Új hozzászólás Aktív témák
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #115 üzenetére
"Nem vagyok jogász, de biztos vagyok benne hogy a konkurencia szándékos csődbe kergetése azzal hogy előállítási költség alatt adod a termékeidet nem legális."
Ha csak a konkrét gyártási költséget nézzük, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy az nem több 100 dollárnál még a GT3e-s CPU-k esetén sem. Szóval van-lenne bőven mozgástere az Intelnek.
"De ha azt ki is magyarázzák, mivel nincs más x86-gyártó valószínűleg megpróbálnák feldarabolni az Intelt, ami vagy sikerül vagy nem, de hogy ezt az Intelnél nem szeretnék kideríteni az egészen biztos."
Nagyon is esélyes, hogy a terjedő ARM-alapú "PC"-k miatt már nem állna meg a monopólium-vád, úgyhogy nem lenne semmilyen darabolás. Az, hogy nem maradna más x86 ISA-t használó gyártó, ebből a szempontból nem számít. Viszont pont amiatt lenne gondban az Intel, mert az x86-64 meg az AMD tulajdona... Nem tudom, mi lenne abban az esetben, ha az AMD csődbe menne. Használhatná-e az Intel tovább, vagy új utasításkészletet kéne implementálniuk...
-
cskamacska
addikt
válasz
VaniliásRönk #99 üzenetére
Hogy hogy érik el részletkérdés, Intel megtehetné, AMD már kevésbé. Hatóság meg mibe kötne bele, hogy haszon nélkül adják el a procikat, vagy a fejlesztési költséget a későbbi, AMD részvények máglyán égetési dzsemborijának belépési díjaiból szedné össze?
De én már azt sem bánnám, ha a videokártyákra is apukat aggatnának, csak történjék valami. Asztali vonalon erre az évre(az egészre!
) kaptunk egy BIOS frissítést, egy szem lepkefingnyit húzott Kaveri hasonmást, meg egy rakás átmatricázott GPU-t. Biztos jól megy az AMD-nek, mert mind a desktop Carrizo, mind a GCN 1.2 elterjesztése minden ársávba már derogált neki. Nem baj, majd elmúlik.
morgyi: Azért mielőtt MS-nV-Intel-Gyíkemberek paktumot vizionálunk, azért lessünk oda a suttyomban kidobott GCN 1.1 frissítésre, ami már 12_0 szintet garantál. Érezhették ott Sunnyvale-ben is, hogy nem lesz az 1.0 elég a boldogsághoz.
Éppen ezért teljesen érthetetlen, hogy miért nyomják erőből az átnevezősdit, és miért nem frissítették már rég az egész termékcsaládot.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #99 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből, nem 4 és 6, hanem 6 és 8 CU...
Új hozzászólás Aktív témák
- UHD filmek lejátszása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Villanyszerelés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Autós kamerák
- Formula-1
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Háztartási gépek
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- További aktív témák...
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest