- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- VoLTE/VoWiFi
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alogonomus
őstag
Az a "minimális teljesítményvesztés", amit a S/M hiba javítása okozott, konkrétan olyan mértékű, hogy a gépem a javításokat követően januárra odáig lassult, hogy egy komoly program mellett már egy böngészőt is nehezen futtatott párhuzamosan. A komoly program pedig nagy eséllyel összeomlott 5-10 perc után.
Miután lecseréltem a rendszert egy Ryzen 2600-asra, az "eredeti" merevlemezeket csak átkötve a gép ismét simán futott üresjáratban 1-2% processzorterheléssel, a komoly program esetén pedig 15-20% terheléssel. Igaz, hogy régi i7-es volt a régi gépem, de azért az a 70-80%, amit rontott a számtalan javítás a teljesítményén, az minden, csak nem "minimális teljesítményvesztés". -
hypno skate
senior tag
Az, hogy a nyájimmunitás nem értelmezhető az informatikában, független a hálózat jellegétől és méretétől is.
Sőt, amit leírtál azzal pont az ellenkezőjét állítod mint eddig, hiszen most ugye azt írtad, ha van egy helyi hálózat, aminek néhány eleme sérülékeny és fertőződik, akkor ezeken keresztül könnyebben fertőződik a többi darabja is. Ezt készséggel aláírom. De ha létezne a nyájimmunitás akkor ennek fordítva kellene működnie.
-
hypno skate
senior tag
A nyájimmunitás a természetben azt jelenti, hogy egy bármilyen populáció nagyrészének immunitása erősen lecsökkenti a lehetőségét annak, hogy egy nem védett egyed az adott fertőzéssel találkozhasson. Ezért véd a magas arányú átoltottság.
Ilyen az informatikában nincs. Minden gép ami egy adott fertőzött hálózatra csatlakozik, vagy megvédi magát, vagy pont olyan eséllyel fertőződik, mintha egyetlen gép sem lenne védett. -
hypno skate
senior tag
Már többedszerre hozod fel az oltásokat példának, de az egy rossz példa, mert ott az egyén döntése, hogy beoltatja magát, vagy a gyerekeit, itt viszont eszed nem eszed nem kapsz mást mint ami a piacon van.
Sőt ha úgy tetszik én pl, a szükséges informatikai biztonsági "oltásokat" megkaptam, mert foltozott rendszert használok tűzfal mögül, vírusirtóval megtámogatva és ennél többet nem is igen tehetek.
Innen kezdve csak bízhatok abban, hogy mindenki teszi a dolgát. Az is aki a cerkának a rossz oldalán van és ezért több dolga akad a problémával...de végtére is azért van ott, hogy ő is megtegye ami rá tartozik.
Korábban már próbáltam célozni rá, hogy egy vagy akár egy millió adat ellopása önmagában semmi. Az állam hivatalos nyilvántartásaiból pénzért jószerivel bárki egy csomó személyes adatot megvásárolhat anélkül, hogy tudná mi az az Intel, vagy AMD pláne mi az a Spoiler. Az igazi biztonsági rés a bosszúszomjas, vagy korrumpálható vagy zsarolható alkalmazott. A rosszul fizetett állami alkalmazott pedig fokozott biztonsági rés.
És az igazi gond a rendszerbe vetett bizalom megingása. -
TTomax
félisten
Ha már van akkor nincs miről beszélni ilyen esetben,akkor máris sebezhető...mindegy hogy csuklóig vagy könyékig ér a kezem a bilibe...sz@ros lesz így vagy úgy...Igazából én nem akarom menteni az intelt,tróger cég,de azt sajnos el kell fogadni hogy a mindennapok részévé válik az ilyen sebezhetőség,és az ellene való harc is attól független hogy miböl áll a gép,vagy szerverpark.
-
hypno skate
senior tag
Idézlek: "...értelmes keretek között..."
Ez a lényeg. Szerintem a cikkbeli sérülékenységtől rettegni, az túlmegy az értelmes kereteken. És fenntartom, hogy szerintem az itt hozzászólók közül senki nem tudná megírni azt a Scriptet és senki nem lenne képes ellopni az adataimat ezt a sérülékenységet kihasználva.
-
Zanik
addikt
Tehát tulajdonképpen az Intel feláldozta a biztonságot a teljesítmény oltárán. Letartolták a piacot az elmúlt években, az AMD hátrányba került emiatt, de közben ott ketyegett az időzített bomba, hogy a hanyag módon megtervezett processzoruk hardveresen sebezhető. Na, ezek után védje meg még valaki az Intel-t!
Ez olyan mintha autóipari beszállítóként hibás légzsákot szállítanál, és próbálnád eltitkolni.....oh, wait! -
Illetve amit kifelejtettem : mit lép ez a cucc, ha kilapozza a kernel azt a területet, amibe éppen írna? (Bár, ugye emelt jog szerzéséhez pont a kernel memóriaterületekbe kéne írni, amit nem szokás kilapozni - viszont oda meg alapból sem tud semmi írni (mármint a fizikai memória megfelelő részeire sem valószínű), hogy Rowhammer támadást vitelezzen ki. Elég macerásnak tűnik)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Google Pixel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- PlayStation 4
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest