Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ilsyde
őstag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Szerintem is korrekt. Anno a bétával játszottam, egész jól el lehetett vele lenni. Amolyan igényes CoD okos otletekkel, ingyen.
Csak a co-op hiányzik belole
-
törölt tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Én majd ránézek mert szeretem az ilyeneket

Köszi, hogy írtad mert elkerülte a figyelmem a sok MMORPG vadászat közben
-
kriszpontaz
veterán
A Steam-en fellelhető rahedli F2P FPS közül ez az egyik legnormálisabb. Aki még nem próbálta, ajánlom hogy vessen rá egy pillantást, nem fog csalódni!
Persze nem kötelező hozzá Steam, csak a http://blacklight.perfectworld.com/ -on regisztrál, letölti az installt, és GO. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Most pozitív értelemben. Magam ugyan nem próbáltam, de több videót is néztem az álltalad említett játékról, és elég hangulatosnak tűnik.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Mindkettő

-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Kivételek mindig akadnak természetesen.
-
törölt tag
WoW-ban ezt untam meg, hogy nem volt időm pár hétig játszani leülök és utána hopp lejárt.
Na mondnom ebből elég, pláne a pandamacik és a környezet totál elvette a kedvem. Nincs azzal gond ha fizetni kell csak akkor az olyan legyen amit játék céljából feltudok használni. Az ötlet nem rossz de már kb.10 éves és mai szemmel nézve nagyon elavult... -
kriszpontaz
veterán
Szerintem van ebben valami, én a Blacklight Retribution-el is simán elvagyok, pár DLC-t meg is vettem hozzá, úgyhogy nem full free-ben játszom, de amíg megkedveltem, teljesen jó volt ingyen is, és a grafikai minősége sem rossz.
-
64b0r
aktív tag
válasz
üzenetére
Az, hogy ingyen játszható, még nem jelenti, hogy nem költhetsz pénzt rá.

Már én is költöttem rá, igaz, még nem sokat, csak egy közepes nevű játék árát. De ha engem rávettek, akkor egy amcsival, aki megszokta, hogy ilyen dolgokra szórja a pénzt, gond nélkül ki tudnak fizettetni akár több 10 dollárt havonta.Én egy éve játszom vele, heti 2-3 napot legalább (volt olyan is, hogy minden este játszottam legalább 1-2 meccset) és úgy döntöttem, ha ennyi időt eltöltök vele, akkor veszek 1-2 prémium tartalmat. (pl a kedvenc női champion-höz vettem egy szexi skint, ha már úgyis őt bámulom egész nap
)
És nem nagy összegekről van szó, hiszen 5 dollár egy amcsinak másfél kávé ára, és azért vehet magának egy championt, vagy 2 skint vagy jópár rúnát (skinek kivételével minden másra össze lehet gyűjteni játékkal is a pénzt, de nagyságrendileg 10-20 meccs alatt jön össze egy új champion-re). Ha 500 HUF lenne, és nem 3000, a magyarok is orrba-szájba költekeznének szerintem.Szóval a játékosok fizetnek mindenért, de attól olyan jó ez a rendszer, hogy akkor fizetnek, amikor akarnak, tehát soha nem frusztrálja őket a játék azzal, h lejárt az előfizetés, tejelj, ha játszani akarsz. Kábé az a különbség, mint hogy megtetszik neked egy új mobil (és először nem is akarod megvenni, mert teljesen elég a mostani), meghányod-veted magadban, aztán ha eldöntötted, hogy kell, akkor megveszed. Szemben a telefonszámlával, ami jön, ha kell, ha nem.
Teljesen más lelkesedéssel fizetsz egyik és másik esetben. 
-
gantum
tag
a free 2 play kb. akkora ötlet mint a wii irányításrendszere. egy játék árának többszörösét kifizetik sokan azért, hogy ingyen játszhatnak.

wotozok, tudom hogyan megy ez.
-
ch003067
addikt
-
ch003067
addikt
"free to play " azaz ingyenes ?? Háth ez jó dolog lenne

-
TESCO-Zsömle
titán
Crytek teljesen átáll Free-to-Playre
Akarják mondani a Pay-to-Winre...
-
törölt tag
válasz
Psychopeti
üzenetére
Talán mert a játékukat nem a torrenten fogják elsőként keresni

-
Psychopeti
senior tag
Hmmm miért is lenne ez jó nekik
Nem hiszem hogy ez megvalósítható lesz(lenne). 
-
batai15
félisten
a crytek is átáll a kommunista rendszzere
-
törölt tag
válasz
üzenetére
hivatalos infó nincs, de a nagyon pénzes játékosok a f2p gamekbe is tudják lapátolni a pénzt, ha kell nekik minden, de farmolni nem akarnak... illetve pl. az STO-nál van olyan, hogy alapból f2p, de van opcionális havidíj, vagy lifetime sub, ami meg 75k-ra is rúghat. cserébe ingame is kapnak ingame creditet havi rendszerességgel.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Jó ötlet, örülök neki, többen is követhetnék a példáját

-
törölt tag
Ha Neked ingyenes akkor milyen bevétele van a játéknak?

A WoW számait ismerem de ez érdekes:
"és ezáltal olyan bevételei is vannak, amiről a WoW nem is álmodhat."
Ameddig a játékosok nem fizetnek semmiért addig semmilyen bevételük nincs. Nem hiába lesz a legtöbb havidíjas MMO-ból F2P.
Szerintem a WoW havidíjas bevételével egy játék sem versenyezhet de ez csak magánvélemény. Bármilyen info jöhet mert érdekel a téma
-
64b0r
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem is kevertem, főleg hogy én is játszom vele, és van 3 account-om

Lehet, hogy az előfizetői rendszert nem fogja utólérni, de ez sokkal több embert mozgat meg, mint a WoW, és ezáltal olyan bevételei is vannak, amiről a WoW nem is álmodhat.
Mivel egy meccs 20-40 perces, remek időtöltés csak nézni a profi csapatokat egy bajnokságon. Mintha a haverokkal néznél egy focimeccset. A top játékosok 100 000 $/év felett keresnek azzal, hogy streamelik, ahogy játszanak
A bajnokságokból befolyó pénz is a cég markát üti. Hallottál már WoW bajnokságról? Nem olyan elterjedt... LoL-ból 2-3 HETENTE vannak bajnokságok! És mivel 32 millió embert érdekel, így a reklámcégek ís megőrülnek érte. (Ide azért csak beszámíthatom az ingyen játszókat is, nem?
)Szerintem igenis nagy pénz van benne. És az én szemszögemből nézve is jó ez az egész, hogy mivel ingyenes, így a minőséggel kell hogy megtartsanak engem, mint játékost.
Ha nem szórakoztatna, nem játszanék vele, ilyen egyszerű. -
Physicist03
senior tag
válasz
mallory303
üzenetére
Örülnék én ha a gugli fordító így tudna fordítani...
-
Mister_X
nagyúr
válasz
mallory303
üzenetére
Konkrétan mi a gond? Privátban, ha lehet.
-
mallory303
csendes tag
Nem kötözködés képpen, de ezt a cikket a gugli fordította, vagy csak a cikkíró nem állt a helyzet magaslatán?
Hogy lehet gyárilag magyar anyanyelvvel telepített szerzőként ilyen mondatokat megszülni?
-
törölt tag
A WoW-nak már 9M, de a regisztrált felhasználókat nem szokás összekeverni az aktív előfizetőkkel

Hiába játszik 12M ha ennek még az 1/4 se fizet a játék tartalmaiért.
A WoW-ot soha semmi nem fogja megközelíteni egy játék sem. Legalábbis 8 év alatt nem igazán jött össze senkinek
-
Lewzke
őstag
Én jobban kedvelem azt, hogy megveszem a játékot és utána egyenlő esélyekkel játszok olyanokkal akik szintén megvették. Korábban játszottam Battlefield Heroest és Battlefiled P4F-t, de idővel nagy előnybe kerültek azok akik jó fegyvereket vásároltak, persze fizettek érte és "megérdemlik", de ez elrontja a játék egyensúlyát, tehát magát a játékot.
-
64b0r
aktív tag
válasz
sing1ep1ayer
üzenetére
"Nem hiszem hogy a WoW játékostáborát bármelyiké is megközelíti."
Nos, a WoW-nak jelenleg 10 millió feletti előfizetője van, a LoL-ban 32 millió regisztrált júzer van, ebből 12 millió napi rendszerességgel játszik.
A LoL egy unalmas játék lenne, ha nem lehetne emberek ellen játszani. Botok ellen játszani olyan, mintha egy olyan Diablo-val kéne játszani, ahol van 5 főszörny és kész. Nem kihívás, csak gyaksz, ez tényleg hamar megunható... De nincs annál jobb érzés (gamer szemmel nézve persze) mint amikor kicselezel valakit, és megölöd úgy, hogy ő 2x annyi élettel kezdte a harcot.

Valaki írta, hogy a Crysis 3-at is kiadhatnák free-to-play-ként (F2P). Ez csak akkor megvalósítható, ha kezdetektől így készítik el a játékot. A free-to-play játékok sosem teljesen free-k. Azért a döntéshozók még mindig üzletemberek, és nem szeretetszolgálat, nekik is kell kenyeret venni a boltban.
A F2P lényege, hogy a játék jó, és addiktív, és olyan extrákat nyújt pénzért, amik kívánatosak, de a hiányuk nem befolyásolja a játékélményt. Pl: LoL-ban a champion skinek (jól néznek ki, de nem nyersz több meccset, ha megveszed), ill. ha nincs kedved nyerésekkel gyűjtögetni champion-ökre, megveheted igazi pénzért is őket (megintcsak nem lesz több esélyed, csak azért mert fizetsz, sőt)
Akár a Diablo III-t is el tudom képzelni F2P-nek, hiszen az aukciósházban igazi pénzért vehetsz tárgyakat, és ebből 30%-ot lecsípve (á la Apple Appstore) vígan meg tudna élni a Blizzard, persze ők pénzéhesebbek ennél...
-
myckie2
őstag
Én már játszottam a Warfacevel. Sajnos csak 5 percet mert annyira unalmas és semmitmondó volt. Főleg a feléledési rendszer. (Lehet ezt a játékot nem nekem találták ki.
) btw az volt a legjobb, hogy küldték az értesítést, hogy: Látjuk már rég játszottál a játékkal, mi a véleményed?
(Meg az egész hülyeség, hogy a játékot böngészőből kell indítani és csak úgy tudod leszedni, ha van a c:\-n 3gb szabad hely. Nekem még 100mb-se volt szóval jó sokat kellett szarakodni a mappa átirányítással.) -
cskamacska
addikt
Jó az a free-2-play.. ameddig nem telítődik a piac. Azért remélem odáig ők is eljutottak, hogy minden F2P játék arra játszik, hogy vagy minden idődet a kiválasztott játéknak kell szentelned, vagy fizetsz. Mindkét esetben a játékhoz kötöd magad. Ellenben dobozos játékoknál pénztárcától függően 2-3 játék, vagy akár több is, megfért egymás mellett akár multiban is egyszerre.(indie-középkat-AAA címek vegyesen)
A F2P játékok viszont egymás elől zabálják fel a játékosokat, és a végére bezony valakinek egyszerűen már nem fog jutni. Na akkor lesz itt a nagy kiadói-fejlesztői pofára esés.

-
RyanGiggs
őstag
Én még soha nem játszottam free-to-play játékokkal.
Szerintem nem is fogok...!
DE!!! Ha lesz benne single player!!
Pl. ez a Warface is jól néz ki, szívesen játszanék vele, ha lenne benne single kampány! De mivel csak multis, így ha ingyenes, ha nem, egyáltalán nem is érdekel. Picit se kelti fel az érdeklődésemet. (persze tudom, hogy eleve nem is játszhatnék vele, mivel nálunk nincs is!) -
Zirowe
nagyúr
És akkor ha már ennyi ideje tervezik, pontosan mi is tartja vissza őket?
Itt az alkalom, crysis 3.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jarlax
tag
válasz
djculture
üzenetére
AION egy éve megy F2P modellel, és egy kanyit nem fizettem, mégis minden előnyét élvezem a játéknak, és nem rugtak még ki. Játékbeli pénzért meg lehet venni a gold packot, amivel ugyanazt kapod mint aki real pénzért veszi meg ugyanezt, csak nem hajlandó, vagy nem tud annyit játszani vele, hogy havonta megvegye ezt. Vagy hajlandóak olyan egyedi skinekért fizetni, amit csak így szerezhetnek meg, és hidd el, nagyon sokan fizetnek érte, nem magyar országból kell kiindulni, de még itt is ismerek sok embert, aki fizetett már nem kis összeget itt is. Ha nem kötelező, szívesebben fizet az ember

-
buzus
aktív tag
válasz
BeriHampeR
üzenetére
Átalakult valami mássá, ami már nem tetszett úgy mint azelőtt. Tulajdonképpen erről szólt csak. Szerintem élvezetesebb volt a játék mikor kiadták. Leginkább a Sourcehoz tudnám hasonlítani. Ahhoz is minél több update jött annál nagyobb hulladék lett.
-
jarlax
tag
Mivel nekik is élni kell valamiből. Általában a havidíjas modellnek szánt játékok élnek meg így szerintem, mivel azok eleve úgy készültek, hogy nagyon sok időt (gondolok itt több ezer óra játékidőre) ölnek bele a playerek, és ezért hajlandók fizetni akár havidíjat is, de ha azt nem kell, valami másért is szívesen fizetnek amitől nekik kényelmesebb, szebb vagy mittomén milyenebb lesz a játékélményük. Ezt egy singleplayer gaménál, amivel max 10-30 órát játszik egy ember, nem lehet szerintem jól megoldani.
-
Ja battlefield4free is jó volt addig míg el nem terjedt az hogy 15 szint felett lévő embereket minden szerverről rugdalják kifele. Én itt hagytam abba ezekkel a free nyavajákkal való foglalkozást.
-
buzus
aktív tag
válasz
BeriHampeR
üzenetére
Magánvéleményem, hogy az is csak addig volt jó amíg el nem kezdték az item gyűjtögetős/tradelős faszságot.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
A gond a free to play cuccokkal hogy szinte csak és kizárólag multis cuccok. Most jön majd ugye az új C&C játék, az is free lesz, de lesz benne állítólag kampány rész is. Ha az bejön a népeknek akkor, ki tudja, talán elterjed ez a megoldás.
(#15) BeriHampeR
Az is fizetősként indult ám...
-
törölt tag
Az MMO-k is most kezdenek inkább F2P/B2P kategóriában indulni. Eddig mindenki a WoW havidíjas aranybányát akarta magának csak ez nem mindenkinek jött be. Az újak már többnyire értelmesen indulnak

Ez mindenkinek jobban megéri.
Nem kell letölteni torrentről mert ingyenes a kipróbálása.
Csak akkor kell érteni fizetni ha bejön a játék és nincs 8-10E HUF látatlanban kidobott pénz ha mégse jönne be.
Az egyszeri megveszem és multizok már a múlté a sok DLC meg Premium meg ilyenek mellett. Tehát már egy sima multis FPS is mondhatni előfizetéses ha teljes egészében kell nekünk.
Ja és nehezebb a csalás mint az átlag COD és BF részeknél a szerverek miatt. -
sing1ep1ayer
őstag
Lehet hogy némelyik jobb, de az a kérdés mivel játszanak a legtöbben. Nem hiszem hogy a WoW játékostáborát bármelyiké is megközelíti. Egyébként az általad említett LoL például szép és jó, de én 2 nap alatt simán ráuntam, igazából semmi értelme. A többit csak hallomásból ismerem, akkora gémer nem vagyok sajna, hogy mindet toljam. Azt viszont be kell látnom, hogy egy-két free to play játék már igencsak színvonalas. A legjobb, amit eddig láttam az Aion, én biztosan azzal példálóznék.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Amiket felsoroltál az többnyire fizetőséként indult. (persze ilyen mint LOL, vagy Dota 2, WoT nem) Warface meg hivatalosan nálunk meg sem jelent.
Majd ha kihoznak egy olyan játékot ami free to play és single is van benne, kb annyi mint a te általad felsoroltakban,(H4, GoW) akkor elhiszem a dolgot.
-
Szerintem előbb lesz felhőben

-
gianni85
veterán
Warface-re kíváncsi vagyok, megküldhetnék már a beta invite-ot

-
Mister_X
nagyúr
Miért is? Csak pár cím: Star Trek Online, LOTRO, Battleforge, World of Tanks, League of Legends, DotA2, Warface, Warsow... A tendenciát tekintve szerintem tényleg megközelítik majd a normális játékokat. Oké, nem egy Halo-hoz vagy God of Warhoz kell mérni, de a legtöbb pénzért vesztegetett fekáliánál már most jobbak vannak.
@Depyangel: ez aztán az értelmes hozzáállás
Mindenesetre ők nem hülyék. -
Bull1
aktív tag
Ez egy jó irány, várjuk szeretettel a produkciókat.
-
proci985
MODERÁTOR
crytek mondjuk több lábon áll, tudomásom szerint serious games üzletágban is mozognak. szóval lehet emiatt is alakul így az üzleti modelljük.
-
Depyangel
tag
Akkor akár kiadhatnák a Crysis 3-at is ingyen..

-
oriic
HÁZIGAZDA
"Azt hiszem, az elkövetkező két-három évben az ingyenes játékok nagy riválisai lesznek a retail játékoknak minőség terén"
Nem...
Új hozzászólás Aktív témák
- TP-Link TL-SG2218 16 x Gigabit Lan + 2 SFP Alza gari
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A01 Core 2 SIM kártya helllyel rendelkező mobiltelefon.
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI GT 710 1GD3H Low Profile DDR3 1 GB/64 bit Videokártya
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER és EBIKE 2/3 ár alatt a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem hiszem hogy ez megvalósítható lesz(lenne).