlám és hozzá egy virtuális internetkártya (tehát csak internetes vásárlásnál használható). Amikor használni akarom a internetkártyát, akkor egyszerűen csak átvezetek rá annyi pénzt, amennyi szükséges. Ez pillanatok alatt megvan.
Ez a számlakonstrukció létezik némely banknál, és nem kell külön számlavezetési díjat fizetni az internetszámláért és a virtuális internetkártyáért. -
Melack
veterán
Én köszönöm, igyekszem.
Elkészült a második rész is
-
aggleány
addikt
Köszönöm, nagyon hasznos cikk.
Én már ezer éve regisztráltam az ebay-re és a PayPal-ra is, de egy érdeklődő ismerősnek nem tudtam elmondani, hogy hogyan kell ezt csinálni, mert már régen elfelejtettem a regisztráció menetét. Ez az iromány és a folytatása is nagyon jól fog jönni egy csomó kezdő ebayernek.
Kis tapasztalat: én már egy csomószor vásároltam különböző értékben Kínából, és minden alkalommal azt írták a csomagra, hogy "Gift", úgyhogy semmiféle vámot és járulékot nem fizettem. Egyetlen alkalommal fizettem egy telefon után vámot, de az sem volt vészes.
-
doc
nagyúr
"A vásárlást mindig forintban húzza le, és elviekben a hazai bankjuk által."
ez nem igaz. a beallitasok kozott kivalaszthato hogy a paypal konvertaljon (es igy forintban terhelje a szamlat), vagy az eredeti penznemben terheljen, es ilyenkor a te bankod konvertal
bankfuggo hogy melyik eri meg jobban, nalam pl. erezhetoen olcsobb ha a BB-ra hagyom a konvertalast, mintha a PayPal szamolja at forintba
-
nemethati
senior tag
PayPal-os feltöltés nemzetközi tranzakciónak minősül? Mert azt nem tudok jelenleg a kártyámmal, korlátozva van a múltkori adatlopás miatt
-
csibe1
addikt
Köszi a cikket,hasznos írás!
Jöhet a folytatás is! -
Predator2
addikt
köszönöm a cikkedet
(ne értsd félre nem parancsolgatás akar lenni) de szívesen olvasnék pár
ebay/Paypal részletről kapcsolatban is cikket (kezdő halandóknak hasznos lehet)
Mondjuk ebay/paypal kezdőknek II. címmelpl: Mit lehet csinálni ha nem jön meg a csomag? Hova kell írni?/Mit? (úgy h azok is értsék aki nem tudnak angolul)
Hogy tudom vissza szerezni a pénzem?
Mit kell csinálni ha sérült a csomag?
Hogy lehet nyomon követni a csomagot?
Mely országokból vásárolhatsz műszaki cikket h nehogy meglepetés érjen!
(nem működik/nem megfelelő az itthoni elektromos rendszer hozzá stb...)
"Rengeteg félreértés van a Paypal témában alkalmazható pénzügyi tranzakciókról, meg a bankkártyák működéséről is általában"üdv
-
dave666
aktív tag
Köszönöm
Hasznos -
vittuka
aktív tag
válasz
skydragon #27 üzenetére
Ezekkel óvatosan, néha nekiesnek automatikusan vizsgálódni ilyen esetekben és csodásan fagyasztják az accot 180 napra, a pénzedhez sem tudsz hozzájutni (sokan próbálnak meg csalni paypal-on keresztül, gondolom ezért szigorúak).. Ráadásul a virtuális dolgok eladásánál ahol ugye nincs mivel igazolnod mit is adtál el, nagyon szemetek tudnak lenni. Automatikusan történik persze minden, hiába veszed fel a support-al a kapcsolatot, mehetnek a levelek, mind hiába.. Már nem egy ismerôsömmel történt hasonló, de ha az ember a bankkártyáról pakol fel pénzt, vásárol és nem gift-ként küldözget, valószínüleg senkit nem érhet baj.. Viszont az eladókat már nem védi úgy az egész rendszer ahogyan kellene, gondolom nem véletlenül kezdtek el sokan alternatív paypal szerü rendszereket használni, egyre több van már a piacon.
-
skydragon
tag
nekem a drága paypal ül a pénzemen vagy 4 napja :S:S 2 account közt küldtem át és nem engedélyezték még mindig a tranzakciót:S:S
-
JoeYi
őstag
köszi a cikket, 15 perc alatt megcsináltam az egészet OTP-s kártyával. Minden aktiválva van (azonnal jött a 400 ft-os megerősítő levonás)
-
raper
senior tag
Te gondolatolvasó vagy és örök hála.
-
kenand
veterán
válasz
remetebacsi #10 üzenetére
Először én is a palypal.at-n regeltem, mert nem engedtek még nekünk máshol, de amióta a com-on is lehet én is csináltam másik accountot (német nyelv nekem sem jön be
)
-
Jokes67
tag
E pár hozzászólásból már sokat tanultam...szóval a paypal nagyon ajánlott dolog,hm?
-
kenand
veterán
-
kenand
veterán
Köszi a cikket
2 éve még sokat vásároltam az Ebayen, főlag amikor 150Ft vol egy USD...
Most már nem annyira...
Paypal alap minden netes vásárlásnál, nem is vesz ott ahol nem lehet Paypallal fizetni.
Pár trükkös kínai át is vert volna az Ebayen, ha nincs a Paypal. .... -
randras
veterán
Nem tudom, aktuális-e még, de itt a válasz, a napokban kaptam. Ez a vámhivatal által küldött hivatalos levél, az ebben szereplő árak a mérvadóak január 1-től!
-
Carte
tag
Ez a dolog engem is érdekelne, mondjuk én Kínából rendelnék valamit....
A határ ha jól tudom 50 dollár. (ez alatt nem kell vámot fizetni).A napokban én magam is megpróbáltam utánanézni a dolognak, mintha 8%-ot (a vámáru ára határozza meg tehát) +27% ÁFA is rájön. Ne kövezzetek meg azért, ez nem biztos...
-
kpal
nagyúr
Most már sokkal tisztább minden.
-
remetebacsi
csendes tag
Bar az acc minden ebay-re jo, erdemes figyelni, hogy melyiken regisztralunk. En elkovettem azt a hibat, hogy az ebay.de-n csinaltam logint. Erre minden level nemetul jon. Sot, az esetlegesen elfelejtett jelszot is ilyen nyelven kell vegigverekednem. Keresemre h allitsak at angolra ket eve meg azt mondtak, h ezt nem lehet. Ha ez a problemam, akkor toroljem a loginomat es regisztraljak a com-on.
-
Tikakukac
titán
Amit nagyon szeretek, hogy azok a cuccok amiket ez a kontinens sohasem kapott meg hivatalosan, az behozható gombokért, vagy az eszmei értékéhez képest jóval kevesebbért.
-
Köszi jó irás.
-
doc
nagyúr
nem a vam a fajdalmas (az csak 1-2 szazalek), hanem az AFA, jelenleg ugye 27%
es ezt persze a postakoltsegre is raszamoljak...annyit azert hozzatennek, hogy mielott valaki leut valamit az ebayen, MINDIG bizonyosodjatok meg rola hogy az elado elfogad PayPalt!
foleg nemeteknel nem divat (bar mostanaban mar ok is fejlodnek ilyen teren), es ha olyan arut utsz le, amit csak atutalassal fizethetsz, az sokba fog kerulni... -
e30st
tag
hiánypótló írás, nagyon szépen köszönjük!!!
-
Tas
tag
Hasznos iras
Nem tudod veletlenul, hol lehet utananezni a vamolasi araknak? Pl ha amcsibol rendelek egy muszaki cikket mennyivel dobja meg az arat.
-
Haszon! Pont most érdekelt a téma! Köszönöm!
-
Angel1981
veterán
Nagyon hasznos, köszönjük!
Egy újabb lökést adott, hogy PayPal számlát nyissak, és eBayezzek! -
Graphics
Jómunkásember
"Meg Whitman a cég vezérigazgatója és elnöke 1998 márciusa óta." - még mindig?
Mert jelenleg már a HP-nál ténykedik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nők, nőügyek (18+)
- Battlefield 6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Path of Exile 2
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest