- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
válasz
Cyberpunk #597 üzenetére
Miről kellene felvilágosítani?
Hogy a bácsi nem csak szexuálisan vonzódik a másik bácsihoz, hanem érzelmileg is?"csupán csepp a tengerben, nem hiszem, hogy tőlünk kéne védeni őket."
Te nem hiszed,,,mi/én pedig hiszem,,,,épp ettől a csepptől,,és az egész tengertől aminek a "te csepped" is része... tehát mindentől ami szvsz. károsan befolyásolhatja....
Hogy ez sikerül vagy sem,,,,az már egy másik epizód,,,,de legalább megpróbálom,,,,(#599) Dany007 :
Rövied és vulgárisan ezt már egyszer valaki "szépen" megfogalmazta:
"Ha valaki k*vának áll, ne csodálkozzon, ha megb*sszák" -
Dany007
veterán
válasz
Cyberpunk #593 üzenetére
Én értem hogy a kollega mire gondol. De nem biztos, hogy jobban megtudnám fogalmazni.
Szerintem az a mondandója lényege, hogy nektek is el kell fogadni, hogy mások vagytok. Mások, mint a többség. Ha úgy tetszik ti vagytok a kisebbség. És nem pejoratív értelemben. De ez a tény. Ha úgy tetszik az összlakosságot figyelembe véve "ritkák" vagytok.Egyértelmű, hogy mindenki másképp viszonyul hozzá, mert ténylegesen is mások vagytok. Ezt meg nektek kellene elfogadni.
Most mondok egy sarkított példát. Ha én fognám magam és bemennék a Gundelbe ebédelni sárga-vörösre festett kakastaréjjal bakancsban, szakadt gatyában és szakadt bőrkabátban biztos, hogy engem is kinéznek, holott attól még én egy normális ember vagyok. De el kellene fogadni, hogy nem az átlaghoz tartozom, hanem a kisebbséghez. Ott és akkor persze.
Szóval el kell tudni fogadni hogy ha a kisebbséghez tartozol akkor úgy is fognak kezelni / rád nézni. Pont azért, mert mocskosul ritka látvány, hogy két férfi kézen fogva sétál az utcán és csókolózik meg ilyesmi. Piszkosul ritkán látni ilyet, megmondom őszintén én még életemben nem láttam egyszer sem. És biztos, hogy én is meglepődnék ha látnék ilyet élőben. De persze nem fújolnék vagy ilyesmi, nem erre kell gondolni. Hanem arra, hogy egy ritka dolog, amin az ember meglepődik mert eddig max a tévében látott ilyet vagy még ott sem. Na szerintem erre akart célozni a kollega, ha a kisebbséghez tartozol akkor ne csodálkozz ha úgy is kezelnek, úgy is néznek rád. És ez független az elfogadástól.
-
twine
veterán
válasz
manchester85 #596 üzenetére
ok,,,kicsit túloztam,,,, igazad van
-
Cyberpunk
félisten
Mert csak addig lát el, ezért kell felvilágosítani az embereket. Idővel javul a helyzet, de nálunk ez még évtizedekben mérhető szerintem.
Intoleranciával vádolni minket elég nonsense dolog. Mikor mondja azt egy meleg, hogy te ne vidd az utcára a szexualitásodat? Mikor szólnak meg azért, ha reklámozod magad? Szerintem sosem. Példát lehetne venni toleranciából tőlünk!
manchester85: ez csak egy része a dolognak. Természetesen nem csak erről van szó. Csupán arról, hogy ami nektek fel sem tűnik, az mi esetünknél már egyből felháborító. A gyerek személyiségét annyi behatás éri, hogy egy homoszexuális pár látványa csupán csepp a tengerben, nem hiszem, hogy tőlünk kéne védeni őket.
-
manchester85
veterán
válasz
Cyberpunk #593 üzenetére
Ha még ketten mentek, azt mondom oké. De kézen fogva, és a pici kezét is fogva, az már nagyon nem oké... Nem a felnőtt emberekről van szó, hanem személyiségileg formálható gyerekekről, akikről nem lehet megmondani, hogy majd pont miattad válnak-e b*zivá. Most komolyan, ettől leszel boldog, hogy 500 ember előtt vonulsz kézenfogva? Ettől még lehet közösen millió dolgot csinálni, ez a legkisebb gond, ha az utcán nem kézenfogva mész a pároddal. Szerinted mi abban a meglepő, hogy egy 5 éves kislány furán néz majd rátok? Szerinted lesz valaha olyan, hogy egy kisgyerek magától tudni fogja, mit jelent? Amíg a szexualitással nincs tisztában, hogy lenne a melegséggel? És ez a fő gond. Ne legyünk már ennyire önzők.
twine!
Na mondjuk az undorral nem értek egyet, van olyan pocsék hetero pár, ami mindennél undorítóbb.
Ha nem tetszik, nem néz oda az ember, de a gyerek személyiségét torzíthatja.
-
twine
veterán
válasz
Cyberpunk #593 üzenetére
"Az emberek félnek attól, ha ilyet látnak maguk is ilyenné válnak"
Ez is milyen csúnya félrebeszélés?
Az emberek többsége undorodik a látványtól, mert az emberek többségének ez nem tetszik,,,hozhatnak akármilyen törvényt,,,attól még nem lesz szép látvány két férfi láthatóan intim közelségben ,a többség számára...
És egyszer már ezt is leírták itt...ne a 80%-nak kelljen alkalmazkodni a 20%-hoz,,hanem fordítva....
a számokon ne lovagoljunk....csak a nagyságrend miatt írtam..."Ezek csak félelmek, hogy meleg lesz a gyerek,"
Ezen nem tudsz túllépni sehogyan sem,,,Folyamatosan cinikuskodsz , hogy "ragadós", meg "fertőző",,,,nem csak ez a baj,,,,a félelmeket fent olvashatod a 10 pontos felsorolásban....a nagy része nem is a nemi identitásról szól...
-
Cyberpunk
félisten
válasz
manchester85 #589 üzenetére
Nekünk pont ez a problémánk, hogy mi nem tehetjük meg ugyan ezt, mert hát "néda anyu buzik". Az emberek félnek attól, ha ilyet látnak maguk is ilyenné válnak. Pedig ugye ez nem így van. Ez is az elfogadás részévé kéne hogy váljon, hogy senki se botránkozzon ezen meg, ha lát két meleget az utcán kézen fogva sétálni. Ez nem más mint negatív diszkrimináció. El kéne fogadnom? Nem kéne szerintem.
Crystalheart: nyilván nem, is csak erről szól. Ezek csak félelmek, hogy meleg lesz a gyerek, mert melegek a szülők. Annyi ellenpéldát lehet felhozni, amikkor még sem lesz meleg a gyerek, ezt miért nem lehet elfogadni?
-
twine
veterán
válasz
Crystalheart #591 üzenetére
-
Crystalheart
őstag
-
twine
veterán
válasz
r3dsnake #587 üzenetére
Akkor javaslom, hogy visszaolvass, mi ellen kardoskodtam,,,,
Egy szóval nem mondtam, hogy nincs ilyen,, egy szóval nem állítottam, hogy máglyán kell elégetni őket,,,
Egy dolog zavar,,de nagyon,,,,ha mindezt normálisnak állítják be....
Nem, NEM az....
Ennyi, és nem több, ami miatt egy ideje a billentyűzetet koptatom....(és persze utólag még az, hogy tudatlan, felvilágosulatlan, olvasatlan , tapasztalatlan , homofób, embernek lettem titulálva azért, mert ezt mertem írni,,,Hiába írtam le mindannyiszor milyen közegekben mozogtam az életem folyamán, amit tökéletesen toleráltam,,,de egyetlen travi, vagy homoszexuális sem akarta megmagyarázni eddig nekem, hogy normális amit csinál)
-
manchester85
veterán
válasz
Cyberpunk #586 üzenetére
Úgy látom, nem figyelsz eléggé. Sose mondtam, hogy a teljes egész ember nem normális emiatt, csak az a jelenség, ami szerepet játszik az életében. Mondtam én már ezer heterora is, hogy ez egy nem normális idióta, ami határozottan jobban zavar, mintha valakinek a szexuális orientációja tér el a "normálistól", ami mellesleg társadalmilag is megfelelően kezelhető, hisz se nem gyerekeket macerál, se nem állatokat kínoz.
Pont ez a lényeg, nem vagy se jogfosztott, se megvetett (legalábbis a részemről) de az állapotból adódóan bizonyos kompromisszumokat vállalnod kell, nyilvánosan kevésbé feltűnő viselkedés, stb, legalábbis szerintem. Pl. ugye sokan a heterokat se szeretik, ha nyilvánosan falják egymást, ez a melegekre fokozottabban igaz...szerintem. Vagy ha mondjuk lenne egy gyerekem, (pár éves) és el akarnád vinni egy nap vidámparkba, ilyesmi, és mondjuk a párodat is vinnéd, ott semmi jelét nem mutathatnád a melegségnek, még kézen fogva sétálást se, a gyereknek kéne középen lennie, ilyesmi.
Míg mondjuk egy hetero srác viheti úgy a gyereket, hogy a hintalovon megy a puszi a bnőjével, amíg a gyerek a másik lovon ül, ilyenek.
-
Cyberpunk
félisten
"Egy 2010-ben készült tanulmány 90 gyereket vizsgál; a csoport egyik fele leszbikus szülőkkel, míg a másik heteroszexuális szülőkkel él. A tanulmány megállapítja, hogy a gyerekek közel azonos iskolai eredményeket produkálnak. Szintén ebben az évben, egy másik felmérés igazolta, hogy azok a gyerekek akiket homoszexuális szülők nevelnek, kevésbé mutatnak hajlamot bűnöző magatartásra.
"A lényeg az, hogy tudományosan bebizonyítható, hogy nincs különbség: meleg párok gyerekei és heteroszexuális szülők gyerekei ugyanolyan jól teljesítenek" - mondja Timothy Biblarz szociológus. "Ez nyilvánvalóan ellentmond annak a nézetnek, hogy a gyerekeket egy apának és egy anyának kell felnevelnie, ha jó eredményt akarnak elérni az iskolában." "
-
Cyberpunk
félisten
válasz
manchester85 #583 üzenetére
Akkor nem vagyok normális, ha nem egy normálatlan vagyok. Lehet kövezni érte! És sosem szeretném, ha emberszámba vennének, jó nekem a jogfosztottság is, szeretem ha megvetnek a miatt, aki vagyok. Ez mennyire jobb? Mennyire szeretni az ember, ha azzal szembesítik állandóan, hogy ez nem normális, hogy ez egy elítélendő dolog, rossz. Mert hát a nem normálisból ez jön ki végső soron.
-
twine
veterán
válasz
Cyberpunk #581 üzenetére
Geist Klára:
Nők Lapja Cafe pszichológus szakértője
a Wellnesscafe pszichológus szakértőjeSzép találat...
Ennél jobb nem volt?Hol írja, hogy normális viselkedésforma?
"A leginkább elfogadott magyarázat"
Tehát annyira normális, hogy pszihológusok "túlóráznak" azon, hogy vajon mitől lehet,,,és próbálják magyarázni
Igen ez nekem is NORMÁLISNAK hat -
manchester85
veterán
Az a baj, hogy melegség tök nyilvánvalóan eltér a normálistól, ha nem így lenne, miért vártál vele x évet, hogy felvállald?
Ennyi, kész, túl kell rajta lépni. Azt meg ne várd, hogy minden tök ugyanolyan lesz, mint a heteroknál, az se neked, se másnak nem lenne jó. Képzeld csak el, ha hetero helyre jársz, és hetero pasikkal ismerkedsz. Nyilván barátkozni lehet, de a párkapcsolati ismerkedéshez speciális környezet kell (gondolom én).
A lényeg szerintem, hogy semmi gond azzal, ha valaki meleg, én se leszólni, se lenézni, se megkülönböztetni nem fogom ezért, csak legyen tisztában azzal, hogy az "állapota" valamennyire mégiscsak sántít társadalmilag, ezért ne a jogain lovagoljon folyton, hanem élje az életét legjobb belátása szerint, és próbáljon boldogulni (akárcsak egy hetero, ami simán lehet ugyanolyan nehéz, akár még nehezebb is) ahelyett, hogy kampányolna folyton.
-
Cyberpunk
félisten
Fentebb linkeltem egyet, ami ezzel a témával foglalkozik.
Itt egy másik [link] Kiemelném ezt a részt.
"A leginkább elfogadott magyarázat a homoszexualitásra az, hogy a hormonális és genetikai tényezők, a családi, társadalmi környezet és az egyén lelki, pszichoszexuális fejlődése együttesen eredményezi kialakulását."
-
-
-
twine
veterán
"1. Nem linkelted, hanem bemasoltad."
Gratulálok,,látod, ennyiben ki is merülnek a topicban a hozzászólásaid...
A szőrszálhasogatásban,,,"Definiáljuk a normális, fogalmát,,,,definiáljuk a természetesség fogalmát,,,"
bla--bla,,bla..."3. Es ez nem valami komolyan veheto dolog volt, hanem barmifele tenytol es hivatkozastol mentes lista."
Azzal a különbséggel, hogy a hölgy valamit már letett az asztalra,,,,és nem az interneten huszárkodik,,,mint te, meg én pld
Pár könyv, néhány kutatás,,,,illetve :
"n 18. Oktober 2004 she was invited to an official hearing of the German Parliament by the CDU/CSU-parliamentary faction. She was questioned on the bill calling for the revision of German civil partnership law [2][3]"Ez alapján nem nevezném valami idiótának
Legalábbis jobban hiszek neki mint a te okoskodásodnak.. -
Akkor fussunk neki ujra.
Ezt irtad:
""Linkelek egy élő létező orvost,akinek a gyermek pszihológia a szakterülete,,,az sem elég,,,,""
1. Nem linkelted, hanem bemasoltad.
2. Nem "gyermek pszihológia" a szakterulete, hanem gyerekorvos.
3. Es ez nem valami komolyan veheto dolog volt, hanem barmifele tenytol es hivatkozastol mentes lista. -
twine
veterán
Akkor biztos elkerülte a figyelmed:
Christl Ruth Vonholdt orvos, aki gyermekgyógyászatra és serdülőkori gyógyászatra specializálódott, A Német Ifjúság és Társadalom Intézet igazgatójaDe te nála is többet tudsz a témáról gondolom,,hiszen a "random idiota hulyesegeit" linkelgetem (bocsánat,,,copy-paste-ezem)
-
Cyberpunk
félisten
A saját véleményed még nem lesz egyetemes igazság akár hogy is próbálod azt annak beállítani.
Érdemes ezt is elolvasni, jól mutatja, hogy viszonyul a pszichológia jelenleg a dologhoz.
-
"A napokban írtam valamit, amit 30mp-en belül moderáltál...pedig semmi személyeskedő nem volt benne..."
Ebbol ket dolog nem igaz: az, hogy 30 mp-en belul moderaltam es az, hogy semmi szemelyeskedo nem volt benne (valojaban az egesz hozzaszolas egyetlen, hatarozottan vulgaris es mocskolodo hangnemben irt szemelyeskedes volt).
De ha van valami problemad a moderacioval, tudod, hogy melyik topik van arra, hogy reklamalj, a tovabbiakban oda irj a temaval kapcsolatban.
"Linkelek egy élő létező orvost,akinek a gyermek pszihológia a szakterülete,,,az sem elég,,,,"
Eddig meg nem tettel ilyet.
-
twine
veterán
igen,,,és?
A napokban írtam valamit, amit 30mp-en belül moderáltál...pedig semmi személyeskedő nem volt benne...
Vajon miért?Véded a melegeket tűzzel vassal,,,,vajon miért?
Nem lesz a homoszexualitás soha normális....akár milyen magas az a ló amiről beszélgettek...
Van, volt, és lesz,,,de normális sosem..... akár mennyire is szeretnétek...
Linkelek egy élő létező orvost,akinek a gyermek pszihológia a szakterülete,,,az sem elég,,,,akkor mi lenne még elég a témában?
-
Ha jol emlekszem, te nyitottal azzal, hogy nem normalis, vagyis te tettel egy allitast, amit egeszen mostanaig nem sikerult igazan semmivel sem alatamasztanod. Helyette beraksz ilyen listakat, amikben egeszen pontosan 0 darab komolyan veheto teny szerepel.
Ez tenyleg az a szint, amikor jol latszik, hogy csak meg akarod racionalizalni a sajat zsigeri eloiteleteidet.
-
twine
veterán
igen....
mert számomra meg az a hülyeség, hogy semmit nem írsz amivel alá tudnád támasztani azt hogy normális a homoszexualitás....csak a magas lóról rugdalózol folyamatosanCyber....
Nem akarok semmit alátámasztani... ami ellenkezik az elveimmel....ami annyit tesz,,férfiból és nőből lesz gyermek.... a többi nem normális....
Szerencsére legobb tudomásom szerint a világban nem elfogadott az hogy a homoszexuálisok gyermeket fogadhassanak örökbe,,,,ami számomra egyenlő azzal, hogy a világ nagy része nem tekinti normálisnak ezt a fajta viselkedés formát...
-
Cyberpunk
félisten
Szin tiszta blabla.
És mivel magyarázzátok, hogy egy rendes családban, ahol van apa meg anya miért lesz a gyerek homoszexuális? Hiszen ott látja a modellt maga előtt, vagy miért nem lesz egy csonka családban "deviáns" egy gyerek, hiszen ott meg nincs példa előtte? Tele van feltételezésekkel amit mondod az illető orvos, ezt én nem állítanám tényként be, egy tudományosnak mondott vitában, ha már erről az oldalról közelítjük meg a témát.
Látod ezen bukik el ez az elmélet. A dolog sokkal összetettebb, mint ahogy azt sokan megpróbálják beállítani. több véleményt olvass a témában, és nem csak olyat, ami látszólag téged igazol!
-
twine
veterán
A Gyermek Anyához és Apához Való Joga
10 érv miért ne fogadjanak örökbe gyermekeket az egynemű párok
Christl R. Vonholdt írása
• Minden gyermeknek joga van anyához és apához. Az egynemű "családok" szerkezetében a gyermek etteől a jogától alapvetően és szándékosan van megfosztva. Ez pedig alapvető sérelme a gyermekek jogainak.
• Az a gyermek, aki abban a tudatban nő fel, hogy a szülei két nő vagy két férfi - félreinformálódik saját szexuális hovatartozását illetőleg is. Ez a gyermek fejlődését pedig károsan befolyásolhatja.
• A különbözőség mindig jobban ösztönzi a fejlődést, mint az egyhangúság. Az elmúlt 40 év kutatásai meggyőzően és következetesen jutnak arra az eredményre, hogy anyák és apák külön-külön, teljesen világos és körülhatárolható módon, s mindketten nélkülözhetetlen aspektusokból járulnak hozzá a gyermek egészséges fejlődéséhez. A homoszexuális családban felnövekvő gyermek tehát hátrányos helyzetből indul már fejlődésének kezdetétől.
• Annak az esélyei, hogy a gyermeknek biztos nemi identitása alakuljon ki, nagyban függ a környezettől amelyben felnő; ahol a változatosságot, a különböző nemek kiteljesedését az anya és az apa tudja a gyermek számára legközvetlenebbül bemutatni. A homoszexuális "családokban" ezektől az előnyöktől a gyermeket szándékosan fosztják meg.
• Azokból a családból, ahol tragikus módon hiányzik az apa, vagy az anya; s a gyermeket egyedülálló szülő neveli, a gyermeknek megvan a lehetősége, hogy a hiányt meggyászolja, és hogy a veszteséggel konstruktívan tanuljon meg együttélni, illetve azt feldolgozni. Ha a gyermek viszont azt tanulja, hogy az egynemű "család" teljes család, elveszti az igazi apa és anya elvesztésének gyászolási lehetőségét. Ezáltal a gyermekben megmarad a hasadás, mely pszichológiai fejlődésére nem igazán lesz kedvező hatással.
• A homoszexuális és a heteroszexuális párok életstílusa jelentősen különbözik egymástól. A statisztikai adatok szerint a hűtlenség együtt élő homoszexuális férfiak közözz jóval nagyobb arányban fordul elő, mint az anya-apa kapcsolatokban. A gyermek kötődési igényét ez súlyosan sérti.
• Bebizonyosodott, hogy a legtöbb tanulmány, mely a hetero és homszexuális szülőket vizsgálta, s tett közéjük egyenlőségjelet értékelésében, súlyos metodológiai hibákon alapult. Ezekből tehát semmiféle messzemenő következtetés az ilyen kutatásokból nem vonható le.
• A leszbikus nők között megfigyelhető, hogy nagy többségük egyáltalán nem igényli a férfi / férfiak jelenlétét közvetlen kapcsolataiban. A fiúk férfivá fejlődésének folyamatában ennek súlyos következményei lehetnek, komoly gátlások kialakulásához vezethetnek.
• A lányok számára az apakép adja a legfontosabb mércét a férfi-viselkedéssel szembeni elvárások kialakításában. A tanulmányok világosan mutatják: Serdülő korú lányok, akik apa nélkül nőttek fel, sokkal nehezebben találják meg az egészséges közelséget - távolságot fiútársaikkal, s sokkal nagyobb arányban is esnek véletlenül teherbe.
• Amennyiben egy örökbefogadás által a gyermek anyakönyvi kivonata két férfi vagy két női nevet tartalmaz majd az anya és az apa nevei helyett, a gyermek nehezen fogja tudni saját nemi identitásának tudatát (férfi vagy női) összehangolni a két egyező nem szülőkénti elismerésével.
Christl Ruth Vonholdt orvos, aki gyermekgyógyászatra és serdülőkori gyógyászatra specializálódott, A Német Ifjúság és Társadalom Intézet igazgatója (www.dijg.de). Doktorátusát a Hannoveri Orvostudományi Egyetemen szerezte meg.
-
Crystalheart
őstag
válasz
manchester85 #545 üzenetére
Szerintem akkora hülyeség ez a természetrendje-frázis, hogy arra szó sincs. A természetben az állatok nem csinálnak ebből problémát, egyszerűen mi nem látjuk az eredményét, hiszen azonos neműeknek nem lesz utódja. És nem is ezért hülyeség, hanem azért, mert az emberi társadalom már onnantól nem természetes, hogy elkezdték építeni az első városokat. Minden ilyen elem csupán a kultúra megnyilvánulása, a társadalmi normák, hagyományok pedig időről időre - és társadalomról társadalomra - változnak. (Ha már előjött a pedofília, például Japánban az nem is volt akkora bűn a nyugati behatásig, de a középkorban még minálunk is kötöttek házasságot 12 évesekkel, nászéjszakával, meg ami kell. Az amerikai államokhoz képest Európa egy pedofil fertőnek hat, mert itt 14 évesekkel is lehet még ma is...)
Amitől a hetero társadalom tart, hogy számos olyan egyén, akinek amúgy nincsenek erkölcsi aggályai a homoszexualitással vagy a biszexualitással, de a társadalmi elfogadottságtól most megrettennek, azok egy ennél megengedőbb közvélemény mellett bizonyára kipróbálnák a dolgot. Ma még többnyire csak az gyakorolja, aki erre ellenállhatatlan késztetést érez, vagy valami oknál fogva nem ragadt rá a keresztény kultúrkör dogmatikus szexuális erkölcse; de hogy ez lehet másként is, arra történeti adatok vannak. Közhely a meleg görögök felemlegetése, de pontosabb formájában említésre méltó. Az idősebb, jómódú görögök egyes városállamokban nem kimondottan melegek voltak, hanem a hetero kapcsolatuk mellett esetleg tartottak egy fiatal fiút is ágyasként, a társadalom pedig abszolút elfogadóan állt hozzá a gyakorlathoz, semmivel sem volt rosszabb, mint női ágyasokat tartani. A homoszexualitás ezen megnyilvánulása egyszerűen egy általános élvezeti gyakorlattá vált, és csak ízlés dolga maradt. Annyi volt lánnyal vagy fiúval hálni, mint manapság vékony vagy kövér párt választani. Tehát nem fertőző kórként, hanem a keresztény erkölcsöket fellazító, a megkötéseket feloldó, ámde így a szigorú hagyományokat felrúgó gyakorlatként kell tekintenünk a jelenségre. A homoszexualitás a mindennapi életben - és a médiában - való megjelenése, valamint nyilvános felvállalása leginkább egy kulturális változás.
Na, ettől félnek a mai emberek.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Igy is brutalisan tulnepesedes van. Talan epp ezt probalja kompenzalni a termeszet?
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Cthulhu Dawn #549 üzenetére
Már kitárgyaltuk ezt a témát egyszer, ne menjünk bele a butaságokba újra!
A pedofília egy lapon sem említhető a homo, vagy heteroszexualitással. Ugye mind két táborból kerülnek ki betegek ez a legjobb magyarázat ellene.
-
manchester85
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #549 üzenetére
Mondjuk annyiban igaza van Cyberpunknak, hogy ugye a férfiakhoz vonzódás társadalmilag normális dolog, míg a gyerekekhez való nem. (A gyerekszerelem nyilván más, hisz szexuális vonzalomrol nem beszélhetünk.) Vagyis a pedofília nem egészen jó példa, hisz ott egy olyan érintett van, akinek semmilyen formában nem kene, hogy kapcsolódjon a szexualitáshoz. Ezzel szemben a meleg csak a "rossz" oldalon all.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
manchester85 #547 üzenetére
Maga a normális szó fogalma is elég tág. Nem mondanám az egyiket normálisnak a másikat meg nem normálisnak. Mivel aki érintett valamelyik oldalon, márpedig mindenki ilyen, annak ez normális dolog lesz, akár hogy is csavarjuk a dolgot. Ha egy meleg egy heteroszexuális kapcsolatba kényszerítené bele magát, vagy egy heteroszexuális egy homoszexuálisba na arra mondhatnánk, hogy nem normális állapot, hiszen a természete ellen szól.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Szerintem nem helyén való megmondani a természetnek mi normális, vagy természetes, és mi nem. Erről volt már itt korábban vita nem ismételném újra meg.
A te véleményed, de remélem nem sértődsz meg, ha nem tudom elismerni azt.
-
manchester85
veterán
válasz
Cyberpunk #544 üzenetére
Nem nevezhetjük annak, hisz ellentmond a természet alapvető rendjének, vagyis a fajfenntartásnak. Minden embernek lehetnek nem normális dolgai, akár hülyeségei, ez nyilván nem előítélkezés, de nem tekinthető valami normálisnak, ami alapvetően szemben áll az adott faj fennmaradásával. Ettől függetlenül a nem normális alatt nem az adott személyt értem, hanem a jelenséget.De nem kell ezt túlmisztifikálni, minden ember életében lehet "nem normális" dolgot találni.
A biszexualitást nevezhetjük normálisnak, mert az teljesíti a természet elvárását is, úgyhogy dolgozz még kicsit a dolgon.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
manchester85 #543 üzenetére
Szerintem a beállítottság is normális. Mi mást mondhatnék erre igaz?
Ha képesek vagyunk elfogadni azt, hogy ez egy szexuális orientáció, akár csak a heteroszexualitás, akkor nevezhetjük normálisnak is.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
manchester85 #541 üzenetére
Vigyázz mert fertőzők sokak szerint, és megrontom/juk a fiatalságot.
De nem ilyen mindenki ezért ez a veszély alaptalan. A normalitás erősen nézőpont függvénye, én személy szerint normálisnak vallom magam, persze van aki szerint bolond vagyok, de hát mindenkinek vannak hülyeségei.
-
manchester85
veterán
válasz
Cyberpunk #537 üzenetére
Na benézek már ide is.
Talán azért, mert ellenkező nemű párokat látni az utcán nincs veszéllyel a fiatal társadalomra. Persze, aki meleg, annak nem kell megváltoznia, és nincs is ezzel semmi gond, se nem szégyellnie, de ha már nem úgy érez szexuálisan, ami normális, akkor ezt próbálja minél diszkrétebben tenni. Az pedig, hogy nem normális, ugye nem vita tárgya, hisz ha mindenki meleg lenne, kihalna az emberiség.
-
Huma
addikt
válasz
Crystalheart #538 üzenetére
Nővel büszkélkedni kell mivel trófea. Kivéve ha ronda. Akkor le kell takarni valamivel.
Legtapintatosabb ha elkezded pedzegetni neki hogy imádod a csadort hordó nőket. -
hNp88
aktív tag
válasz
Crystalheart #538 üzenetére
ez viszont marhára így van, és vonatkozik mind a heterókra, mind a "másik csapatra".
egyenest visszataszítónak találom ha bármilyen párocska egymás torkát nyalogatja nyilvánosan (más dolgokról nem is szólva), és sajnos nem ritka az ilyen.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Crystalheart #536 üzenetére
Ez egy jó kérdés. Szerintem a magamutogatás része, mivel a legtöbb ember szeret kérkedni a dolgaival. Bizonyos keretek között ezzel egyébként nincs semmi baj szerintem, a probléma az, hogy kirekesztőek másokkal szemben. Tehát elvárják, hogy mi 4 falazzunk, de magukra ezt nem vonatkoztatják.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Cyberpunk #534 üzenetére
"9. Miért van az, hogy a heteroszexuálisok állandóan láthatóak akarnak lenni és mutogatni akarják magukat? Miért nem tudnak meglenni anélkül, hogy közszemlére tennék szexualitásukat, amikor nyilvánosan csókolóznak, jegygyűrűt viselnek, vagy a párjukról beszélnek?" - Őszintén szólva, ez engem is zavar. O.O
-
Cyberpunk
félisten
Ezen de jót röhögtem.
Kérdőív heteroszexuálisoknak:
1. Szerinted mi okozta a heteroszexualitásodat?
2. Mikor és hogyan döntötted el, hogy heteroszexuális leszel?
3. Lehetséges, hogy heteroszexualitásod csak egy átmeneti állapot, amit majd kinősz?
4. Lehetséges, hogy azért vagy heteroszexuális, mert félsz az azonos neműektől?
5. Ha még soha nem volt kapcsolatod veled azonos nemű személlyel, akkor honnan tudod, hogy nem az volna a jobb? Nem lehetséges, hogy csak nem találtad meg a megfelelőt?
6. Kinek mondtad el, hogy heteroszexuális vagy? Hogyan fogadták?
7. A heteroszexualitással nincs semmi baj, amíg másokat békén hagysz. De miért van az, hogy a heteroszexuálisok közül annyian szeretnének elcsábítani másokat?
8. A legtöbb gyerekeket molesztáló felnőtt heteroszexuális. Szerinted biztonságos dolog egy szülőnek heteroszexuálisokra bíznia a gyermekét? Különösen heteroszexuális tanárokra?
9. Miért van az, hogy a heteroszexuálisok állandóan láthatóak akarnak lenni és mutogatni akarják magukat? Miért nem tudnak meglenni anélkül, hogy közszemlére tennék szexualitásukat, amikor nyilvánosan csókolóznak, jegygyűrűt viselnek, vagy a párjukról beszélnek?
10. Hogyan lehet valóban kielégítő a kapcsolatod egy más nemű emberrel, ha fizikailag és érzelmileg is annyira különböztök egymástól?
11. A heteroszexuális házasságot az egész társadalom támogatja, mégis az ebben az évben kötött házasságoknak több mint a fele válással végződik majd. Miért van olyan kevés sikeres heteroszexuális kapcsolat?
12. Ha arra gondolsz, mennyi problémával kell a heteroszexuálisoknak szembenézniük, szeretnéd , ha a gyerekeid heteroszexuálisok lennének? Megfontolnád-e, hogy terápiára küldd őket, hogy megváltozzanak?
-
Cyberpunk
félisten
-
Crystalheart
őstag
válasz
Cyberpunk #531 üzenetére
A hetero nőknek ez nem kisebb coming out, mint egy titkolózó melegnek, tehát a többség akkor sem vallaná be.
Ami azt illeti, véleményem szerint erre még jobb okuk is van, mint egy igazi homoszexuálisnak, mert az ilyen irodalom legnagyobb része trash és/vagy (de inkább és) az erotikára fókuszál, nem büszkélkedni való...
-
Crystalheart
őstag
Ez inkább a nők kifelé mutatott prűdségét mutatja. Igen jelentős részük úgy mondja ezt, hogy közben meleg férfiakról szóló romantikus és erotikus irodalmat olvas, miközben a leszbikus tartalomhoz hozzá sem nyúlnak. A nagyobb részük természetesen nem találkozott még ilyennel vagy nem fogyasztója, de nem sokkal nagyobb ez a részük, a vonatkozó underground irodalom népszerűsége pedig exponenciálisan nő, az arány a nyugati világban közeljövőben valószínűleg át is fordul, míg például Japánban már rég átfordult.
-
Huma
addikt
válasz
Crystalheart #526 üzenetére
Én szinte minden nőtől azt hallottam, hogy visszataszítónak találják ha két férfi csókolózik. Ellenben még egy férfitól sem hallottam, hogy visszataszítónak találná mikor két nő műveli ugyanezt.
-
Huma
addikt
válasz
Blackmirror #523 üzenetére
Engem, a jelenléteddel.Amúgy meg erre gondoltam.
Nem volt igazán hergelés, kicsit erősen fogalmaztam. De nyilvánvaló hogy arra játszottál, hogy a fórumozók többsége férfinak hisz téged mivel a nők meglehetősen ritkák itt a PH-n és a neved sem utal a nemedre.Amúgy érdekes mód a nők sokszor szintén nem bírják a melegeket. Pedig a férfiak szeretik a nőket szerető nőket. Legalábbis a TV-ben. Azért ennek is biztos van valami jó, tudományos magyarázata.
-
Huma
addikt
válasz
Blackmirror #402 üzenetére
Te vagy a rossz ember!
De csak mert hergeled itt a népeket.Amúgy azért nem válaszoltam mert a kérdésedből kiderült számomra hogy vagy félreértetted azt amit írtam vagy pedig
trol... kötekedés gyanánt írtad azt amit. Én pedig nem vagyok afféle ember akit ilyesmibe könnyen bele lehet rángatni. -
deja vu
addikt
válasz
Cyberpunk #517 üzenetére
A 2410-hez képest sem gáz a macbook pro TN panelje? Gondolom be sincs kalibrálva a 2410-ed
, meg egyébként is minek az neked, ott figyel az asztalodon kihasználatlanul, mert azzal a macbook pro-val gondolom esélytelen a 10 bites megjelenítés.
Szerk. Nem akartam már ott a Sony-nál offolni.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Blackmirror #516 üzenetére
De egy szál gatyában már biztos láttál. Az öltözködésen megbotránkozni nevetséges szerintem. Valóban vannak érdekes esetek, mosolyogni rajta persze lehet.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Cthulhu Dawn #513 üzenetére
Biztos be volt szívva.
Azért ez nem csak melegre jellemző dolog szögezzük le, de jót nevettem most.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Cyberpunk #512 üzenetére
Direkt csinálod?
Az ember a saját szomszédja hangos bulizását sem köteles szó nélkül eltűrni. Azon kívül az Andrássyn egy riói fajta karnevál olyan, mint szamba Augusztus 20-án a Várban, de már ilyet is említettem. Egyébiránt meg ne aggódj, a gagyimulatós fesztiválokat kátrékonyabbnak tartom tíz melegfelvonulásnál is.
-
Cthulhu Dawn
őstag
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Crystalheart #510 üzenetére
Helyes csak kizárólag egyen szürkébe öltözve, lehajtott fejjel lehet bármiféle felvonulást rendezni az országban, mert a többi netán túl harsánynak véli azt, ha kicsit vidámabb hangulatú az egész rendezvény. Mert hát a magyaroknak nem fér bele, hogy is lehetne az, ha valaki vidám ebben az országban.
-
8th
addikt
válasz
Cyberpunk #500 üzenetére
Akkor segítek. A Rio-i karnevál a farsangi szezon része. Olyan a helyi embereknek mint egy nemzeti ünnep emellett komoly idegenforgalmi látványosság amiről évről évre a nemzetközi sajtó rendszerint beszámol.
- "Az első Riói karnevált, amelyet feljegyeztek, 1723-ban tartották a portugál bevándorlók"
- "Rio első jelmezbálját 1840-ben szervezték, és a jelmezbál nemsokára átvette a csintalan szórakozás helyét. Nagyjából egy évtized múlva már lovak által vontatott kocsikon vonultak fel a zenekarok, és 1855-ben már lélegzetelállító jelmezekben vonultak fel a karneválon a gazdagabbak. A munkásosztályba tartozók 1872-ig még csak meg sem pillanthatták a jelmezbe öltözött gazdagokat, ebben az évben azonban már ők is beöltözhettek, és részt vehettek a felvonuláson."
- "elkezdték megrendezni a táncversenyeket, a szambaiskolák versenyét pedig 1928 óta tartják meg"
- "A Riói karnevál nem véletlenül a világ egyik legnagyobb látványossága. A nagy szenvedélyeket kiváltó táncverseny olyan szambaiskolák között zajlik, amelyek valójában olyan egyesületek, amelyek többet között oktatási és egészségügyi ellátást nyújtanak a tagok számára. Mindegyik iskola választ egy témát, amelyet a zenével és a 10 kocsin táncoló, akár négyezer táncos mozdulataival fejeznek ki."forrás: wikipedia
Ezzel szemben a budapesti melegfelvonulásra a felvonulókon és a liberális sajtón kívül kívül senki sem kíváncsi...
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Crystalheart #501 üzenetére
És ezért ne legyen felvonulás sem. Kiváló érv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Battlefield 6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Path of Exile 2
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Nikon DSLR topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest