Hirdetés
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Én sem vagyok sokkal idősebb, de nálunk 6.-ban még igencsak a játék ment. 8.-ban már kevésbé, persze. Jött a csajozás, a bandázás meg ilyenek. De pia, cigi züllés, meg főleg fű az egyáltalán nem.
Moha meg az én hsz-emből jól látszódik a kontraszt. Te azt tapasztaltad amit. Mi meg mást, majdnem az ellenkezőjét.Tehát a konkrét változást így, ennyiből nem lehet tényszerűen levonni. Talán abban kiegyezhetünk, hogy régebben a fegyelem és annak betartatása sokkal jobban működött, mint manapság. És régebb alatt most 30-40+ évet értek.
Nagymamám pl magázta a saját szüleit, édesapját és anyját is. Ma már ezt elég irreálisnak gondolnánk, de akkoriban ez volt a természetes.
Tehát ha csak ilyen apróságokon is, de észrevehető, hogy lazul a társadalom. Ami egy szintig jó. De a fegyelem eltűnése, lealacsonyodása széteséshez vezethet.@moha:
Nem nagyon emlékszem már mivel játszottam 10-11 évesen. V.színüleg legóval. Esetleg elektromos kisautókkal, vasutakkal. Na meg talán Comodore 64-gyel.
Egy a lényeg: eszembe nem jutott piálni, cigizni, bandázni.Rajzolni tudtam. Ma már kérdés mennyire. Rajtagozatos suliba jártam, nyertem is pár versenyt
Én is azt veszem észre, hogy a fiatalabbak bizonyos téren "hátrányban" vannak. És nem a mostani önmagammal, hanem az akkori önmagammal is.
Biztos neveltetés kérdése is, de nekünk akkoriban fontosabb volt a tanulás. Nem csak a buliról szólt az iskola. Elszégyelltük magunkat ha rossz jegyet kaptunk. És féltünk, hogy a tanár esetleg rosszat fog mondani rólunk a szülőin, mert akkor otthon leszidnak. A tanároktól is féltünk, de az inkább tisztelet volt, mint rettegés, hiszen sohase bántottak minket. Ma már ezt jóval kevésbé érzem a mai gyerekekből. Persze, mint mondtam nincs reprezentatív mintám.
Általánosban pl volt egy csaj, aki szép volt, na nem kirívóan csak átlagosan viszont kitűnő szín ötös tanuló. Mindenki bele volt zúgva
Pedig nem voltak menő cuccai, nem járt menő ruhákba, nem öltözött kirívóan. Semmi extra, csak jótanuló volt. Ma meg már többnyire az ilyet kiközösítenék.Más példa. Ismerősünk 3 éves kislánya hisztit csap, hanem egymáshoz illő ruhákban mehet el otthonról. A lila szoknyához csak lila cipőt hajlandó felvenni és így tovább. Ellenkező esetben orbitális hisztit csap.
Persze ez mind lehet a szülői nevelés hibája is. De ma már inkább az számít milyen telefonod van, milyen cuccokban járkálsz, vagy épp milyen negatívan kirívó dolgot tudsz csinálni. És mindez már trendszerűen kezd kialakulni. A többit a Tankcsapda elénekelte
Vagy épp tanárt vernek. Ezzel kimutatva valami primitív felsőbbrendűséget, miszerint ő képes megverni az elvileg feljebbvalót is... Szánalmas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple MacBook
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Arch Linux
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256GB / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Én is azt veszem észre, hogy a fiatalabbak bizonyos téren "hátrányban" vannak. És nem a mostani önmagammal, hanem az akkori önmagammal is.