Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Oid

aktív tag

válasz kolosanyi #15 üzenetére

Erről eszembe jutott, hogy a launcherrel kapcsolatban igazad van. Az általam ismert talán legegyedibb cég akkor a Meizu :)

• Dr. Oid

aktív tag

válasz Stanley-B. #12 üzenetére

nem túl valószínű sztem, hogy a HTC (de semelyik másik gyártó sem) kiadná a saját felületét másnak.
    a HTC azon kevés gyártó egyike, amelyik sikeresen (viszonylag) épített fel egy saját arculatot, nem kis részben a Sense-nek köszönhetően, hülyék lennének odaadni a kínai dzsunkagyártónak, hogy a hulladék vasak miatt őket is szidják...

a gond nem a felülettel van magával, hanem hogy erre hivatkozva nem ad ki pl a SE frissítést már 2.1 óta pl az X8-hoz, de még lehetne sorolni.
    szerintem ez azért van, mert van egy majdnem tökegyforma hardver minden teljesítmény- és árszegmensben, amire a launcher kivételével tökegyforma Android kerül rá, nincs "arca" a gyártóknak, a 150 ezres Galaxy/HTC akármi majdnem ugyanaz az átlagembernek, mint a többi hasonló kategóriás termék, és ugyanez van az alsóházban is.

mi marad? amit az autóiparban ráncfelvarrásnak hívnak, azt itt új modellnek: minimális CPU gyorsulással eladják ugyanazt a bőrt sokszor, pl Galaxy, Galaxy S, Galaxy S2, Galaxy S2 Plus Overdive Turbo White Edition :D
    a különbség max annyi, hogy a régebbiekre NEM készítik el a friss Android verziót, mert megtehetik. a vásárló meg le van sz*rva.

a fene nagy szabadságnak az az ára, hogy simán meg lehet tenni bármelyik gyártónak, hogy évente 25 minimálisan különböző modellt kiad, majd neki tetszőleges 2 modellre kiadja a friss OS-t, a többire meg nem, és marad a főzött ROM. a kedves gyártónak NEM a fejlesztés az érdeke, mert valami miatt nem éri meg nekik, vagy nem tudnak olyan hardveres fejlesztéseket eszközölni, ami miatt meg is vennék a zemberek az új modelleket, marad tehát a trükközés a szoftverrel.
    meg is értem valahol a hardverfejlesztés "leállítását", őszintén, manapság nem mindegy, hogy 1 vagy 1,3 gigahertzes a telefonod CPU-ja? nem mindegy, hogy 512MB vagy 1 giga RAMm van benne? Minden közép és felsőkategóriás modellben van WiFi, GPS, gyorsulásmérő, kapacitív kijelző, blablabla. Nem lehet már ezek alapján differenciálni, szegmentálni, mint akár 2-3 éve.

persze a nagy tömegekről beszélek, nem a geekekről, mert belőlük nincs annyi, hogy számítsanak. az átlkag usert nem izgatja a megahertz meg a satöbbi. menjen azt kész :)

[ Szerkesztve ]

• Dr. Oid

aktív tag

kicsit off: (és nem flémelni akarok)
    nem értem, miért jó bárkinek, aki az Android mögött áll, hogy ennyire elaprózhatják, különféle soha tovább nem fejlesztett ágakra bonthatják az OS-t? ez a kínai csoda még elmegy, Európában úgyse fog semmi vizet zavarni, de sajnos hasonló dolgok játszódnak le még mindig a nagy gyártóknál is, a sok különféle modell ilyen-olyan testreszabott Android verziókat kap, aztán frissítés meg sose jön sokhoz (hivatalos legalábbis)...

Új hozzászólás Aktív témák