Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ollie

MODERÁTOR

válasz mephi666 #57 üzenetére

Rossz a párhuzam.
    Te itt párszáz példányról beszéltél, egy játék - ha jó - akár több százezres példányszámban fogy.
    A játékokkal meg jellemzően otthon játszik az ember, tehát nem lehet inygen osztogatni, hogy majd talán valami másból befolyik a pénz.

• Morden24

nagyúr

válasz mephi666 #57 üzenetére

Jó, mondjuk azzal én sem értek egyet, hogy ne legyen védelem, mert az emberek lelkiismeretére bízni a warezkérdést szerintem marhaság - elsősorban azért, mert a legtöbbeknek nincsen etikai meggyőződésük (tehát nem azért vásárolnak, hogy ne lopjanak, és nem azért warezolnak, hogy ne támogassák a kiadókat), csak simán beszerzik úgy, ahogy képességeik szerint a legjobban járnak.

Meg hát ez egy üzlet, a játék ugyanúgy termék, mint a cipő vagy egy könyv: a készítők dolga, hogy "művészi értéket", kreativitást stb. csepegtessen bele, a kiadóé meg az, hogy bankot robbantson vele; ezzel nem is lenne gond.
    Továbbmegyek: az sem csoda, hogy a nagyobb, népszerűbb játékok kiadói jobban megérzik a warezt (ha jól tudom, a Blizznél is az van, hogy SC2 multi csak bnet-en fog menni...), de én úgy gondolom, hogy a védelem fejlesztésénél prioritást kéne kapnia, hogy a felhasználó ne szopjon.
    Semmi gondom nincsen azzal, ha aktivációt igényel egy termék - internet, telefon; megoldható a dolog.
    A folyamatos figyeléssel már csak azért sem értek egyet, mert ha egyszer megvettem, akkor kevés esélyét látom annak, hogy egyszercsak warezolni kezdek vele
    - tehát a beaktivált termékem hirtelen jogtalan lesz.

Ez a "csináljanak olyan játékot, amit megéri megvenni" dolog meg szerintem nem egy tartható elképzelés, mert biztos vagyok benne, hogy több dologért adtam pénzt, amit itt az átlagfórumozó lehúzásnak, kommersz gagyinak tartana (pl. Sims3), és sok olyan dolog van, amit még akkor sem warezolnék le, ha csinálnék ilyet, mások pedig imádják (FC2, Crysis, COD meg egyebek). Ergo kinek a pap, kinek a paplan, ezzel nincs is gond. Csak ha már megvették, akkor ne érezzék úgy magukat, hogy nem elég fizetniük, még meg is kell felelni egy csomó kikötésnek, ami kényelmetlenséget okozhat, tehát csorbíthatja a júzer ekszpíriensz-t, aminek viszont járulékosan az lesz a következménye, hogy a delikvensnek tele lesz a töke, és más szórakozást fog keresni, ergo elmarad a pénz, és mindenki kurva rosszul jár, a happy end-nek meg lőttek :)

• Morden24

nagyúr

válasz mephi666 #55 üzenetére

Amúgy közben eszembe jutott még valami: mi van, ha mondjuk pár ember kitalálja, hogy lanolna egy kicsit valahol, ahol éppen nincsen net? Bevezetik a zinternetet, meg elosztják a netet a féltucat gépre? :U

Új hozzászólás Aktív témák