Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mistake767
csendes tag
válasz
szab.tam
üzenetére
"valószínű azért csak annyira, mert nyúlfarknyi hosszúságúak voltak a tesztek."
/nod, az alap tesztek kb 4-8 percesek."alapos kiválasztással egy igen rossz hűtőt szemeltél ki erre a célra. szerintem."
Alapos kiválasztással semmit nem kaptam, (tiszta balkán - ha nem pesten laksz, fizesd a futárt, meg várj napokig a szállításra) gép meg kellett hétvégére, így kisebbik rosszként választottam egy hűtőt, ami volt a boltban, és ami nem drága, addig amig valamilyen módon nem szerzek jobbat.
Kellett valami amivel elindul a gép, és kiszolgál addig, amig szerzek németből egy nofant, vagy szab.tamot megfűzöm, hogy nézzük meg az ő kínálatát.
Csak aztán annyira megörültem, hogy a biosban beállított 90 fokos riasztás nem jött, 1-1 óra játék után sem, hogy gondoltam leírom a tapasztalatokat.
Végülis volt értelme - sokat tapasztaltam arról, hogy milyen reakciókra számíthatok másoktól és kaptam pár értelmes hozzászólást-kérdést is, amiből látom mik érdeklik az embereket.
Ha túlteszem magam a trollokon és lesz miről cikket írni, biztos, hogy jobb lesz
Valakinek az is probléma volt, hogy most akkor miért passziv ha mégis van a gépben venti - azt az egy ventit azért hagytam benn, mert tisztában voltam vele, hogy ez nem passziv üzemre tervezett hűtő és ha kánikulában mégis bekövetkezne az a 90 fokos riasztás, akkor se süljön ropogósra a cucc - ettől még normál szobahőmérséklert, normál felhasználás mellett kivan kapcsolva...
Visszatérve az alulfeszelésre az roppant érdekes és fura adatokat hozott eddig.
CPUID CPUZ-vel mért adatok:Bios auto-ra állítva minden:
Idle-windows 1600 Mhz - 0,9V
Load-prime 3800 Mhz - 1,164VBios CPU V-core 1,030V
Idle - 1,032
Load - 0,984 - itt már hibázott az intelburntest.Bios CPU V-core 1,040V
Idle - szegény CPUZ nem tudta normálisan kijelezni, így folyamatosan ugrált 1,032 és 1,044 között
Load - 0,996V - itt már egész sokáig kellett teszteni, de végül kijött a hiba itt is.Bios - 1,045V
Idle - 1,044V
Load - 1, 008VMiután ezt találtam a legstabilabbnak, ezt használom, de érdekes, hogy terhelés alatt kevesebbet fogyaszt vagy mi?
Van ezenkívül a biosban egy dinamikus feszültségcsökkentő opció is - ez olyan, hogy a beállított értékkel csökkenti az aktuális feszültséget (ami ugye változik a processzor terhelésétől függően).
Bios dinamic Vcore: -0,155V (ittmost az egy minus jel)
Idle - 0,744V
Load - 1,032VBios dinamic: -0,165V
Idle - 0,732V
Load - 1,020VBios: -0,180V
Idle - 0,708V
Load - kékre fagyott a windows...Itt valóban dinamikusan, a terheléstől függően változott a feszültség, de nem tudtam elérni a fixen beállított 1,045V-ra állított, terhelés alatt mért 1,008V-ot.
Mivel a fix V-core és a dinamikus csökkentés nem megy egyszerre ezért maradtam a stabil 1,045-ös beállításnál.Szóval egészen kusza ez az egész, de mivel megtaláltam azt az értéket, ahol még nem hibáznak a tesztek és mégis kevesebb hőt termel a processzor, így elkönyveltem a program hibájának és nem álltam meg kibogozni a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 265 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD RTX 3060 12GB Zalman S2 TG FSP 800W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- 27% - Erazer P20 GAMER PC! i7-14700F / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest