- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
jo kis cucc bár szerintem lehetne olcsobb.
-
Tibor_560sec
aktív tag
Kifejezetten visszataszító az eleje ...
-
bela0304
csendes tag
Két hete raktam össze egy új gépet. A ház nekem tetszik és tényleg jól lehet benne elrendezni mindent. Ám találkoztam egy problémával. Samsung HD103SJ HDD-m hangos fejhangot produkál, de olyan szinten, hogy már a garin gondolkodom. Utolsó próbaként kivettem a gépből és nagyon meglepődtem, a szokásos halk fej kattogást hallottam csak. Szóval a ház eszméletlen módon felerősíti a kattogást. Ha van valakinek ötlete a probléma megoldására, megköszönöm, ha megosztaná velem.
-
polaar
tag
A három ventihez ami a házban lesz akarok előlapi szabályzót-milyet érdemes szerintetek ami kapható?
-
omikron23
senior tag
Hogy lehet ezt a 3 dolgot rábírni, hogy összedolgozzanak?
Én is gondoltam már rá, hogy ha végre meglesz a VGA-m, hogy összehoznám a procival, és a kettő együtt tenné a dolgát, de úgy tudom, hogy ez nem kivitelezhető normál esetben, mert csak váltogatni lehet az IGP és a videókártya közt, attól függően, hogy milyen a terhelés...
(ráadásul a vga-d ATI... szóval SLI nem jön össze sehogy...) -
bsh
addikt
válasz
omikron23 #122 üzenetére
beszélsz hülyeségeket, ráadásul szorgalmasan...
a pwm nem azt jelenti, hogy az alaplap szabályozza a ventilátort. mindenképpen az alaplap szabályozza a ventilátort, ha pwm-es, ha nem. a pwm csak egy módszer a ventilátor fordulatszám változtatásához. a feszültség változtatása meg egy másik módszer. az alaplapok mindkettőt szokták tudni. (a potméteres ventilátor-"szabályzó" panel pedig nem szabályoz, hanem vezérel!)
ismét leírom: a 3 tűs, sőt, 2 tűs ventilátor fordulatszámát is tudja az alaplap vezérelni, a feszültségük állításával! az csak egy butaság, hogy ehhez mindenképp 4 tűs pwm-es ventilátor kellene, nem tudom ezt ki találta ki, de sajnos nagyon elterjedt... -
omikron23
senior tag
Úgy tudom, hogy a pwm-es ventiket az alaplap szabályozza, a hőmérsékletek ill. a terhelés alapján. A többihez meg lehet kapni, vagy venni kis adaptert, amiben kis ellenállások vannak a vezetéken, és így a feszültségek változtatásával szabályozod. Valójában az előlapi panel sem tesz mást, ott is az ellenállásérték változik, ahogy tekergeted a szabályozót...
-
omikron23
senior tag
Elvileg ha 4 tűs csatlakozó van a ventilátoron, meg az alaplapon is, akkor simán Bios-ból, vagy Windows alól program segítségével szabályozható. Én úgy tudom, hogy a külön szabályozó panel akkor kell, ha 3 tűs a csatlakozód, ilyenkor a panel segítségével szabályozhatod a fordulatszámokat...
Ha mégsem így van, akkor írjatok bátran, mert engem is érdekel a téma... -
polaar
tag
Amatőr kérdés megint:Ha szabályozni szeretném a házventoket kell vennem külön szabályzót?Milyet érdemes ha igen?
-
omikron23
senior tag
Szerintem tutira nem fogod megbánni, hogy ezt választottad.
Nekem az elején voltak fenntartásaim pl. az előlapon az ajtóval kapcsolatban, de teljesen stabilan működik, és nem rontja az összképet az sem, ha véletlenül nem fekete színű lenne a meghajtód... Szóval korrekt kis házikó
-
zsadnok
tag
Köszönöm mindenkinek! Az biztos, hogy a kábelek eldugdosásával el lehet lenni egy darabig, de megéri. Ilyen áttekinthető akadálymentes (jól szellőző) házam még nem volt.
A képen tényleg úgy látszik, hogy a videókártya egy picit konyul lefelé, egy HD 6950-es nehéz kártya, de kiesni nem fog. -
aram01
nagyúr
válasz
Great_Muta #104 üzenetére
zsadnok: frankó mindkettőtöké.
-
polaar
tag
válasz
Great_Muta #111 üzenetére
Az lesz akkor köszi,alig várom hogy megjöjjön
-
polaar
tag
Sziasztok!Rendeltem én is egy ilyen házat és lenne kérdésem:
Alapból hány venti van benne?A tesztben olvastam hogy fölülre is lehet tenni-érdemes e és milyet? -
Great_Muta
tag
válasz
omikron23 #108 üzenetére
Én egyszer ugrottam neki, ha az oldallap fennt van, az a kis gubanc nem is látszik csak a kékben pompázó drága fémalkatrészek
Az összes venti a házban 3 tűs (kivéve a prociét) és mindet le tudtam szabályozni régről megmaradt szabályozókkal....szóval ma már az nem gond...legyen 3 vagy 4 tűs.
-
omikron23
senior tag
válasz
Great_Muta #107 üzenetére
Én kb 3x ugrottam neki a vezetékeknek, mire a mostani állapotot elértem, de szeretek ilyenekkel szórakozni. Egyedül az alaplapi 24 pin-es csatival volt kis gondom, mert elég vaskos...
Ha veszel venti szabályozót, akkor azzal nem csak a 4 tűs pvm-es ventik szabályozhatók? Én is gondoltam már rá, hogy vennék , de nekem a Zalman tetszik. Később még veszek rendes harisnyázott táphosszabító kábelt is, az sokat dob majd az összképen... -
omikron23
senior tag
válasz
Great_Muta #105 üzenetére
Szép...
zsadnok mondjuk kicsit többet szórakozhatott a vezetékekkel...
Estére én is rakok fel képeket, bár az enyém még kicsit üresnek tűnik, mert még nincs meg a videókártyám...Egyenlőre csak Sandy IGP teljesít nálam szolgálatot...
-
Great_Muta
tag
válasz
Great_Muta #104 üzenetére
-
Great_Muta
tag
válasz
Great_Muta #103 üzenetére
-
aram01
nagyúr
válasz
Great_Muta #96 üzenetére
igen nagyon szép az a ház.
Inkább dísz mint gémer kellék -
aram01
nagyúr
válasz
Great_Muta #93 üzenetére
meg szerintem az nem is annyira gémer ház
-
omikron23
senior tag
Sziasztok!
Én kb. 1 hete vásároltam egy ilyen házat, és maximálisan elégedett vagyok vele. Csendes, és jól szellőzik, és a kinézetével sincs semmi bajom. Élőben azért kicsit más, mint a képeken (jobban néz ki)... A belseje ugyanaz, mint a 912-é.
Minőségi anyagokból készült, és a festésében sem találtam hibát... Mondjuk ennyi pénzért ez elvárható. Első körben a 912 Plus volt a kiszemelt, de annak ehhez képest kicsit baltával faragott kinézete van... (bár ennek megítélése elég szubjektív) , pont ezért nem is szeretnék győzködni senkit... -
aram01
nagyúr
válasz
Great_Muta #89 üzenetére
igazi gémer vagy
-
Great_Muta
tag
Ilyet vettem 3 hete, nagyon megérte! A tetejére vettem egy Cooler Master 20 cm-es kék ventit, a hátulsót is lecséréltem egy kékben világítósra.
A kábeleket szépen el lehet rejteni. Mondjuk Én 26 ezerért vetttem. -
ch003067
addikt
Nagyon jól néz ki, csak kicsit sokba kerül.
De azért elfogadnám, mert jó szellős -
Hun'reeth
őstag
Látom végre egy kolléga
én már kissé belefáradtam a folyamatos magyarázkodásba a por, áramlástan és egyebek tekintetében.
A házikóról meg annyit, hogy nem tetszik. Ráadásul az a 200mm-es venti pl. mehetne lassabban is simán 5-600 rpm is elég lehetne, ekkora méretben van zaja az biztos. A CM gyári ventillátorok ráadásul morognak legtöbbször.
A tetjén lévő rács meg kimondottan gagyi kinézetet ad neki. -
misx
senior tag
Ilyet nagy ventit nem lehet kapni külön? Nyáron jól jönne az asztalra.
-
DEV_NULL
őstag
elég csúnyácska
-
nakos
senior tag
Ocsmanyul nez ki...
-
Zolee11
senior tag
Először is, mivel nem a táp kerül a "friss" porral teli levegő útjába, mint egy alsó táp esetében, a por nagyja fennakad az első szűrőn, majd menet közben lerakódik a hdd, vga, cpu hűtőn és társain, a maradék jut el a tápig, maximum a maradék rakódhat le oda, viszont a légmozgás sokkal erősebb mint a statikus töltöttség miatti vonzás, ha egyáltalán beszélhetünk a táp esetében ilyenről, hisz mint tudjuk a földelés lényege, hogy ne legyen kóbor áram, no mármost a statikus töltöttség ezt okozhat. Statikus kisülésnek is nevezzük, melynek során, a mikroelektronika igen nagy károkat tud szenvedni, ezért ez ellen harcolnak is, és elég sikeresen.
Értem én a felvetésed, csak épp gondold már végig, hogy miről beszélünk, mert maximálisan elméleti síkon beszélsz valamiről, mintha nem tudnánk milyen fizikai környezetről beszélünk.
Itt azért elég kiszámítható és követhető a folyamat, nem kell ennyire szuperlatívuszokban beszélni.
Természetesen azért ennyire nem probléma ez a por dolog, elég jól bírják a gépek. Nálam a ház oldalán is van egy sima rács (ventilátor nélkül), amelyen meglepően sok por fennakad, mivel itt is keresztül szívja a ház hátsó ventilátora ill. a táp a levegőt. -
oneiros
tag
válasz
d@minator #77 üzenetére
Ja, most hogy nézem az árakat, kb 3k-val kerül többe a HAF912-nél, így megérheti az árát az extrákkal, ha bejön az ajtós kivitel (nekem itt nem tetszik).
A HAF912 meg eleve budget modellnek indult, így kimaradt belőle az USB 3.0 és a plexi( pontosabban csak az Advanced-ben volt), más kérdés, hogy az árak azóta eléggé elszálltak. A bekapcs gombot meg az Elite szériából kapta, hogy csökkentsék a költségeket.
A HAF912-ben a ventik száma is kevesebb...
A HAF912 Plusban(EU verzió) több ventihely van,mert nincs plexi, és alapból ugyanannyi ventivel adják, mint az Enforcert, szóval ebben nem jobb, persze azóta fejfődött a design, gameresebb lett (ami megint szubjektív, hogy kinek jön be).Az Enforcert igazából a HAF912 Advanced helyére szánták, ez szintén kapott USB 3.0-át és plexit, de csak Asia only volt, ami sokaknak nem tetszett, ezért kapták ezt a rajongók olcsóbban. Másrészt a CM konkurenciát is kapott a HAF912 óta, a Bitfenix-et, melyet volt CM Storm-os fejlesztők alapítottak, ezért sem szálltak el annyira az árakkal, de ez a vásárlóknak csak jó.
-
nicu71
addikt
valóban szépre sikeredett és mindamellett gamer is-de mégse az a transzformerszes rakétás szörny forma
-
d@minator
addikt
A HAF912-ben nincs USB 3.0 és a ventik száma is kevesebb...Nekem HAF922 van a ventik hangosak voltak át kellett alakítanom a csatjkat, hogy 5V-ról menjen ne 12-ről. FAIL
Nincs USB3.0 amikor rákérdeztem azt mondták rajta vannak az ügyön majd vszínű vehetek hozzá 3,5-es bővítőt. Kb. 5Ft-tal került volna többe...FAIL
A bekapcs gomb gagyi jól be kell nyomni, hogy működjön. FAIL
Ennyit a HAF-ról nézd meg az árát. Ez szerintem jobban megéri. Bocs de három Borsodi Bivaly után kijött belőlem.
A cikket nem olvastam el majd talán holnap.... -
oneiros
tag
Ahhoz képest, hogy ez egy átkozmetikázott HAF912, az ára kicsit borsos, és nem valami szép (szvsz). Amúgy igazi modderház ez is , mint a többi HAF/Storm ház, eszméletlen mit lehet belőle kihozni.
-
dbius
veterán
Nem tetszik a ház. Akár azt is mondhatnám, hogy ronda.
Az előlapi panel résznél pedig akkora hézag látszik - legalábbis a képeken -, hogy tisztára gagyi hatást kelt, mint ami azonnal szét fog esni.
Árához képest bedig a belső tér sem valami tágas, talán egy szimpla radiátort bele lehetne pakolni, de nagyobbat nem hinném.
-
Recon666
Közösségépítő
Eleg csunya szegeny.
-
aram01
nagyúr
Lerakodik,ezt nem arra gondoltam hogy el sem jut a tápig,hanem például a tápba is lerakodhat.Ez múlik a ventik sebességétől,nagyságától,elhelyezkedésétől sőt még a por átmérőjétől is.szerintem
zsadnok ez jó hír
Duracellm... első pillantásra olyan volt szemből mint egy ilyen elemes légfrissítő
-
törölt tag
Első ránézésre ez ugrott be [VapoChill]
Nagyon messze van attól, amit el várok egy háztól ami 30K-ba kerül
-
Zolee11
senior tag
Ezzel azt akarod mondani, hogy több por jut emiatt be a házba?
Az lehet, hogy a statikus töltődésre alkalmas alkatrész jobban porosodna, ha ház nélkül lenne összeszerelve, de ez a fajta és mértékű statikusság a porra kb. 2-3 cm távolságig hat, szóval, ez esetben nem értékelhető, mint befolyásoló tényező egy számítógép ház belsejében. -
zsadnok
tag
Nekem 2 hónapja ilyen házam van. Előtte felső tápos ASUS volt, ami elég hangos volt, most az új házzal feltűnően csönd van. Por kérdés még nem aktuális, de nem a padlón tartom. Amúgy nem bántam meg. üdv.:zsadnok
-
Zolee11
senior tag
Bentről abszolúte nem kapja koncentráltabban a port mint kívülről, hogy miért?
Csak abban az esetben kapna több port, ha valami oknál fogva a ház gyűjtené a port, pl. mint egy porszívó. De itt pont arról van szó, hogy a szűrő a ventilátor előtt van vagy nincs, de olyan házat én nem láttam, hol a kimeneti ventilátorokon lett volna szűrő, azaz bent tartaná a port. Mitől lenne bent nagyobb por koncentráció mint ami kint van, ha az a por ki is juthat, ami bemegy, természetesen ami lerakódik, az már el sem jutott a tápig.
De vegyük azt az esetet, amikor sokkal több levegőt szívunk be, mint amennyit csak a táp ventilátora átmozgatna a tápon. Nos abban az esetben, ha a ház nem teljesen hermetikusan zárt, márpedig ilyen ház nincs, a többlet levegő már a legközelebbi résen szökik, nem megy el a tápig. El sem tudom képzelni, azt, hogy olyan mértékű szívás történik egy számítógép házban, mely esetében a tápon jelentősen több levegő áramlik át, mint amennyit a saját ventilátorja megmozgat.
Természetesen az már más tészta, hogy a benti levegő magasabb hőmérsékletű, így több levegőre van szükség, és így több por is lerakódhat.
Viszont alsó táp esetében garantált a többletpor, már csak abból adódóan, hogy pár cm magasan van párhuzamosan egy olyan felülettel, ahol a por lerakódna, ha azt valami nem szívná fel.Mindenesetre ezek a 200 mm-es ventilátorok egy kicsit túlzás kategória, de biztos van rá igény, mert nagyon cool.
-
echterion
nagyúr
Havi egy alkalommal kifújatod. Sőt, lehet ritkábban is, nekem legalábbis elég kéthavonta egyszer levinni a kútra, mikor megyek tankolni. Nem nagy idő, cserébe a táp ventije hang nélkül teszi a dolgát, még erős terhelés mellett is.
Még annyi, hogy ha megfordítod, és nem kintről szívja be a levegőt, még akkor is jobban jársz, mert jóval messzebb van a VGA tőle, mint a CPU a felső tápos házakban. Kipróbáltam, nem sokkal melegebb levegő jött ki a tápból, és hangja sem volt, mint amikor kintről kapja a levegőt.
-
kerelo
aktív tag
állítólag az alsó táp előnye,hogy nem a prociról lejövő meleg levegőt szívja be,hanem a kívülről jövő porosat
na már most mindenki döntse el,mi rosszabb a tápnak?a meleg levegő,vagy a poros levegő?mondjuk azért az alsó tápos változatnál, ha van a táp előtt porszűrő,8 ha nics,izibe rá a tápra egy harisnya) akkor megszűri a port rendesen.csak hát gyakran kell tisztítani.véleményem szerint az alsó tápos házak halkabbak.mondjuk milyen érdekes lenne egy olyan teszt,ahol két teljesen egyforma házat tesztelnének,csak a táp elrendezése lenne a különbség.azonos konfig stb.. kíváncsi lennék melyik lenne a hűvösebb,és a halkabb.
-
nobela
senior tag
Jó ez a vita, de semmi sem derül ki belőle
Szóval: végeredményben miért is jobb (ha jobb) az alsó tápos elrendezés?
-
echterion
nagyúr
Ennyit költeni egy házra? Inkább nem. Csak azért nem mondom, hogy soha, mert az ember sosem tudhatja, mit hoz a jövő.
-
lujó55
addikt
Alsótápos, felsőtápos, tökmindegy. A lényeg, hogy jó kis ház, de nagyon ronda. Több a belbecs, mint a külcsín. Ritka az ilyen, de itt a példa.
-
törölt tag
Kérdés hogyan van elrendezve a ház belül, hogyan áramlik a levegő. Mert lehet akár nagyobb is a koncentráció, ha a többi ventilátor ezt nagyrészt eltávolítja. Alsó tápos ház alatt viszont összegyűlik a por, onnan meg egyenesen a tápba jut. És nincs ami elvigye onnan, mert nincs más ventilátor a közelben.
-
zapok
aktív tag
Szerintetek egy alsó tápos ház honnan szívja a levegőt?
Az ózonrétegből? Nem 1-2 cm.-re a padlótól-ról. Vagy 1méterrel magasabban az asztalon, ahol már szinte kizárható lenne a por alul és felül is, de a por mindenhol jelen van egy szobában, még akkor is, ha csak Te vagy egyedül és nem kavarják körülötted a lábak a levegőt.
A felső tápos pedig már szűrt (igaz melegebb) levegőt szív általában 40 cm-el magasabbról.
De vannak felső tápos házak tetőszellőzéssel is, ahol a táp ventije felfelé néz, de az sem tuti, mert oda is szűrőbetét kell.
Az ördögi kör bezárult. -
Motion_Blur
félisten
Ronda, a hőfokok se az igaziak és ehhez képest 27-28k?
LOL...
-
b.lajos
tag
Nincs új a nap alatt, ugyanaz mint a HAF912, csak kissé más "csomagolásban", de hát frissülnie kell a piacnak...
-
Hát kicsit azért sok érte
-
Silentfrog
veterán
Nekem is 20k az ingerküszöböm,felette nem izgat bármennyire jo egy háziko.
Pár év mulva ugyis megunom és akkor cserélem. -
Destructo
senior tag
Elérkezett ez is..az első CM ház ami nem igazán tetszik.A belső kiépítése bejön,de az eleje.Hát... :/ Na meg 30.000Ft.. ez a 20.000 nagyjából oké,de ez már sok. Még mindig a Corsair Carbide 400R a favorit de szintén csak 20.000ért(99$) vicc
..mondjuk ebben a házban elöl a nagy légkavaró jobb mint a Corsairben a 2 kisebb.(szerintem)
Köszönjük a tesztet!
-
Szerintem gáz az első ajtó.
Inkább HAF912, vagy a most bejelentett Storm Trooper. -
Hát én ezért még 10eFt-ot sem adnék ki. Ez gyány úgy ahogy van.
-
(ÉN)közPONT
őstag
Elmegy
-
nekem pont az eleje tetszik
-
varydave
tag
Nekem az eleje abszolút nem tetszik.
Ennyi pénzért már inkább ezt választanám. -
patex1983
őstag
Szerintem csesznye ronda ház (már megint)
Viszont belülről eléggé praktikusnak tűnik...Olyan se vele, se nélküle típus... -
Findzs
addikt
hát igen 20 -ért jó lenne
-
aram01
nagyúr
Eleje kuka,amúgy frankó kis darab
-
jocek91
aktív tag
Ezt a házat nézegetem 2 hete ez most nagyon jól jött köszi
-
Rush77
aktív tag
Nem tudom, nekem a HAF 912 jobban tetszik és az az előlapot és az oldalpanelt leszámítva ugyanez a ház.
Meg ennyiért kicsit drága. Ennyiért megvettem a HAF-ot és kibéleltem ventikkel -
Gude
senior tag
Aminek nyitható az eleje az nem jön be!
-
Kon
csendes tag
Nem rossz ez csak kicsit drága, és az elején lévő szép kis ajtó szerintem felesleges.. amúgy bejövős.
-
LackoMester
addikt
Köszi a tesztet,
ha megállt volna 20 000 Ft környékén osztom a véleményeteket, igen kb. ennyit ér. -
PCrevRM
tag
Szerény észrevételem, hogy a Casetek ck-1020 azért ér el jobb eredményeket öregecske léte ellenére, mert felsőtápos, tehát a tápventi "hűti" a procit is. Talán hitelesebb lenne egyéb alsótápos házak hőmérsékleteivel összevetni a tesztelt alanyt.
-
csaabz
őstag
Köszi a tesztet!
Klassz ház, de én hiányolom az oldaláról a ventillátort. Az hűtené a VGA-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Yettel topik
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged