- Légies iPhone halvány színei
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi1979
őstag
válasz
arnyekxxx #71 üzenetére
A sikeresség csak nem eladott darabszám alapján mérhető, te keverted ide a meglehetősen szűk kör számára gyártott tablet pc-ket, amiknek semmi közük a mai tabletekhez.
Az Err hibakód arra utal a dslr-eknél, hogy "vigyél szervizbe", mert tönkrement egy alkatrészem.
A fagyás (legtöbbször) arra utal pl az androidos eszközöknél, hogy user error van, valami összeakad, rosszul feltelepült program, rom, vagy csak ideje lenne újraindítani a készüléket.
Ha te ezt összemosod egy fizikailag hibás készülékkel, gratula.
-
Misi1979
őstag
válasz
arnyekxxx #67 üzenetére
Nem, ez egy öszvér. A képminősége biztosan jobb, mint bármelyik okosmobilé, de milyen áron?
Nincs különbség, a két cucc ugyanazokat a dolgokat tudja
csak akkor a profi felhasználókat célozták meg vele, ez meg egy médialejátszós-netes fényképező hibrid.
A win-es tablet neve tablet pc és nem bukott meg. Professzionális eszköz, nem tartalomfogyasztásra, hanem -előállításra használják ma is.
Az Err-es hibakódok hardverhibára utalnak -> szerviz.
Nem bonyolult szerintem. -
Misi1979
őstag
válasz
arnyekxxx #58 üzenetére
Csupán az effektezős-mobilos képszerkesztő programok hasznosságát akartam illusztrálni a fenti mondással. "Képben vagyok" a lehetséges felhasználási területekkel, azt jósolom ennek az eszköznek, hogy jópáran megveszik majd, aztán rádöbbennek, hogy fotózni fényképezőgéppel kell.
Az első digitális gépek között volt már egy ilyen kütyü, több is, legalábbis a Ricoh termékpalettáján. Pl. ő az egyik. Megelőzte a korát, meg is bukott, nem feltétlenül a magas ára miatt - nehézkes volt használni, fagyott, gyorsan lemerült. Deja vu
Volt egy még régebbi, 0.7megapixeles felbontással, kb a képszerkesztésre kihegyezve, bár az is bővíthető volt pcmcia kártyákkal - szintén megbukott, a szakma is utálta.
Az error, err hibaüzenetekkel teljesen képben vagyok, ugyanez van pepitában a Nikon vázaknál is, amiket én használok - legtöbbször hardverhibára utalnak. Nem nevezném fagyásnak őket.
-
Misi1979
őstag
válasz
mallory303 #57 üzenetére
Tehát egy több napos túrázásra ne ezt az eszközt vigyem magammal, mert félő, hogy ha meglátok egy helyes kis őzikét és le akarom fotózni, vagy azt kockáztatom a folyamatos készenléti üzemmóddal, hogy lemerülve veszem elő, vagy a bootidő alatt szóval tartom szegény bambit?
Az az EOS bizony selejtes. Én még sosem találkoztam lefagyó dslr-rel, pedig párat már használtam, akár belépő szintűeket, akár profikat.
Továbbá sosem állítottam, hogy célcsoport lennék, jeleztem is, hogy ez kb a városi hipsterek játékszere lesz.
"Amúgy meg lassan kezdj hozzászokni, hogy minden elektronikán oprendszer fut és ezek egymással hálózatba vannak kötve. Üdvözöllek a szép új világban."
Ezt inkább ne erőltessük, kicsit fogalomzavarban vagy.
-
Misi1979
őstag
válasz
arnyekxxx #52 üzenetére
Van egy olyan mondás, hogy sz.rból nem lehet várat építeni. Egy kép vagy alapból jó, vagy hiába effektezed agyon, max a haverok&facebook tengelyen fog sikert aratni.
A képszerkesztő programoktól nem kell hasra esni, ameddig egy fényképező nem képes RAW-ban fotózni, addig a hasznos fényképezős képszerkesztő programok kimerülnek a croppoló, konvertáló progikban.
Persze elhiszem, hogy androidra létezik nagyonsok szuper retusáló program, de sajnálom az olyan alkalmi fotóst, aki használni kényszerül ezeket.
Ez az eszköz csak egy játékszer, eye candy. A fényképezőgép eszköz, célszerszám, ez max érdekes játékszer, aminél kompromisszumot kötöttek: nagy érintőképernyő és angry birds vs gyors bekapcsolás-exponálás, stabil működés, hosszú akkuidő-tekintetében.
-
Misi1979
őstag
válasz
mallory303 #49 üzenetére
Nem értelek félre.
Fényképezőgép:
kikapcsolt állapotból exponálás=1-2 másodperc alatt kész a kép
bekapcsolt állapotból exponálás=a felső érték tört része, a záridővel szinte arányos időtartamGalaxy Camera:
Kikapcsolt állapotból exponálás= ??? mennyi egy négymagos androidos kütyü bootideje? 15-20sec?
bekapcsolt állapotból exponálás= 1-2 másodperc (program betöltődése)Ami talán még ennél is fontosabb, az a stabilitás. A lefagyó fényképezőgép nem jó ómen.
Húzzuk rá az androidot mindenre, amire csak lehet (mikro, tv, mosógép, fényképező), de nem véletlen, hogy hosszú távon a célszerszámok hatékonyabbak lesznek. Persze a geek-faktor miatt vicces a mikrón-fényképezőn angry birds-özni, de ennek a varázsa illékony, pláne, ha a felhasználó rájön, hogy úgyis ott figyel a zsebében az okosmobil.. -
Misi1979
őstag
válasz
mallory303 #47 üzenetére
Tehát szerinted egy fényképezőgépnél bőven elég, hogy feltöltés után kb. 24 óráig használható?
(a szóhasználatodon kicsit finomíthatnál, ne azzal adj nyomatékot a mondanivalódnak..)
-
Misi1979
őstag
válasz
arnyekxxx #35 üzenetére
Legtöbb DSLR tartalmaz alapszintű szerkesztő funkciókat és most nem a red eye removal tool-ra gondolok. Megosztás meg teljesen egyszerű: wifis markolat, de inkább: Eye-fi kártya. Persze ez nem 3g, de megosztásra teljesen jó.
Ennek a terméknek tényleg csak a hipsterek között lesz mérsékelt sikere. Hogy miért írom, hogy mérsékelt? Mert ahhoz túl van árazva..
Ott lett elb.szva a dolog, hogy nem raktak bele gsm beszédmodult, mondjuk teljesen érthető, hogy miért: saját mobiljaiknak marha erős konkurenciát teremtettek volna vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Posta, csomagküldés
- Futás, futópályák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Synology NAS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest