- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
omikron23
senior tag
Hogy lehet ezt a 3 dolgot rábírni, hogy összedolgozzanak?
Én is gondoltam már rá, hogy ha végre meglesz a VGA-m, hogy összehoznám a procival, és a kettő együtt tenné a dolgát, de úgy tudom, hogy ez nem kivitelezhető normál esetben, mert csak váltogatni lehet az IGP és a videókártya közt, attól függően, hogy milyen a terhelés...
(ráadásul a vga-d ATI... szóval SLI nem jön össze sehogy...) -
zsadnok
tag
Köszönöm mindenkinek! Az biztos, hogy a kábelek eldugdosásával el lehet lenni egy darabig, de megéri. Ilyen áttekinthető akadálymentes (jól szellőző) házam még nem volt.
A képen tényleg úgy látszik, hogy a videókártya egy picit konyul lefelé, egy HD 6950-es nehéz kártya, de kiesni nem fog. -
Zolee11
senior tag
Először is, mivel nem a táp kerül a "friss" porral teli levegő útjába, mint egy alsó táp esetében, a por nagyja fennakad az első szűrőn, majd menet közben lerakódik a hdd, vga, cpu hűtőn és társain, a maradék jut el a tápig, maximum a maradék rakódhat le oda, viszont a légmozgás sokkal erősebb mint a statikus töltöttség miatti vonzás, ha egyáltalán beszélhetünk a táp esetében ilyenről, hisz mint tudjuk a földelés lényege, hogy ne legyen kóbor áram, no mármost a statikus töltöttség ezt okozhat. Statikus kisülésnek is nevezzük, melynek során, a mikroelektronika igen nagy károkat tud szenvedni, ezért ez ellen harcolnak is, és elég sikeresen.
Értem én a felvetésed, csak épp gondold már végig, hogy miről beszélünk, mert maximálisan elméleti síkon beszélsz valamiről, mintha nem tudnánk milyen fizikai környezetről beszélünk.
Itt azért elég kiszámítható és követhető a folyamat, nem kell ennyire szuperlatívuszokban beszélni.
Természetesen azért ennyire nem probléma ez a por dolog, elég jól bírják a gépek. Nálam a ház oldalán is van egy sima rács (ventilátor nélkül), amelyen meglepően sok por fennakad, mivel itt is keresztül szívja a ház hátsó ventilátora ill. a táp a levegőt. -
Zolee11
senior tag
Ezzel azt akarod mondani, hogy több por jut emiatt be a házba?
Az lehet, hogy a statikus töltődésre alkalmas alkatrész jobban porosodna, ha ház nélkül lenne összeszerelve, de ez a fajta és mértékű statikusság a porra kb. 2-3 cm távolságig hat, szóval, ez esetben nem értékelhető, mint befolyásoló tényező egy számítógép ház belsejében. -
Zolee11
senior tag
Bentről abszolúte nem kapja koncentráltabban a port mint kívülről, hogy miért?
Csak abban az esetben kapna több port, ha valami oknál fogva a ház gyűjtené a port, pl. mint egy porszívó. De itt pont arról van szó, hogy a szűrő a ventilátor előtt van vagy nincs, de olyan házat én nem láttam, hol a kimeneti ventilátorokon lett volna szűrő, azaz bent tartaná a port. Mitől lenne bent nagyobb por koncentráció mint ami kint van, ha az a por ki is juthat, ami bemegy, természetesen ami lerakódik, az már el sem jutott a tápig.
De vegyük azt az esetet, amikor sokkal több levegőt szívunk be, mint amennyit csak a táp ventilátora átmozgatna a tápon. Nos abban az esetben, ha a ház nem teljesen hermetikusan zárt, márpedig ilyen ház nincs, a többlet levegő már a legközelebbi résen szökik, nem megy el a tápig. El sem tudom képzelni, azt, hogy olyan mértékű szívás történik egy számítógép házban, mely esetében a tápon jelentősen több levegő áramlik át, mint amennyit a saját ventilátorja megmozgat.
Természetesen az már más tészta, hogy a benti levegő magasabb hőmérsékletű, így több levegőre van szükség, és így több por is lerakódhat.
Viszont alsó táp esetében garantált a többletpor, már csak abból adódóan, hogy pár cm magasan van párhuzamosan egy olyan felülettel, ahol a por lerakódna, ha azt valami nem szívná fel.Mindenesetre ezek a 200 mm-es ventilátorok egy kicsit túlzás kategória, de biztos van rá igény, mert nagyon cool.
-
törölt tag
Kérdés hogyan van elrendezve a ház belül, hogyan áramlik a levegő. Mert lehet akár nagyobb is a koncentráció, ha a többi ventilátor ezt nagyrészt eltávolítja. Alsó tápos ház alatt viszont összegyűlik a por, onnan meg egyenesen a tápba jut. És nincs ami elvigye onnan, mert nincs más ventilátor a közelben.
-
zapok
aktív tag
Szerintetek egy alsó tápos ház honnan szívja a levegőt?
Az ózonrétegből? Nem 1-2 cm.-re a padlótól-ról. Vagy 1méterrel magasabban az asztalon, ahol már szinte kizárható lenne a por alul és felül is, de a por mindenhol jelen van egy szobában, még akkor is, ha csak Te vagy egyedül és nem kavarják körülötted a lábak a levegőt.
A felső tápos pedig már szűrt (igaz melegebb) levegőt szív általában 40 cm-el magasabbról.
De vannak felső tápos házak tetőszellőzéssel is, ahol a táp ventije felfelé néz, de az sem tuti, mert oda is szűrőbetét kell.
Az ördögi kör bezárult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged