- iPhone topik
- Elindult a One UI 8 a Galaxy A36-ra és A56-ra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Yettel topik
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adi
senior tag
B+, ne írj ilyen hosszút, mert görgetnem kell mindig és elfelejtem, hogy mit akarok válaszolni.
Az ACPI-s tanácsaid jók és ha tényleg bezavarhat, akkor valóban ki kellett volna kapcsolnom. Itthon viszont nekem fontos, hogy shutdown után ki is kapcsoljon a gép (mert akkor én már fogat mosok a fürdőszobában). Az meg ACPI nélkül nem megy.
Arról tudtam, hogy az APM-SMP ütik egymást, ezért ez kiesett, de amúgy is az egy elég barkácsmegoldás - tudtommal (de javíts ki, ha tévedek!) a BIOS-ban hívogat mindenféle szubrutinokat APM funkciókhoz. Ezért nem SMP-safe pl.
Windowst IRQ-hegyekkel már láttam, de nem foglalkoztam vele túlzottan.Itthon én is szeretem kézzel beállítani az egész BIOS-t, az IRQ-kat is úgy osztom ki és az automata funkciókat lekapcsolom. Az Abit lapoknak van tudtommal híresen renegát BIOS-a, ami szereti az összes PCI eszközt egy IRQ-ra rakni.
A PCI-nak egyébként korlátoltsága, hogy négy IRQ vonalat tud csak kezelni: A, B, C, D. Ezeket kell a PC szabad IRQ-vonalaira rákötni. Ha egy egyszerű, APIC nélküli lapon 4-nél több PCI slot van (az AGP is annak számít!), akkor mindenképpen lesz IRQ-ütközés. A PCI-nál pont azért találták ki a szintérzékeny IRQ-kat az ISA-s élérzékenyek helyett, mert ezeket meg lehet osztani.
Az Asus lapon kettő PCI busz volt (bocsánat, három, mert az AGP slot külön számít), így valószínűleg tágabb tere van az embernek ezzel játszani. Mint már írtam régebben: a SCSI kártyát próbáltam 64 bites és 32 bites slotban is, de a működést nem befolyásolta.
Amit a HLT-ról és a kernel lockról írsz, az igaz, elvileg ezen finomítottak/finomítanak folyamatosan (van kernel hacker a vonalban?).
SMP kernelt egy procis gépen amúgy sem érdemes futtatni, mert kicsit lassabb lesz. Duálprocis laptopról meg nem tudok, de küldjetek URL-t, ha létezik ilyen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Borderlands 4
- iPhone topik
- Elindult a One UI 8 a Galaxy A36-ra és A56-ra
- Azonnali játékos kérdések órája
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap eladó /Garanciás/
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Apple iPhone SE 2020, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. ThinkPad L16 Gen 1 16" WUXGA, Ultra 5, 16GB RAM, 512GB SSD SZÁMLA GARANCIA
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest