- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Aktív témák
-
guest
veterán
Abit KG7-nél: CPU P/N:
4
04
0D-re állítsd, már egy párszor segitett... -
guest
veterán
Ja és milyen a rediszteres DDR?
Mi a különbség a syma és a regiszteres között? -
guest
veterán
Most vettem KG7 -et XP1900+ -al. De bajom volt a memóriával. 2db 128MB PC2100 modullal fagyogatott. Egy 256MB PC2100 al tökéletesen megy. Mi lehet az oka? Mindhárom memória modul azonos gyártótól származik. ''NO NAME'' Lehet, hogy ez az oka vagy a KG7 nem szereti.
-
TitiRii
senior tag
Hy all nagy kérdésem volna.
512 ddr reec es ramom vna mien alaplapot hozzá?
kg7? msi 266 pro2? via/amd? (azzal riogatnak hogy a kt266 és kt266a via chip nem kezeli a reec es ramokat igaz ez? -
guest
veterán
Sziasztok.
Jó lenne ez a lpa, ha már nem szívnák vele lassan egy hónapja. XP 1700+ al csak biosfrissités után ment, az IBM 60 Gb-os HDD, csak a Raid-en müködik, a sima ide vezérlőn kékhalálozik a Win XP telepítés közben. És ezek után még az Asus V8440-es kártya is fagy 3D-s alkalmazás alatt, arról nem is beszélve, hogy csak 2x -es AGP vel hajlandó müködni.
Szóval hol van az a marhanagy stabilitás? Ha öszinte akarok lenni, akor egy nagy rakás sz*r az egész. -
York
tag
Hali
weben lattam +-os gigabytet
wbk68 meg nekem nem jott be, asus a7a266 256mb sd meg 800 duron, zart haz es 50 fok felett van,
tenyleg lesarkazas vedot es ilyen ezustot pasztat melyik nagykernel lehet kapni? -
York
tag
Sziasztok
Most gondolkodom ASUS A7A levaltasan nekem meg talan elso szerias van. Megvan mar vevoje is :))).
Helyette gigabyte GA-7VTXE vagy GA-7VTXE+ osat neztem, mit tudtok rola, +-osat nem lattam egyik nagykernel sem es 1.2 GB TB lenne bele ahhoz milyen huto bordat ajanlatok 122 coolinket neztem, velemenyeket elore is koszi.
York -
tipcsi
csendes tag
Hi
nekem csak egy gondom van a lappal:
COOL111 esetén (ld. fent) kicsit zavarja a levegőt a sok kondi, meg egyes házaknál a másik oldalon a táp.... amúgy beton stabil....király!
üdv. -
karib
addikt
Mikori A7A? Az ALi MAGiK1 chipsetnek immár a harmadik verziója fut, a C stepping. A MAGiK1-ek közül ez a leggyorsabb, de sajnos még így is csak egy KT266 szintjét hozza, tehát KT266A (és SiS745?) elveri. A régebbi A-B verziók pedig tényleg lassúak voltak (A főleg), bár nem mai darabok, a MAGiK1 az első DDR chipsetek között volt.
Nem vészes, hajtani kell nyugodtan, nem kell most rögtön leváltani, szerintem még egy jó KT266A sem dob annyit a gépen, hogy érdemes lenne lecserélni. Viszont újonnan nem vennék. -
Mecka
csendes tag
nem találok semmit az asus a7a 266-ról semmit
ha valaki tudna egy elfogadható véleményt mondani azt megköszönném -
guest
veterán
Na most akkor abit kg7 v. epox 8kha
-
A Win98 már 512MB RAM fölött is azt mondja, hogy Not Enough Memory... ez egy Windows bug, minden RAM-ot cache-nek allokál, majd meghal (mert ilyen okos :D). Ez mindenesetre nem az Abit hibája.
Az 50%-os meghibásodás túl meredeknek hangzik, már rég csődbement volna az Abit... -
guest
veterán
ABIT suxxx! :) 50% a meghibásodás átlagosan! Akinek viszont a jobbik (gihi) fele van, az nagyon meg van vele elégedve! Soxerencsét! :D
-
guest
veterán
KG-7 deszkára kent XP1700+ ugyanezek a szopacsok +1, az 1.5GB RAM, amiből egy Not enough memory to load windoze98 hibaüzenet lett. Gyógymód: 1GB már elég ott, ahol az 1.5 kevés volt :-)
Az a BIOS-update dolog nálam úgy nézett ki, hogy 1550körül-ig felment, érdekes módon a cimkén szereplő 1700 sehogy sem jött össze :-), command prompt is jutott, csak, hát a 98-as fagyi. Az update óta a felírat változott csak 11x133=1700+ -ra... Ya, és a 98-as az óta is fagyi... (2k már nem, de nincs korrekt G400max driver)
Gondwana -
guest
veterán
"deszka nem támogatja alapból az XP kockát, csak 10/12/2001 BIOS frissítéstől. Na már most a "nem támogatott" mit jelent? Hisz ha el sem tud indulni, akkor hogyan frissítsek BIOS-t?"
Épp egy hete volt szerencsém egy ilyet összerakni. Hát hogy is fogalmazzak... Először is igen jól elvoltam a sorozatos CMOS kisütésekket, míg rájöttem hogy nem szabad a bios-ban semmit átállítani, mert ha elmentéskor rossz értéket kap a procira (mivel az XP-t még nem ismerte), akkor már nem is hajlandó többet bebootolni. Utána meg jó kis bűvészkedés volt a default bios beállítások mellett felrakni egy win98-at neteléréssel hogy beszerezhessem a legújabb bios-t a frissítéshez. Végül is sikerült pár óra alatt. Viszont ezeket a kezdeti nehézségeket leszámítva nagyon elégedett vagyok, főleg egy cerka után :) -
Gabi04
csendes tag
Sziasztok!
Tudom hogy teljesen lámer a kérdés, de az szeretném megtudni valakitől hogy a 100MHz-es ramok működnek-e TB vagy Duron procikkal. -
-
TomPo_x
csendes tag
Támogatja, ne izgulj! Egyébként max kisebbnek ismeri fel, de elindul vele!
-
BobMaster
senior tag
A Via AMD fronton komoly érdemeket tud felmutatni (jó processzorhoz lehet jó chipsetet is csinálni :) ) Az AMD nem véletlenül hagyja abba a 761 gyártását, a jelenlegi beszállítók, mint Via, Sis, nVidia stb. stabil és gyors chipeket szállítanak a processzorai alá. Az Epox 8KHA+ nál jobb vásárlást pillanatnyilag nem tudok. Olvasgass teszteket. És vegyél egyet.
-
ZBAdmin
csendes tag
válasz
BobMaster #64 üzenetére
Eddig nekem az a tapasztalatom, hogy a gyártó saját chipset-je sokkal megbízhatóbb alapot eredményez, mint a többiek (pl. BX,815).
Tudom, vannak kivételek is (810,820), de a VIA cuccokkal volt sajnos néhány hajhullasztó találkozásom :( . Lehet, hogy most más a helyzet, csak hát a bizalom... Tehát? -
BobMaster
senior tag
Már lehet, hogy nem vennék KG7-est. A RAID-re feltétlen szükséged van? Az Epox 8KHA+ KT266A-s és kevesebbbe kerül mint az Abit KG7 RAID nélkül. Igaz, nincs rajta sem RAID, de lehet, hogy már nem kell sokat várnunk rá. Vagy nemsokára itt van Magyarországon az Abit KR7A-RAID, szerintem KG7 helyett az is életképes alternatíva.
-
ZBAdmin
csendes tag
Sziasztok.
Kis segítségre lenne szükségem. (bocs, ha hülyeséget kérdezek...)
Most szeretnék kicsit újítani a konfigomon, és a választás ABIT KG7-Raid + AMD Athlon XP 1500+ lenne. A hivatalos Abit alaplapleírás szerint a deszka nem támogatja alapból az XP kockát, csak 10/12/2001 BIOS frissítéstől. Na már most a "nem támogatott" mit jelent? Hisz ha el sem tud indulni, akkor hogyan frissítsek BIOS-t? -
Yany
addikt
Skacok, jó lenne egy KT266A roundup, már csak azért is, mert ahogy olvasom, most mindenki az Epox ezen chipsetre épülő lapját a 8KHA+-ot veszi.
-
guest
veterán
KG7- es Abit alaplapom van, 1,2-es Athlonnal, 256 ddr-rammal, nagyon jól muszikál, mindenkinek ajánlom. Csak figyeljetek a kártyák behelyezésére, könnyen akad az IRQ-juk. A VIA 4in1-t meg feltétlenül frissítsétek, mert egyre jobb lesz!!!: Pepe :-))
-
tocsa
senior tag
Te Parci,
miert van ALi AGP meg meg valamilyen driver telepitve a tesztkonfigra? Geforce kartya volt benne, chipset meg AMD es VIA.
Udv! -
Csak a 760MP/X multiprocesszoros...
-
Koen_brader
csendes tag
Azt hiszem tevedes van a chipset-teket osszehasonlito tablazatban, ugyanis az AMD760-s tamogatja a multiprocesszoros fellalast - ld a Tyan Tiger 2460 dual AMD AthlonXP alaplapot.
-
guest
veterán
Ma vettem meg az utolso Gigabyte GA-7VTXH alaplapot a CHS-tol (importor). Azt mondtak, hogy legkorabban masfel het mulva erkezik ujabb szallitmany. A kisker ara 30000+afa korul van es amennyiben jol emlekszem, meg lehet rendelni a www.digimax.hu oldalon talalhato cimeken (bar nekik sincs jelenleg, de legalabb beszerzik nemi eloleg befizetes utan 2 heten belul - ergo a CHS-tol veszik ). Velemenyt a laprol meg nem tudok mondani, mert sehol sem tudok felhajtani 512MB-os DDR ram modulokat es addig nem tudom osszerakni a gepet. (RAM ugyben valaki?)
En mondjuk nem fogom egy fikarcnyit sem tuningolni a lapot, viszont szepen teli lesz mindennel, ugyhogy remelem marha stabil lesz. A 386DX40 ota nem volt AMD rendszerem es marhara nem akarok csalodni.
Egyebkent, ha nem kell a LAN es az integralt Creative CT5880 chip, akkor a www.3t.hu oldalon keresgelj: nekik van GA-7VTXE. Legrosszabb esetben hivd fel a CHS-t, hogy aruljak mar el, hogy mely kiskerek vittek el 7VTXH-t, hogy tudjal tolik venni. -
guest
veterán
Én már eladtam a régi alaplapomat, de hiába várom az ASUS A7V266-E alaplapot, csak nem akar az országba bekerülni. Most itt áll a ház, benne a kártyákkal. Jaj, csak jönne már!
-
hi
tag
Na vegre! Megvan az elso alaplapom, amely KT266A chipsetre epul. A neve Chaintech 7VJDA.
Bar nem egy Asus, (arban sem) de igy elsore jol nez ki. Sajnos meg nem volt idom tesztelni, de remelem rovidesen sikerul. -
guest
veterán
Rendelésre van máshol is EPOX,SOLTEK,MSI! pl. www.partnercomputer.hu
-
andorpapa
őstag
Parciék kenhetőek? Ki gondolta volna. Mennyit kértek azért, hogy szépeket írjatok rólam:))
-
guest
veterán
Én csak a legnagyobb alaplap gyártó termékét hiányolom. Asus A7M266. Mivel ez a legdrágább lap, kíváncsi lettem volna, hogy mit adnak ennyi pénzért.
-
Stabilitásban van egy "kis" különbség... különben pedig eddig "MSI-kenhetőek" voltunk, most meg "Abit-kenhetőek" vagyunk, de voltunk már "ECS-kenhetőek" is.. :DD:D
Nem feltétlenül a 3DMark eredmények alapján van szórás a lapok között (főleg az 1024x768-as, videokártya-limitált felbontás miatt :(), inkább feature-ökben és stabilitásban. De pár éve (BX chipset óta) ez a szitu: a chipseten múlik a sebesség, a lapokat nem a sebesség, hanem minden más alapján érdemes szórni. -
saldi
csendes tag
Szvsz semmi sebessegbeli kulonbseg nincs a lapok kozott az ertekek szorasa siman 1% alatt van, es szerintem ennyi hiba azert van. A cikket olvasva pedig az az erzesem volt, h az egyik csucsszuper a masik meg lassu mint az allat... Nem kene talan ennyire sarkosan fogalmazni :))
-
Keitaro
addikt
Ez Epox lapnál hányas rev volt a nyákra firkantva? csak érdekelne. Nem tudom igazán mik a különbségek a rev-ek között, de gondolom ha 1.0 van odabiggyesztve akkor az már jó ha akkor is ilyen durva.
Mindenesetre Epox rulla :) -
guest
veterán
Hello!
Csak egy kérésem lenne, hogy tüntessétek majd fel, hogy az aktuális alaplap támogatja-e a 333Mhzes DDR modulokat, mert nem szeretnék pár hónap múlva új alaplapot venni.
Köszi Géza! -
andorpapa
őstag
Hát én csak azt mondom, hogy nem kell senkinek sem fikázni a tesztet, hiszen nagyon korrekt. Biztos sok idő egy ilyet elkészíteni, na meg beszerezni a cuccokat.
És többen is kértek egyéb eredményeket is. Az alapvető tesztek szerepeltek, felesleges olyan apróságokat is mutogatni (most elvont példa jön), mint hogy hány tizedmásodperccel lassabban jön be a Windows ésatöbbi.
Az Athlon XP-re vágyóknak pedig annyit mondanék, hogy várjatok még max. 2 hetet, és minden bolt dugig lesz vele (remélem). Az a pár nap nem mindegy már? Bár lehet, hogy belőlem hiányzik a fanatizmus.
Szóval ennyi, király a teszt, várjuk a folytatást! -
qLa
csendes tag
1. A teszteket azért futattuk 1024x768-ban, mert ma egy hc gamer fazon nem igen használ már 640x480-as felbontást, de ebben igazad van hogy így 3dkártya limitált a dolog.
2. Az alaplapok közé beválogattunk az olcsóbb kategóriákból ezért került össze a Gigabyte 7DXC az ABIT-al és az EPOX-al (nem bántani akartuk mi a Gigabytetot).
3. Futattunk winchester teszteket is mindegyik lapnál, de nem voltak nagy különbségek így az eredményeket nem raktuk bele, szerintem ez inkább winchester függő.
Kösz az észrevételeidet -
qLa
csendes tag
EMJ-nél lehet kapni EPOX 8KHA+ én már le is nyultam egyet :)
-
qLa
csendes tag
Megnyugodhatsz lesz cikk a VIA KT266A-s chipsetes lapokból is :)
-
BobMaster
senior tag
Kifejtsem a kisker és a nagyker közötti különbséget a végfelhasználó szempontjából, miközben jó megcsócsálom a kereskedelem felépítését??? :))
Amúgy igazad van, kiskernek nincs pénze rá, nagykerek is előbb utalják a lét, és ha ottvan a pénz, akkor jön a cucc.
És nemmondommeg :)) -
A Gigabyte teszt a GA-7VTX-H-ról fog szólni (ha jól emléxem a típusnévre). Azaz a tuningolható, KT266A-s, LAN-os Gigabyte lapról.
A tesztben azért 7DXC volt, mert ezt kaptuk a CHS-től. Ami pedig a további tesztprogramok alatti tesztelést illeti: persze, hogy jó lenne, 117. életünkben meg is csináljuk (igyexünk)... :( -
guest
veterán
Csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy az én Epox 8K7A alaplapomon az FSB értéket már 100-255Mhz között álítható. Nem tudom, hogy a tesztelt példány mikori?
-
Blues
csendes tag
én is csatlakozmék pár észrevétellel, mégpedig:
-ha alaplap/ram/proci teszt van terítéken a Quake3-at inkább 640x480-as felbontásban célszerű futtatni, mert ott talán tényleg lártható különbség, és nem 3Dkártya limitált a dolog
-A gigabyte AMD761-es családból sikerült a tesztbe berakni a leggagyibbat :) .. a 7DXR ami vadállat és pariban van az abittal
.. amúgy ez már jóval össeszedetteb teszt formát mutatott, szóval csak így tovább (majd még kénr pár cucc, winbench, sysmark stb.)
jah, és egy vad ötlet, a HDD kezelés sebességét, miért nem nézik sehol ? pedig szerintem ott is van különbség :) -
hi
tag
Chaintech 7VJDA-rol van-e valakinek tapasztalata ?
-
Balage
csendes tag
A RAID-et miert fikazzatok ? En alig varom mar a KR7A-RAID-et es rohanok meg egy azonos vinyot venni.
By the way, hol jarnak az XP procik ? Hiaba nezegetem az altalam ismert nagynevu boltok arlistait, meg hirbol sem emlegetik ! -
karib
addikt
Jobb helyeken Abithoz is illendő 2 év gart kapni... a disztributor annyit ad legalábbis...
KG7 tényleg ütős, lepipálja az egész 760-as társaságot, legalábbis FSB-ben mindenképp. -
andorpapa
őstag
Király a teszt, én arra a (korábban már általam levont) következtetésre jutottam, hogy az Abit KG7 Raid nélkül még ma is rohadt ütős lap, az ára pedig töredéke az új KT2666A-s lapoknak, így lehet, hogy a most esedékes karácsonyi vásárlás egy KG7-et fog eredményezni. Az is mellette szól, hogy jól húzható, na meg az AMD chipset eléggé megbízható és stabil.
Mégegyszer: jó a teszt! -
BobMaster
senior tag
Igencsak jó lenne egy alábbi összehasonlítás (és akkor idén már nem is kell úja cikkeket irogatni :)
Abit KG7 - ASUS A7M266 - Epox 8K7A - Gigabyte GA7DX - MSI K7 Master-S - ABIT KR7A - Epox 8KHA+ - MSI K7T266 pro2 - estébé, estébé, majdan, amikor majd nVidia és Sis is képviselteti magát több fronton. Egy olyan igazi, huszonrésztvevős teszt. Kiváncsi lennék a szórásra. -
Mixa
tag
Első hozzáfűzni valóm az lenne, hogy miért fizessek én naptárért és matricáért az MSI-nek? Mert akkor már inkább Epoxot vagy Abitot veszek olcsóbban. És nem rossz a D-Led meg az Epox 2X7szegmenses hibakijelzője. DE, ha berakom házba mint normál, átlagos USER, akkor biztos, hogy a monitort nézem, nem pedig ezeket. Viszont ha inkább úgy megcsinálnák mint az USB kivezetéseket, akkor tényleg jó lenne. Ami a Gigabyte-ot illeti. Miért nem próbáltátok meg 200as DDr-rammal és procivala gépet? Mert így talán nem sok értelme volt. Amúgy a leírás maga nem rossz. Jó lenne, ha viszont az új cuccosokat(alkatrészeket) egyszerre tezstelnétek. Pl.:P4 és az összes hazánkban kapható chipset. Kezdve a Sistől a Viáig és Intelig. :)))
-
G.I.JOE
senior tag
QLA istencsászár vagy! :D
KT266A-s tesztek is lesznek a közeljövőben? Akkor lesztek ám igazán istenkirálybarócsászárok! :D -
BobMaster
senior tag
A Kovbal&QLA az egyben van, nem? :))
-
A cikket Kovbal ÉS QLA írta, az engine gyarlósága, hogy csak egy írót tud cikkekhez rendelni. Szóval QLA-t is dicsérjétek (szidjátok) a műért...
-
guest
veterán
Nem látom a gigabyte GA-7DX -et! :D
-
BobMaster
senior tag
Megmondom én hogyan gondolkodok: megnézek egy anandtech-s tesztet, hogy az XP-ket milyen lapon hajtják és rájukhagyom, hogy jó lesz az az Epox 8KHA+ Via266A-val. Az nVidia nem szimpi a GeF2MX miatt. A SiS még tetszene, de a Via szinte minden páros napon csiszolgat a driverein...
'Szal azzal, hogy AMD 760-nak lassan vége, a 266A felé fordulnék. Most nézegetem ABIT is kijött KR7A néven, abból megvárom, amíg lessz nem RAID-es is és akkor a mindent eldöntő árak jönnek majd (vagy a legalább olyan súlyú prohardver tesztek). Nekem pl. nem kell 8 IDE.
Vegyé Epoxot, mer' az neked jó :O) Depóban még nincs ára... ahogy XP-knek sincs. -
BobMaster
senior tag
Nagyon tetszett a cikk! Értehető és végre nem arra repül rá, hogy tuningban mi érnek, hanem a standard használati értéket. Egyébként én a KG7-nek szurkoltam (hurrá!), mert azt ajánlottam a haveromnak is és nem vettem volna a szívemre, ha lecsúszott volna a dobogóról.
Kovbal, várom a Via-kat! -
adiana
csendes tag
Hát ja, király a cikk. Most aztán főhet a fejem, hogy milyen deszát vegyek, várjak-e még vagy se. Ugye milyen szörnyű probléma :)
-
Celtic
tag
Bazze, ennyire igényesnek lenni, hogy még az extrák kis logo-inak is utánanézni...
Kircsi vagy Kovbal.
Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest