Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- MWC 2026: Rangos díjjal távozott az S26 Ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
No végülis a dolgot megoldottam úgymond egyszerűen...
Tegnap végigteszteltem egy rakás beállítást. Ráment olyan 3 órám.
És az jött ki a végén, hogy a legkevesebb IDLE fogyasztást akkor kapom ha minden feszt auton hagyok, CPB ki, de C6 mode be. Valamint Energy saving mode maximumon.
Így a gép 45wattot fogyaszt idle. Ami szintekkel jobb, mint a korábbi gép 130watto idle fogyasztása.
Ez a 45w-os érték valószínű azért tér el a tesztekben szereplő 30-35w-tól mert nálam van a gépben egy előlapi panel, ami plusz 4db ventillátort vezérel, plusz 2 HDD-m is van, miközben a tesztben szereplő konfigokban többnyire már SSD üzemelt. Viszont ami talán a leglényegesebb különbség, hogy sajnos asszem a tápom nem 80 pluszos. Azzal még 5-10w-ot tudnék hozni a rendszeren.
Tehát mondhatjuk azt, hogy sikerült kihozni a jelenlegi felállásból a legjobbat.Hiába adtam meg manuálisan feszt, akár kevesebbet akár többet a szükségesnél, a fogyasztás sehogy se volt jobb az auto beállításnál. Minden létező variációt kipróbáltam. Ez bizonyult a legjobbnak.
Ráadás, hogy az IGP mostmár képes hangot is küldeni a TV-nek HDMI-n keresztül, így ha nincs szükség a házimozi rendszerre - ergo nem filmezünk vagy nem hallgatunk zenét, akkor bőven elég hogy a TV alap hangszóróiból szól. Így a házimozi ideiglenes kiiktatásával pedig megspórolok újabb 25w-ot óránként.
Tehát elmondható, hogy az egy évvel ezelőtti konfighoz - mikor még monitorom volt ami 10w-tal többet fogyasztott - képest, ami közel ~ 245w-ot fogyasztott IDLE (gép: 130w - monitor: 80w - házimozi: 25w - wifi: 7w) a jelenlegi IDLE ~ 122w fogyasztás (gép: 45w - TV: 70w - házimozi: / - wifi: 7w) igen jelentős fogyasztás csökkenést eredményez. Ez közel 120watt spórolás óránként. És mivel a gép kb 15 órát megy egy nap, ez így 1,8Kwh / nap, ~ 55Kwh / hónap! És ez csak az IDLE érték. Ez a gép terhelés közben is jóval kevesebbel növeli a fogyasztást mint a régi.@D1Rect: Köszönöm! Be van lőve. Igazából csak a monitor kikapcsolás. Nem szeretem ha a merevlemezt is kikapcsolja mert k...va sok idő mire felpörgeti újra ha éppen kell. Ugyanígy letöltésnél sem szeretném ha alvó módba menne vagy hasonló. Bár lehet ezt majd kipróbálom ideiglenesen. Sokat úgyse töltök.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- MWC 2026: Megnéztük a Lenovo Idea Tab Pro Gen 2-t
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- E-roller topik
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- MWC 2026: Rangos díjjal távozott az S26 Ultra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Okos Playstation 4 Slim 1TB + 50 játék Gold Hen 12.52 PS4 GoldHen!
- Raleno LED lámpa szett (bi-color) 2x 19,5 W, állványokkal SZINTE ÚJ
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus rog fx506h
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4070 12GB DeepCool CC560 CoolerMaster 750W
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium használt, szép állapot 96% akku (247 ciklus) 6 hó
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Strix B450F R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman S2 TG TT 650W
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4649
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest