- A Z Fold7 lesz végül a legvékonyabb hajlítható?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- One UI zápor szórta meg Európát
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
válasz
instantwater #40 üzenetére
Szerintem az is számít, hogy a monitorom 15%-os fényerőn van, éjszakai fénnyel, telefonon meg a kontraszt vettem ki.
Odafigyelek azért, érzem ,hogy nem fárasztja a szemem. -
-
-
atiska007
senior tag
válasz
gattolino #34 üzenetére
Preorder 'azaz' drága.
Lesz ez még olcsóbb is. A kínai webshopokban minden preorder cucc drága.
1-2 hónap múlva kuponnal teljesen vállalható lesz az ára.25.000 = jüan/Ft konverzió
130$-ért itt van áfa és vámmentesen.
Ha ide behozza valaki, 60.000 Ft alatt nem fog megállni a kisker, nagyker árrés, áfa-béfa-céfa és raktározási költségek miatt.Szóval szerintem jó ár ez..
-
Sigma7
aktív tag
Az jó, akkor a viszonylag gyenge felbontás mellé még drága is lesz...
-
atiska007
senior tag
Banggood preorder
130 dodó -
e-newsee
addikt
Nekünk egy Pocketbook Touch lux 3 van, nagyon jó cucc. Nekem megfelel a felbontása, bár lehetne jobb is, de már pár éve megvan, akkor ez volt a standard. Én is olvasok telefonon, a háttér sötétre van állítva, a betűk sem teljesen fehérek, hanem kicsit szürkék, hogy ne legyen olyan nagy a kontraszt, de még így is sokkal nyugtatóbb a szememnek az e-reader.
Bár mióta megszületett januárban a gyerek, azt sem tudom, hol van az e-book olvasó. Valahol biztos a könyvespolcon a többi könyv között.
A 6" meg szerintem azért van, mert az megfelel nagyjából egy átlagos regény méretének, és így maga az eszköz sem lesz nagyobb kávákkal együtt, mint ha egy könyvet cipelnél. Csak laposabb. -
Sigma7
aktív tag
Az ára jónak tűnik, de nem értem, hogy miért a mostani középkategória alá lőtték be a felbontást. Ez a bejelentés meg azért furcsa, mert idáig is volt Xiaomi olvasó, a Xiaomi Ireader T6 - os, komolyabb paraméterekkel.
-
janeszgol
félisten
Kategória győztesnek tűnik.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
margithid #22 üzenetére
A szem 45+ kezd vacakolni. Olyanokat csinál, h vacakol a fókusz. Tolod előre hátra, keresed mikor éles a kép. Egy ebook olvasó segít abban, h ezek a problémák később és nem túl agresszív formában jelentkezzenek.
Aki sokat olvas az ne kockáztasson.
Én sem értem, h a gyártók miért sátoroztak le 6"-nál 7"-8" jobb lenne.
-
margithid
veterán
36 vagyok, sokat olvasok, monitron főleg, telefonon kb csak könyvet, monitoron 15%-on van a fényerő, éjszakai fény bekapcsolva, egyébként ips kijelző, semmiféle szemszárazságot nem érzek.
Telefon szintén ips kijelző, néha éjszakai fényt bekapcsolom, de alapvetően a fényérzékelő teljesen jól beállítja a fényerőt.
Van egy régi amoled kijelzős samsung, nem sokat használom, de mikor 10-20 percet annak a képernyőjét bámulom, akkor úgy érzem mintha sok lenne a szememnek.
Hidd el ha zavarná a szemem, akkor nem tudtam volna jópár könyvet kiolvasni. Volt, hogy 2-3 órán át olvastam, semmi gond nem volt. -
Emericus Max
tag
Nincs igazad. Meg azoknak se, akik még a papír alakú könyv blablát nyomják. Persze hangulatos az igazi könyv, de cserébe nagy, nehéz, sérülékeny és egy vastagabb könyvet nem tudsz leállítani az asztalra pl. hogy ne csukódjon be magától. Arról nem is beszélve, hogy horror a könyvek ára, meg hogy otthon porolhatod őket, mert jobb porfogó a lakásban nagyon nincs. Telón könyvet olvasni meg nem ugyanaz, mert akármekkora is a kijelződ, azért az e-book reader még mindig nagyobb és könyvszerűbb élményt ad. Illetve a mobil kijelzője a világítás miatt jobban fárasztja/zavarja/rontja a szemet. A teló pedig nyilván gyorsabban merül. Én rengeteget utazom külföldre és az e-book olvasóm (kobo clara hd) imádom. Kb. 2000 könyv van rátöltve, hetekig bírja egy töltéssel, cserébe nem nagy és nem fárasztja a szemem annyira. Ez már a 3.-ik olvasó, amit nyüstölök. Eszembe se jutna mobilon.
-
BatchMan
senior tag
12", 300ppi, e-ink és már meg is vettem. Lehet picit drágább...
-
Freiherr
őstag
Egy jóáras 7-8 colossal lehetne itt villantani a Xiaomi-nak, 6-ossal Dunát lehet rekeszteni.
-
T. Almeida
senior tag
Ég és föld a két eszközön olvasni. Nekem egy 10 éves Kindle 3-asom van, a legújabb sxvgt#&@led kijelző sem adja vissza azt az olvasási "élményt", amit az ad, pedig már régi cucc. Nem szétcs*szi az ember szemét, mint a háttérvilágítással rendelkező eszközök, hanem gyakorlatilag megnyugtatja.
-
válasz
bollokcs80 #7 üzenetére
És a természet? A fák? A globális felmelegedés? Meg a többi amiről még nem is tudunk?
El kellene engedni az elavult nem fenci dolgokat, meg a billegésre már van sok jobb alternatíva.
-
zazenke
őstag
40 éves korodra ha sokat olvasol tableten és társain kialalkul egy szembetegség mint pl nekem szemszárazság. Aztán jövőhéten megyek egy 100 ezres kezelésre mert a műkönnyek már nem segítenek. Az ok egyszerű :állandó számítógép és okostelefonozás (olvasás). Egyébbként ha 1-2 hét elvonásban részesülök elkezd javulni az állapot de egy társasházban mi mást lehet csinálni. Hidd el nem véletlen van kitalálva az e-ink kijelző
-
margithid
veterán
Nem ugyanaz, pont ezért én nem vennék CSAK ebook olvasót.
Sok könyvet kiolvastam már a 6"-os telefonomon, netezni is otthon jobb lenne egy tablet, de ésszerű határokon belül, mert annyit nem ér.bollokcs80
A lényeg számomra a hordozhatóság, kb 150-200 könyv van most is a telómon, alig foglal helyet, van minden, Márai naplói, motivációs könyvek, kalandregény, mikor mihez van kedvem.
De te nyugodtan maradjál a KÖNYV-nél és cipelj madaddal egy fél könyvespolcot! -
ORCA58
addikt
válasz
bollokcs80 #7 üzenetére
Azzal csak az a baj, hogy nehezebb, nagyobb, és ha sok könyved van drágább is. Ezzel sok kötetnyi könyvet vihetsz magaddal egy apró újságnyi méretben.
-
margithid
veterán
Ebook olvasót ma mar nem vennék.
Jelenleg a redmi note 5-ön olvasok, de ha ugy alakulna es xiaomi kiadna valami jóáras tabletet 10-12`méretben, akkor arra vevő lennék. -
bollokcs80
Korrektor
De butusok vagytok....felülről! (Lámpa)
Egyébként meglepődtem, azt hittem már ilyet is csináltak régebben.
-
“nem oldalról kap megvilágítást”
Akkor mégis honnan?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A háttérvilágítással támogatott készülék egyelőre csak Kínában lesz elérhető, de nem kizárt a nemzetközi forgalmazás.
- A Z Fold7 lesz végül a legvékonyabb hajlítható?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- ASUS notebook topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Escape from Tarkov
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Nagyon jó minőségű usb c-c kábel adat és töltőkábel 1 méter
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Samsung S Pen érintő ceruza gyári, újszerű, több db
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra gyári billentyűzetes tok
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest