- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rover623
félisten
válasz
Rover623 #113 üzenetére
Pro:
- alaplap, CPU, RAM, bővítőkártyák könnyen hozzáférhetőek
- jó a szellőzés, azonos terhelés mellett VGA 5 fokkal hűvösebb maradt csúcsban mint a
toronyházbanKontra:
- tápegység felfogató kerete rálóg a ventire
- házba betolva csak a venti kétharmada lát ki alul
- VGA kiegészítő tápkábel nem ér fel a VGA-ig, ha szépen rejtve akarom vezetni
- fiókokban lévő vinyóknak nincs hűtése (ismert probléma)
- egyik fiók rezgémentesítő gumis tüskéje nem volt rendesen összetolva és beillesztve,
első próbálkozásnál beakadt és kifordult
- amíg nincs teljesen összerakva, csavarodik, vetemedik a ház. Jobb hátsó sarok továbbra
is levegőben, alaplaptartó lemez készre szerelve és behelyezve, egyik csavarlyuk sem volt
a helyén a négyből
- csak USB3 "egybecsatis" kivezetése van elől, így nem tudom használni jelenleg az előlapi
USB csatlakozókat...bár ez egyéni szoc problem, így jár, aki már több mint hat éve használja
ugyanazt az alaplapot! -
Rover623
félisten
Egy ilyen házikóba tervezem átépíteni a gyerek gamer konfigját.
A mostani zaj- és rezgéscsillapított ódivatú Chieftec megatornya már nagyon gáz módon néz ki, és ráadásul 18.5kg!
Mivel az eredeti majd 15 éves konfighoz képest sokkal alacsonyabb a mai komponensek zaja, gondoltam legyen egy modernebb, szellősebb, "dizájnosabb" házikója.
Első benyomások:
- jobb hátsó láb kb. 2-3mm magasságban lebeg az asztal felett. Némi hidegalakítással már csak 0.5-1mm, de nem merem tovább hajlítani, megvárom amíg minden cucc belekerül, hátha csavarodik annyit, hogy síkba áll.
- bal oldali oldalfal lötyög, zörög...méltatlan a márka nevéhez és a doboz árához!
- vinyó keretek szellemesek, de übergagyi kivitelűek, nem jó érzés kinyitni, becsukni...szerencsére nem soxor kell...remélem.
- beépített két ventiből nem sokat nézek ki, szerencsére van többféle sebességű bevált és csendes Arctic Cooling...még jobban is fog mutatni a fehér lapát a fekete előlap mögött...vagy hátul...majd meglátom, melyik a hatékonyabb és/vagy csendesebb felállás. -
bunygyi
tag
Sziasztok!
Olvasgatam itt-ott, ti megpróbáltátok a front 120 ∅
140 ∅mm-re csarélni?
Amit láttam, ki kell vágni,csiszolni a front panel merevítő
részéből egy darabkát! -
pongo01
csendes tag
Elgondolkodtam én is egy HAF XB vásárlásán, csak arra szeretnék választ kapni, hogy a Corsair H100i-t bele lehet tenni mindenféle faragás nélkül?
-
fisherx
csendes tag
Nemrég vásároltam a házat, és nem bántam meg. Szerintem zsír cucc, egyetlen hiányosság a mások által is említett winyó hűtés hiánya, amit házilag maszekban kell megoldani.
pro:
-masszív, minőségi felépítés
-tágas, szellős
-fekszik benne az alaplapkontra:
-winyó hűtés hiánya ( orvosolható )
-hangos gyári ventik -
Alt4Ir
tag
válasz
Dominó85 #106 üzenetére
Én is ilyen kuckóban lakok már egy idelye, és csak ajánlani tudom. Nekem nagyon tetszik ,bár meglepődtem mikor kicsomagoltam , mert nem gondoltam volna , hogy ekkora. Én egyedüli negatívumknént a hangos gyári ventiket említeném , ill. örültem volna ha kaphtó lenne itthon az üveges tetővel is a rácsos mellett. Bár én dobtam bele egy 20cm CM piros ventit igy nem tud annyi por bemenni
-
Dominó85
addikt
Azt szokták mondani, hogy amit sok ember szid, azt még többen szeretik.
Én is az utóbbiba tartozok. HATALMAS megelégedéssel használom a házat a profilomban lévő konfiggal. Nekem személy szerint tetszik és úgy mondok róla véleményt, hogy van is, fogtam is, szereltem is... Mind1. A HDD-k hűtését tökéletesen meg lehet oldani egy 8 vagy 9cm-es, esetleg egy slim 10cm-es ventivel, amit rohadt könnyen (és nem közvetlenül) a HDD keretek mellé lehet fogatni/fixálni. Simán jó. Az alaplap és a komponensek hűtésért 3db Akasa Viper vetni fele ~1000RPM-re leszabályozva, szinte hangtalanul. A vinyóm a leghangosabb komponens a gépben... Ennyit a sok károgóról. Ha lesz pénzem 512-es SSD-re, akkor meg már azt se fogom hallani.Szállíthatóság (LAN party) esetén pedig nagyon könnyű dolgunk van. A konfigom 10-12kg körül van, ez két kéz esetén 5-6kg egy kézre. Ugye mily megerőltető?
Gyengusz kockák meg a szabad idejükben kondizni járjanak a sipákolás helyett. Bár elég szégyen, ha kezenként 5kg már gondot okozna...
-
Mr. Erikszon
senior tag
Kockaház kockáknak
-
dangerzone
addikt
Lanpartyra 8 kilós ház?
-
priti
addikt
"szar tyúkráccsal"
Háhhháhát te jófej forma lehetsz. Ez jóvót. De tényleg ritka ízléstelen. Amit belinkelt a srác képet arról a karácsonyi fényekben úszó tyúkrácsról pfff, hát ha én így rendezném be a szobám, akkor egyetlen ember lenne a földön, aki nem harapná át a torkom az első megpillantását követően : az anyám.
Ő kb. az ajtóban leblokkolna, állna úgy 5 másodpercig lefagyva, aztán a kritikus rendszerhiba után, az automatikus újrabootolást követően annyit mondana, hogy "háhht fiam... ez szép színes lett." és elhagyná a területet. -
milszab
senior tag
Nekem is bejön, de ez a vinyó elrendezés és a 8cm-es ventik hátul.... Oda már tényleg rakhattak volna egy 12-eset. a teteje oké hogy frankón szellőzik, de az alja nulla.
Hely igényről meg annyit, hogy kinek hogy van elrendezve vagy kialakítva az asztala. Lehet valakinek praktikusabb ez a fajta megoldás. Szerintem tényleg pont akkora amekkora kell.
Csak hát jah...
-
xysdrtz
tag
A két kis 8-as venti helyett a hátulján jobban eltudnék képzelni egy 12-eset... Magasabb lenne 4centivel? Na és?
-
slashing
senior tag
Ritka ocsmány, mindenhol teli van ezzel a szar tyúkráccsal ráadásul pont a kis helyen elfér dolgot ***** telibe azzal hogy kétszer annyi hely kell neki mint egy álló házhoz és még kb. olyan mély is mint egy álló ház, asztalra nem teheted mert a felét elfoglalja az asztal mellett meg kevesebb kell egy álló háznak. Nem is értem a címet hogy ez miért jó ez lan partyra...
De tényleg hova a búbánatba lehet ezt tenni ahol normálisan elfér, nálam az asztalon van a gép /sz/m/mé/ 26/12/20/ mellette egy 24-es monitor meg két hangfal és így viszonylag kényelmesen elvannak a dolgok.
-
Hgovi
aktív tag
Tök jó ház.Csatlakozva az előttem szólóhoz,simán fel raknám az asztalomra és nem kellene hajolgatnom ha valami kell/DVD,vinyó,stb/
Nekem be jön. -
válasz
hackeeeee #31 üzenetére
Nem nagyon mozgat, habár felülről biztosan impozáns látványt nyújt, az oldallapos plexis toronyházak kissé csavart módon tekinthetőek meg a plexin át, a felülnézet biztosan impozánsabb
(#34) hackeeeee
Az íves, kábelmenedzsmentes oldallappal rendelkező gépházaknál biztos mókás lenne megoldani, hogy ne az éleken billegjen(#76) zolee5016
Így a képeket elnézve, ha valamire lecserélném a mostani gépházamat, akkor ez lenne az, vagy hasonló.
Az asztalomon szerintem pont lenne hely neki, és nem nagyon zavarna a zúgás, mivel akkor már összeállítanék bele egy halk hűtési rendszert, mert hely az van neki ^^ -
hackeeeee
Jómunkásember
Fejezzük be a "vitát", most! Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
zolee5016 #89 üzenetére
Most akkor én lúzer vagyok, mert az asztal mellé teszem a gépet? Nem azt mondtam, hogy az asztal alá, mert az tényleg hülyén néz ki. De ha mellé rakom akkor még is mi a baj? Látni lehet? Igen hogyne lehetne (porosodni, így is úgy is fog)... FHD-s monitorom van ami alapból nagy, asztalom meg nem túl nagy, de ráférne szűkösen, ezért nem mutatna szépen, ha fent lenne
-
zolee5016
őstag
válasz
#97716736 #86 üzenetére
de egyébként asztal mellett a helye
Igen a júzerek 80 %-ánál ott van....és mindegy hova teszed a por jelen lesz...
A maradék 20% mint én is az asztalon tartja,főleg ha belenyúlt és számít hogyan néz ki a gépe belül is.
Ebben a Haf-xb-ben is rengeteg mod lehetőség van és élni is lehet vele....
Ami tuti ezt asztal alá tenni nehezebb mint bármelyik társát de semmi nem lehetetlen és ez gyenge érv,és elég nevetséges kritika egy házzal szemben.
Van aki pl a gép köré rendezi a szobája azon részét ahol kockul vagy épp játszik,főleg ha kormánya is van..... -
törölt tag
Nekem asztal mellett van a gép, és mégse poros, ezért vannak a gépeken porszűrők, amit igaz időközönként kell takarítani, de melyik gépet nem kell. Ha az asztalon van, akkor is porosodni fog, hisz a por mindenhol jelen van, sőt felfele szál a por, úgyhogy akárhol van, porosodni fog. Ha van egy szép hosszúkás asztalod, akkor arra én is szívesen ráraknám, de egyébként asztal mellett a helye
-
bacsko42
tag
Egy ilyen szerintem fehérben szebb lenne, jobban illene ehhez a kis méretű házhoz, elegánsabb lenne
-
tatabánya
senior tag
micsoda? még csak 96 óta vagyok a pc világban de ilyen statisztikát sose láttam, hogy a matx lapok hamarabb adnák be a kulcsot.. lehet az én szegénységem
véleményem, hogy haszontalan a ház, fekvő elrendezése az asztal felületéből óriási helyet elvesz, egy álló háznak szélességben 250mm hely a padlón bőven elég.
-
priti
addikt
Ez egy régi mod koppintása. Két régi fekvő (asszem IBM) házat tett össze egy srác. Tán még úgy is alacsonyabb volt amúgy, mint ez. Kerestem, de márt nem találom. Asztal alatt elveszi a helyet a lábadtól, asztalra meg túl nagy. A srácnál talp nélkül volt a tetején a CRT, szóval rajta volt a monitor. Úgy még oké, de ezen hogy nézne ki egy mai TFT? Vicces lenne. Ha mellette van a monitor azzal egy átlagos asztal tele is van, se egy normális asztali hangfal nem fér, se semmi.
-
Speed®
titán
Mióta meglestem Veletechen élőben, letettem róla..brutál nagy szvsz..
Lehet elkényeztetett anno a V350 Lian-Li, persze az mATX, de akkoris.
Xigmatek Gigasban gondolkodom egy ideje, lehet arra be is nevezek.
Persze, akinek ATX kell ilyen elrendezésben, az jobbat nem is vehet..
Abban egyetértek, hogy kiválóan szerelhető/praktikus és jól szellőzik. -
MrPetya19
addikt
Nekem tetszik, ráadásul, még helyet is tudok neki, és még a tervezett konfigomat is ellátná.
-
zolee5016
őstag
Még ha rá lehetne ülni akkor érteném, hogy kocka, mert olyan volt szinte mindig, hogy valaki a földön ült, mert a vonatkozó szobában nem jutott vízszintes felület a monitorának kábelezni meg nem tudtunk máshová. Persze ma már ott a wifi, szóval már ez sincs, meg gondolom ahhoz meg gyenge, hogy ráülj.
Erre a válaszra egy kicsit értetlen lettem......
Én az alaplap vizszintes elhelyezésére és a 4+ kg-os hardwerekre gondoltam,mint súly -
Radványi
aktív tag
Ez a legjobb haz amit az elmult evekben lattam ha praktikum es a szerelhetoseg a szempont de nekem maga a haz is tetszik. Kivetelesen tetszenek azok a hazak ahol nem kell allitani az alaplapot. Az kulon tetszik, hogy el lehet zarni egymastol a sok kabelt es a tapot alulra, igy nem kell olyan sokat kotozni.
-
asdf2
tag
Kövezzetek meg, de nekem nagyon tetszik.
Mondjuk azért 10k-nál többet nem adnék érte.
-
zenke
aktív tag
LAN party? Van még olyan elvetemült aki asztali géppel megy oda?
-
Mr. Erikszon
senior tag
Kell egy ilyen ház,szükségem van rá mint majomnak a banánra. Ebben a házban úgy néz ki a pc-m mint egy xbox.
-
priti
addikt
válasz
zolee5016 #54 üzenetére
Még ha rá lehetne ülni akkor érteném, hogy kocka, mert olyan volt szinte mindig, hogy valaki a földön ült, mert a vonatkozó szobában nem jutott vízszintes felület a monitorának kábelezni meg nem tudtunk máshová. Persze ma már ott a wifi, szóval már ez sincs, meg gondolom ahhoz meg gyenge, hogy ráülj.
-
nem is olyanranda.......nekem bejön kis kocaka
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
#97716736 #57 üzenetére
Nem kisebb mint egy normál házikó, ugyanakkora térfogattal rendelkezik, mindössze az arányok változtak
"Érdemes megjegyezni, hogy ugyanúgy nagyjából 60 liter a térfogata, mint egy 50 cm magas, 50 cm mély és 23 cm széles, klasszikus toronynak, sőt a HAF XB üresen 8,2 kilogrammos tömege is erre a kategóriára hajaz, „csak” az elrendezése más."
Mindössze ennyi.
-
priti
addikt
válasz
hackeeeee #53 üzenetére
Persze lehet azért vagyok eltévedve, mert manapság a LAN a pöcsméregetésről szól és nem a multizásról, hiszen utóbbit manapság már mindenki tud otthon is. Egyedül. Csak az elég szomorú, ha valakinek csak ilyen "társaság" jut ahol az a lényeg, hogy milyen drága házad van a lanon, mert már az is baj, ha egy ház olcsó.
Egy volt barátnőm volt ilyen, hogy nem az számított melyik ismerősével mi van, hanem hogy mibe fog jönni, csak azt tudnám mitől voltak abban a társaságban barátnők azok a lányok, amikor úgy utálták egymást, mint a xart, de azért összejártak rendszeresen, pedig senki sem kényszerítette őket rá. -
törölt tag
Sose tetszettek az ilyen kis nyomi itx házak, de ez még elfogadhatóan is néz ki, nem túl csicsázott, és a szellőzésre is figyeltek már amennyire lehetett
-
zolee5016
őstag
A cím mondjuk érdekes.....azt én sem értem egy ház épp mitől LAN-os...Látom sokan fennakadnak ezen,kicsit túl is lihegik,meg temetik a LAN-t...Én sokat LAN-ozok.sokanis vagyunk.....és otthonról,szóval a cipekedés meg ilyesmi kilőve...Csak 2 progi azt csóközön....
Csak az előbbi hsz.emben is írt okok miatt véltanék erre.....(vizszintes lap súly stb....) -
priti
addikt
válasz
hackeeeee #40 üzenetére
Ha lanozni járnék csórón autó nélkül akkor tuti, hogy vennék egy lowkosztos sima keskeny és rövid toronyházat ezerér' ami tiszta műanyag és könnyű, mert csak a kerete van normális fémből, az oldallapja meg az 5.25-ös helyek olyan vékony gagyi szar lemez, hogy horpad össze-vissza, meg zörög-csörög, de ha leütöm, megkarcolom nem kár érte és könnyű. Abba behánynám a hardvert olyan ventimoddal, hogy legyen valami minimális huzat, ha nincs jó helyen hely akkor vágnék rá, kit érdekel.
Kifelé fújó tégla VGA meg csak CPU-t hűtő vízhűtő oszt csók. Bevágnám egy Ikea szatyorba, mellé a bill meg a patkány a saját kartondobozában, meg a kábelek, felakasztanám a szatyor fülét a bringára, vagy a hátamra a monitort szintén a saját kartondobozában felpókoznám a csomagtartóra aztán szvsz. Egy szatyor meg egy füles doboz és azzal elbringázom. Így esetleg. Így talán gyalog is ha ott tesz le a busz. De hogy ilyen több kilós hűtővel meg ventivel fullra pakolt konfigot olyan házban, ami belül agyon van rack-elve fémből és dög nehéz, meg széles és nem fér mellé a bill saját dobozában a szatyorba nem cipelnék, meg úgy egyáltalán nem cipelnék olyan alaplapot amit egy másfél kilós téglahűtő feszít az tutkó. Nem értem ez mitől lanos. Ez full nem praktikus.És tényleg ritka rút.
-
flexomaci
tag
Van [hely] benne bőven. Nyugodtan tervezhető bele bármi.
-
Zimmy88
tag
Nekem nincs jó tapasztalatom a mATX lapokkal. Ha megfigyeled, több helyen 1 évvel kevesebb garanciát vállalnak rájuk, és ezt sajnos hozzák is... Nem egy ismerősöm tért át korábban mATX lapra mert 2-3rugóval olcsóbb mint a normál ATX, és még több hely is marad mellette, aztán meg 1-2 év után elfüstöltek, és állhattak vissza rendes ATX-re.
Szerintem azzal, hogy nincs túlzsúfolva, megbízhatóbb. -
zolee5016
őstag
Élőben ott volt a Veletech-en ez a ház....Oltári nagy darab,Ez nem zavar nem szeretek szükölködni(egy HAF-X em van most is....)
Minden szívás nélkül belefér bámi cucos.Jól néz ki bejövős.Ami nem tetszik benne az a HDD -k nem hüthetőek ..azt a részét egy kicsit megdolgozhatták volna....
Ára még elég súlyos....
(vizszintes alaplapon egy TT Frio+ (1,1 kg )meg 2 db videokari (1,2 kgx2) és tutira semmi slot,vagy Vga illetve alaplapi csavarodás nem lesz ebben a kecóban.........ezért is gondolkodok hasonlóban....) -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#17018368 #42 üzenetére
Ha teljesen be van ventilátorozva, tehát megvan a kereszt áramlat, akkor nem valószínű, hogy megfő.
Mivel nincs összenyomva egyáltalán, kényelmesen el lehet benne férni, így ez nem valószínű. Meg, mint ahogy említették alattam/felettem, bizonyos esetekben még hatékonyabbnak is mondható ez az elrendezés.
Plusz azt ne felejtsük el, amit írtam korábban, hogy a nagy >1Kg-s hűtőknél praktikus lehet a ház, mert nem húzza az alaplapot. (Hozzáteszem azt is, hogy lanparty-ra járáskor valszeg ez is kicsit praktikusabb megoldás. )
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
#17018368 #42 üzenetére
Mivel két külön rész van ,alsó és felső, így sokkal jobban hűthető ,nem mellesleg az alaplap teljes szélességében hűtve van, ami sokkal hatékonyabban hűtő az áramköri elemeket ...
Az alsó rész hűtése pedig elkülönül, így a VGA nem fűti a HDD-ket / SSD-ket.
Akkor miért főne meg? a tesztben is ki van emelve, hogy nagyon jól szerepelt a többi házhoz képest a hűtés/hőmérséklet szempontjából. El kell olvasni
Alul kell hűteni mindössze, de aki ilyenre áldoz foglalkozik a hűtéssel is
-
bolygo85
tag
A ház egész jónak tűnik de az ára még annyira nem nyerte el a tetszésem
-
Ugyanakkor mivel ennél még JÓVAL kisebb házba is lehet bőven csúcsgépet építeni, ez az egész vita értelmetlen
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha cipel, akkor egy Cosmos méretű házat, vagy ezt könnyebb cipelni, szerinted? Kiegészítő nélküli hurcibálásról beszélünk.
Ha meg autó, akkor meg olyan házad van, ami Neked tetszik, szerintem, ebből kiindulva, nem, nem mindegy.
Mondjuk attól ez még jóval kevesebb helyet foglal a csomagtartóban, mint a fenti példa alapján egy Cosmos.
-
priti
addikt
válasz
hackeeeee #19 üzenetére
Tegyük fel létezik még lanparty. A monitor miatt nemtökmindegy milyen házad van? Így is meg úgy kocsival mész nem?
Amikor én voltam abban a korban, hogy lanoztunk akkor még ez úgy nézett ki, hogy én hoztam a melóból PCI-os hálókártyákat haza, hozzá krimpelt koaxot meg 50 ohmos lezárót és Internet előfizetése a kutyának sem volt otthon, de hálókártya se volt a gépében. Azért volt lanparty, mert így lehetett multizni, máshogy nem. Akkoriban csináltuk sokszor. Lehet, hogy az a gond, hogy akkor szereztem a tapasztalatokat, amikor deréktörő CRT-t cipelt mindenki, de gyalog az durva biztos, hogy nem mentem volna sehová.Most van TFT, értem. Nem olyan nehéz, mint a CRT, okés, de képátmérőre meg szvsz nagyobb. Elképzelek valakit aki cipel egy monitort a dobozában, tegyük fel füle van a doboznak gyárilag, okés és a másik kezében, tehát egy kézzel cipel egy ilyen kockát a tűző napon? Ez komoly? Vannak ilyen sötétek? Én járok sokszor városban, mert tömegközlekedem BP-n, mivel vonattal járok be, de nem nagyon látok ilyeneket. Az igazság az, hogy még soha nem láttam ilyen kattant formát gyalogolni.
Ha meg már autó, akkor meg nemtökmindegy milyen házad van? -
Tirexi
addikt
Egyszer kipróbálnék egy ilyen házat. Nagyon praktikusnak tűnik.
-
törölt tag
LAN partihoz szerintem egy Bitfenix Prodigy ideálisabb választás, és árban is kedvezőbb. Most eltekintve, hogy a nagyobb LANozások kihaltak mint a dinók.
-
hackeeeee
Jómunkásember
A lényeg itt van, hogy nem csak mATX fér bele, és ezért indokolt a szélesség.
-
E770
aktív tag
a szellőzés por kérdését nem értettem a cikkben:
ha egy ilyen szellős házban minden venti (hátul is mindhárom) befelé jár és szűrővel felszerelt, akkor mindkét szinten túlnyomás lesz bent és a szabad nyílásokon csak kifelé megy majd a levegő - mitől lesz akkor porosabb, mint bármi más ház? -
Graphics
Jómunkásember
Először tetszett ,de láttam élőben is, és botrány nagy, ormótlan.
Ellenben tetszik a szellőzés megoldása, ez biztos, hogy jó pont
-
Argos
őstag
Még egy macskahordozó...
Úgy tűnik mostanában a tervező srácok/lányok macskapártiak.
Viszont kint a Veletech-en láttam, testközelből nem olyan rossz kuckó, az más tészta, hogy LAN-party-ra szerintem sem ideális, meg most még drága.
De, legalább nem kommersz. -
MASSlag
tag
Külsőre nekem sem bejövős, egy egészséges minimál szerintem szebb, mégiscsak egy bútorról beszélünk.
Ez a kocka kialakítás sem tűnik valami helytakarékosnak (óriási az alaperülete, nálam pl. sehogy sem férne el az asztalnál, pedig átlagos asztalom van)A Fractal Design Arc Mini házam mATX létére majd 1 kilóval nehezebb, kb ilyen jól is szellőzik és az oldalát kivéve minden befújó nyílás porszűrt. Viszont semmiképen sem LAN-parti ház, megpakolva 14 kg. Kellemetlen vele csúcsforgalomba BKVzni, legalább dobozzal pont befér a Nagy Zöld Táskába
-
hackeeeee
Jómunkásember
Alúról (kintről) szív, mint minden normális házban. Mondjuk annyi lehet a gond, hogy a cpu tápellátása valamennyire fűti, bár az előlapi ventik valszeg ezt valamennyire kompenzálják.
@shteer: Mondjuk egy Gemeni II M4 belefér, de ugye az nem mindenre elég.
@Cyberpunk: Gamer notebook...
@Rypejakten: Mivel az oldalán két mondhatni elég mély fül van, simán meg lehet fogni, és szállítható. A súly pedig szubjektív, de a tény az, hogy könnyebb szállítani, mint egy toronyházat (ha ahhoz nincs külön szállító "pánt".
@Narasim: A szokásos cm minősítés kicsit erős, mert mondjuk a Sickleflow CM ventik elég jók!
-
Rypejakten
addikt
Veletechen kint volt a Cooler Master magyarországi képviselője, és olyan büszkén hirdette ezt a házat, mint LAN-boxot.
.. aha, van vagy 10 kiló, és mivel kocka, nagyon megfogni se lehet normálisan, ezerszer inkább egy toronyházat veszek erre a célra, mint egy ilyet, az legalább befér egy ilyen IKEÁ-s zacsiba.. -
hát ez tényleg kú. nagy asztalra! asztal alá meg felesleges, mert oda jobb a torony. pedig gondolkoztam rajta, hogy vegyek-e, de így most már biztos, hogy nem kell! lábak helyett nekem mániám a kerék, a sajátomra is ráfúrtam. marad a 922 még egy jó darabig.
amúgy meg a 2db 12 centis kihajítani való minőség (szokásos cm), viszont ha felülre raksz 1db 20 centist, akkor az juttat levegőt bőven mindenhova, a vinyókhoz is. ha ezt megspékeled egy noctua nh-c14-es procihűtővel, akkor arra sem kell külön venti.
-
Zodicus
senior tag
Ha az alsó részt egyszer rendesen bekábelezed, akkor a felső részben tényleg pillanatok alatt cserélhető minden. Én is ilyet választottam magamnak.
-
flexomaci
tag
Sziasztok!
Nekem is [ilyen] van. Bár szerintem nem az a könnyen szerelhető típus, de ha egyszer belekerül minden ,, földi jó ", úgysem kell folyton babrálni.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Erre nem lehet azt mondani hogy egy sablon ház.
Cooler minőség! -
freestailo
őstag
Egy PH-s kolléga már tesztelte ezt a házat, ott is leírtam ide is leírom hátha valakinek segít:
"a tápomat nem lehet beszerelni rendesen, mivel a táp ventijén lévő rács kiemelkedik a táp tetejének síkjából ezért a házhoz kapott "tápkeret" nem csúszik rá a tápra. Szóval nem tudom rögzíteni csavarral a tápot
"
a tápom enermax pro 82+ II 425W, de gondolom az egész pro 82 szériánál fennál a probléma.
A másik dolog hogy az első két gyári CM venti olyan hangos hogy az irdatlan, alapból kikötöttem őket!
-
Úgy látom még mindig maradok a moddolt QX-2000-ben
Ez a CM sok szempontból szép és jó, rengeteg (felesleges) ventit lehet beszerelni (bezzeg a HDD-hez ahova kéne, oda nem igazán), és ami a legfontosabb, hogy némelyiknél már porszűrés is van. Ebben a házméretben ez még ritkaság.
Csak a célközönsége a kérdés. Aki ITX meg mATX kockában gondolkodik, az általában azért, hogy beépítse bútorba. Elleben ennek a szélessége túl sok. 442mm nem kicsi. Nem utolsó sorban nem fér be a standard ikea bútorba, aminek 355x355 a keresztmetszete
Asztalra meg ki raknak egy ilyen széles cuccot? Ha meg a földre megy, akkor már lehet sima toronyház is...
Szóval belőtték egy érdekes, és igényes köztes megoldásnak, ami kb senkinek se lesz jó... -
Cyberpunk
félisten
Inkább egy laptop lanpartyra. Akkor monitort sem kell cipelni.
-
mope
tag
nekem is ilyen van. csúnya de praktikus
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mondjuk itt annyi a csavar, hogy nem tudsz nagyon komoly hűtőt felpakolni.
-
shteer
titán
ilyen elrendezésű Lian Li-t akarok, mITX méretre szabva, normál méretű vga fogadási elhetőséggel
-
Borisz76
nagyúr
Nekem ilyen van.
Könnyen szerelhető és az, hogy "ocsmány" csak ízlés kérdése.Én is pont a fekvő alaplap és a nagy cpu hűtőborda miatt választottam ezt a házat !
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nézőpont kérdése. Szerintem praktikus.
Helytakarékosság szempontjából jó lehet, ahol mondjuk főként a magasság a limit.
Fő előny az, hogy egy felsőkategóriás konfig belefér, és ami számomra nagy előny a toronyhoz képest, hogy fekszik benne az alaplap, és ha felkerül egy 160-170mm magas toronyhűtő, nem húzza a lapot.
-
Sefter
veterán
Ritka ocsmány ház...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Battlefield 6
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Béta iOS-t használók topikja
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest