- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemoland
csendes tag
Csak nézem mennyi Dell sales - őstag - dolgozik a fórumon
)
Ne bántsuk őket, hiszen ahogy látom minden fórum végén egy Dell monitor a LEGJOBB)
Maximum döntetlenre hozzák ki egy másikkal...tisztára, mint a Gyalog galoppban...
a Dell (fekete) lovag mindig győz...vagy max. döntetlen lesz)
Azért talán az is érdekes lehetne,hogy pl a Dell NEM GYÁRTÓ, hanem megveszi az eszközöket innen meg onnan...
Mo.-gon talán van pár % piaci része...kb. a cégek 2-5%-a foglalkozik vele
Természetesen az amerikai számok nagyok....de mondjuk Motorollára se cserélné senki a mostani telefonjait hiába szépek az amerikai telós számok...Szóval a sok cég aki nem Dell-t árul biztosan téved
) (avagy épp nem itt fórumozók a salesjei
)
Ha videora + normál használatra használja az ember ezzel a monitorral semmi gáz nincs...
pont úgy ahogy vagy 20 másikkal se...kérdés, ki mire ad ki pénzt...de egy egyedi igényt többséginek beállítani nem más, mint manipulációs szándék...ami valahogy mindig a Dell/1-2 cégre re mutat ...egyszerűbb lenne elnevezni a topicot Dell imádóknak vagy csak a Dell a jó clubnak nem ?! ;o)Amúgy én inkább bíznék egy gyártóban, mint egy sima brand-ben...
-
GeryPc
senior tag
Én tudok írni tapasztalatból
Egy samsung led 24-est (Tn panelos konkrét típust direkt nem írok)
És a benq vw2420h (ugyan ezzel a panellal szerelt monitor mint a cikkben, a-mva)Samsungot elég nehéz volt színre kalibrálni,viszont a feketéje szebb amin csodálkozom is mivel TN
Benq-t sokkal könnyebb volt színre kalibrálni,feketéje tényleg nem a legszebb de nem olyan mint ami a cikkben van,nem foltos, nem látható ennyire a bevilágítás sem,ezt nem tudom hogy hozták össze a ph-sok
Valaki írta hogy a betekintési szögei sokkal rosszabbak mint egy TN panelosnak,na ez abszolút nem így van,sokkal jobb mint a TN-nél
Kinézetre sztem teljesen rendben van a monitor,nem olyan nagy batár mint a cikkben szereplő darab,igaz ennek csak a dőlésszögét lehet állítani!Ja és még a leglényegesebb aki a 3db a-mva-s benq közül választ vigyázzon nézze meg mindenképp mielőtt elhozza a boltból,igaz hogy van erre is 3 nap pixel garancia, de sajnos ezek az au optronics panelok arról híresek hogy elég sok bennünk a pixelhibás,az első kibontottnál kapásból volt 3 subpixel,a 2dik már jó volt
Ja és az ára,én 54E-ért vettem ami nem 70E.......
Az én véleményem hogy sokkal jobb választás mint egy sima tn led monitor!
Aztán mindenki mondhat amit akarakit vmi érdekel konkrétan a monitorról az kereshet priviben is,elmondom amit tudok róla!
-
{Zodiac}
senior tag
pistikének biztosan jó lesz
-
Egon
nagyúr
Nem ugyanaz az árkategória, de (amennyiben tényleg rászánom magam a fejlesztésre) asszem maradok ennél.
Azaz inkább hanyagolom a kisebb Dell-t. -
Engem nem győzött meg. Valami bődületesen sz@r a megvilágítás.
-
Kroni1
veterán
Kinézetre nekem sem nyerő, de nem ez a lényege ennek..
-
BiP
nagyúr
válasz
Komplikato #89 üzenetére
Amikor megjelent, én is szemeztem a Benq-kkal. Nagy reményt fűztem hozzájuk, de kiderült, nem mind arany, ami fénylik. Persze ezzel a dellel nem tettem rossz lóra. A ledes ips LG-k nekem is mozgatják a fantáziámat október óta (és bár azóta már tárgytalan a vétel), még mindig kíváncsi lennék, mit tudnak.
-
Komplikato
veterán
Maradt továbbra is az U2311 a vágyaim tárgya. Bár azért megnéznék egy normális tesztet az új LED-es IPS LG monitorokról is végre. A BenQ meg 24 coll ide, AMVA panel oda, nem ér meg ennyi pénzt.
-
ddekany
veterán
Itt azt is kéne tudni, hogy milyen teszt képet használsz (hogy az egyáltalán jó-e), és hogy be van-e állítva a videókártyán alapértelmezéstől eltérő kontraszt/világosság/gamma/akármi. A monitor beállítása is fontos, mert pl. szokványos 8 bites feldolgozásnál jobbára csak egyetlen monitor beállítás van, ami teljesen sávosodásmentes (és valamekkora tartomány ahol még nem feltűnően sávosodik). 10 bitnél mondjuk nem hiszem hogy szabadna bármilyen nem-szélsőséges monitor beállításnál komolyabban sávosodnia. Ha meg analóg módon csatlakoztatod a monitort, akkor az egész eleve az egész teszt nem sokat ér, mert jól beleszól az kétszeres átalakítás.
-
Na ez a 6 bites kérdés nekem is felkeltette a figyelmem. Összehasonlítottam a az U2311-n és a T61-emen (lásd adatlap) egy feketéből fehérbe átmenő gradienst, és ugyanannyira sávosodik mindkettő. Persze nagyon közel kell nézni, hogy látsszon, kb 2-3 pixelnyi a sávosodás mértéke.
Ám lehet csak azért van, mert VGA-ról megy a monitor, illetve a notim kijelzője is egy jobb darab, betekintési szögei és kontrasztja meglepően jók egy notihoz képest.
-
ddekany
veterán
"Tényleg 6bit+FRC-s az u2311?
Akkor megkövetem freeapro-t(#39), én sem tudtam. De bevallom tényleg nem látszik. Főleg, mert nem sávosodik."Gondolom valami Hi-FRC szerűséget használ. Az a nagyon sötéteknél azért még látszik, mert kicsit pepita vagy pöttyözöttnek néznek ki (általában?).
"Anno a Samsung 970p-nél találkoztam ezzel az FRC dologgal utoljára, ott nem tudtam felülkerekedni rajta."
Az extrém eset, olyan FRC-je kb semmi másnak nem volt, csak a nagyon de nagyon ősi LCD-nek. Aki nem tudná, egyszerűen pepitára rajzolta a színeket, mint mikor rajzprogramban valamit ditheringgel kevesebb színre konvertálsz. Semmi váltogatás időben. Prémium kategóriás monitort! Ééés nem tűnt fel senkinek!
A sok tesztelő oldalnak sem. Most erre mit lehet mondani? Áligényekről szól az egész piac.
-
ddekany
veterán
Én meg bekapcsoltam, és kb azonnal megdöbbentem, hogy ez most valami rossz vicc, vagy mi. Aztán ledöbbentem, mikor sokaknak még akkor sem látszott az átverés, mikor direkt azt nézték. Viszont ezek után hogy hány ember veszi észre a 6 bit + normális-FRC VS 8 bit + FRC-t, azt el lehet képzelni.
-
harry
veterán
Nem tudom, mitől függ ez a teszt, de pl
- a Dell 2311-en nem látok vibrálást (kubuntu 10.10)
- egyik Dell notin szintén nem (kubuntu 10.10)
- másik dell notin 4b-nél (kubuntu 10.04)
- ez utóbbin talán win alól néztem először, akkor a középső vibrált.
Szóval így erre nem igazán tudok mit mondani, bár nem tudom, mekkora jelentőséggel bír. -
Killer01
őstag
-
Protoss
senior tag
Nem kötözködés végett, de az első kettő 1680-as felbontású. Tudom Neked ez az ideális, még is illetlenség full hd-sok árához mérni. Igazából színhűségben, lag és válaszidőben a régi Samsung CRT-met egyik, de megkockáztatom még a 100 eFt LCD-k sem fogják meg mégsem példálózok vele, hogy jé az milyen olcsó és nekem nem is kell több.
A Benq-t ide számolhatod a full hdsekhez, de ha a teszt után még venni akarsz ilyet a Te dolgod. (Több a hátránya, mint bármelyik Dell-nek. Persze a "csak azért is", dacból veszek ilyet kategóriába tartozol, akkor nem kell érvelgetnünk tovább, vedd meg és használd egészséggel.
)
Marad az LG, első ami feltünt a Display Port hiánya. Nekem pl ez fontosabb mint a 8 bit, mert ATI/AMD kártyám van és 3 monitoron sokkal jobb filmet vágni mint 1-en. A Dell usb port, az LG hangszórót épít bele. Nekem az usb nagyon kicsivel többet ér. Az LG-t én drágábban látom csak, mint a Dell 2311, de ez lehet az én hibám.
Tehát a 4 lehetőség igazából +1. 60 eFt-ért full hd felbontással én még mindig a Dell 2311-re szavazok, ha 22" és 1680-as felbontás a cél akkor... az egy másik topik
-
ddekany
veterán
Na, ez a "hány bit" dolog... Úgyis csak akkor derül ki hogy mit jelent ez a gyakorlatban, ha megnézed élőben. Én láttam TN monitorokat amik elvileg 6 bit + Hi-FRC-sek voltak, és meglepően jó grádiensek voltak rajta. De mondjuk vehetjük ama régi ominózus P-s Samsung monitort, amin 6 bit + csak-spatial FRC volt. Na hát úgy is nézett ki, akkor is ha nem grádienseket nézegettél rajta.
És megjegyzem, ha már bitvadászat, a monitorok fő baja úgysem az szokott lenni, hogy csak 6 bitesek... Akár attól függetlenül, fontosabb kérdés általában, hogy hogyan nézek ki rajtuk a sötét átmenetek. Némelyiken egyszerűen nincsenek, mert padlóznak feketébe jó hamar, szóval az utolsó pár árnyalatnak integethetsz. Másoknál épp ellenkezőleg van: olyan meredeken emelkednek a sötét színek, hogy telibe hányod az összes filmet rajta, mert minden sötét felület teli lesz ugráló blokkokkal meg hasonló szemetekkel. Na, ezek számítanak ténylegesen. Érdekes, ezeket sehol sem nézik.
-
ddekany
veterán
Egy hiba a cikkben: "Második körben a panel homogenitását vizsgáltuk a barnateszttel, ahol a háttérvilágítást látva nem számítottunk sok jóra (a képet szintén képszerkesztő segítségével manipuláltuk a jobb láthatóság végett), félelmeink pedig beigazolódtak – a sarkok felé jól láthatóan világosodik a kép."
A barnateszt nem a háttér világítás egyenletességét mutatja, hanem azt, hogy mennyire torzulnak a színek ill. a világosság a rálátási szög kis változásaitól (ami a monitor méretéből adódik amikor a monitorral pontosan szemben ülsz), és ez teljesen független a háttérvilágítás minőségétől. Anno annak demonstrálására csináltam ezt a tesztképet (ami direkt a lehető leg gennyebb színt használja), hogy az xVA panelek a monitor előtt ülve középen sötétebbnek látszik a kép (gamma probléma). Minden VA ezt csinálja, ezért is a legjobb grafikára az IPS.
-
Protoss
senior tag
válasz
Nyugdíjas #72 üzenetére
Teljesen egyetértek veled.
Most hogy van specifikáció ami 6+FRC-ot ír, egyből gáz a monitor igaz, hogy a többi is 6+FRC ilyen áron.
És azt tudtátok, hogy Lg panel van benne? Ez mekkora gáz!
Az orosz mentalitás még müxik, ami több az jobb, még ha nem is tudom mire jó. A Benq legalább drágább, ráadásul az után húzási értéke is nagyobb, tehát 2x jobb.
Amúgy itt egy cikk ahol értelmesen le van írva és jé érdekes a 8 bitesek mind 90+e Ft-től indulnak. Ami bitenként +15 e Ft. Nagyon megéri csak ilyet vegyen mindenki, mert a szörfölés a neten, office, a gammák és persze a youtube olvashatatlan 6 biten!
Eddig röhögtem a Dacia városi "ál-terepjáró" reklámon, ahol a végén azért nem veszik meg mert túl olcsó, de most már komolyan veszem. A Dell u2311 60eft-ért egy ócska, full hd-s, 23"-os, álszenteskedő tulajok által preferált monitor, 6 bites panellal, de bezzeg a Benq 64-ért maga a csoda, nem is beszélve a 100eFt 8 bites monitorokról vagy az igaz kisebb felbontású Dellekhez képest. Mondjuk, ha 75 lenne a Dell akkor esetleg indulhatna a Benq ellen? Megérne egy tesztet itt a "poorhardveren"?
-
tlac
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #68 üzenetére
persze, hogy nem jó
eddig abszolút best buyként volt hirdetve, biztos most is igazán jó vétel, viszont számomra most derült ki, hol spóroltakEgyébként mit sejtettetek,mit lehet kapni 60 ezer forintért?
amit eredetileg is gondoltunk róla (ne tegyél úgy, mintha ezt te tudtad volna)
a topikban min. 8-ról volt szó (ne akard bemagyarázni...)
egyébként vicc, hogy ezen mennyire felhúztad magad
-
boozoo
tag
válasz
Nyugdíjas #68 üzenetére
"Mit vennél te ennyiért helyette?" Na ezaz...
El is kezdem terjeszteni, hogy milyen gagyi a 2311H.... aztán veszek egyet.
6 bit: az meg mire elég.... 2 belőle egy tucat... tök kevés, még a gyerekem is el tud 6-ig számolni.. szóval a 12454174 sokkal jobb...
Bocs a műbomlasztásért!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Imádlak benneteket
Most ettől lett a monitor egycsapásra nemjó? Eddig mindenkinek tetszett a képe, mostmár gondolom majd egyébként nemis lesz jó
Édipofák vagytok.
Egyébként mit sejtettetek,mit lehet kapni 60 ezer forintért?
Az hogy a topicjában 8ról van szó, leginkább csak azt jelenti, hogy nincsen külön kiemelve, hogy ezt hány bites panel+hány bit FRC-vel érik el, mint ahogy az össze stöbbi monitornál sme emelik ezt igy ki külön. Ettől a megjelenítés nem 6bites.
Sőt felteszem a kurvanagy kérdést. Mit vennél te ennyiért helyette?
-
boozoo
tag
Ne bassz@tok fel az agyam, eddig mindenhol azt mondták, hogy vegyek U2311H-t... mert az milyen jó, meg divatos... most meg.. akkor mit vegyek?!
Most egy Samu 19"CRT SyncMaster 959NF van.
?! -
azbest
félisten
válasz
adalbert1 #31 üzenetére
Hdmi-dvi kábel tényleg teljesen jó.
Itthon gép dvi->hdmi monitorral megoldás megy (hang is van rajta), munkában pedig a videókártyának dvi és hdmi kimenete van, így dvi->dvi és hdmi->dvi megoldással kötöttük be a géphez a monitorokat.(#58) BiP: tapasztaltam olyat a hanns.g 24-es tft-mmel, hogy villogó tesztábra után még másodpercekig villogott a kép... gondolom az elektronika okoskodik valamit és kicsit késve reagálja le, hogy már nem kell kiegyenlítenie a villogást (nem dinamikus kontraszt, hanem normál működés közben tapasztaltam).
-
lujó55
addikt
Jó kis cikk, nekem is tetszik és mondjuk azt, megfizethető, persze vannak többért jobbak is, de otthonra elég lehet.
Ez milyen jól hangzik: "a sarkokban bizony-bizony beszűrődik a háttérvilágítás (hol jobban, hol kevésbé), ami sötétben, szélesvásznú filmeknél lehet zavaró, aki erre érzékeny." -
BiP
nagyúr
Minden csak attól függ, mik a szempontjaid. Így részletek nélkül azt mondom, dell u2311h vagy LG ips231P vagy ips236v. De szerintem ebben a fórumban lenne érdemes folytatni, mert itt már nagyon offtopic.
-
-
BiP
nagyúr
Na, megnéztem itthon. Mégsem vibrál. A lagom tesztben továbbmenve teljes képernyőn a 4b vibrál, 75Hz-re (74.6) téve ez nagy mértékben csökken.
Most akkor nem tudom, milyen monitoron néztem, amin nagyon vibrált. (volt nálam egy hétig egy 2407wfp rev3, talán azon)#54: mert újabb, nagyobb, fullhd,dp
-
BiP
nagyúr
""A 17-19"-esek 5:4-es arányúak voltak"
Egyezzünk egy 1600x1200-s felbontásban"
20-21"-on oké. Azok tényleg jók mondjuk. (de a 17-19-es tft-k szinte mind 1280x1024-esek, ami meg 5:4)A pivotot én sem szeretem, olyan nyomi, főleg 16:9-en. Csak azért említettem meg, ha esetleg szóba került volna, hogy a wide nem jó netezésre, mert sok az üres hely. Nekik ott a pivot.
-
vlevi
nagyúr
"A 17-19"-esek 5:4-es arányúak voltak"
Egyezzünk egy 1600x1200-s felbontásban."wide monitornál meg pivot mód, és kész Kánaán"
SzerintedÉn próbáltam, és bizony, igencsak nyújtogatni kell a nyakát az embernek. Az alja lennt van az asztaltól fél centire, a teteje a szemmagasságtól 10-15 centivel feljebb, elég fárasztó. Bár ki tudja. Valószínű, hogy aki egész nap A4-es oldalakat szerkesztget, akár Wordben akár másban, az talán meg tudná szokni.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez itt egy 1680x1050-es, 22"-s TN paneles moncsi, tehát a pivot mód a színek torzulása, sötétedés miatt nem igazán kihasználható. -
freeapro
senior tag
Visszatérve az U2311 vs 2209WA témára, ha a fullhd nem érdekel, mert arra van plazmám, és a foto+munka+játék érdekel akkor melyik jobb?
Dunántúli vagyok, de csak elgépeltem.
-
BiP
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #42 üzenetére
Tényleg 6bit+FRC-s az u2311?
Akkor megkövetem freeapro-t(#39), én sem tudtam. De bevallom tényleg nem látszik. Főleg, mert nem sávosodik.
Anno a Samsung 970p-nél találkoztam ezzel az FRC dologgal utoljára, ott nem tudtam felülkerekedni rajta.(nem is vettem meg)
(most meg ez az ips-glow nem tetszik, bár nekem inkább narancssárga, mint lila) -
Nyugdíjas
nagyúr
Valaki mondja meg miért nyomja mindenki az U2311-et. Valahol olvastam, hogy csak 6 bites panel van benn.
Mint a legtöbb ilyen kategóriájú monitorban. Persze aki attól alszik jól, hogy 8, vagy Urambocsá' 10bites a panel az vegye,de az nem is ennyibe kerül. Ezentúl szabad szemmel nem látható a különbség 6bit+FRC, és "true 8bit" közt."van benn" WTF? Dunántúli-e vagy?
- bocsánat ezt nem hagyhattam ki
-
harry
veterán
Ez alapján igen: [link] De nem értek hozzá. A 2311 kevesebbet fogyaszt. Különbség a képarány, és a felbontás (1680 és 1920). Mindkettőt szoktam használni hosszabban, valahogy a 2209 szimpatikusabb (betekintési szögek mintha jobbak lennének, vagy kevésbé jön előz ez a "lilásodás", de ezt nem tudom alátámasztani, és egymás mellett még nem volt alkalmam kipróbálni őket, így csak "érzet"). De mivel a fHD a divat, azért gondolom legtöbben erre szavaznak, filmhez persze praktikusabb is.
-
BiP
nagyúr
Azért nyomja mindenki, mert tényleg jó
(bár én ezt az ips színeződést nehezen szokom, P-MVA-ról váltva fura)U2311 vs 2209WA: Mondjuk van kis felbontásbeli különbség. FULLHD vs. 1680x1050.
6bites panel szerintem csak ócska pletyka vagy szimplán tárgyi tévedés.
Én valami olyasmit olvastam - aztán lehet, hogy rosszul emlékszem - , hogy a 2209WA-ban több fénycső szolgáltatja a háttérvilágítást, ennyi előnye lehet. -
freeapro
senior tag
Sajna ez az AMVA panel nem elég jó, marad az IPS.
Valaki mondja meg miért nyomja mindenki az U2311-et. Valahol olvastam, hogy csak 6 bites panel van benn.
Ha már DELL, miért jobb a 16:9-es U2311 mint pl. a 16:10-es 2209WA? (A 23" vs 22" nem érdekel, hiszen ugyanolyan magasak)
-
Z86
őstag
Utoljára egy Eizo monitor kapcsán olvastam olyat, hogy érzékeli mikor a használó felkel előle. Nem túl lényeges ficsőr, de azért tetszik.
-
BiP
nagyúr
A 17-19"-esek 5:4-es arányúak voltak
(így az FP951 is).
Amúgy szerintem nincs baj a széles képernyőkkel, játékra, filmre jobbak. (bár én inkább a 16:10-et preferálnám a 16:9-cel szemben).
Netre mondjuk előnyösebbek a magas monitorok, de ha meg azt nézem, hogy az 1680x1050 és a fullhd is több képpontot tartalmaz függőlegesen, mint a fenti 1280x1024, nincs itt semmi gond netezésnél sem. (wide monitornál meg pivot mód, és kész Kánaán)
-
Bohus
aktív tag
Én meg szeretnék ismét 4:3 képarányú monitorokat látni! 7 évig használtam egy MVA-s Benq-t (FP951), meg voltam vele elégedve, minőségi összeszerelés, szép színek, az utánhúzás munkánál nem zavaró, játéknál movie-nál észlelhető, de valamilyen szinten "szokható". Jelenleg már csak tartalék, de 3db TN panelosért sem válnék meg tőle...
-
adalbert1
veterán
És mindezt őstag létedre miért kiabálva kell a világgal közölni?
Láma kérdés (nem használok se HDMI-t, se DisplayPort-ot egyelőre): Ha vannak olyan kábelek amiknek az egyik vége HDMI, a másik pedig Displayport, akkor miért probléma hogy nincs rajta HDMI? Vagy ez egy rosszul működő megoldás?
szerk: ja és +1 az "ezen az áron tényleg nem lesz túl versenyképes a cucc" véleményekhez
-
Levin01
őstag
Ezt a Benq típust használom már 3hónapja lassan és 63K-ért tudtam megvenni.
22-es TN paneles CCFL-es Samsungról váltottam erre.
Ami nagyon fura volt számomra, az a válaszidő megszokása, de ma már nagyon ritkán veszem észre. Főleg netezek és filmezek vele. 1080p-s filmeknél elkpesztően látszik a jobb panel. A fekete ezerszer jobb mint a TN-es Samu-n volt, a színekről nem is beszélve. -
Nyugdíjas
nagyúr
Az U2311h-s DELL jelenlegi ára mellett nem gyanitom, hogy sok gondja lesz a BenQ-nak a szállítással
-
zetecR
addikt
válasz
betonfelhő #22 üzenetére
-
Geller72
veterán
Igazán jöhetnének már a komolyabb paneles 24-es monitorok 50k magasságában. Akkor (talán) leváltanám a NEC-eket..
-
betonfelhő
tag
A foltos kép és a magas válaszidő az pont dealbreaker, ha leírtak szerint jelentkezik. És 70 ezer? Meh.
60 ezer környékén nincs is jó monitor filmre, játékra? -
Löncsi
őstag
Igen, ezért kell kb. 1,5-2 méter távolság...
Samsung LE32C530
Ez azt hiszem PVA panelos, de nem biztos. -
fi:zi'k
nagyúr
Elég gány az a fénybeszűrődés.
A panel ellenben üdvözlendő.#17
Milyen tévét kapsz kicsivel (5-10E?) többért?
-
Löncsi
őstag
Jó irány, de kicsivel többért már 32 colos TV-t kap az ember..
-
válasz
- = Zk = - #15 üzenetére
Már kibírom addig amíg jönnek a "polarizált 3D monitorok."
-
LaMotta
aktív tag
Amíg nem tesztelitek, addig nem is létezik pl. a Dell U2311H?
Árával is, meg panellal is veri.. -
Hun'reeth
őstag
Hmm....nem hinném.
Az említett Dell-t használom egy ideje és a színek - némi beálítás után - nagyon jók. Persze megvan a kissé lilás beütés a szokásos ips jelenség ha kissé oldalról kezded el nézni.Ettől a Benq-től többet vártam őszintén szólva.
Már a régi s-pva, mva panelek ahogy elnézem jobb homogenitást hoztak és még a fogyasztásban sem látom, hogy a ledes világítás értékelhető előnnyel járna.
-
Gyúrják még egy kicsit ezt az MVA panelt(4-5 ms), húzzák rá a polarizációs réteget, tegyenek mögé egy tényleg jól működő kifinomult backlit világítást és meg is vettem a 25-27 colosat 300€-ért.
-
Protoss
senior tag
Érdeklődés szintjén a 70e Ft-os Benq, színekben jobb mint a Dell u2311h (vagy 10 teszt pozitívan értékeli) 60e Ft-ért?
-
doggie
aktív tag
Bizony ez a 70k-s fogyasztói ár nem erősíti az így sem sok,- tesztben olvasott- pozitív élményt. :-( Viszont 45k-ért már egész piacképes lenne. :-)
-
törölt tag
Ez 70 ropi, nem tudom miről beszélünk. Ennyit egy Benq-ért soha nem adnék.
-
BiP
nagyúr
Kicsit megkésett a teszt, de mindenképp elolvasom mindjárt.
Amúgy a Benq ugyanezzel a panellel nemsokára hoz egy 27"-os moncsit. (EW2730V)#7: Ha karcsú kell, akkor ott az EW2420 vagy a VW2420H ugyanezzel a panellel. Persze nem irodába szánva, korlátozottabb állvánnyal.
-
misx
senior tag
Manapság az oly divatos karcsú monitorok mellett valóban nem túl szépen fest. Irodában jobban számít, mert ott látják minden oldalról.
-
Jakuu
őstag
Nem azert, de ennyiert mar monitort veszek.
-
///Krisz\\\
senior tag
Egy olyan technológiájú panelt viszgáltunk ebben a monitorban, ami jobb a TN+film panelnél, mégis olcsóbb az IPS-nél.
Kis hiba.
-
frenetik
tag
ez a tuti! [link]
mondjuk combos vga kell a 2560x1440-hez. -
Matthu
aktív tag
Nem szép, viszont randa. Nem hozta el a megváltást.
-
z0d1AK
nagyúr
A kinézete nem nagyon tetszik, leginkább a munkahelyemen lévő Dell-re emlékeztet. Bár annak rettenetes színei vannak. Ha jó ára lesz, akkor nyerő lehet sokak számára, akiknek fontos a színhűség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS routerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mesterséges intelligencia topik
- VMware
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Villanyszerelés
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS34DG850SU) 34 "WQHD 175HZ OLED GAMER MONITOR UJ MODELL!
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- ASUS ROG Swift PG27UCDM OLED gamer Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync! BeszámítOK
- LG (45GS95QE-B) 45" 240HZ OLED QHD GAMER UJ MODELL! AKCIÓ!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest