-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
Akula #104014 üzenetére
Szerintem azért ilyen idegbeteg sok ember, mert az élet most ×2-×3 költséggel jár az 1-2 évvel ezelőtti állapothoz, de közben a pc hardver árak meg mélyrepülésben.
Pl. 1GB ram ára egy jobb fajta zsemle árával, egy i5 2-3. gen proci meg egy kiló jobb fajta kenyér áráért van.
És folytathatnám... -
envagyok
veterán
Nem tudom mi van a hardveraprós eladókkal is mostanában, talán a meleg miatt mindenki meghüjült?
Ez a három eset csak a napokban:
1. Hirdetés régebbi hibátlan videókártyák:
Írom szeretném megvenni, mpl csomagautomatába küldve, meg szeretnék kérni próbagarit azért.
Válasz: 2500ft az automata, és ő nem bolt, hogy garanciát vállaljon.
Írom: Én 1300ft-ért küldök csomagautomatába mindenkinek, mert mindenki annyit ír, és nem garanciát kérek, viszont ha gond van a kártyával, szeretném ha vita nélkül visszavenné, ez a próbagari.
Válasz: Hülye sóher vagyok, nem ad el semmit, és tilt.
Oké
2. Hirdetés félkonfig egyben vagy külön.
Írom: kellene az alaplap..
Megegyezünk árban postázásban, kapok számlaszámot, utalom a kért összeget.
Rá 2 napra ír, hogy izé bocsi,,de valaki másnak nagyon kell az alaplap, visszaküldené az árát.
Visszaírok, hogy bocs, de a lap már az enyém, hisz kifizettem, adja csak szépen postára, vagy megteszem a lépéseket. Erre valamit visszaírt, de még nem olvastam el.
Kíváncsi vagyok feladja-e.
3. Hirdetés:
Régi, és igazából nem keresett cucc.
Eladó hirdeti már egy éve először aranyáron, drágábban mint újan, aztán egyre olcsóbb lett.
Ráírtam, hogy figyu itt van 2 eladott képmentés hirdetés ebayről, hogy amit árulsz x €-ért azaz y ft-ért ment el.
Ennyit adnék érte.
Válasz: Nem kenyérre kell.
Írom: Ez nem ér többet, ha kenyérre kell, ha nem.
Válasz: inkább nem írom le, mert átment agyhalott bunkóba, hogy énis tudom m, hogy jóval többet ér, át akarom őt ba...ni, és így tovább.Süllyed itt nagyon a színvonal.
-
envagyok
veterán
válasz
Top cat #102478 üzenetére
Szerintem nem.
Ingatlan árak is csúsznak, új autó árak is most folyamatosan esnek, vaj is kb mint a nagy áremelkedés előtt.
Mivel a hardver nem létszükséglet, ezért letérdelt rendesen.
De karácsonykor sokan kapnak plusz pénzt, bónuszt, és lesz kereslet Tope féle Gamer pc-kre. -
envagyok
veterán
Mindenki fogja a pénzt, mert drága a rezsi benzin kaja, meg háború van, stb.
Aki nem fogja, annak már el is fogyott.
Béka segge alatt van mindennek az ára, vga vicc, ram sose volt ilyen olcsó, i5 2-3-gen procik ára kb ajtótámasz kategória, de 2-3. Gen i7-esek mostani áráért 1 éve még egy Core2Quad Q9450-est kaptál.
El kell menni úszkálni, biciklizni, nyaralni (ingyen is lehet), aztán várni. Ha vége a háborúnak, vagy normalizálódik a rezsi kaja ár, lesz majd felpattanás, és bánni fogod, hogy elkótyavetyélted a cuccod. De legkésőbb karácsonykor elviszik garantáltan minimum annyiért mint most.
Ha kereskedni akarnék, én felvásárolnám az összes 2x8, 2x16gb ddr4 szettet 10k-ért, 20k-ért.
Egy éven belül dupláját fogja érni. -
envagyok
veterán
Tessék, google keresés első találat:
[link]
Persze vannak ennél jobbak.
Megmértem gyorsan 1 ram modult: 30-40gramm, azaz kb 25db 1 kiló, 250ft-ot ér egy ott.
Egy socket 7 lap súlya 700-800gramm, az 2500ft/kg, tesztelgesse, csomagolja, postázza akinek 2 anyja van.
1GB-os DDR3 ramot szerintem kár eladni 300-400Ft-ért, de a 2GB-osokon is elgondolkodnék, hogy mennyit ér az időm a hirdetéssel, rohangálással. -
envagyok
veterán
Azért ahhoz képest, hogy minden más (ingatlan, új és használtautó, kaja, rezsi, nyaralás) ára az eget verdesi, 2-3-szorosra drágult, közben a számtech cuccok ára meg rekordmélységben van.
Mindez tetézve a horror postaköltséggel gyakorlatilag teljesen megöli a használtpiacot.
Pl. Ki fog hirdetni 4GB ramot 2000Ft-ért, meg postára rohangálni vele, mikor kb 14000ft/kg most az ára, ha leadom hulladéknak. Komolyan vicc..
Az 1-2GB ram ára már jobb hulladékként mint a piaci értéke -
envagyok
veterán
válasz
koby11h #101605 üzenetére
Csak eddig a jófogás háztól házig jó volt, mert nem kellett fizetni előre.
Csak azt most felemelték 4000!!!! Forintra. (Volt még 1800, 2000, 2200, 3000, 3400)
Innentől mindenki jófogás foxpost-al akarja, de az úgy tudom nem jön vissza.
Sajnos olyan szinten elszálltak a posta árak, hogy már 10-20k érték alatt nem éri meg.
Pedig mpl automata 500ft-ra is emlékszem még, meg a 600ft foxpostra. -
envagyok
veterán
A kék fényben voltak most jó gyalogos projektek, médiaklikken meg lehet nézni.
Állítólag van valami csoport is, ahol gyűjtik a videókat.Más.
Jófogáson zajlik az élet, két csomagom is jön vissza, mert baxxtak átvenni.
Nem értem, hogy ha valakinek nem kell valami, akkor miért rendeli meg.
Viszont ha megrendeli, akkor miért nem veszi át.
Az egy gls-es, ott csak a csomagolási időt bukom, meg hogy elküldtem másik vevőt, a másik foxpostos, ott gondolom elszállt az 1800ft-om. -
envagyok
veterán
Vevő jelentkezik a hirdetésemre, megegyezünk vételárba, szállításba, írja hogy mindjárt utal
1 óra múlva ír, hogy utalt, várja a cuccot, megadja a címét.
Nézem nincs pénz.
Másnap reggel írok, hogy nincs itt sz utalás.
Nincs válasz.
2 nap múlva újra írok, megint semmi válasz.
Azóta eltelt lassan két hét.
Se pénz, se válaaz.
Lehet 20 bepróbálkozásból 1 elküldi anélkül, hogy csekkolná a számlát? -
envagyok
veterán
Nagyon beindultak az email vadász foxpostnál kitöltöm a futárt, és utalok emberkék facebookon.
Eddig négyen! írtak csak ma.
-
envagyok
veterán
@Tope
Bizonyíték, bizonyíték, bizonyíték.
Eleve egy normális eladó tesz fel tesztképet a hirdetésbe, sőt én csomagolás előtt frissen le szoktam tesztelni.
Szóval gebasznál először bizonyítson az eladó, ha nem tud, az neki bukta.
Ha tud, akkor a vevő dolga bizonyítani, hogy az eladó hibásan adta el.De pl. ha a vevő úgy vesz valamit, hogy, a posta felelősségét nem veszi magára az eladó, akkor jó lenne, ha arra is szánna, nem csak a postaköltséget fizetné, ahol már eleve bukik az eladó pénzt és időt, hanem megfizetné a normális csomagolást.
Én is gondolkodok, hogy bevezetem a prémium csomagolást felárért@Dbob
Én azért kaptam 2 negatívot vaterán, mert a hibásként hirdetett termék tényleg hibás volt
Követelte vissza a pénzt is az ember, konkrétan zaklatott. -
envagyok
veterán
válasz
5teve #100611 üzenetére
Igen, a bosszúnegatív a csalók legújabb fegyvere, én azt mondom kifizetett vételárnál ne lehessen már negatívot adni a vevőnek.
De nem vagy egyedül, hasonló cipőben jártam, járok most is [link]Szóval a csaló, kifogásolható viselkedésű eladónak én se merek negatívot adni, nehogy bosszúnegatívot kapjak.
Vagy még az lenne jó, ha a vevői negatívok eladáskor nem lennének láthatóak.
Mert hiába van valakinek 500 pozitívja eladóként, mellette 1 vevőként kapott negatív, aztán rögtön senki se mer vásárolni tőle.... -
envagyok
veterán
válasz
koby11h #100589 üzenetére
+1
Ugyanez megy.
Adom a hét garit, és kérek mindenkit, hogy jelezzen vissza.
10-ből ha kettő visszaír, hogy minden ok, köszi.
Pedig ingyen van.
Emlékszem régen mikor még drága volt a mobil a sok "megcsörgetős" érdeklődőre.
Komolyan mikor a kezembe volt a mobil se tudtam olyan gyorsan felvenni, hogy még vonalban legyen -
envagyok
veterán
válasz
blp85 #100481 üzenetére
Nálam amiben a hd4600 4. Genes alaplapinál erősebb videókártya van, amin 30+fps el elfut a GTA V, az már nem irodai gépnek számít. Hiszen irodaiba teljesen felesleges bármilyen videókártya.
Aztán persze lehet nevetni, hogy micsoda vicc kezdő gaming pc-nek hívni egy hd7870 2gb kártyás pc-t, mert csak rtx4090-től van pár okos szerint gamer világ.
De az agyatlanul minden csúszkát maxra állító és úgy minimum 144fps-t elváró emberkék arcáról szerintem leolvadna a kaján vigyorgás, ha meglátnák, hogy jé, a tizedébe kerülő lenézett cuccal is tök jól elfut minden.
És a harc vagy verseny hevében senki se azt nézi, hogy a pocsolyában élethűen tükröződik a világ, meg hogy az ellennek 3200 vagy 20000 hajszála látszik.
Mellesleg a hardcore banda pont hogy leveszi a részletességet, mert úgy hamarabb észreveszi a célpontot. -
envagyok
veterán
válasz
KROK640 #100476 üzenetére
A belépő/kezdő gamer számítógépekre az a magyarázat, hogy egy családban kitalálja a gyerek, hogy az osztályban sokan nyomják pl. a Fortnite-ot vagy más kis hardverigényű játékot pl. még a GTA V-öt multi modokkal, world of tankot/warshipset, stb.
Arra nem kell erőmű, meg a legtöbb családban hónap végére kajára sincs, nemhogy egy középkategóriás új gépre kb 350-400k (i5-13. Gen, 16g ram rtx3060ti), de ez használtan sem megy 300 alatt.
Egyébként meglepődnél, ha megtudnád mi a játékok minimum hardverigénye. Low beállításokkal 50-60-100000-es gépek szinte mindent elfuttatnak élvezhető sebeséggel (25+ fps)
És ilyenkor mindenki boldog:
-A családfő, mert 5000ft is számít, meg az se mindegy, hogy 100 watt körül vagy 500 watt körül fogyasztja a gyerek az áramot a napi 6-8-12 óra játékkal .
-A gyerek, mert játszhat amivel szeretne (játékélmény szempontjából szinte teljesen mind1, hogy milyen a grafika minősége, sajnos a fejlesztők is arra mentek rá, hogy grafikailag szuperek a játékok, de igazi tartalom, az nulla. Engem hónapokig, évekig le tudott kötni c64-en az elite, meg a defender of the crown, de ott szerencsére jó a játék, és senki se bánta, hogy nem lehet 500 wattot zabáló pc-vel megszámolni a szereplők hajszálait)
-És te is, mert eladható a réges régi cuccod. -
envagyok
veterán
válasz
fatpingvin #100454 üzenetére
Persze, ezen miért csodálkozol?
Az i5, i7 konfigban fel lehet vágni a típusjelzéssel. -
envagyok
veterán
válasz
fatpingvin #100445 üzenetére
Én otthonról online automatikusan jelentek minden csalót.
Ha nem is foglalkoznak az üggyel, előbb utóbb összegyűlik nekik egy penitenciára való. -
envagyok
veterán
válasz
Pikari #100252 üzenetére
8800gt-t kihagyom , csak csúcsgépeket rakok össze évenkénti korszakból.
Pentium D 2005 május (d840) év vége (d955) 2006 eleje (d965)
8800gt: 2007 vége
2006-ra van core2quad qx6700 evga nforce 680i sli és evga 8800gtx sli thermaltake gandalf házban
2007-re dell xps core2quad qx6850 és 8800gts sli egy dell xps konfigban -
envagyok
veterán
C64-re 40 éve assemblyben én is írtam pár demót, meg ment ezerrel a játékok törése freezer cartridge-al
Viszont állam leesik, milyen durva játékok, és demók készülnek c64-re, +4-re, spektrumra, stb..
Ne felejtsétek c64=64 kilobyte, persze csak egy része használható. Egy ezeréves lapnak is csak a biosa már 1-2MB:
[link]
[link]
Csak tátom a számat..Ezért van c64-em is, de 128 is kellett, hiszen az meg egy több processzoros pc.
-
envagyok
veterán
A p4 is tud izgalmas lenni.
2000 vége, az első még s423 tokozással, rdrammal a menő, erre is van egy gépem.
2002 vége az első hyperthreadinges 3.06ghz-es proci+ a geforce már a 4. Sorozatnál jár.
2003 vége az első L3 cache-es pentium 4 extreme edition sajnos még nincs belőle, ezért northwood magos 3.4ghz-es procival van összerakva 2 gépem, mert mindegyik nagy videókártya ikon kellett: radeon 9800xt és geforce fx5950 ultra.
Aztán 2004 jött az lga775 pentium 4, abból már van extreme editionom, radeon x850xt-vel. Ugye itt már ddr2 és pci express
2005-ben pedig az első 2 mag 4 szálas procik, a pentium d840 ee és a pentium d955, d965 ee, utóbbi 4 szál × 3.73GHz. Első 2 megvan már, de pentium D-re még nincs pc-m összerakva, de egy külső átkötőkábeles radeon x1900/1950xtx crossfire verzióban tervezem, időhiány miatt áll.
És akkor még az athlon xp/64/64×2 még hol van?
Ja meg az AMD első fx processzorai...
Arra is egyelőre egy athlon xp és egy x2 fx gép van összedobva -
envagyok
veterán
Az úgy túl unalmas, meg mindegyik korszakban, korszakváltásban vannak izgalmas dolgok.
A DOS korszakot ínyencek 2-3 korszakra is leosztják.
486dx2 dx4 a klasszikus aztán lehet ragozni egy xt-vel, amit kár kihagyni, mert az egy technikailag speciális történet. Nincs bios pl. De egy korai socket4 arany Pentium 66 is jó buli.
Tolok be pár netes képet a dos korszakról nálam mik vannak:
XT Atari PC3 CGA monitorral, MFM HDD-vel:A kedvenc 286-osom ez a wyse lcd kijelzős gép:
A 486dx2 classic pedig ilyen brutál:
386-os házaim látványban nem ilyen izgalmasak.
De hogy minden meglegyen, kell mindegyik.
Adlibot pl nem tennék 486-ba, annak 286 alatt volt az ideje, a soundblaster 1.0/1.5-nek a 386-ban, a ct1600 soundblaster pro2 már mehet 486-ba, későbbibe (486dx4, vagy korai pentium) meg soundblaster 16.
És hol van még az awe32, meg a gravis ultrasound, meg a midi társkártyák.
És akkor még csak a dos, illetve a későbbieknél a win 3.11-nèl jàrunk. Windowsból is van 1.0, 2.0.
Win95-el meg jött a pentium, pentium pro, gravis pnp, awe64 gold, sw60xg, voodoo.
Win98-al Pentium 2, voodoo2 sli, vortex2 hangkártyák
Később pentium 3, voodoo3, rdram, slot a amd
Windows me-vel voodoo5, geforce korai pentium 4
Engem zavarna ha ezek közül bármelyiktől meg kellene válnom. -
envagyok
veterán
válasz
Trailblazer #100231 üzenetére
Kaslerkának kell adni
Ő árult mindenféle hardvert fejbeverni mást, vagy ajtótámasznak
-
envagyok
veterán
válasz
koko52 #100134 üzenetére
Na visszaírt a tag, miután már ha-n is jelentettem.
De azóta is eltelt jópár nao:
"Szia. 1, 7 napja várod és látom ez idő alatt nem unatkoztál, 2, a kártyát hibátlanul küldtem el, hiszen én használtam és tudom, hogy tökéletesen üzemelet tehát nem értem mi történhetett furcsmód nálad vele."Szóval meg lettem gyanusítva, hogy azért vettem tőle 2 kártyát, hogy az egyiket megbuherálva, azt visszaküldhessem
"szkeptikus vagyok a töténeddel kapcsolatban mivel vertek már
át úgy, hogy a jól müködő termékről ami küldtem kicserélték a megfelelő alkatrészt és vissza küldték "hibásan" meg címezve. A te esetdben egy régebbi kártyáról van szó tehát ez hatványozottan is valós feltételezés lehet számomra."Szóval értem.
20 év ha múlttal majd 700 pozitívval 40k-s kártyákból szedek ki eztazt -
envagyok
veterán
válasz
Trailblazer #100052 üzenetére
De ha chiphiány van, azt miért nem érzi meg az IT?
Miért adnak gombokért ramot, videókártyát, processzort, alaplapot?Amúgy technológiaváltás elvileg pont olcsóbbá kellene tegye az autókat.
Elektromos motor százada alkatrészt tartalmaz mint a hagyományos.De kajából se az a baj, hogy nincs.
Biztos drágábban legel a tehén azért nincs sajt 4-5k/kg alatt. -
envagyok
veterán
Azért fura ez a mi mennyit ér kérdés.
Nincs egy éve mikor pár topikba beírtam, hogy ki az a hülye aki 100k felett ad egy rx 580-ért, mert 30-at se ér.
Akkor megmagyarázták tudományosan hogy én mindig csak sírok, meg hülye vagyok stb.
Most meg azt írja mindenki hogy nem ér többet, csak 30k-t.
Meg az nvidia kártyát mindenkinek topikokban kollektív éljenzés tört ki, mikor valaki 1300€-ért nagy nehezen botokkal tudott megcsípni egy rtx 3070-et. Most meg 130kA ryzen procik amúgy azért olyan drágák használtan szerintem, mert nagyobb rá a kereslet, mint a kínálat.
Kevés van a piacon.
Ha minden selejtezett brand gépbe i5 helyett ryzen lenne, már kb az is 5-10k lenne. -
envagyok
veterán
válasz
fatpingvin #99899 üzenetére
A hogy fut rajta egy játék kérdés a legkönnyebb.
Youtube : "játék neve videókártya típusa" pl.: [link]
Persze nem Core2duo-s procis konfigra rtx3080-al
Amúgy win10 legálisan ingyen feltehető, csak ne crackeld.
Amúgy kellemes meglepi, hogy sok alaplapra hardver szinten regelve van a win10. -
envagyok
veterán
Oké, csak amikkel legyakrabban találkoztam:
Nem megy valamelyik ram foglalat (ha nincs benne ram nem veszed észre)
Nem megy valamelyik sata port (ha nincs beledugva meghajtó, nem veszed észre)
Nem működik a hang line in (99%-ben senki se veszi észre, de attól még hibás)
2x8GB Ramnál 15.8MB-nál 20 perc tesztnél elkezd hibázni 1 bit. Ha 1 óra memtest nélkül észreveszed, te vagy az IT világ császára.
2-3 videókártya csatlakozós lapoknál is simán megesik, hogy valamelyik foglalat vagy valamelyik pci express csati nem megy.
DVD vagy Blu-Ray lejátszó/felvevőnél is simán megesik, hogy látja a lemezt, megy, csak a végén elkezd hibázni.
HDD-nél ha sérült a vége, mondjuk 2TB hdd-nél az utolsó párszáz giga, azt se veszed észre. Volt, hogy majdnem lefutott hibátlanul a felület írás teszt,,az utolsó 3-4% meg full hibás volt, le is esett a kondi 100%-ról 9-re. Egy win install után erre se látsz jelet.
Aztán még sorolhatnám.... -
envagyok
veterán
válasz
Chaser #99890 üzenetére
Van egy géped amivel nem foglalkoztál, csak az összeépítésével, újkorában összeraktad, azóta nem volt neked vele problémád.
Ez is szép és jó.
De attól még lehet millió baja az olyan funkciókkal, amit te nem használsz.
A tesztelésnek ára van.
Persze neked is igazad van, hogy így ne legyen már új ár felett az árult motyó ára.
Szerencsére amiket én adok el néha néha, jó ideje nincs üzletben.
De én csak teljesen áttesztelve árulok bármit, és többet kérek érte mint a jófogás legolcsóbbja, neadjisten csalója.
De megvan a vevőknek a választási lehetősége, aki tudja, hogy hozzám visszajöhet, és azonnal orvosoljuk, ha gond van. Szerencsére eddig amit akartam, mindent eladtam.
De olvass vissza, hányan vannak még itt is, ha-n, akik átverik a másikat. Sokat beírtam ide. Most is figyel lassan 2 hete egy 45k videókártya nálam, ami hibátlanként volt hirdetve sok éves sok pozitívostól, és nem az.
Nagy nehezen válaszolt múlt hétvégén, azt beszéltük, ránézek még 1x hétfőig, és írok.
Na hétfő óta semmi válasz. -
envagyok
veterán
válasz
Chaser #99884 üzenetére
Az a helyzet, hogy ahogy építési vállalkozó se vesz tőled piaci áron lakást, addig IT vonalon mozgó emberek, mint mi mindannyian se adunk felárat azért, hogy valaki összerakja, átteszteli, feltelepíti, stb. az eladásra kínált PC-t, hiszen megcsináljuk mi.
Ettől függetlenül van hozzáadott értéke, hiszen erre rámegy 4-5 óra, és az jelenlegi segédmunkás óradíjakkal számolva is kb 20000Ft.
Nálam úgy megy, hogy először rárakom a lapot procit ramot tesztpadra, majd mindent átnézek rajta, összes foglalat, port, majd órás stabilitás teszt. Előtte a bele szánt ssd/hdd teljes felület tesztje megy. Aztán összerakom, és úgy is tesztelem. Kb 4-5 óra mindig elmegy, ha igényes, felelősségteljes munkát csinálsz.
Menj el egy autószerelőhöz, mennyit kér egy fél napos melóért....
Azért mind tudjuk, hogy ha 100/100 hd sentinel szerint egy hdd,vagy betölt a windows egy alaplapon, az messze nem jelenti azt, hogy hibátlan. Én meg nem szeretném,hogy aki tőlem vásárol, rossz szájízzel gondoljom rám pár hónap múlva, mikor mondjuk betesz egy ram bővítést, és kiderül, szar a foglalat a lapon, vagy ha kezd telni a háttértár, akkor kiderül, hogy full bad sectoros a felület vége.
De ingyen senki se dolgozik szívesen. -
envagyok
veterán
válasz
Chaser #99872 üzenetére
Szerintem 120 körül elmenne hamar.
@Tope
Eladóként saját érdeket nézve, ha valaki tudja hogy jól felárazva is elviszik, miért adná olcsóbban?Szerintem te rosszkor rossz helyen rossz összeállítást rossz szöveggel hirdetsz.
Nálam itt figyel most egy 4. Gen i7 (nem k) olcsó 2 slotos lappal, egy 8. Gen i5 dettó, egy rx480 8gb , egy gtx 1060 6gb. Konfigokból maradtak, amiket a gyűjteményembe vettem. Ezekre nincs szükségem, így 2 gamer pc lesz belőle. De eddig még a csavarhúzót se vettem a kezembe, mert ilyenkor felesleges hirdetni. Most még tart a téli benzin-,gáz-,villanyár sokk, ráadásul lassan hó vége.
Majd húsvét előtt és bizonyítványosztás környékén felteszem.
Ha nem vinnék el, akkor karácsony.
Ilyen holtidőben, amikor az új cuccok is csak nagyon olcsón eladhatók, a használtcikk árusok egymás alá ígérgetnek, kár erőlkődni.
A sok leselejtezett brand géppel is bevágtak a használt pc áraknak, mikor van hülye, aki 4. Gen i5-öst odaad 8gb rammal ssd-vel 20k-ért.
Meg 3000ft egy 2-3. Gen i5..
Annyiért még a hirdetés felrakásának az idejét sem éri meg.Még egy tipp: 150k-s gépbe ne égesd már be magad 500gb hdd-vel, az kb 20k kategóriába való.
Minumum 240gb ssd 1tb hdd vagy 480gb ssd.
Próbálj kiegyensúlyozott konfigot összerakni. (Lásd a 850w táp is) -
envagyok
veterán
Senki sincs átb@szva vagy mindenki át van.
Igazából a vevőnek ha annyit megér, akkor megéri.
Ha bemész a boltba az 1500fr/kg kenyérért, vagy 10000ft/kg szalámiért, te is mindenképp át vagy b@szva, hiszen eleve a bolt minimum 30%-ot rátesz, de pl. a tejet is a termelőktől 150ft/l áron veszik át, a boltban meg 450ft.
Akkor mennyit is ér? -
envagyok
veterán
Pl. Egy evga vagy asus rampage extreme z690 lappal szerelt konfigot szinte semmivel se lehet eladni jobban, mint egy átlag B-s lappal.
Használt hardvert általában azok vesznek, akiknek nincs pénzük újra, vagy van, de sóherek (nem pejoratív jelzőként értve)
De még tovább lehet osztani a típusokat: van esze, nincs esze.
Akinek van esze, és pénze, az az álomkonfigját sose találja meg egyben, ezért összeszedi darabonként.
Akiknek nincs pénze, de van esze, azok a legrosszabb vásárlók, fejből nyomják mikor melyik hardver volt legolcsóbban az összes apróhirdetési portálon (az hogy kamu hirdetés volt, vagy ár alatt árulta az eladó, nem érdekli), és ugye abból még levonják az "egybekonfig" jóárasítást. Tudják, hogy a 10. gen i3 semmivel se rosszabb mint a 7. Gen i7, és tudják hogy pl. Tope gépében az a 850w táp felesleges, ezért nem is számolják annyinak, amennyit ér.
Őket nem hatja meg, hogy asus rog strix a kártya, vagy manli, mert tudják, hogy alig van különbség, persze örülnének a rog strixnek.. manli árba beszámolva.
Eladni legjobb a nem túl hozzáértőnek.
Mindegy, hogy 1. 2. 3. 4. Genes, csak i7 legyen, AMD-nél a varázsszó a Ryzen. Pofás legyen a ház, kiverje a szemed a 3 front paneli rgb venti, és a videókártya minél több rammal rendelkezzen. Árkategóriától függően GT640 4GB, GTX 1060 6GB RX4XX 8GB GTX1080Ti 12GB a legjobbak ebből ár értékben.Ez van
-
envagyok
veterán
Én már a komolyabb lapokat, procikat (Intel Z-s lapok, k-s procik) mindig külön adom el.
Konfigba legolcsóbb 2 ram slotos lap, sima k nélküli proci megy, videókártyákból is a legalapabb.@tope
Tehénszaros gumicsizma sincs sehol se eladó, de mégis hiába tenném fel 20k-ért, kutyának se kellene.
Amúgy jófogáson van egy ilyen hirdetés 80k-ért: "PC Intel i3-10100, 8GB DDR4, 480GB SSD"
70k a különbség +8GB ram és GTX1660s van a tiedben. Annyiból már lehet bele dobni 1070-1080-at +8gb ramot. Oké tiednek komolyabb a háza, meg a táp is erősebb, de én 850 wattos tápot i3 és 1660 mellé biztos nem tennék be.
Múltkor is kivágtam egy gépből a 750est, eladtam 20-ért, meg beraktam egy 8000-es 550-est, mert nem kellett nagyobb. -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
SAS lehetőleg újabb.
A Dell 200-ast, 300-ast ajánlgatják, nekem LSI "Mustang" 2308 van 2012-es fw-el.
Látja a 6tb hdd-t a hd sentinel, mutatja hogy 100/100%, de se írni se olvasni nem tudja.
Kiderült, hogy 520 byte-os szektorméretre van formázva.
Átformáztam 512 byte-osra (fura azt engedte) de utána se lehet partícionálni.
Próbálok rájönni mi a gond. -
envagyok
veterán
válasz
Pikari #99681 üzenetére
Radeon fury 2 gpu-s verzióját.
HDD projekt most pihen amíg nem szerzek másik vezérlőt, vagy a jelenlegin fw update nem .lesz elvégezve.
A hét nem csak ennyire volt rossz.
Jött egy hd4870 ami 3d terhelésnél kifagyott, ott csak a 13€ postát buktam, mert a kártyát kifizette az eladó.
Meg egy nvidia 6800gt, ami se kép, se hang, abból se lesz szerintem semmi mert nemcsak a kártya csinálja ezt, hanem az eladó is. -
envagyok
veterán
Azért durvul a helyzet itt hardveraprón is.
Több mint 270 pozitívos 10 éve itt lévő tagtól veszek 2db videókártyát a gyűjteményembe közel 100k-ért.
Mindkettőről kiderült, hogy szar, de írt 60 nap visszavételi garanciáról.
Írtam neki tegnap, belépett, nem válaszolt.
Ezt szóvá tettem neki ma, belépett azóta is, nem válaszolt.
Írtam neki most is, kíváncsi leszek...
Bezzeg mikor utalni kellett, percenként dobálta a válaszokatKomolyan kezdem úgy érezni, hogy el kellene engedni a Magyarországi Hardveraprós vásárlást.
-
envagyok
veterán
4. Genes intel HD4600 integrált videóval 30-40fps HD felbontással minimum beállításokkal.
És mikor ezt leírom valahová egyből jön a sok önjelölt szakértő, hogyhát mekkora álnok seftes hazug vagyok, hogy ezt behazudom az eladó masinériáról, mert kizárt.
És hiába kérdezem, hogy te kipróbáltad?
Mert én igen -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
válasz
fatpingvin #99321 üzenetére
Az a baj, hogyha teszteletlenre(=hibás) árazom, akkor mindig van jobb ajánlat, meg arra mindig felháborodnak az eladók hogyhá' mért, hisz ritka kincs.
Inkább ezért úgy veszem, hogy jó, de ezért kérek próbagarit.
Én jobban le tudom tesztelni, mint az ilyesmit árusítók 90%-a -
envagyok
veterán
válasz
Tikakukac #99315 üzenetére
Az olyan, hogy megjön, át még át tudom venni, de gyerek ,meló ,asszony meg ezermillió más dolgok mellet (most pl. a héten téli síelés) nem szokott nekem azonnalderögtön 4 szabad órám lenni arra, hogy összelegózzak egy 30 éves DOS setupot egy olyan hangkártya tesztelésére, aminek sem az erőforrásigénye, sem az initje nem átlagos.
Még memtesztet is kell rajta futtatni, mert onboard ramja van.
Most is kb tucat cucc vár tesztre, ami jött a gyűjteményembe. Van olyan, ami már hónapok óta vár.Persze ha pl. ramot vennék a már működő összerakott gépembe, és csak be kellene pattintani, meg 5 perc alatt felírni penre egy memtestet, azért az menne rögtön.
-
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #99223 üzenetére
Bakker milyen igazad van
Friss hirdető "!!!KIEMELT RYZEN 5500!!!" 37400Ft-ért aprón, miközben az új üzletből nevedre szóló számlával 3 év garival kemény 300Ft-al drágább.
Csak én nem adnék érte 30-nál többet?Ui.
Aztán még a CPU lábakról sincs egy árva fotó se, és ha netalántán összevissza görbülve érkezik, még rád is fogja, hogy te rontottad el. -
envagyok
veterán
válasz
Tikakukac #99298 üzenetére
Pontosan azt kértem én is, próbagarit.
Egy régi ISA hangkártya volt, még a kép se sajátja, hanem netes.
Állítása szerint régen működött, úgy lett eltéve, de szerintem ha megkérdeztem volna, hogyan mivel használta, hogy initelte DOS alatt, csak nagyokat nézett volna kb
Ezt így postán elküldve kizárt hogy előre kifizessem próbagari nélkül.Én ha hirdetek valamit, 99%-ban a hirdetést megpakolom tesztképekkel, és csinálok friss tesztet a becsomagolás előtt is, kevés kivétellel. (Pl proci meg ssd keret nem szokott meghalni 1-2 hét állástól, de videókártyánál pl. alap a friss teszt.
Nálam eladóként próbagari, gari simán megoldható.
Próbagarihoz lekáderezett hozzáértés, egyenesség, további garihoz olyan felár, hogy nekem megérje kell. -
envagyok
veterán
Az rosszabb
Fura világ van.
Valami ér x Ft-ot.
Ha annyiért felteszed, senki se ír.
Ha többért teszed fel, aránylag normális ember fog írni, de idő kell.
Viszont ha a piaci ár alá lövöd be akár csak 1000Ft-ak, jön a sáskahad, mindenki meg akarja venni, egymásra licitálnak.
Pont ilyen esetem volt több most vevői oldalról.
Minimálisan (kb 1-2000Ft-al) voltak jobb dealek a már fent lévőknél, és hiába írtam, másé lett.De most árulok több E5450-et 5-6000Ft-ért.
Senki se írt, de közben 5500-7000Ft-ért több is jegelve lett más eladótól.
Kezd érthetetlen lenni... -
envagyok
veterán
Hardverapró saga folytatódik...
Komolyan már zsinórban jönnek ezek sztorik.
Vagy velem van a baj vagy szinte mindenkivel.
Ember hirdet valamit lopott képpel ár nélkül, kínálj érte valamit felkiáltással.
Írok neki sablont, mert hiányzik a leírás is nem csak a képek, hogy hibátlan-e, fizikai sérülés van-e, meg hát mégis mennyi az annyi.
Válasz egy szám, hívjam.
Ok hívom.
Megegyezünk árban, azt mondja működik, nincs sérülés.
Kérek képet, viberen jön, itt küld számlaszámot.
Annyit írok, hogy így a hibátlan működésre még nem látok bizonyítékot, kérnék 1 hét próbagarit.
Erre több órás csönd, majd írja, hogy helyben viszik, meg többet is kínáltak érte sorry...Komolyan mondom ez màr nagyon gáz.
Be kellene vezetni, hogy ilyenkor a korrekt fél értékelhesse az ilyen szédelgőket.
Ja de nem lehet, mert a HA szerint ha nem utaltam, vagy utaltam, de nem ér kár, mert visszautal, nem értékelhetek.
De a megegyezés írásban, a vásárlással, telefonálgatással kapcsolatos elveszett órák? Azzal mi van?
Legközelebb azzal nyitok, hogy beírom az eladónak, hogy megegyezés esetén ha később visszatáncol, 10k bánatpénz, ez a feltétele a velem való megegyezésnek.
Aztán ha visszatáncol és fizetni se fizet, megy a rendőrségre az online feljelentés.
Már senkinek se maradt gerince?
Elmúlt 2-3 hétben 4-szer jártam így. -
envagyok
veterán
válasz
Chaser #99127 üzenetére
Tőlem most vittek el napon belül i7-4790k-t 40k-ért.
És azóta lusta voltam kiszedni a 4770k mellől a hirdetésben, még rámírtak 4-en, hogy vinnék.
Tudom máshoz képest nem ér annyit, de szerintem platform maxolók kereslete emeli az árukat.
Egy Core2Quad Q9650 (Ilyet is vittek ma 17k-ért) , egy i7-875k, i7-990x, i7-2700k, 3770k, 5775c mind mind jóval drágábban elkel mint amennyi ár értékben reális lenne -
envagyok
veterán
válasz
fatpingvin #99057 üzenetére
Azt jelenti hogy az árkategóriának megfelelő színvonalon a pc-s játékok átlagosan limit környékén terhelik mind a cpu-t mind a gpu-t. Azaz nem az van hogy a proci 100%-on pörög miközben a gpu 30-40%-on malmozik vagy fordítva.
Mert ha összeraksz egy pentium 4-est a gtx960-al, akkor alig lesz fps-ed az én i7-es gépemhez képest, hiába ugyanaz a videókártya, míg ha kipróbálod egy 4-6. Generációs i7-el, akkor sem érsz el számottevő javulást, mert ahhoz meg a videókártya lesz kevés.
Van pár kalkulátor is netszerte, ami felbontástól függően megmondja, hogy adott proci és vga és ram mennyire passzol egymáshoz. -
envagyok
veterán
válasz
nullpoint #99040 üzenetére
1993-ban végeztem, és a következő szakmáim lettek: számítógép programozó, rendszertechnikus, és könyvelő.
DJ szakirány egy középiskolában sem volt, külön tanfolyan.Szóval az összes (nem mobil és alacsony áramfelvételű t és s) i7 proci ki tud hajtani egy GTX960-at.
Pont -
envagyok
veterán
Felforralták megint az agyam a facebookos okoskodóktól, meg a portékájukat megegyezésünk után másnak adóktól.
Most komolyan ez az új divat?Hirdetek gépet, megint jönnek az okoskodók:
-"Öreg már" /bakker ennyi pénzért mit vársz?/
-"Ez procilimites lesz a gtx960-nal" /nem, nem lesz, mert tudom, ez a szakmám (i7-esről van szó)
-"40k-val drágábban 10x jobb gépet rakok össze" ne kb 2x annyiért mutass jobbat, hanem ennyiért, ráadásul 10x jobb gépet kizárt hogy összerakjAM3+ lapot hirdetek 8 magos fx támogatással
-"Áá, ez nem támogat 8 magost" /Ember, nagy betűkkel rá van írva, hogy '8 core cpu support'/
-"De a neten is le van írva" /Lehet de én előben láttam, tudom hogy megy, nem a netről olvastam. De rákeresve a neten, az is ott van, hogy chemtraillel permeteznek minket, meg chip van az oltásokban, és a Balaton se létezik (Balaton tagadó fb csoport)
-"De akkor is, hülye vagyok, meg szemét nepper, mert a szar nem is erre való lapot merem hirdetni" /Értem tesó, te zseni vagy, a Gigabyte mérnökei, a fogyasztóvédelem emberei mind hülyék, nem is tudom miért ment 10 évet, és megy még mindig ez a lap, hisz te kinyilatkoztál./Vevőként:
Eladó hirdet pc hangfalat
Írok, hogy megvenném, nem is alkuszok.
Mondta hogy oké, dolgozik, addig utánanéz a postaköltségnek. Írom, hogy akkor deal, várom az árat.
Erre ír, hogy bocsi, de odaadtam egy barátomnak.Kezd elegem lenni.
-
envagyok
veterán
Volt jó pár sztori, én voltam a DJ, de nem alkalmazottként, hanem komplett felszereléssel vállalkozóként helyeket bérelve, vagy megállapodva vendéglátóhelyekkel.
Elég sok mindent láttam, kb 92-98 között csináltam.Volt egy szabadtéri diszkó, ahol az egyik vendég részegen, csak úgy, tesztelte, hogy mennyire éghető a nádtető.
Hát nagyon.. 15 perc alatt porig égett. Próbáltam menteni cuccokat, a fényeimet, hangfalakat, felugrálva lógtam rajtuk, sok mindent letéptem,de nem mindent sikerült. A hely tulaja meg hát elég kemény ember volt, hajtóvadászatot rendezett a tettes ellen.
Mikor elkapta, úgy megijedt a gyerek, hogy behu, besza.
Szó szerint.Meg a csajok... Ott jöttem rá, hogy nőnek hinni csak ha a sírján ló legel. Szerencsére nem én voltam az áldozat.
Szinte minden hétvégére volt jelentkező mindenfélére, miközben soknak férje, "komoly" barátja, kapcsolata volt, a legdurvább egy pult alatti cumi volt, miközben a barátja 20 méterre iszogatott a haverokkal.
Voltak ott mindenféle emberek, a kidobóim is érdekes figurák voltak. Egyik komoly dzsúdós volt, japánba járt nagymesterekhez, ő zárórakor annyira menni akart haza, hogy aki nem ballagott el buli végén rögtön, annak olyat szorított a piát tartó kezén, hogy összetört a pohár.
Nem csoda, hogy pár év után lelőtték, mikor egy nightclubba ment pénzt behajtani.
A végén már nagyon beleuntam, hogy minden hétvégén péntek-szombat hajnalig buli, a szabadtéri diszkónál már sütött a nap, meg vitték biciklivel a szerszámokat a földekre a lokál emberkék. Aztán mikor a helyek tulajai úgy gondolták, hogy ők csinálják inkább a bulit, és 10-20k-t fizetnek esténként cuccostul, akkor el is lett engedve ez a szál az életemből. -
envagyok
veterán
Várj azért...
Van amikor azért nincs érdeklődő mert épp akkor nincs rá kereslet.
Van amikor azért, mert kevesebb a vásárló mint az eladó termék, és a vevőknek van jó alkupozíciója.
Amiből csak elvétve van, ott viszont nehéz a korrekt beárazás, mert a kínálat hiámyában az eladók is szeretik srófolni az árakat.
De ott lép közbe a az újak elérhetősége.
Ha van bőven elérhető készlet újból, akkor attól azért mindenki elvár minimum 20-30% kedvezményt, jogosan.De sok piactorzító is van, főleg kis hazánkban:
A hó végi pénztelenség elég durva.
Mikor régen diszkóm volt ég és föld volt a hó elejei és hó végi létszám, és költés. -
envagyok
veterán
válasz
Trailblazer #98966 üzenetére
Akkor ideje légó pincébe vonulnod
Hisz a házadra is ráeshet egy repülő -
envagyok
veterán
Jelentkezel a MÁV-nál.
Olyan hiány van, hogy kis túlzással fél lábbal is felvesznek a képzésre, ami ingyenes, sőt már akkor kapsz egy alapfizetést, ruhát, telefont, orvosi ellátást, kollégiumi szobát, ha messze laksz. Öcsémnek is egész más volt a végzettsége.
Kb 1, 1.5 év a tanfolyam, átlagosan nehéz, és utána egy csomó extra juttatással kezdhetsz is azonnal. -
envagyok
veterán
Az ingatlanpiac iszonyat rugalmatlan.
Az autópiacot meg szimplán manipulálják a gyártók.
Milyen érdekes hogy az áremelkedés pikkpakk beér a kiskerbe, az áresés meg hónapok, évek múlva, de akkor is csak szépen lassan .
Az ingatlanpiacot az ingyenpénz fektette be, az autópiacot meg az évekkel ezelőtti chip, stb hiány kezdte, de azóta inkább rájátszanak, hogy a 91-ben 1 millás, 2019-ben 5 millás O. Astrát most 10 milláért adhassák. -
envagyok
veterán
válasz
Chaser #98928 üzenetére
Igen.
Régi retró cuccoknál is van mikor a vastelepen kajtató ártatlan nézelődő talál valamit, aztán megnézi ebayen, hogy hú, 1000€
Igen, annyiért van eladó, de az egy éve ott van.
Keress rá barátom az eladottak árára.
Ja ott már csak 50€
Oké.
50€-ért ránézek, hibátlan, tesztelt, gyűjteményből, látszik a terméken, meg az eladón is hogy tényleg profi mind2.
Erre emberünknek a teszteletlen (persze behazudja, hogy jó, aztán mikor megkérdezem, hogy milyen operációs rendszer alatt, milyen driverrel, milyen szoftverrel tesztelte, csak tátog vagy besértődik) cuccáért 20€-t bekínálva megsértődik és duzzog, hogy csak 6k-t tud keresni rajtan, nem 390-et -
envagyok
veterán
Ha mindent pikkpakk eladnál talán, bár adózás után annyira nem szép számok jönnek ki.
A valóság viszont sajnos az, hogy kb már 10-15k környékén kellene adni egy i5 2. Gent 8g rammal hogy mennyiségben vigyék, ne havonta egyet, ezekben a hibás/teszteletlen gépekben proci van, meg 2x2 ram, és kb 6000ft veheted meg. Beleraksz még 4g-t (2k), ssd-t 4k, akkor 12-nél jársz, meg gépenként kb 2-3 óra a tesztre, telepítésre.
Ebben valahogy én nem látom a bombaüzletet.
Párom dohányboltban szakképzettség nélküli eladó, elüldögél ott, és bejelentve, tisztán napi 16k a fizuja.
Nulla rizikó, nulla befektetés.Ha napi 25-30k bejönne belőle leadózva, na arra azt mondanám, hogy oké, inkább ez mint mondjuk egy autógyárban a soron robotolni, de az öcsém is nettó 600k felett kap elüldögélve mozdonyvezetőként a máv cargo-nál.
-
envagyok
veterán
Sajnos már a legtöbb towerben se.
Hp 2-3-as i5 : atx tápméret, de csak 12v csatik 12 pin alaplapira.
Fujitsu 6. Gen pffff
Ezek csak amiket láttam.
Meg mikor visszahozza az egyszerű user, hogy hát most végre vett rendes videókarit (értsd: külső tápos), és nem ad képet pedig jó.
Okosabbja tápot is vesz mellé, aztán hozza, hogy: nééddd nem lehet bedugni az alaplapba.
Aztán oldjam megKilós áron?
Kb 1000ft/kg áron veszi át a komplett gépet a cég.
Egy 2,3,4 gen i5 nem igazán éri meg.
Mennyiért tudod eladni?
3k?
Megpiszkálni se érdemes ennyiért, még ha csak a procit vinnéd, mert 1000-2000Ft az is -
envagyok
veterán
Azért mikor x év után elkezdenek a speckó tápok pusztulni, én nem sok értelmét látnám a használt brand táp vásárlásnak.
A 4. Gen i5 10k-t megért, mert akkoriban annyiért mentek a procik, és 17k-ból szerintem a legjobb ár értéket hoztam ki a lehető legfiatalabb cuccból anyunak.
Múltkor 3 raklap brand 2-3-4 genes táp vagy laphibás gépet toltak be a darálóba, senki se kapkodott érte, még kilós áron se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest