- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
the.odzsy
aktív tag
Ha meg van a gerinc kábel kihúzása (amit alvállalkozókkal végeztetnek), jönnek csapatostul a szerelők és feldobozolják az oszlopokat, meg a technikusok, akik kiépítik a fejállomást. Rendszerint oda kerül doboz, ahol optikai kábel tartalék van hagyva. Ha ez meg van jön még egy kis méregetés (jelszintek...). Amikor meg van mindez jön egy közmű egyeztetés, de ilyenkor már be van adva a használatbavételi igény. Amit ha nincs sok aggályoskodás, gyorsan ki is adnak. Ezután 15 nap hatálybalépés és már nyomulnak is. Én úgy gondolom, hogy nyárra meg lesz.
-
the.odzsy
aktív tag
Nálunk az One-nál ip tv van(volt inviteles terület). Ebben van egy tv leállás. Minden további tv-s eszköz (max.:2) 1000 Ft. Nálunk is volt egy elő szórólapozás, amin nem volt ár, amikor kész lett technikailag a hálózatuk. Majd miután megjött a használatbavételi engedélyük, akkor jöttek az ügynökök az árral feltüntetett szórólappal. Habár ahogy néztem márciusban kaptak építési engedélyt, ami hatályos lett, és elkezdték a kivitelezést. Nem ismerem Celldömölköt, de itt nálunk bő egy hónap alatt kiépítettek mindent. Igaz kis falu vagyunk, magánházakkal.
-
trec12
addikt
indulhat a Digi/One optikai hálózat építése is.
Ténylegesen is megkezdődik az optikai hálózat kiépítése...
(SZIP/Telekom még továbbra sem indult el a város egy viszonylag nagy területén hiába van készen hónapok óta, társasházakhoz még mindig viszik az optikát.)
-
Klown
aktív tag
Ilyen esetben kell keresni egy ügynököt, aki kipaszírozza belőlük a kedvezményt! Anno én is Speciális II.-es területen laktam, mikor még kétféle kedvezményszint létezett. (A Spec. II. a kisebb, Spec. I. volt a nagyobb kedvezményszint, nem kimondva a DIGI ellen. Szinte csak ott volt elérhető, ahol volt DIGI is. Még a flip is csak akkoriban kezdett bimbódzani.) Ekkoriban jelent meg a gigás net (Netmánia1000: 1000/200), amitől felcsillant a szemem, így felhívtam egy faliújságos plakáton talált telefonszámon egy T-s ügynököt és "falhoz állítottam", hogyha elintézi, hogy áttegyenek Speciális I.-be, akkor deal és előfizetek rajta keresztül. Elintézte, így lettem akkor T-s.
Üdv: Klown
-
the.odzsy
aktív tag
A D-Infrastruktúra a Diginek dolgozik. A MetalCom pedig a Telekom hálózat építője. Tehát a Digi építési engedély kért, aminek az eljárása megindult, míg a Telekom használatba vételi engedélyt kért, ami szintén folyamatba van. Kb 30 nap és kiadják az engedélyeket. Onnantól a Digi megkezdheti a kiépítést, a Telekom pedig megkezdheti a bekötéseket az adott területeken.
-
trec12
addikt
Azért ezek jó hírek. Elég hamar kap konkurenciát a Telekom...
-
trec12
addikt
Úgy tűnik Celldömölkön a város központjában a Digi megkezdte az optikázást. Egész város tervben van amúgy de vélhetően a tásasházakkal kezdik.
(SZIP projektben kiépített hálózaton a Telekom mint üzemeltető decemberben indul a városban. A társasházakba egyelőre nem mentek be de szerintem ők nem is fognak....) -
bicskig
újonc
Még szeptemberben írtam a telekomnak, hogy ha nem államtitok ugyan osszák már meg velem, hogy mégis mi a tervezett időpont amitől elérhető lesz a szolgáltatásuk Celldömölkön. Tegnap válaszoltak, köszönik a türelmet, amire még szükség lesz mivel használatbavételi engedélyre várnak.
-
Gogodj
tag
itt ahol én lakom gyenesben panelek nincsenek. ez egy falu (hivatalosan község). ugye itt znet antennás lehetőség van,ami nálam lett próbálva is már évekkel ezelött de szarabb volt mint ez a jelenlegi t-s. szóval itt sajnos nagyon konkurencia sincs jelenleg.
a vicces az hogy nmhh oldalán szokott lenni engedélyezés erre-arra. tavaly vagy tavalyelött volt utoljára itt ilyen. azzóta mondjuk áll is a projekt. bár nem értem mikor és hol fejlesztenek itt ekkora erőkkel ha már 1 éve semmi plusz nem látszik. ezt az 1a (falu also fele) ütemet megcsinálták és áldja meg a jóisten önöket ennyiben is maradt.
a vicces figyelgetni szoktam a hálózatfejlesztő oldalt. kb fél évente van az hogy. még nem ért el hozzád utána már fejlesztjük.... aztán visszavált nem ért el hozzádra.... valaki aki ezt csinálja szereti kapcsolgatni ezt arra már rájöttem
én is bizom benne. csak tudod.... jóbarátom szokta azt mondani a hihetetlen dolgokra hogy Andersen meghalt.
ez nagyon igaz.... -
Gogodj
tag
vicc hogy nálam ugyan ez a szitu. tehát a falu egyik fele már tavaly óta bedobozolva kábelezve betekerve mögötte. ahol én lakom (Felsőgyenes) semmi. se kötődoboz se vezeték. ugyan ez a szöveg hogy fejlesztjük a hálót... a vicces hogy felhivtak már a t-től hogy jön az optika év végére... hát mondtam is az úriembernek hogy bár igaz hogy tavaly nem hivtak fel. de ugyanigy kivolt irva a szöveg ugyanugy év végét mondtak az üzletben állítólagos helyi illetékes kollegáktól kapott válasz alapján.... a szomorú az hogy Andersen meghalt már régen... szoval nemhiszem én ezt,de én örülnék a legjobban ha most tényleg igy lenne
lényeg a lényeg én eléggé kötve hiszem hogy 3 honap alatt elhuznak több km kábelt. bedobozolják és még indulni is fog. erre nem látok sok esélyt az elmúlt évekből kiindulva....
nemtudom valakinek van tapasztalata esetleg hogy ilyenkor mennyi idő szokott eltelni mire Látható is valami????
-
-
Talán ott offolják majd ahol van párhuzamosan Digi optika is.
Hajdúszoboszlón az a helyzet, hogy még a felvásárlás előtt teljes volt a Vodafone koax, és a DIGI optika kiépítése, így itt nyilván az a logikus döntés, hogy legkapcsolja a koaxot.
Ebesen pl nincs DIGI optika, helyette van Telekom optika és Vodafone koax. Mivel a Telekom optika adott, ott válthatná is akár, de szerintem nem fogja, sőt! Az ED 3.0-t most fejlesztette fel 3.1-re. 1000-es Internet elérhető a faluban a Vodafone és a Telekom részéről is, én speciel a Telekom optikát választanám a sokkal, de sokkal gyorsabb fel-irány miatt, na meg azért is, mert az üveg csak a fényt vezeti és nem az áramot!
Így pl nekem most nem is kellett az új VP1200ELCD - Backup UPS Systems | CyberPower UPS-em Gigabites vonali védelmére rákötnöm az ASUS RT-AX86S routeremet, hiszen a Huawei EchoLife HG8121H ONT felől nem jöhet légkábelen keresztül túláram!
-
-
Ja, hát Hajdúszoboszlói Járás nincs fent... abban reménykedtem, hogy azért bővülni fog.
Most úgy elmerengtem valamin... pontosabban most megint feljött bennem, de igazából akkor nyilallt belém, amikor elsőnek meghallottam, hogy nincs Telekom rézdrót sem.Ennek amit most írok az az érdekessége, hogy:
1. Sokkal régebbre nyúlik vissza az időben, mint az optikai Internet elterjedése
2. Az elsőből fakadóan akkoriban még nem ez a rezsim volt, sőt... akkor még az első Orbán kormány sem létezett..Berettyóújfaluban a 80-as években ikervonalunk volt a lakótelepen, ugye mi más mint a Matáv?! A kertes házas övezetben 1994-ben lett telefonunk, szintén Matáv.
2019-ben tudtam meg, hogy itt ezen a részen, egyáltalán nem volt Matávos drót sem. Ha ez így van (bár én még mindig úgy gondolom, hogy csak ebben az utcában nem volt, mert a többiben dob ki egy gyenge ADSL sebességet nagyjából) akkor felmerül a kérdés, hogy miért nem? Illetve hát kiesik ezen a ponton, ebben az időintervallumban (1990-2010) az elmélet hogy titkos paktum, felosztás stb, mert mondjuk 1991-ben vagy Matáv vagy semmi.
Hajdúszoboszló, Ady Endre utca, tegnapi videó, publikusan tette fel, így linkelhetem.
Tőlem 450-500 méterre, Debrecen felé, még mindig a fürdőnegyed, mondja is, hogy egyik legfrekventáltabb városrésze Hajdúőszoboszlónak:A szomszédjában meg van: KROK: ez olyan mint nálad
Szomszédok, és az egyiknek ott van az optika, a másiknak meg réz? -
Anyukám egyik ismerőse Mosonmagyaróvárra költözött pár éve. Ott Telekom koax volt (ez viszonylag ugye ritka), de a Telekom kivonult, helyette lett a VidaNet. Azóta havi 30 órában van maximalizálva a pofázási lehetőség!
Meg egyéb extrák. Se készülékkedvezmény, sem Magenta 1.
-
Rick4
félisten
Az internetfejlesztés része az is, hogy a telekom mivel próbálákozik, és mondjuk mennyire eredménytelen a dolog... Ennek abszolút lehetne itt a helye, pláne ha érdemi sebességgel szolgáltatnának, mert be nem kábelezett környékre már holnap reggel akár 50-100 mbit-es netet lehetne vinni, csak bedugod a konnektorba ugyanazt az ont eszközt, és feljelentkezik a mobil hálóra, wifin, lanon meg oszt mindent ugyanúgy....
Szóval amennyiben a telekom ezt komolyan gondolta, és itt az internetfejlesztésről beszélgetünk, pont elfér, pláne hogy nem volt a topic címében kikötve, hogy csak az optika, csak a koax probléma, fejlesztés jöhet.
Érdekes lesz nézni hónapok múlva, van e változás, én is csináltam már olyat, hogy adott topicba folyamatosan rögzítettem bizonyos paramétereket, a ph szerver időbélyegzője eléggé hivatalossá teszi a komment és a mérés idejét, szóval egy adott ponton ezeket összeszedve még a tég elleni eljárásban is lehet velük érvelni, és minden bizonnyal a cég emberei is olvassák ezeket a topicokat, abszolút jó, hogy ez a rész sincs elnyomva..
-
Rick4
félisten
Azért reveláns, mert a pro csomag erről szól, t-mobilos stick megy az ont hátuljába, és átkapcsol a mobilnetre, ha az optika nem megy.
Szerintem fontos erről is beszélni, pl nekem is jó, ha van folymatos net, és nem is egy 5 másodperces szakadásról van szó, hanem ha a szomszéd utcában kiüti az oszlopot egy teherautó, vagy elvágja a földkábelt egy munkagép, azaz fél- egy napra megszűnik az optika, eddig adtak korlátlan mobilnetet az előfizetéshez tartozó mobilokra, így most lehet az úszott, holott a telefont még csak csak tudtam ablakba, ide- oda pakolni, az ont már nem ilyen egyszerű. Igaz, van külső antenna csatlakozó az oldalán, de ha máshol megy 140Mbit a sima telefonnal, itt meg 2, akkor nem az antennával van a baj.
Szóval cseszhetem, ha 3x-osát tudom mérni mobiltelefonnal a stick mellett, nekem pppoe passthrough módban van az ont, de azért a 2Mbit lefelé sebsségért nem sok értelme van a dupla NATozásnak..Nem tudom, ebben a mobilnetes nonsop cuccban mi van garantálva, de ez akkor is használhatatlan, ha amúgy működik...
-
-
Danieloxy
csendes tag
Őszintén szerintem nincs, persze mind tudjuk hogy ezt nem a telekomnak illetve az állam önzetlenségének köszönhetjül, hanem az EU-nak!(Nem hibáztatom őket,valószinű nagyon hosszú megtérülési ideje lesz) Mindenesetre nagyon jó dolog, remélhetőleg az ország többi részén is lesz hasonló!
-
Danieloxy
csendes tag
Meglehet, szerelő srác mondta is hogy a figyelmesebbek kötették be eddig mivel még nem hirdették! Jánosháza és környékén fix tarolni fog a Telekom mivel nincs komoly koknurenciája, legalábbis a falvakba!
7000 párszáz forint az 1000/1000-es net ami ahhoz képest jó hogy az előző is ennyi volt csak töredék sebességgel! Mindenesetre én örülök mint majom a farkának! -
Lajosnagy17
senior tag
Szerintem a pásztói, gyöngyösi és a balassagyarmati részén is ők üzemeltetik az MVMNET hálózatát. Még leírva nem láttam sehol, de ha megnézed a térképem, majdnem minden településen a Telekom optika elérhető. Csak néhány település van függőben amire a SZIP volt elérhető és az MVMNET nyerte. Nem hiszem, hogy az MVMNET és a TELEKOM is kiépítette a hálózatot. Habár csak feltételezem, nem arra lakom.
-
the.odzsy
aktív tag
Azért még vannak helyek ahol volt Inviteles területen csak ők szolgáltatnak. Pl. Békés megye több települése. (Kaszaperen ott van a megújított optikai gerinc, egészen a szolgáltatói központig. Itt csak az Oroscom szolgáltat koaxon egy ősi hálózaton max 66 Mbit/s-al). Sőt az Invitel kb 1 éve lecserélte a korhadt faoszlopait újakra.
-
Danieloxy
csendes tag
Nem tudom hova tenni a dolgokat amúgy, Cellbe most akkor lesz digi is meg telekom is? Mert elvileg a telekomos hálózatot már tesztelik de ugye Cellbe még félkész a dolog, vagy az lehet a digi része? Ahol meg kész van az telekomos rész? Kissé zavaros ez a dolog de én bennem él még a remény hogy ebben az évben köthető lesz a telekomos hálózat!
-
Berukaa
csendes tag
Ez egy kis települes Nógrád megyében Cserháthaláp, központot onnan gondolom hogy lesz mivel geyer merőórás fogyasztásmérő helyet ami ilyen kis fehér doboz csak olyan helyre raknak ahol valamilyen eszköznek àram kell szerintem
amugy optika lesz kábelek mikor csak az oszlopon lógtak rávolt írva 2x12 FvE Fiber to home optical cable
-
Lajosnagy17
senior tag
-
Lajosnagy17
senior tag
Azért kiváncsi lennék, hogy honnan hiányzik még 1.1 millió Gigabites kapcsolat.
"A beruházások eredményeképpen a jelenlegi gigabites szolgáltatási területéhez képest 2028-ig a 4iG további 1,1 millió háztartásban teszi elérhetővé a gigabit képes hálózatot vezetékes vagy nagykapacitású 5G vezeték nélküli technológiák használatával."
-
frici69
tag
Inviteles Tv volt előtte az biztos a faluba sok helyen, bár nálunk itthon Digi tányéros van még. Úgyhogy efelől nem tudok nyilatkozni! Bekötve még nincs az új rendszer. Egy hónapon belülre ígérték a bekötést! Tegnap lett megkötve az új szerződés. Mezőlaki ismerősöm azt mondta nem rossz a képminőség de, nincs olyan szép képe, mint a Telekomos rokonánál! Bár ez szerintem néha tévé és beállítás függő is!
Fórumokat olvasgatva egy ideje sokan panaszkodnak, hogy Diginél vettek vissza a minőségből! -
Lajosnagy17
senior tag
-
Danieloxy
csendes tag
Valami tájékoztatást azért adhatnának az embereknek, csoportba láttam volt aki azt irta neki azt mondták szeptember végére már tervezik elérhetővé tenni, valaki meg azt irta neki csak jövő évi dátumot mondtak!
Mindenesetre elég zavaró hogy nulla infót közölnek az emberek felé! -
Rick4
félisten
Ehhez képest nálunk úgy zajlott a dolog, hogy a hálózatfejlesztés egyrészt előkereshető volt a netről, egy komplett pdf doksi volt fent valamelyik szervezet vagy a telekom oldalán, ahol leírták, honnan hova megy az optika, miféle pályázaton mennyi pénzt nyertek, stb stb. A kábelek felkerültek az oszlopokra, majd jöttek emberek, akik felpakolták a dobozokat.
A t-s doboz elég könnyen felismerhető volt.Majd az egyik ilyen dobozszerelő embertől megkérdeztük, mikorra várható a szolgáltatás? Ő úgy tudja, áprilistól. Minden nap töbször néztem a címemet megadva, hogy elérhető-e már nálam, végül április 3-án, szombaton kora délután megjelent, 1000/1000, megrendeltem, vasárnap már hívott a szerelő, hogy jönne bekötni.
Ja, egy háttel előtte a telekom ügyfélszolgálat még az égvilágon semmit se tudott mondani.. Érdeklődjünk később.
-
ZGO
tag
Sziasztok.
Csak reagálok, hogy itt Sárváron egy év elteltével újra mozgolódás van, egy szerelőt látok, 2 hete mintha egyedül szerelné fel az összes kötődobozt.
Megkérdeztem, úgy tudja itt amit szerel az PR-Telecom optika.
Aztán, hogy ráengednek-e más szolgáltatót a kiépített hálózatára, az jó kérdés. Örülnék neki na.
Jelen pillanatban nálunk mindenhol ilyen dobozok kerülnek fel: -
Lajosnagy17
senior tag
Sok helyen már meg is csinálta más szolgáltató, főleg a Telekom, ilyenkor már nem éri meg egy újabbat építeni minimális létszámú előfizetőért. Az MVMNET-nek három négy év lemaradása van, támogatások mellett is. A Telekom hülye lett volna, átadni a területeit, inkább, ha nem is gyorsan de beoptikázta ezeket a területeket. Még a versenyképtelen Invitel területeit sem sikerült megcsinálniuk.
Szégyeny, hogy állami/EU támogatás mellett sem sikerült a hálozatot kiépiteniük. -
-
-
-
frici69
tag
Tegnap előtt beszéltem egy Digis szerelővel érdeklődvén, hogy mi várható a pápai járásban. Azt mondja szinte hetente változik a helyzet. Nem lehet tudni előre mit fognak optikázni. Ha jön lóvé akkor egy-egy falut megcsinálnak aztán pihi. Lehet, hogy a szüneteltetések is a pénztelenségre vezethetőek vissza!
-
taki01
őstag
Inkább ha 4-5G modemről szeretnétek kérdezni, akkor mobilnetes topikot ajánlom. A mikrotik és a huawei modem-k ajánlottak, főkép azok amik legalább 2 frekvenicát össze tudnak vonni.
-
ETOM
addikt
Routerből milyen típust lenne jó vennem?
A yettel oldala ezt dobta a címemre: [kép]#5734makoss Hmm ez mondjuk már nem olyan szép, de igazából ami nekem van 6300Ft havonta és borzalmas ez is. Így ha már töredékét hozná annak amit fentebb mértem elfogadnám. Tavaly rákérdeztem mikor lesz optika. "2023" De mint láttam sok embernek ezt írták. Kételkedem..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AliExpress tapasztalatok
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Call of Duty: Black Ops 6
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged