Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
cskamacska #113 üzenetére
Nem vagyok jogász, de biztos vagyok benne hogy a konkurencia szándékos csődbe kergetése azzal hogy előállítási költség alatt adod a termékeidet nem legális. De ha azt ki is magyarázzák, mivel nincs más x86-gyártó valószínűleg megpróbálnák feldarabolni az Intelt, ami vagy sikerül vagy nem, de hogy ezt az Intelnél nem szeretnék kideríteni az egészen biztos.
Az AMD-nél jelenleg fejlesztenek egy teljesen új x86 és egy ARM architektúrát, plusz valószínűleg gőzerővel dolgoznak a következő GCN verzión 14-16nm-re. Emellett nem meglepő, ha nincs pénz és/vagy kapacitás nagyobb refresheket kiadni, főleg hogy az újabb gyártástechnológiák sem állnak még rendelkezésre.
Szerintem az hogy nincs jelenleg egy ~5GHz-es Excavator 14nm-en ami tartaná a frontot a Zenig egyszerűen pénz(telenség) kérdése. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #99 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből, nem 4 és 6, hanem 6 és 8 CU...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
cskamacska #80 üzenetére
A GT3e is csak az "e" miatt tudta megszorongatni az R7-et, ami igencsak drága mulatság, nem véletlenül került eddig csak az abszolút top, presztízs termékekre.
Persze lehet, hogy az Atomhoz hasonlóan áron alul dobják majd a gyártók után, de azzal már csak kiverik a biztosítékot a hatóságoknál...Jelentősége persze nem sok, mert nem lesz belőle semmi, de ha az AMD is rátokozna fel-egy GB GDDR5-öt vagy HBM-et a lapka mellé, akkor a 6 CU-s R7 rögtön ráduplázna a jelenlegi teljesítményére. Nálam a 4 CU-s is csak 10%-ot gyorsult 40% órajel emelésre, 2400MHz-es RAM mellett.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
cskamacska #44 üzenetére
Az Iris Pro az integrált eDRAM-mal legfeljebb az almásokat érinti ahol úgy sincs alternatíva, esetleg néhány ultrabookot, amiknek viszont elég szűk a vásárlóközönsége. PR-nak persze jó, tesztekben lehet vele villogni, csak relevanciája nincs semennyi.
Teszem hozzá jelen állás szerint a Carrizo sem túl lényeges tényező, mert asztali platformra nem jön, notebookok esetében meg a gyártók úgyis mellőzik, vagy a lowend verziókat teszik 15-17 colos tepsikbe. Egyedüli megoldás az lenne, ha jönne egy "FM3" még idén amit úgy alakítanak ki, hogy a későbbi APU-k/CPU-k is menjenek benne (hogy némi extra vonzereje legyen), de arról már hallottunk volna.
A Linux támogatás milyensége nekem speciel fáj, de a vevők 99%-át nem érinti, szóval ez megint csak irreleváns. (épp a napokban tesztelgettem, a Windows-os meghajtók kb. 50%-kal gyorsabbak még OpenGL vs. OpenGL összehasonlításban is, OpenGL vs. DX11 valamivel még ennél is rosszabb, és akkor a minőségbeli hiányosságokra még ki sem tértünk...)
Ettől függetlenül az átlagember számára elérhető kategóriában, pláne azonos árszinten az AMD IGP-it nem fogja verni az Intel, ez garantált. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
cskamacska #33 üzenetére
Azért azt is tegyük hozza, hogy a Skylake IGP-je még mindig csak felét kétharmadát tudja hozni egy AMD IGP teljesítményének, és akkor a diszkrét megoldásokat még elő sem vettük.
Ettől függetlenül meglepő a teljes DX12 támogatás, de gondolom a szempont az volt hogy rá lehessen írni a dobozra, nem az hogy használni is lehessen a feature-t.Gondolom nem akarják újratervezni a GPU-t 28nm-en, de ez már akkor is túlzás, elég rókabőrt húztak már le róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest