- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
- Google Pixel topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
VD
őstag
Az index infói szerint a bíróság visszavonta a határozatot. Újra árulhatják a samsung termékét. És ennek semmi köze az apple fotó hamisításához.
-
Ijk
nagyúr
A neten lévő képek alapján valahol a kettő között van a valódi, a blogos képen kb. ugyanannyi ferdítés van, mint a "hivatalos dokumentumban". De szerintem kamu az egész, nem tudom elhinni, hogy bevisznek egy pár oldalas dokumentumot, a bíró átfutja, majd hoz egy döntést hogy akkor betiltjuk ez EU-ban. Ilyen nincs.
Az apple helyében meg ugyanígy perelnék, mert nekem is elegem lenne, az iphone, ipad, macbook air, stb. koppintásokból. Kihoznak valami újat, fél év múlva meg hirtelen tele lesz a piac a kísértetiesen hasonló konkurens termékekkel./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Sonja
nagyúr
Kerestem magyar oldalakon boltban a tabletet, de nem találtam. Akkor ezért?
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
havenger
tag
Azért az érdemes megfigyelni, hogy a galaxy S dobozán nincs ott a készülék képe, mégis bepipálták. És oda van írva, hogy ezek a pontok nincsenek levédve az apple által, szóval hülyeség lenne nem átvenni a jó dolgokat belőlük. Meg amúgy is logikus átvenni egy ilyen hely és anyag takarékos csomagolást. Az f700 doboza legalább háromszor akkora, ráadásul vodafoneos, szóval a színek emiatt is lehetnek mások.
Tehát lehet, hogy ez lopás, de rengeteg oka van a külsőn kívül, és nem is lehet belekötni mert nincs levédve. Ha le lenne védve akkor is túl általános lenne...Tabletnél meg az apple lopott akkor 3 dolgot(négyzetes, egymásba csúszó doboz, melyen a termék látható előröl), a samsung meg visszalopott később 2-t(fehér, a tablet van a doboz tetején)?
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Most olvasom a hamisítást. Hát ez szerintem tuti hogy kamu. Ha pedig igaz, akkor a legnagyobb bírósági pofára esés. Képtelen vagyok elhinni hogy egy hamis kép alapján meghozzanak ilyen ítéletet. Az a minimum hogy mindkét készüléket bemutatják a bíróságon. Ekkora FAIL nincs.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
QuarK
senior tag
válasz Brutális eb #402 üzenetére
Ehm, a Samsung felirat nincs is a 10.1-es tableten: [link]
Meg hát, az előbb linkelt bigyo blog cikk egyik kommentjébe valaki szépen be is linkelte, mi is az igazi gond a Samsung dolgaival: itt és itt. Itt még az is látszik, milyen volt a Design az iBizbaszok előtt a Samsungnál.
Meg egy friss cikkből is egy kép, épp egy Nokiára hajazó modell: [link]
Patent trollkodás ide, trollkodás oda, de egy olyan emberes taslit igazán megérdemelne a Samsung, azt lássuk be. Nem is igazán értem, mibe vannak...
-
Peethy
őstag
válasz Brutális eb #402 üzenetére
Azok számára, akik angolul nem értik: [link]
-
Brutális eb
addikt
[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
=Mentor=
őstag
Nem tudom írta e már valaki, de azóta a Samsung pontosított nem a forgalmazást tiltotta meg a bíróság csak az importot, tehát a készleten és raktáron lévő tableteket továbbra is árusíthatják!
-
DanielK
addikt
A microUSB-s sztoriban Evermannek adok igazat. Amíg meg nem vettem az SGS-emet, addig itthon egy microUSB-s csatlakozós eszköz sem volt. A fényképezőmnek is egyedije van. A többi eszköz meg miniUSB-t használ. Az hogy a mobilokba beleteszik, mint szabvány, csak évek múlva fog érződni, mikor már mindenki lecserélte ilyenre a készülékét. A családban minden egyéb készüléknek saját csatlakozója van, mert még nem állunk ott, hogy mindenki okostelefonnal rohangáljon. A munkahelyemen vagyunk vagy 12-en és senkinek sincs (még a cégesen sem) micro usb töltős telefonja.
Az SGSII-re sem tudod a nagy usb-s pendrive-ot rádugni, ahhoz is kell átalakító! A fent leírtakból meg következik, hogy azért még nem annyira elterjedt az! Pláne, hogy töltésnél ez áll fent: micros usb - sima usb A, míg ha ráakarsz kötni valamit ,akkor meg ez: micro usb - sima usb A receptacle. Ilyet sem találsz mindenhol, sőt! Innen nézve meg mindegy már, hogy milyen kábelt viszel magaddal, micro usb-t vagy apple-t.[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
-
GALARDO
addikt
Ezek után én már csak röhögni tudok a Samsungon. A hír annyira nem hat meg, úgy se volt semmi esélye az iPad mellet szerintem.
[ Szerkesztve ]
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
Everman
addikt
"Ja és mondjuk te ipad-hez kapcsolódóan linkeltél mindent, mikor én SGS2-ről beszéltem"
Ami megy iPaden, az megy iPhone-on is, itt valóban van kompatibilitás, nem mint droidéknál.
Igen, kell hozzá jailbreak, de ezt alapnak tartom, mint droidon a rootolást (ott sincs egy pár hasznos és alap funkció, ha nem rootolsz) és szükség lehet nagyobb eszközöknél külső tápra, mert valóban nem enged nagyobb fogyasztót rákötni (mondjuk SGS II sem hiszem, hogy alapból meghajt, külső táp nélkül egy vinyót).
"Tehát egy hivatalosan Apple által nem támogatott megoldás amivel próbálnak trükközni az labdába nem rúghat egy szabványban rögzített és hivatalosan támogatott eljárással szemben amit az OTG nyújt."
Maradjunk annyiban, hogy mindazt megvalósíthatja a user, ha igénye van rá. De igen, ez alapból nem támogatott megoldás itt.
[ Szerkesztve ]
-
p87
senior tag
Hát nem lettem meggyőzve.
Azt olvastam, hogy hivatalosan nem támogatja ezeket, kamera kit-el próbálgatják ezeket az userek, de kell külön fájlkezelő, aztán csak a szívásokat olvastam, alig tud meghajtani egy pendrive-ot is, valamelyiket meg sem tud, kiírja, hogy nincs szufla, meg olyat is olvastam, hogy csak jailbreak-esen megy, meg csak 4gb-os pendriveig, ja és mintha letiltották volna a kiskaput friss firmware-kben, csak valami régiekkel mennek.Szóval ez tömény szívás! Erre így nem lehet építeni és reménykedni, hogy nekem majd hátha működik.
Ja és mondjuk te ipad-hez kapcsolódóan linkeltél mindent, mikor én SGS2-ről beszéltem, Akkor legyen mobil-mobil ami jóformán mindig veled van ellentétben egy tablettel.
Szóval iPhone, erre még diy hókusz pókusz megoldások sincsennek.Végszó: Tehát egy hivatalosan Apple által nem támogatott megoldás amivel próbálnak trükközni az labdába nem rúghat egy szabványban rögzített és hivatalosan támogatott eljárással szemben amit az OTG nyújt.
[ Szerkesztve ]
-
p87
senior tag
Amit linkeltél képen köze nincs az SGS2-höz.
Itt a gyári átalakító: [link]
Másik, ugyan olyan jó: [link]USBs- témához:
És amit linkeltél átalakítóra lehet pendrive-ot kötni?
És működik a szabvány USB-s egerekkel, billenytyűzetekkel vagy csak Apple termékekkel? Mert akkor jóformán tényleg haszontalan.
Viszont az OTG-re mindezeket lehet.[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
válasz #16820480 #386 üzenetére
"nem tudom neked milyen Thinkpad-ed van, de valami ott nem stimmel, ha olyan rossz."
Egy T400... A képminőség már önmagában siralmas, az, hogy az asztalra letéve billeg, mert el van picit csavarodva a burok, az már csak apró ráadás. A gép teljesítménye meg kb. vicces néha (bár ez inkább a Windows 7 hülyesége).
-
Everman
addikt
"SGS2-höz kétféle microUsb-Hdmi átalakító van és mindkettőbe tudsz microusb-s töltőt dugni hdmi mellett, hogy közben töltse is."
Link? Az itteni tesztben is az volt írva, amit én mondtam.
Amivel meg személyesen találkoztam az ilyen volt:
Ha van másmilyen akkor sorry.
"egy ezer forintos átalakítóval pendrivot, egeret, billentyűt tudsz kötni a telefonra. Ilyen mikor lesz épölnél?"
Bármikor. Átalakító ahhoz is van. [link]
"Egyébként nem értem miért erőlteti az Apple ezt az elcseszett 2db nagy usb szélességű izét."
Mert azon az 1 izén átmegy a digitális hang oda/vissza, a videó jel (analóg/digitális), digitális vezérlések, nagyobb áramerősségű töltés stb.
Erre a microUSB nem alkalmas. -
törölt tag
volt, de visszacseréltem vezetékesre, mert sokkal macerásabb. bekapcsolni a fülest, bekapcsolni a bt-t a telefonon, megvárni amíg párosodnak, majd ugyanez visszafelé, ha abbahagytad a hazsnálatot. ráadásul a hangminősége is rosszabb. bár lehet, hogy meg kéne próbálni egy on-ear változatot, de azok olyan drágák, hogy csak úgy nem akarok beruházni rá.
Everman: nem tudom neked milyen Thinkpad-ed van, de valami ott nem stimmel, ha olyan rossz.
[ Szerkesztve ]
-
p87
senior tag
Te miről beszél?
SGS2-höz kétféle microUsb-Hdmi átalakító van és mindkettőbe tudsz microusb-s töltőt dugni hdmi mellett, hogy közben töltse is.
Szóval amit írtál az hülyeség, hogy egyszerre csak egyet tud, tud tölteni hdmi-zés közben is.Ja és a másik királyság az SGS2-őn az OTG, egy ezer forintos átalakítóval pendrivot, egeret, billentyűt tudsz kötni a telefonra. Ilyen mikor lesz épölnél?
És nem kell megmagyarázni, hogy minek akarnál ugyan pendrivot kötni rá, mert soha nem tudhatod, iskolában, munkahelyen, vagy bárhol ahol bonyodalmat okoz egy számítógép kerítése, hogy áttud küldeni magadnak amit akarsz.A másik meg, hogy ha van egy USB-s eszközöd és összeköttetést akarsz egy géppel bárhol milliárdszor nagyobb eséllyel lesz valahol egy USB-microusb vagy miniusb kábel mint egy épöl féle IDE( ) csatlakozó.
Egyébként nem értem miért erőlteti az Apple ezt az elcseszett 2db nagy usb szélességű izét.
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
válasz #16820480 #382 üzenetére
"miért van vagy töltés vagy hdmi az sgs-en?"
Mert egy hackolt microUSB-t használnak erre a célra és ha rádugsz egy HDMI átalakítót, akkor nincs hol töltened, mert a HDMI-ről nem vesz fel töltést.
"ezért szeretem a thinkpad-et is, mert lehet, hogy nem szép, de átkozottul jól meg van csinálva"
A céges Thinkpadet én speciel gondolkodás nélkül lecserélném, mert egy kalap túró.
-
törölt tag
miért van vagy töltés vagy hdmi az sgs-en?
egyébként lehet, hogy ementáli sajt, de legalább praktikus. ezért szeretem a thinkpad-et is, mert lehet, hogy nem szép, de átkozottul jól meg van csinálva, és soha nem cserélném le valami manapság divatos vacakra.
szóval ha megoldják a vezeték nélküli töltést, akkor nem kell már rá fülhallgató kimenet sem?
-
Everman
addikt
válasz #16820480 #380 üzenetére
"ja, persze, és a 15 átalakítóval mászkálsz, mert nem tudsz egyszerre bedugni egy töltőt meg egy hdmi-t"
Még mindig jobb, mint a microUSB-s vacakolás az SGS II-nél, ahol vagy töltés, vagy HDMI van. Mindkettőhöz kell átalakító, de a dokk portnál legalább megy a töltés is a videó mellett.
Átalakító meg amúgy is kell, mert normál HDMI-t alig pár készülékbe tudsz bedugni.
"minek rá egyáltalán lyukat fúrni..."
Már írtam, ha megoldják a kábel mentes töltést, akkor tőlem el is hagyhatják
"én továbbra is azt szeretném, ha lenne egy (szabványos) csatlakozó az adatátvitelnek, egy az audio/video output-nak, egy 3,5-es jack, és egy töltő."
Ezt már nem mobilnak, hanem ementáli sajtnak hívnák
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ja, persze, és a 15 átalakítóval mászkálsz, mert nem tudsz egyszerre bedugni egy töltőt meg egy hdmi-t, ahhoz is külön elosztó meg átalakító kell, tényleg remek, ez lesz a jövő! ha ennyire az iport mellett vagy, akkor tulajdonképpen minek 3.5-es fülhallgató a cuccra? hát azt is egybe lehet integrálni azzal a lepénnyel ott a telefon alján. meg különbenis van BT is, minek rá egyáltalán lyukat fúrni...
én továbbra is azt szeretném, ha lenne egy (szabványos) csatlakozó az adatátvitelnek, egy az audio/video output-nak, egy 3,5-es jack, és egy töltő.
-
Everman
addikt
válasz #16820480 #378 üzenetére
Akinek ez kell annak van kártyaolvasó és USB átalakító is, akinek meg nem kell, azt nem érinti.
"mert mondjuk ha készüléket váltasz, akkor dobhatod ki vele a teljes kiegészítőgyűjteményed"
Tekintve, hogy microUSB-hez nincs semmi, max töltő, így nem sok problémát okoz ez a gondolat. Ha van egy normális dokk portos hangrendszered, akkor ahhoz maximum fülhallgató kimeneten keresztül tudsz más eszközt kötni, mert a microUSB sem hangátvitelre, sem vezérlésre nem alkalmas. De nyugodtan éltesd a gagyit, mert az "szabványos", a kiegészítőgyártók meg inkább azt támogatják, amit fel is lehet használni.
-
törölt tag
milyen normális használat mellett? ki mondja meg, hogy mi a normális használat? te?
simán normális hazsnálat, hogy valaki mondjuk hozza egy memóriakártyán vagy pendrive-on a fényképeket/videót, amiket szeretnénk megnézni. bedugom, átmásolom, és már nem is lóg ki semmi az gépből. te hajtogatod mindig, hogy tartalomfogyasztásra valók ezek a cuccok, nos ez pontosan az.
wifi nincs mindig kéznél, főleg ha egy asztali géppel akarjuk párosítani, ráadásul lassú is, nagyjából az usb1.1 sebességét hozza.egyébként mi a baj a microusb-vel? miért butított változat? pontosan annyit tud, mitn a sima, teljes méretű usb, csak kevesebb helyet foglal.
miért is nem olyan nagy probléma, ha nem szabványos csatlakozókat használnak? mert mondjuk ha készüléket váltasz, akkor dobhatod ki vele a teljes kiegészítőgyűjteményed, mivel az új készülékkel nem lesz kompatibilis? vagy mondjuk hogy nem találsz hozzá töltőt, ha éppen szükséges lenne?
-
dabadab
titán
Azzal azért tisztában vagy, hogy az iPod csatlakozó tulajdonképpen USB (is), meg hogy volt már több változata (a régebbiekben volt FireWire is, a mostaniakban nincs, ami töltésnél is bekavar, mert eredetileg a FW áramát használták töltésre) ill. hogy a csatlakozónál egy csomó feature csak úgy használható, ha az ember az Apple-től külön licenszeli az IAP-t?
Bár gondolom erre is lesz valami szellemes válaszod
DRM is theft
-
Everman
addikt
válasz #16820480 #374 üzenetére
"de ez is jó példa arra, hogy mennyire minden opciót lespórol az alma az eszközeiről. én például nagyon örülök neki, hogy van a gépemen displayport, meg esata, meg firewire meg még pár dolog"
Hát ezek megvannak egy Apple gépen is (bár az e-sata-hoz kellene átalakító a Thunderbolthoz, ami meg a te gépeden nincs).
"ugyanez a helyzet tablet fronton is, hogy örülök, hogy van külön több csatlakozó, mert így több fajta eszközt lehet közvetlenül csatlakoztatni, több lehetőség van az eszközben."
Ami egy tablet esetén normális használatnál fel sem merül.
Az iPadem az elmúlt 1,5 évben egyszer sem akartam csatlakoztatni semmihez sem, max a gépemhez, hogy szinkronizáljam, de az iOS5-től már az is megy Wifi-n, így a töltésen kívül nem kell hozzá kábelt illesztenem. Ha meg megvalósul az amiről beszélnek, hogy a töltést is megoldják kábelmentesre, akkor akár az összes csatlakozót elfelejthetik róla.
Szóval lehet, hogy meg fog szűnni a dokk port, de nem azért mert egy kőkorszaki microUSB leváltja."a microusb-t meg nem elfelejteni kéne, hanem leváltani vele a hagyományos nagy méretű usb csatlakozót"
Ne haragudj, de hála az égnek, hogy ez sületlenség nem jutott még a gyártók eszébe.
Lehet, hogy maga az USB is a süllyesztőbe kerül, nem hogy még ez a butított változata elterjedjen még.
"de annak semmi értelme, hogy minden gyártó megint saját egyedi csatlakozót használjon, mert akkor megint jöhetne a kábel-pokol."
Eddig sem volt ez akkora probléma, mint ahogy pár lobbista felfújta.
"és az a néhány százmilló ember, aki meg microusb-t használ, az is nyilván semmiség"
Ha előbb gondolkodnak, minthogy szabványosítanak egy már akkor elavult megoldást, akkor ez nem lenne probléma.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
pendrive-ot pont nem lehet közvetlenül rádugni (bár ugye az Iconia tabletre igen), de ez is jó példa arra, hogy mennyire minden opciót lespórol az alma az eszközeiről. én például nagyon örülök neki, hogy van a gépemen displayport, meg esata, meg firewire meg még pár dolog, mert bár nem használok naponta ilyen dolgokat, de ha szükség lenne rá, akkor ez nem lenne akadály, és ezek filléres aljzatok.
ugyanez a helyzet tablet fronton is, hogy örülök, hogy van külön több csatlakozó, mert így több fajta eszközt lehet közvetlenül csatlakoztatni, több lehetőség van az eszközben.
a microusb-t meg nem elfelejteni kéne, hanem leváltani vele a hagyományos nagy méretű usb csatlakozót. laptopra 10 microusb ráférne a 3 hagoymányos helyére, lehetne kisebb/szebb pendrive-okat csinálni, meg nem lenne bumszli csatlakozó minden periférián. lehetne biztos fejlezsteni is, hogy nagyobb feszültséget adjon le. de annak semmi értelme, hogy minden gyártó megint saját egyedi csatlakozót használjon, mert akkor megint jöhetne a kábel-pokol...szerk: és az a néhány százmilló ember, aki meg microusb-t használ, az is nyilván semmiség
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
válasz #16820480 #372 üzenetére
"már elnézést, és ne vedd személyeskedésnek, de szabványok tekintetében mennyit számít a te véleményed?"
Semmit. De gondolom neked a fél milliárd felhasználó és a több száz cég sem számít, akik ezt a felületet használják.
"egyébként például egy darab eszközöm nincs, ami az idugaszt használná"
Nekem meg egy darab van, ami microUSB-t (SGS), de azt is csak töltésre használom, így akármi is lehetne. A cégnél és egyéb helyen ahol megfordulok nincs egy darab ilyen kábel, vagy készülék sem.
"pendive-ot sem azért kell rádugdosni, mert ezzel akarna az ember a gépről átvinni adatokat"
Hát azért megnézném, hogy a microUSB-be miként gyömöszölöd be a pendrive-ot.
Gyakorlatilag mára már a microUSB egy felesleges, elavult dolog lett. A legtöbb mai eszköz számára már nem alkalmas a töltésre, mert nem tud megfelelő áramerősséget átvinni. Adatátvitelen kívül másra nem alkalmas, vagy csak komoly kompromisszumokkal. Így vagy használ a gyártó egy egyedi csatlakozót, mint az Apple és még jó pár tabletet készítő cég, vagy teletűzdeli a készülékét lukakkal, ami ronda és valójában teljesen felesleges, mert egyetlen normális, univerzális csatolófelületen keresztül mindent meg lehet oldani. Erre bizonyíték a lassan 10 éves dokk port.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
már elnézést, és ne vedd személyeskedésnek, de szabványok tekintetében mennyit számít a te véleményed?
egyébként például egy darab eszközöm nincs, ami az idugaszt használná. nem is kell. vagy az egész ökoszisztémát meg kell vegyed, vagy azért hiányt fogsz szenvedni.pendive-ot sem azért kell rádugdosni, mert ezzel akarna az ember a gépről átvinni adatokat (de mondjuk egy wifi nélküli asztali gépnél, ha nincs nálad a kábel, akkor ez is megoldás lehet), hanem mert mondjuk ez is egy lehetőség, amit felesleges csak azért megtagadni, mert "csak". nem tudom te milyen helyeken forogsz, és milyen körülményekkel kell szembenézzél, de hidd el, hogy mindig akkor kerül elő egy ilyen hiányosság, amikor komoly problémát okoz a hiánya.
-
-
DanielK
addikt
válasz Totheground #354 üzenetére
Gondolom, hogy így tegyen rá dolgokat. Csak azt nem veszi figyelembe, hogy ezzel +1 lépést csinált feleslegesen.
USB-vel:
1. rádugja gépre az USB-t, felmásolja az anyagokat
2. kiveszi és rádugja a táblára, és újra másolUSB nélül, direktbe kötve gépre:
1. rádugja gépre a táblát, felmásolja az anyagokat és már kész is. -
Enjoy
addikt
Mobileszközöknél a microUSB "lett" az európai szabvány.
Kiváncsi vagyok, hogy hogyan dugsz microUSB-be átalakító nélkül egy pendrive-ot
Pendrive-ot csak USB-be fogsz tudni mindenféle átalakító nélkül bedugni, s ezzel maradéktalanul kielégíteni a nem túl nagy igényeidet.
Ekkora hely viszont nincsen az új készülékekben.
MicroUSB pedig egymaga nem elég egy ilyen készülékre, mert nem képes elegendő áramot szolgáltatni a készüléknek, hogy normálisan töltődjön.Arra ne számíts, hogy legyen a készüléken egy USB foglalat, hogy tudjál pendrive-ot rákötni, legyen egy microUSB foglalat, hogy legyen rajta szabvány csatlakozó, s legyen egy saját csatlakozó, hogy elegendő áramot kapjon a készülék... Szépen is nézne ki
[ Szerkesztve ]
► més que un club ◄
-
fokukac
nagyúr
"ostoba szabvány"
végül is, nem is tudom, hány milliárd eszköz van a világban, amit így macerás rádugni, mint pl. egy mezei pendrájvot, fényképezőt, nyomtatót, stb...
De biztos nagyok az igényeim, hogy egy pendrájvot ne adapterrel kelljen rádugni erre a felhasználóbarát eszközre.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Everman
addikt
válasz #16820480 #351 üzenetére
"mert mondjuk ez a szabvány?"
Több mint fél milliárd eszköz és megszámlálhatatlan tartozék, kiegészítő használja a dokk konnektort, számomra ez többet jelent, mint egy ostoba szabvány.
Mellesleg a Samsung sem microUSB-t használ a tabletjeinél, mert nem alkalmas ez a "szabvány" az ekkora eszközök töltésére sem. -
törölt tag
válasz Totheground #349 üzenetére
mert mondjuk ez a szabvány? érdekes, hogy it pattognak az EU-ban ilyen nevetséges patent-ek miatt, amikor a szabályokat sem képesek betartani. az SE-nek és a Nokiának is ezért kellett átállnia a microUSB csatlakozóra, mert ez lett errefelé a szabványos. és ilyenkor az senkit nem érdekel, hogy fejlettebb, vagy milyen egyéb siralmaik vannak. a 4,5%-os tej is jobb volt, de EU szabálozás, hogy legfeljebb 3,5% zsírtartalma lehet a forgalmazott termékeknek. illetve akár lehetne említeni a Microsoft és IE6 esetét is a szabványok ellenében...
-
credof1
tag
Én kifejezetten rühellem a Samsungékat, de most nekik adok igazat.
Amikor annyi Ipad másolat van mint csillag az égen, nem a Galaxy Tabot kéne zrikálni, persze tudom hogy ebbe van nekik a pénz, de akkor is..Sok a paraszt aki nem válaszol PH-n.. Ugye te nem tartozol közéjük?
-
dabadab
titán
"és az baj?"
Baj.
Elég csak visszagondolni a repülés elejére: az USA-ban a Wright-testvérek szabadalmai miatt gyakorlatilag leállt mindenféle fejlesztés, az, hogy most van min repülni, annak köszönhető, hogy Európában szabadalmi kötöttségek miatt lehetett fejleszteni.DRM is theft
-
Peat;)
veterán
válasz Depression #339 üzenetére
Jah. Kínában/aktuális kiszervezett helyen. Igazad van csak nem minket érint, nagyrészt nem a vásárlók környezetét. Innentől kezdve ha te veszel és a környezetedben ez semmi pozitívumot nem indít el az vásárlóerő kiáramlás. Ráadásul vannak EU-s tabletek is már, ez az ítélet alapján azokat is be kell tiltani, miközben a saját EU piac védelme lenne a fő szempont, erre tökön szúrják magukat a németek.
Van EU-nak szép áfája amcsi és miegymás cuccokkal szemben, hogy legalább úgy hozzon valamit, ez működne is. Csak itthon hova megy az áfa, a költségvetésbe. Itt én meg is álltam, mert értelmeset ez a szó után Magyarországon már nem lehet leírni, mert az az esetleges további elhangzottak racionális értelmezésének lehetőségét azonnal agyonvágja, annyira komolytalan fogalommá kezd válni. Igaz nem csak nálunk. -
-
Enjoy
addikt
Ha az Apple levédet dolgokat, s a kérelmet el is fogadják hivatalos szervek, akkor azon mit kell vitatkozni?
Sz*r a rendszer, de ez mindenkinek ugyanolyan sz*r..
Ha meg termék bejegyzéskor végigpásztáznának mindent, hogy nem sért-e bizonyos szabadalmakat a termék egyes részei, akkor meg nagyon lassú lenne a művelet, s az lenne a probléma.► més que un club ◄
-
törölt tag
szívás, de jogos. Almáék nagyon korrektül megtervezett felhasználóbarát cuccokat adnak a világnak. Ebből élnek. Ha egy másik cég másolja őket és ezt bizonyítani tudják a bíróság előtt (márpedig tudták) akkor teljes joggal védik magukat. A Samsung elég nagy cég fejlesszenek saját termékeket. Amik tényleg egyediek. Elég gáz, hogy egy Samsung méretű cég "másol". Csotvasz kínai üzemektől szoktuk ezt meg.
-
ngabor2
nagyúr
Aztán akkor leshetünk, mert még inkább lelassul a fejlődés.
és az baj? egy jó ideje azt érzem, hogy egyre több a mesterségesen generált igény, aminek a kielégítésére megy rá a sok új fejlesztés.
az viszont biztos, hogy a szabadalmi dolgok nem egyszerűek, szép nagy hivatalnoki- és ügyvédsereget tart el a rendszer kuszasága, és átláthatatlansága. épp emiatt nem vállalkozik senki a valódi rendbetételére, túl sok benne a pénz.
-
jozf
tag
Olyan h világ szabalom nincs, azért az apple-nek se kevés pénzébe van országonként meg régióként levédettni a dolgait. Az más kérdés h ö böven megengedheti magának, más meg ugy látszik nem feltétlenül. A szabadolomnál meg azt nézik valaki jegyezetette e már be korábban... ha nem akkor az az ö baja, aki benyujtotta az befizeti a pénzt oszt szevasz övé a szabadalom azt magasról keszarják h már 20 éve gyártottak hasonlót (mért nem védette le).
A másik h ha valami le is vedve az nem jeleni azt h más nem gyárthat olyat, csak szépen le kell üllni a tulajdnossal, aki vagy elküldi melegebb égtájakra vagy azt modja h perkálj x millót vagy csak x évvel késöbb gyárthatod. Ha meg szarnak a fejére akkor jön biróság meg pénzbünti meg a hasonló lépések (ami szerintem kicsit tulzás volt).Kinában meg azt gyártanak amit akarnak belsö piacra mert ott meg ugyse fognak sose bejegyezeteni semmit, aztán ott nincs mire ugrálnia se a aplle-nek se mercsinek, az adibas vagy nikej-nek, se senkinek, még ha 100%-ban ugyan olyat is gyártnak, mert oda nem vonatkozik semelyik védetségük. Ugrálni meg nem fognak miatta mert azért igy is elég szép piac az nekik, na meg munkaerö. Ha az kikekerül az országból az más tészta, de ezzel találkozhatunk magunk is nap mint nap
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
"Ezzel a gyerekes gondolodással adj akkor arra választ, hogy miért van ennyi mobilkészüléket gyártó cég, autót gyártó cég, ruházati cikkeket gyártó cég........................................ sorolni lehetne évekig. Ezeknél nincs másolás?"
Kezdjél forgalmazni Adidos cipőt, majd megtudod, hogy mik a lehetőségeid, mikor a Vám és pénzügyőrség lefoglalja a másolt árudat.
A mobil cégek meg vagy másolnak és vállalják a rizikót, hogy szarrá perelik ezért őket, vagy kifizetik a használathoz szükséges licencdíjakat.
"Az ilyen gondolkodással pereljük be az Applet mert mobilt csinál, mert már jóval előtte Ericcson csinált például."
Megtörtént, fizetnek is a Nokiának rendesen ezért. Persze nem azért mert mobilt csinált, hanem azért, mert olyan szabadalmat is felhasznált ami nem az övék. Mellesleg fizetnek az Ericssonnak és a Motorolának is a felhasznált licencekért.
-
mrhitoshi
veterán
válasz Depression #330 üzenetére
+1.
Az a baj, hogy azt nem látjuk ami a háttérben folyik. Ki tudja megmondani, hogy az Apple sohe az életben nem "másolt" le ezt azt, majd levédette, azért hogy utána csak ő használhassa. Ez nem ritka szerintem Amerikában, sőt én is ezt csinálnám. Így meg ügye ingyenes reklámhoz is jut az Apple. Tiszta haszon.[ Szerkesztve ]
PS4
-
15115
tag
Vannak egyedi stílusjegyek!
Példa iPhone a kijelző alatt középen fizikai gomb, a sarkoknál lévő ívek szöge....
Pl lehet a hangerőgombot is olyanra tervezni, amit le lehet védetni..........
Sok apróség van.
És ezeket szedték össze Samsungék.
A SOC-k között is van különbség, nem is kevés -
Depression
veterán
Ezekkel a szbadalmi törvényekkel az a baj, hogy senki nem mer hozzájuk nyúlni.
Ha valaki meg nekiállna, akkor meg akkora lobby tevékenység lenne, hogy még a jelenleginél is rosszabb dolog sülne ki belőle.
Az alma trollkodik, a többiek meg megszívták.
Csak az a szomorú, hogy tényleg vannak olyanok, akik el is hiszik, hogy az alma helyesen cselekszik.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
DanielK
addikt
válasz havenger #327 üzenetére
Ezzel egyetértek, hogy nem kéne levédeni ilyen egyszerű formát. De azért sem az Apple a ******* (bármilyen rossz, gonosz jelző ), mert az USA-ban ilyet le lehet védeni. Ő csak él a lehetőséggel. Nem értem, hogy miért az Apple-nek ugranak az emberek, amikor az csak él a lehetőséggel. Miért nem az amerikai x y hivatalt szidják, aki levédte azt?
-
joey04
titán
+1
És ez ráhúzható a telefonokra is. Ott van egy Arc, egy neo, egy XT720 (vagy tucatnyi másik moto), vagy akár egy n8. Kinézetre semmi köze az iPhonehoz. Ellenben a Galaxy S (2), vagy Optimus 2X szimpla copy. A TW meg pláne.231: Egyébként felhasználói oldalról sem egyértelmű, hogy mi lenne a jobb. Ha a samsung és társai nem kapnak megfelelő büntit, akkor az Apple is gondolhatja úgy, hogy nem éri meg ekkora pénzeket fejlesztésekre költeni, mert jönnek a többiek, és szimplán lemásolják (Más kérdés, hogy az iPadhez még így sem igazán mérhető más tábla). Aztán akkor leshetünk, mert még inkább lelassul a fejlődés.
Szerk.: Bár a folyamatosan rekordokat döntő eladások, és pénzügyi jelentések alapján még így is megéri nekik...
[ Szerkesztve ]
-
havenger
tag
A probléma inkább azzal van, hogy a legegyszerűbb dolgokat is le lehet védeni. Így hogy a lehetőség adva van tényleg hülye lenne az apple nem kihasználni üzleti szempontból. De a folyamatos trollkodásának az lesz a vége, hogy mindenki rászokik, és mondjuk az 5. gyártónak már nem lesz új formaterve, mivel egy négyzetes képernyő köré nem lehet túl sok dolgot rakni. Azt remélem, hogy eljut majd a jogrendszer is oda, hogy ne lehessen egy fekete keretet meg egy sima íves hátlapot levédetni.
Például a lekerekített ikonok is le vannak védve apple által. Mi lenne ha a kocka ikonokat is levédetné valaki? Lennének rombusz alakúak? vagy wtf? Mondjuk a többi gyártó meg ott hibás, hogy nem élt ellenvéleménnyel a patent benyújtásától két hónapig. Így maximum utólagos pereskedéssel lehet megsemmisíteni az ilyen troll patenteket. De persze az ilyen hivataloknál sem igen nézik meg az értelmességét a levédendő tartalomnak, megnézik van e már olyan, és várnak két hónapot hogy lehessen tiltakozni. Ez után meg le van védve. Gondolom én.Ja és annak, hogy mindenki a nagy céget bántja a kicsivel szemben egyszerű pszichológiai okai vannak. Nokia meg nem atom egyszerű alap hülyeségekkel nyert pert, hanem átviteli szabványokkal és kódolásokkal.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
Itt egy két ember félreért dolgokat. Nem azért perel az Apple, mert a Samsung csinált egy táblát, hanem azért mert OLYAT csinált, mint amilyen az iPad. Nézzétek meg a Sony S1 és S2 táblát. Nem hasonlítanak az iPad-re. Az Apple nem is fogja beperelni őket. A telefonnál sem az a gond, hogy telefon, hanem hogy úgy néz ki, ahogy. Nem magával a termékkel van a gond.
-
törölt tag
Mondtam én egy szóval hogy a Ssmsung különb lenne, hogy vennék bármit ami Samsung? Másrészt viszont nem most kezdett elharapózni az Apple-Samsung viszony, amiben úgy tűnik mindent bevetnek, mintha élet-halál harcot vívnának egymással.
Az hogy a Samut kiröhögték amerikában nem csoda, az az Apple-nek hazai pálya. Akármekkorát koppintana (és bizony koppintgat ő is) az Apple akárkitől, USA-ban nem tiltanák be, ahogy a kínai másolatokat sem tiltják be hazájukban, még az autóiparban sem! Pedig ott aztán sokkal komplexebb dizájnokról beszélek, nem ilyen nevetségesekről mint itt.
És azt, hogy az a jó, hogy valaki kitalál valamit, aztán betegre keresi magát vele, miközben a többi gyártó tehetetlenül nézi, csak akkor gondolhatod, ha nem látsz tovább az orrodnál, vagy az egyik ilyen "levédekvalamitosztjónapot" cégnél dolgozol.
Ha valamit kifejlesztesz hosszú munkával, azt lemásolni sem olyan könnyű és gyors munka. PL. veszel egy Intel chipet és elkezded tanulmányozni, mire odajutnál hogy letudd gyártani majdnem annyi pénzt költöttél, mint az Intel a kifejlesztéséhez és közben régen elavult a termék. Persze egy egyszerű dízájnt sokkal gyorsabb és olcsóbb lemásolni, de a kifejlesztése se telt olyan sok időbe-pénzbe mint azt hangoztatjátok. És amíg nem a vásárlók kimondott megtévesztését szolgálja és egy sokkal rosszabb terméket próbál eladni (pl a kínai hamisítványok), addig egy kis formai hasonlóság is rendben van szerintem. -
15115
tag
Lopni bűn ez igaz
Ezzel a gyerekes gondolodással adj akkor arra választ, hogy miért van ennyi mobilkészüléket gyártó cég, autót gyártó cég, ruházati cikkeket gyártó cég........................................ sorolni lehetne évekig. Ezeknél nincs másolás?
Az ilyen gondolkodással pereljük be az Applet mert mobilt csinál, mert már jóval előtte Ericcson csinált például.
Nem azt mondtam, hogy ugyanazt a terméket csinálom én is, hanem ugyanabban a kategóriában!
Néha nem árt azon elgondolkodni mit írsz le
A másik felében meg egyet értek abban, hogy a Samsungot büntetni kell, de nem így
-
Everman
addikt
válasz #65755648 #315 üzenetére
Gondolom ezt az eszmefuttatást nem zavarta meg az a tény, hogy a Samsung előbb kérte az iPad forgalmazásának betiltását az USA-ban, csak ott kiröhögték a bíróságon ezért.
Itt nincs szó fennkölt érzelmekről, erkölcsökről, ez itt üzlet és pénz. Tegnap a Nokia győzött az Apple ellenében, ma az Apple a Samsung ellen, ez van.A fejlődést meg nem segíti elő az, hogy valaki dolgozik, pénzt és erőforrásokat fektet egy termék, egy piac létrehozásába, aztán ha elindul a szekér, akkor a többi ingyenélő lemásolja azt és megpróbál érvényesülni annak a kárára aki az egészért megdolgozott.
A hangya beperelte a tücsköt és most mégis Ő az erkölcstelen, vicces világ.
LaFontaine ebből érdekes történetet tudna keríteni[ Szerkesztve ]
-
Youri
veterán
Szerintem is hagyjuk, mert nem fogo fel. Most nem marketingről van szó, ezt vedd észre, mert amiről te beszlsz, az az. De látom azt a nyamvadt linket még most sem nézted meg, vagy nem fogtad fel ami ott van. Ott szerepel az, hogy handheld computer, amit nem az apple vagy más multik fognak eldönteni, hogy mit takar, hanem a jogalkotó. Ennyi. Pntosan a fogalomról van szó, nem mellébeszélésről, meg belemagyarázásról.
[ Szerkesztve ]
RTX ON
-
havenger
tag
Másol dolgokat, de nem mindent. Telefon és tablet szinten is vannak lényeges különbségek, amik szerintem elégségesek ahhoz, hogy ne lehessen perelni. Nyilván mindenkinél más ez az ingerküszöb a hasonlóságban, és ezt a küszöböt befolyásolja a márkapreferencia nem kis mértékben, ezért vitatkozunk itt
Hollandiában eközben azt mondja az apple, a tárgyaláson, hogy bizonyos távolságból nem lehet megkülönböztetni a két tabletet szemből. Érdekes egy érv.
-
törölt tag
LOL
Ez az aláfirkantott rajz lehetne bármelyik tábla. De minden esetre nem egy olyan tábla van piacon amelyikre jobban hasonlít ez a rajz mint akár az ipadra, akár a samsungra...
Szóval ennyit arról, hogy jogilag megalapozott az Apple keresete.Másrészről egyszerűen marhaság a jelenlegi szabadalmi jogrendszer, ha kicsit jobban belegondol az ember látszik hogy nem segíti, hanem gátolja a fejlődést ez a hosszú idő amíg érvényesek a szabadalmi jogok és az hogy minden f@szságot le lehet védeni. Nevetséges az egész.
Az Apple pedig nem rest és minden elérhető, etikailag, jogilag stb. megkérdőjelezhető módon megpróbálja elgáncsolni a konkurenciáját, még ha ezzel csak azt érik is el, hogy esetleg pár hétig szüneteltetik a forgalmazását pl most a samsungnak. Merthogy kizártnak tartom hogy ez így maradhatna. És miért pont a samsungot támadják mikor vannak teljesen nyilvánvaló Apple koppintások is, akár alma logóval? Mert a Samu a legnagyobb ellenfél, az Apple pedig a monopol helyzetre törekszik. De ez persze nem törvénysértő...
Nem kell naívnak lenni, más cégeket is emberek irányítanak, más IT cégek is mindent elkövetnek a szent és sérthetetlen célért, a PROFIT-ért, csak az almának nagyobb a hatalma, a befolyása és ezzel vissza is él. Meg talán van néhány olyan erkölcsi mélység amibe mások nem süllyednének a jó hírnevük megőrzése érdekében. Na az Apple-nél nincs ilyen, ők bármire képesek és közben jópofiznak meg a felhasználók érdekeiől papolnak. Olyan az egész alma "gyülekezet" mint a Vidámvasárnap...
-
Everman
addikt
"Azza egyet értek, hogy a Samsung lemásolta. Mióta bűn az, ha látom miben van pénz és abba beszállok én is és gyártom?"
Mert lopni bűn.
"Szabjanak inkább ki pár száz milliós pénzbüntetést, mert akkor is elgondolkodnak rajta."
Ha elveszti a Samsung a pert, akkor ez is meglesz, de addig is amíg ítélet születik, felfüggesztik a jogsértő magatartás folytatását.
-
Youri
veterán
-
15115
tag
Azza egyet értek, hogy a Samsung lemásolta. Mióta bűn az, ha látom miben van pénz és abba beszállok én is és gyártom? Kérdezem én. Lemásolta ez tény. Szabjanak inkább ki pár száz milliós pénzbüntetést, mert akkor is elgondolkodnak rajta.
Nem hanem inkább a termék import befagyasztását választották. Ezzel az erővel az összes kínai koppintást lehetne perelni nem? Miért csak a Samsungot?
A Samsung másol ez tény. SGS-em van egy ideje és látni a hasonlógásokat. DE! egy közember aki nem foglalkozik meg nem is követi a telefon vonalat nem biztos, hogy rögtön észreveszi a különbséget, mert nekik minden érintőkijelzős telefon egyforma. Ugyanez igaz a tabletekre is.
Viszont a Samsung nem tudott mindent lemásolni. Példa rá, hogy az iPhone 4-nél a készülék bal oldalán lennt található a nemhivatalos repülőgépmód "kapcsoló"[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
"MOD: szerinted akkor a 7"-os atomos tablet, win 7-tel az nem handheld."
Nem, mivel tabletPC.
Ne fordítsd le szó szerint a handhled PC-t, mert az egy termékcsoportot jelöl és nem fogalmat. Értsd már meg.
Az általad említett atomos tabletPC szó szerint lehet a felhasználójának a digitális asszisztense, de attól még az életben nem fogod bepasszírozni a PDA termékkörbe.
-
Everman
addikt
"Tehát, akkor most vagy magadnak mondasz ellent, vagy a szabadalomnak, amiben handheld szerepel."
Miért is?
Mobil hardver, mobil OS akár iPadről, akár egy "ősi" Jornadáról van is szó.
"vagy szerinted csak ARM lehet handheld computer"
Handheld PC - Palmtop - PDA - Tablet, szerinted ezek közül melyik eszközökben fordult elő más hardver?
[ Szerkesztve ]
-
Youri
veterán
Tehát, akkor most vagy magadnak mondasz ellent, vagy a szabadalomnak, amiben handheld szerepel, vagy szerinted csak ARM lehet handheld computer? Ha így gondolod, akkor térj vissza az iskolapadba.
Wikipédia: a tanulás és a logika már a múltéMOD: szerinted akkor a 7"-os atomos tablet, win 7-tel az nem handheld. Hát van itt probléma... elég komoly
[ Szerkesztve ]
RTX ON
-
Depression
veterán
Mi a különbség?
Mindkettőben proci, ram, videógyorsító, háttértár, wi-fi, színes kijelző és akkumulátor található.
Komolyan gondolom, hogy ideje lenne elmagyaráznod, hogy a megnevezésen való lovagláson kívűl milyen érveid vannak.
Mert eddig mindig csak annyit érvet láttam tőled, hogy az alma másképp nevezi.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
havenger
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kingdom Come Deliverance II - Befutottak az első tesztek
- Jövedelem
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OTP Bank topic
- Milyen videókártyát?
- Peugeot, Citroën topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Újszerű Dell Latitude 7390 2-in-1 Prémium érintőkijelzős-13,3"FHD-i5-8350U-8Gb RAM-256Gb SSD
- Lenovo ThinkPad T480 S széria 8 mag/ 16 GB DDR4 Memória/512 GB NVMe SSD
- Asus ROG Strix G513RM G513RM Gamer Laptop RTX 3060, Rysen 7 DDR5 16GB
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/256 FHD IPS SURE VIEW
- MacBook Pro M3 Pro 14,2" Asztrofekete (11/14)/18GB/512GB)
- Dell Lattitude Notebook 5500
- Dell Latitude E5430 Magnézium házas, nagy akkumulátorral, 85w-os töltővel, nagyon szép állapotban
- Hyper AKCIÓ:Latitude 5400:8.Gen-Quadcore i5-14"FHD,IPS-8G DDR4-256G SSD-Magyar Világit-4 órás akku-
- Eladó használt Dell G3 15 gamer laptop - Intel Core i7 10750H/16 GB RAM/GeForce GTX 1650Ti 4GB/1TB
- Apple MacBook Air 2020 13,3" (M1, 8GB RAM, 256 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest