Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
A HTC? Még a saját készülékeire se adja ki, nemhogy máséra... Legalábbis a régebbiekre nem.
Az a baj, hogy a gyártók meg sem próbálnak semmivel sem kitűnni. A saját arculat kimerül egy launcherrel mindenkinél, na ne nevettessenek már... Ugyanazt a szintet hozza mindenki, pedig egy kis odafigyeléssel lehetne alkotni. Csak ugye az költséges... Gondolok itt a jó kiegészítőkre, garanciális feltételekre, egyéb cégekkel kötött megállapodásokból adódó szolgáltatásokra stb. Egy 150 ezres telefonnál elvárom, hogy kinyalják a seggem, szerintem joggal.
Például akarok zenetelefont csinálni. Rendben, ki lehet hegyezni zenére a droidot, kell egy jó DAC (megfelelő driverekkel, ugye Samsung?), jó füles (mondjuk megállapodni egy nagynevű céggel, de nem ilyen Beats ökörségre gondolok), jó lejátszó (nem, nem merül ki az EQ-ban; legyen szép hangja, ismerjen kellően sok formátumot, legyen jó a UI stb), nagy tárhely. Ez alap. De lehet olyanokat is csinálni, hogy egy zenebolttal megállapodni, hogy kedvezményesen lehessen letölteni jó minőségű zenéket a készülékre, különböző kis okosságokat írni a felhasználói kézikönyvbe, például hogyan járassuk be a fülest, hogyan tartsuk tisztán, hogyan hallgassuk, ha normál, nagy rendszerre kötjük, akkor miket érdemes csinálni... Meg lehetne oldani egy kis odafigyeléssel, csak épp szarnak az ilyesmire a gyártók, az idióta konzumerbirkák meg úgyis megveszik. -
Stanley-B.
őstag
Én is irónikusan írtam természetesen, hogy ki is adná a HTC a Sense-t...
Ezt a hatalmas frissítési hisztit eléggé megalapozatlannak tartom egyébként. Annyi ember van aki lassan öngyilkosság határán jár, de 2.2 --> 2.3 váltásnál elakadna a szava ha REÁLIS indoklást kellene adnia (nem ilyen bullshittel dobálózni, hogy há mer újabb oszt jobb az, meg amúgyis, nekem jár az új mer másnak is, szemét gyártók!), hogy miért is létszükség ez neki, mi az amit szeretne használni a telefonján, de nem tudja pl. a 2.2 miatt, de 2.3-mal már menne.
Kicsit generált hisztinek érzem ezt, minél több a fórumozás erről, annál jobban generálják maguknak ezt az emberek.
Szerintem nem kell megvenni egy telefont az embernek, ha a megvétel idejekor az OS verziószáma bántja a szemét, vagy nem tudja elképzelni, hogy a jelenlegi verzióval használja CSAK a telefont amíg le nem cseréli. -
Dr. Oid
aktív tag
válasz Stanley-B. #12 üzenetére
nem túl valószínű sztem, hogy a HTC (de semelyik másik gyártó sem) kiadná a saját felületét másnak.
a HTC azon kevés gyártó egyike, amelyik sikeresen (viszonylag) épített fel egy saját arculatot, nem kis részben a Sense-nek köszönhetően, hülyék lennének odaadni a kínai dzsunkagyártónak, hogy a hulladék vasak miatt őket is szidják...a gond nem a felülettel van magával, hanem hogy erre hivatkozva nem ad ki pl a SE frissítést már 2.1 óta pl az X8-hoz, de még lehetne sorolni.
szerintem ez azért van, mert van egy majdnem tökegyforma hardver minden teljesítmény- és árszegmensben, amire a launcher kivételével tökegyforma Android kerül rá, nincs "arca" a gyártóknak, a 150 ezres Galaxy/HTC akármi majdnem ugyanaz az átlagembernek, mint a többi hasonló kategóriás termék, és ugyanez van az alsóházban is.mi marad? amit az autóiparban ráncfelvarrásnak hívnak, azt itt új modellnek: minimális CPU gyorsulással eladják ugyanazt a bőrt sokszor, pl Galaxy, Galaxy S, Galaxy S2, Galaxy S2 Plus Overdive Turbo White Edition
a különbség max annyi, hogy a régebbiekre NEM készítik el a friss Android verziót, mert megtehetik. a vásárló meg le van sz*rva.a fene nagy szabadságnak az az ára, hogy simán meg lehet tenni bármelyik gyártónak, hogy évente 25 minimálisan különböző modellt kiad, majd neki tetszőleges 2 modellre kiadja a friss OS-t, a többire meg nem, és marad a főzött ROM. a kedves gyártónak NEM a fejlesztés az érdeke, mert valami miatt nem éri meg nekik, vagy nem tudnak olyan hardveres fejlesztéseket eszközölni, ami miatt meg is vennék a zemberek az új modelleket, marad tehát a trükközés a szoftverrel.
meg is értem valahol a hardverfejlesztés "leállítását", őszintén, manapság nem mindegy, hogy 1 vagy 1,3 gigahertzes a telefonod CPU-ja? nem mindegy, hogy 512MB vagy 1 giga RAMm van benne? Minden közép és felsőkategóriás modellben van WiFi, GPS, gyorsulásmérő, kapacitív kijelző, blablabla. Nem lehet már ezek alapján differenciálni, szegmentálni, mint akár 2-3 éve.persze a nagy tömegekről beszélek, nem a geekekről, mert belőlük nincs annyi, hogy számítsanak. az átlkag usert nem izgatja a megahertz meg a satöbbi. menjen azt kész
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
A telefon szép. A paraméterek jók. Szerintem ha kiadnák egy android 4.0-val, akkor sokkal nagyobb létjogosultsága lenne,itt Európában is elgondolkodnának a vételen az emberek.
Maxi
-
Probber
őstag
Teljesen felesleges lenne ezt idehaza (vagy bárhol máshol) is árúlni, talán jobb is, hogy mi nem kapunk belőle. Maga a készülék nem rossz, de árammal azért valószínű, hogy sűrűn kell majd etetni.
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
montyx
aktív tag
válasz Brutális eb #7 üzenetére
+1
Viszont én a Google helyében köfelezném a gyártókat, hogy a customizációk csakis és kizárólag launcher szintűek lehessenek, azaz egy gombnyomással vissza tudjon térni minden vásárló a stock romra. Ugyanígy lehessen eltávolítani minden bloatwaret. Cserébe a felületeket pénzért bárki használhatná más telókon. Pl. Samun alap lenne a tw, de le lehetne cserélni sensere, ha az jobban teccik. 5 nap alatt meglennének a gyártói romok, nem pedig 5 hónap alatt...Aláírás
-
Brutális eb
addikt
Nem keltesz flamet.Részben jó a meglátás.
Ennek az az előnye,hogy olcsobb készülékek is kaphatnak smart oprendszert.
Pl ha ez nem történik meg soha nem vehettem volna pl xtab 70-et mert egy tablet nekem nem ér meg 100000+ pénzt.
40-ért viszont itt volt a xpad ami tökéletesen szolgál.Ha soha nem kap ICS-t már akkor is nagyon megérte.
Van wifi,BT,Usbtotg,hdmi,kimenet,1080p támogatás,market.
Én örülök neki,hogy a droid és ágai elhozták a technologiai előrelépés lehetőségét a szegényebb rétegnek is.
Nyilván kompromiszumokkal de akkor is.[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
Dr. Oid
aktív tag
kicsit off: (és nem flémelni akarok)
nem értem, miért jó bárkinek, aki az Android mögött áll, hogy ennyire elaprózhatják, különféle soha tovább nem fejlesztett ágakra bonthatják az OS-t? ez a kínai csoda még elmegy, Európában úgyse fog semmi vizet zavarni, de sajnos hasonló dolgok játszódnak le még mindig a nagy gyártóknál is, a sok különféle modell ilyen-olyan testreszabott Android verziókat kap, aztán frissítés meg sose jön sokhoz (hivatalos legalábbis)... -
szezso15
addikt
Kicsit MIUI hatásom van ettől a Baidu Yi-től, csak ez letisztult, ez meg csicsás.... (Szvsz)
Lenne rajta akár egy módosítatlan ICS, kéne is![ Szerkesztve ]
*Hajrá Loki!* i15+
-
Prien
addikt
Csak idő kérdése volt,hogy magát az Androidot is lemásolják, esetleg kissé testre szabják. Maga a teló nem rossz, csak az akku kevés lesz.
[ Szerkesztve ]
A kevés is több a semminél.
-
tjb007
nagyúr
Meglepő lesz amit most mondani fogok, Kína only lesz (azon belül is China Unicom).
A Baidu Yi -ról volt már hír a Mobilarénán is, akkor elég sokan gagyinak és sz@nak mondták de akit érdekel a Baidu Yi az ITT bővebben olvashat róla (kínai nyelvismeret szükséges).Van itt még egy rövid reklám is amiben természetesen mindenki boldog aki a Baidu Yi -t használja: [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest