- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
fatpingvin #9 üzenetére
én nem köveznélek meg érte, a kényszer nagy úr.
(csak hát elkeserítő, hogy az 5-6 éves Polaris kártyádat kb azonos áron tudnád pótolni valamivel, ami szinte semmiben nem lenne jobb annál az eltelt idő és a csúcson végbement fejlődés ellenére.) -
Petykemano
veterán
Ez tök jó.
Gondolkodtam a tegnapi hír után.
Tök jó, hogy ezt a negatívumot orvosolták. Az a baj a 4GB-tal, hogy az AMD már egyszer meghirdette, hogy a 4GB kevés, tehát elég valószínű, hogy a jövőben tényleg időről időre bele lehet majd futni ebbe még akkor is, ha egyébként a kártya amúgy sem túl erős.
Tehát a probléma az, hogy ha a memóriahasználat 4GB fölé kerülne, akkor vagy a szűk PCIe miatt kezd el dadogni az fps, vagy ennek elkerülése érdekében olyan beállítást kellhet visszavenni, ami meg az élményen ront.Szóval én örülök, hogy ez a probléma megoldásra kerül végül. Ezzel együtt sajnos azt gondolom, hogy még ez a kártya sem ér többet mondjuk legfeljebb $150-nál, de inkább a $120 lenne reális (és $100 a 4GB-osért). És ezt tovább fogja "rontani" a hamarosan megjelenő RDNA3.
Bár az AV1 dekódolás jó volna, de nem emiatt gondolom a kártya értékét ide.Ez egy nagyon kicsi lapka, 107mm2. (N6) Láthatjuk, hogy manapság a 180mm2-es (N7) el lehet adni $140-150-ért (magyar árból visszaszámolva) Nem a lapka a drága. Az legfeljebb $20-30 lehet. Persze értem én, hogy a kártyához kell PCB, meg VRAM is. És talán éppen ez a baj.
Vajon mennyiből tartana nagyjából ugyanezt a lapkaterületet inkább egy 200mm2 környéki APU-hoz hozzátenni és a DDR szűkebb sávszélességét infinity cache-sel felturbózni. És ha a 180mm2-es Cézanne elmegy $150-ért, akkor egy másfélszer nagyobb lapkának sem kéne $250-nél drágábbnak lennie. (Ebbe az árba az Xbox Series S kompletten belefér)
Nyilván a tömegek ezt nem így látják, ezért a mindfactory eladásaiban lehet, hogy ez a 8GB-os kártya ki fog majd lőni. De akik kicsit hozzáértőbbnek gondolják magukat és fanyalognak, szerintem alapvetően emiatt fanyalognak. "AMD, you can do better"
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Autós topik
- Bestbuy játékok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest