- Google Pixel topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
wednesday #84 üzenetére
A Piledriver gyengébb, mint a Deneb. Akkor most javulás után a Steamroller fogja hozni kb. a Deneb szintjét. Mivel ugye a 4 mag marad. Frankó, lesz egy PhenomII X4-es erősségű procid. Azért az úgy elég siralmas. Bár sok embernek bőven elég az is, meg lesz mellette egy erős GPU. Vinni fogják ezt az emberek, sokaknak nem fog kelleni külön VGA. Ha pedig beindul az APU piac akkor meg kimutatja az erejét is. Jó lesz ez idővel, de azért ez kicsit erős lépés volt jelenleg, a Steamroller meg az Excavator nyugodtan kijöhetett volna még prociban. De biztos valamit látnak a jövőre nézve és okkal lépték ezt meg ilyen hirtelen, vagy kényszerből.
Mindenesetre akinek a 8350 ereje nem elég, az már ne is reménykedjen erősebb prociban ha AMD fan ha nem, hanem látogassa meg a másik oldalt.... Sajnos én is kénytelen leszek. -
törölt tag
válasz
wednesday #74 üzenetére
Feleannyi magot, 2x akkora szálankénti gyorsulással vagy 2x akkora órajellel, vagy ezek keverésével érne el és még akkor is csak az FX83xx szintjén van. Persze ez így hülyeség ahogy van, csak szemléltetésképp mondom, hogy annyit nem tudnak tolni rajta se órajelben se szálteljesítményben, hogy a 4 magos az felérje, sőt még le is előzze a 8 magos társát.
Tuti, hogy lesz 8 magos verzió. Legalábbis nagyon remélem, mert erősen tervezem hogy Intelre állok vissza, jó ideig kell még a procierő és ha innen nem kapom meg akkor pá. Csak nem teszik meg. Pláne most, hogy javul is a Steamroller, még erősebb lesz. Ott van a helyük a proci piacon is, nem léphetnek ki.De mindjárt megnézem mekkora az a bizonyos GPU meg az a bizonyos 8 mag azt meglássuk, hogy az nagynak számít-e vagy nem.
-
törölt tag
válasz
wednesday #71 üzenetére
Én nem tudom csak mondom, hogy ha csak annyi lesz akkor kampec. Az lehet, hogy APUként tarolna, de a mai procierő orientált piacon ez aligha fog jó lenni. Meg az Intel se fogja csak úgy hagyni, hogy a piac APU fele menjen, mikor jelentős lemaradásban van IGP terén, ellenben procierőben ott van.
Miért lenne fele akkora? Kisebb csíkszéllel jönnek? De akkor se számítana ennyit. A 8xxx az 8 mag, vagyis 4 modul. Ugyanennyit kéne kapnia az APUnak is. Ráadásul pont hogy a Steamroller nagyobb, kap még tranyót amitől javul a szálankénti teljesítménye.
Mondjuk én nem tudok pontos méret adatokat, csak mondom hogy a 8 mag meg a nagy GPU az azért helyet foglal. Ettől függetlenül még lehet hogy bőven befér. -
törölt tag
válasz
wednesday #69 üzenetére
A Steamroller javulni fog szálankénti teljesítményben, az a kérdés, hogy hány modullal fognak kijönni. Mert ha csak 2 akkor ki lehet törölni vele úgy is. De ha 4 akkor természetesen ez lesz az erősebb prociban az FX8350 stb. helyett.
Én mondjuk kicsit kételkedem, hogy a bazi nagy gpu mellé még betegyenek egy 8 magos procit is. Viszont az elég nagy érvágás lenne ha ennyire lemondanak a proci erőről, meg a konzolokba is 8 mag van. Szóval valószínű mégis lesz. Nem tudom hogy fog alakulni, de engem is érdekelne. Abu kolléga a prof ilyenben. -
stratova
veterán
válasz
wednesday #44 üzenetére
Asztali alkalmazásoknál ez még igaz lenne, de ha pl. szerverre vetítve 6-10 virtuális szervert kell ellátni, már más lehet a leányzó fekvése.
Yutani: Azért az a néhány ember lapáttal egy csapatépítés (Bulldozer -> Piledriver), ha többnyire el is maradt a konkurens i7-től, bizonyos alkalmazásokban c2c oda tudott verni a 2600K-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest