- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vágom a centit.... már csak 5 nap a bemutató.
-
eventus
veterán
tetszik
nyomokban van még szeder a szívemben. Egyik nap vettem elő Q10-et nyomkodni.
-
erer1000
őstag
A fizikai billentyűzet iránti igény az egy megfoghatóbb dolog, amit nem neveznék korlátoltságnak .
Aki rengeteget ír, és át tud állni a fizikaira, annak nagy előny lehet.
10-20 ismerőssel netes typing tesztet csináltattam.
Érintő kijelzőn 270 karakter/perc feletti eredmény nem igen volt. Itt ért véget.
Fizikain közben 340 gond nélkül hozható ha hozzá van szokva az ember , rekordom 374 karakter/perc volt. (Persze bele is fáradtam ebbe már
)
Asztali gépen közben a 300at karcolom csak alulrólLehet mondani hogy érintőn le se kell nyomni stb, meg egyedivé szabható. Stb.
De ha bele szokik akkor rendesen lehet írni a fizikaival.Ékezet sem gond, alapból is elég jó szókincs van bent, de 1-2 hónap alatt már be is tanul minden mást ami kell kb. Utána ritka hogy azzal menjen az idő hogy ékezetet keressen az ember
-
dzsi23
addikt
válasz
SlayerSub #32 üzenetére
Nagy magabiztossággal mondhatjuk, hogy az emberek többsége már nem vágyik fizikai billentyűzetre a telefonján (persze, egy BB-s topikban nyilván az "ellentábor" van többségben). De ahogy ragaszkodtak hozzá, úgy ragaszkodtak a saját rendszerükhöz is, ezt értettem korlátoltság alatt. A rendszerük szépen lassan kikopott, a billentyűzet is ki fog, csak még lassabban.
Amúgy koncentrálhatnának jobban is a középkategóriára. Jelenleg egy cég van, ami megteheti, hogy szinte csak a felsőkategóriára fókuszáljon, de attól a BB messze áll.
-
SlayerSub
tag
A cég átalakulását (ahogy te nevezed; csődjét) nagy magabiztossággal mondhatjuk, hogy nem a hardverhez való ragaszkodás okozta, hanem mint a nokiánál is a SW. Az alkalmazások hiánya. Még ha időben észbe is kaptak volna, hogy hűbameg lehet nekünk se ártana támogatni a fejlesztéseket a mi OS-ünkre, akkor se valószínű h lépést tudtak volna tartani az androiddal. De azt is későn ismerték fel, hogy androidra kell váltani. Ha passport androiddal ment volna ki, szerintem máshogy alakulnak a dolgok.
-
dzsi23
addikt
"sokan csak a fizikai billentyűzet miatt vesznek BB-t" <-> "szűk réteg"
Gondolom, érzékeled az ellentmondást a mondandódban.(#17) Polarstar:
"Kikapcs és kész."
Szerintem egyértelműen leírtam, hogy minden ilyesmi ki van nálam kapcsolva.(#27) SlayerSub:
Nem vagyok korlátolt, és nem fáj, hogy vannak ilyen mobilok (sőt, egyáltalán nem érdekel, hogy van vagy nincs), csak az fáj, ha egy (egykor) innovatív cég pont a korlátoltsága miatt nem képes továbblépni, követni a többség igényeit, és emiatt csődbe juttatja magát (vagy legalábbis valamelyik ágazatát). Lásd Nokia.
Amúgy a tepsi vonalnak én sem vagyok híve. -
SlayerSub
tag
Nem értem miért fáj egyes korlátolt egyedeknek, hogy van fizikai billentyűzetes mobil, az előnyök és hátrányoktól függetlenül, mert hogy azok szubjektív dolgok. Szerencsére, látszólag vagyunk annyian, hogy megérje még fejleszteni ilyet.
Én csak annak örülnék jobban ha lenne valami kompaktabb változat, ami zsebbe való mint a régi BB modellek, mert hogy nekem tényleg nem hiányzik a tepsi screen, értsd nem filmezek ill. játszom a telefonon. Olyasmi vonal kellene mint az iphone-nál a SE. Persze az egy jóval nagyobb réteg, de ott is van igény a kompaktabb vonalra. -
papeti01
senior tag
Minden Bleky hírnél elkap a bb bold 9900 és a curve (nem tudom melyik) sőt még a q10 romantikaja is. Kar hogy az okostelefonok a tartalom fogyasztás irányába fejlődtek...
-
erer1000
őstag
1 év múlva 120köré ha lemenne, és kamera optikai stabilizátoros lenne + korrekt képernyő idő, akkor simán utódja lehetne a privemnek.
de a legjobban egy csúszkás utódnak örülnék
pont amiatt mert nem foglal hasznos képernyő helyet a bill, de mégis van
-
püki
aktív tag
Szerintem pont jó a gombsor, pedig elég nagy kezem van mégis gond nélkül gépelek rajta,plusz nagyon jó a touchpad funkció. Netezéskor,olvasáskor baromi kényelmes, hogy nem a kijelzőt kell tapicskolni. Szeretem a Privem, csak sajnos már nem támogatja a BB. A Keyone a kijelző méret miatt nem tetszik.
-
Nem baj, hogy több sebből vérzik az érvelésed...
Van és volt tapi BB10 mobil és most is van 4 kapható tapi berrydroid. (illetve 5, mert az Auróra is kapható már itthon végre.)
Az, hogy van billentyűzet - az nem jelenti, hogy nem lehet azonnal gyorsan átváltani a speciális karakterekre.
Az, hogy van tapi - nem fog semmit kötelezőn kijavítgatni. Kikapcs és kész.
A saját kijlzőre optimalizált klaviatura is tartogat igazi, menő funkciókat és a lehetőségeket is zseniálisan tálalja.
A saját klaviatura helytakarékosabb, mint a más hasonlóak. A Windows 7-10 egy katasztrófa pl mind mellett.
És természetesen a fizikai klaviatura zseniális!
A fizikai , kijelző optimalizált megoldás is saját Blackberry szabadalom. Mindkettőt fejleszti a cég jelenleg is, nem TCL megoldás. A Secure Android is egy licenszes, kifizetett, pénzbe kerülő szoftver a droidos mobilokon. Nem a guglitől jön - csak az alapok és a standard kinézet.
-
szori
tag
- Egyrészt van telefonjuk fizikai billentyűzet nélkül is.
- Másrészt miért baj, ha kielégítik mellette egy szűk réteg igényét is? Úgy néz ki, van rá annyi kereslet, hogy megérje a második verziót is megcsinálni.
- Harmadrészt sokan csak a fizikai billentyűzet miatt vesznek BB-t, én is másfelé fordultam volna, ha nincs a KeyOne. (És továbbra is: nem a gépelés miatt jó csak a fizikai billentyűzet.)Egy baj van velük, hogy baromi drága, nagyon túlárazottak. És nem a Xiaomi-hoz képest, mert teljesen más kategória minőségben (nem leszólni akarom őket, mielőtt betámadtok, hanem csak tapasztalatból a hasonló hardverű eszközéhez mérem), hanem pl. egy Motorolához képest is.
-
Xaels
félisten
Xperia X1 volt az utolsó nyomógombos készülékem, most egy KeyOne-nal barátkozom pár hónapja. Ez a billentyűzet sokkal többet tud mint amik anno voltak. Nekem, aki nem filmezik meg játszik egy ideje a telefonon, tökéletesen megfelel. Erősen szubjektív, de szerintem kell a piacra egy ilyen gyártó/típus a sok elbaszott notchos tucatholmi közé.
-
Béééla
őstag
Inkább az bánt, hogy csak a bb lát fantáziát a gombokban. (és mennyiért)
Egy Desire Z2-re bármikor befizetnék. Tytn 1-2-t is imádtam és szerintem ezerszer biztosabban-gyorsabban gépeltem mint egy műanyag lapon, amin oldalra kell simogatni az ékezetért.
De a képernyő alá fixált qwerty az borzalom.
A privvel is az a baj, hogy kicsi a gombsor. -
dzsi23
addikt
Ezzel egyetértek. Swiftkeyt sosem szerettem, ahogy a T9-et, és mindenféle "gondolatolvasó", szókitaláló, helyesírás-javító, stb. csodát sem. Szeretek minden betűt/karaktert magam beírni (még ha néha el is írok 1-1 betűt a sietség miatt), ne javítgassa semmi a helyesírásom. De ha telefonon írok, akkor csakis virtuális billenytűzet, mert hüvelykujjal pötyögve sokkal gyorsabb, kényelmesebb csak érinteni, mint egy fizikai billentyűt lenyomni. Na, meg a fizikai billentyűk fixek, nem lehet pl. átváltani karaktertáblázatra. És eltüntetni sem lehet, folyamatosan foglalják a helyet, ezáltal vagy a kijelző kicsi, vagy a telefon nagy.
-
dzsi23
addikt
A nosztalgiavonat legújabb járata... hihetetlen, hogy a BB (avagy TCL) még mindig arra a kevés emberre alapozza a stratégiáját, akik képtelenek voltak elrugaszkodni a fizikai billentyűzettől.
-
judas13
addikt
válasz
errorcode06 #2 üzenetére
-
Xaels
félisten
Nekem a K1 még mindig jobban tetszik.
-
NumberGuy
tag
válasz
errorcode06 #2 üzenetére
Nagyon kíváncsi lennék BlackBerry-s eladási számokra, lehet, hogy még a Nokia is előző őket, annyira innovatív a cég.
-
errorcode06
őstag
Tradicionális és modern. Meg vagy 800€...
-
Végre valami új.
Az a Hubi elérés igen fasza lenne a kilencpöttyös gombbal.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Fekete festés, klasszikus billentyűzet és dupla hátlapi kamera: a KEY2 egyszerre lesz tradicionális és modern.
- Politika
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Nintendo Switch 2
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest