Aktív témák
-
McJames
senior tag
Bocs régen jártam erre, azért a ''felnézést'' kösz. Jobban is aludtam mostanában, csak eddig nem tudtam miért... :)
A kérdésekre azt hiszem választ kaphattál vmennyire. Impulse Trackernek pedig azt hiszem a virtuális memóriakezelésével van problémája a Windóz alatt (is?) Jól sejtem, hogy csak fix memóriatartományban szeret dolgozni? Mintha EMS-re emlékeznék a valamikori DOS-os időkből, anno. -
McJames
senior tag
''...nekem az xp volt az, amelyik csak 2 napig bírta, mert nagyon untam azt a sok csicsamicsát, a botrányos dos-emulációt és hogy 1.5Gb-ot foglalt...''
Szóval lusta vagy gyors, használható oprendszert felrakni magadnak... :)
i810E+Cel667+128SD a munkahelyen és i815EP+PIII733+256SD otthon, tehát nem a legfrisebb vasakon hajtom, de összességében a biztonsági lyukak kivételével meg vagyok elégedve az XP-vel. -
McJames
senior tag
Igen.:) De azért kérdezz meg néhány programozót, hogy manapság, amikor mindent azonnal akar mindenki és ugye modulárisan és főleg objektumorientáltan programoznak és gyanús ha két hónap múlva - újabb halom pénzért persze - nincs ''v1.xx, mennyire kifizetődő
1. megszerezni az új hardverfejlesztési irányokat, adatokat, (fejlesztői, gyártói tippeket), hogy a sw termék még jövőre is működjön
2. megírni, aztán átfésülni párszázszor a kódot, aztán debug, aztán átfésül, stb. mielőtt kiadható lenne.
Igaz kicsi lesz, céltól függően néhány kb-tól kb. 40-50 Mb-ig. Belefecceltél x×1000 munkaórát, és a programod kb. 1-2 évig jó - igaz, addig valszeg nagyon -, az ismert és tesztelt vasakon. Viszont, ha változtatni kell... Brrrrrr... -
McJames
senior tag
Jogos a felvetés. Gyanítom a munkahelyi feladatra majdhogynem elég lenne egy PDA, amit egy dokkba helyezhető (+ billentyűzet, egér, monitor) vagy belép megint az NC, direkt munkahelyi gépnek (WC? hehe...). Kivétel persze a grafikus munkaállomás, amit továbbra is erőműknek kell összeállítani.
Hogy melyik valószínűbb? Azt leginkább az határozza meg, hogy a gyártók - HW és SW - hogyan járnak jobban. -
McJames
senior tag
Egyetértek. Ráadásul hiába az ellenkezés, mert egyszerűen a régi nem valszínű, hogy egyáltalán kapható lesz. Kérdezem pl.: vajon hány hagyományos lemezjátszó/lemez fogyhat évente - annak ellenére, hogy ''avatott'' zenei guruk azt sulykolták, hogy a digitális minősége hallhatóan elmarad az analógtól...
Tetszik nem tetszik, enyhe túlzással: egy-két év múlva már csak a régiségkereskedők aukcióján lehet majd pl. GF3-as kártyát vagy SD-memóriát kapni.
Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VoIP telefonálás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- E-roller topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- BenQ MOBIUZ EX2710U (4K/IPS/144hz)
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest