- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
Tikakukac #53 üzenetére
Ne gondolkodj szélsőségekben! E miatt nagyon sok emberrel összevesztem már, ez egy gondolkodási hiba.
van ugye az, hogy 100%-ban függsz egy sérülékeny ellátó rendszertől, a másik oldala a lónak meg az ,hogy 100%-ban önellátó vagy. Közte meg van 98 fokozat...
Mindkét szélsőség a ló két oldala, fenn kellene maradni azon a lovon. Ha 5%-ban vagy önellátó az már jó. Konkrétan ez olyan 4-5 gyümölcsfát jelent, az baromira nem nagy meló, még ilyen hobbinak is megfelel.
Aztán nézni kell ezt a kérdést több területen, több léptékben is, mint kis közösségek, város, tájegység, ország. Például: a magyar lakosság élelmének hány százaléka származik Magyarországról?
Meg hasonlóak.Tehát ne gondolkodjatok szélsőségben! Gondolkodjatok arányokban és fokozatokban, akkor egy csomó lehetőség megnyílik. stb.
Még annyi, hogy vannak Magyarországon is ilyen kivonuló emberek önellátásra, de 100%-ban ez kicsoportos, közösségi önellátásba fordul nagyon gyorsan. Ez ilyen emberi alap viselkedés, munkamegosztás van, meg összedolgozás. Most azért az nem mindegy, hogy Argentína és Japán munkamegoszt, vagy 1 közösségen belül, például egy kisávros, próbálnak minél több mindent megoldani .
-
Vladi
nagyúr
válasz
Tikakukac #44 üzenetére
elvileg ez a viselkedése bele van kódolva. Azt mondják ez a legjobb. Legjobban ellátó. S amikor már nem tud ellátni, akkor melyik lesz a legjobb??
Ha a mutató kellőképpen minuszba megy?
Én azt látom, hogy még mindig megy a nézet, hogy minden rendben lesz és majd az unokáink... vagy a gyerekeink, esetleg mi, aztán rájüvünk, hogy ez már évek óta tart. -
Vladi
nagyúr
válasz
Tikakukac #30 üzenetére
Engem érdekelnek a kérdések is. Miért nem lehet ittésmost átbeszélni? Elég keveset tudok még a történetről, de az már hajmeresztő.
Főleg nekem 15+év linux és opensource után, elképzelni nem tudom milyen az, hogy nem megy a gép, mert fw nincs, meg a gyártó majdjön, a 100 milliós traktor meg áll, a gazda meg Péterpákor nézi a búzatáblát...
ilyet komolyan lehet? Lehet 300 millió ember mindennapi kenyerével profitmaximalizációsat jáccani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest