- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fryskitt #167 üzenetére
A másolás/beillesztés, igen lehet oldal függő is, mondjuk én chrome-ot használom főképpen. Nekem pl a kikapcsoló gomb nem megy, értsd úgy, hogy elsötétíteni tudom a kijelzőt, de kikapcsolni a telót nem, akármilyen hosszan nyomon.
de nem is kell kikapsolni, csak feltünt
-
Fryskitt
addikt
válasz
Pyttawrx #166 üzenetére
Pedig jó volt... igaz, néha letöröltem olyat is, amit nem kellett volna,, mert néha gyorsabb a kezem, mint ahogy a telefon letöltötte a maileket, de ez így... mondjuk otthon az notival törlöm most.
Meg pl Safariban nem mindne helyen megy a copy/paste. Bár ez valahogy oldalfüggő, amit nem értek teljesen. Pl. a 17track oldalon nem tudok a csomagkeresőbe beilleszteni semmit. -
Fryskitt
addikt
Ezzel a frissítéssel nekem eltűnt a levelek kuka mappában az "összes törlése" opció? Másnak is? Vissza lehet hozni?
-
Róby
csendes tag
Es a 3D touch?!
Most mennyire kapcsolják ki a nyomásérzékelő szentorokat? (Persze néztem róla videókat csak az ugye nem adja át)
megmarad a nyomásérzékelés is vagy mostantól mind1 lesz hogy milyen erősen nyomok meg valamit pl. A control centerben?
Ez az egyik kedvenc kis “különlegességem” az iphoneban hogy figyeli a nyomás erejét. -
törölt tag
válasz
#77646080 #158 üzenetére
Szerintem meg azt is, hogy minden app a saját homokozójában fut és nem fér hozzá más app adataihoz, sem olyanhoz, amihez külön nem adtam engedélyt. Erre a háttértár/sd kártya is igaz legyen.
Ha a következő telefonom iOS lesz, akkor valószínű emiatt lesz. Ez magasabb privacy szintet jelent.
-
janeszgol
félisten
válasz
7Heads Drago #159 üzenetére
Az ismeretlen számokat tiltani is lehet Androidos rendszernél, de talán még a WPnél is lehetett.
Kamu emailcím: erre már van több szolgáltatás is, ott az eldobható email pár percen belül lejár és megszűnik.Szóval ezek nem újdonságok. Max annyira, hogy mondjuk a kamu email rendszerszinten van integrálva az iOSben ezek szerint. Arra azt mondom okos döntés a spamek miatt.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
#77646080 #158 üzenetére
Ez ráadásul megint csak extrákat ad a személyes adatok védelme terén. Apponként megadhatjuk, hogy mit láthasson az app és a külvilág, tehát akár elrejthetjük az e-mail címünket. Sőt, készíthetünk "eldobható", random e-mail címet, amelyet ugyan látnak kívülről, de nem juthatnak el a valós címünkhöz.
Ja, és ezúton küldöm a kedvenc iOS 13 funkciót az összes kéretlenül zargató telefonos ügynöknek és közvéleménykutatónak: beállíthatjuk, hogy az ismeretlen telefonszámokról érkező hívások azonnal hangpostára irányítódjanak át. [link] -
törölt tag
válasz
7Heads Drago #157 üzenetére
Mikre gondolsz?
-
7Heads Drago
veterán
Azért pár dolgot átvehetne a droid is az Ios-tól.
-
-
joey04
titán
-
válasz
7Heads Drago #148 üzenetére
Hogy érted, hogy Kínától? A google sem kínai cég.
A street view tényleg jó szolgáltatás, sokat használom. Szerintem egyáltalán nem baj, hogy a google maps mellett a gyári térképekben is elérhető lesz iphone-on. Remélem az asztali térképek progiban is megjelenik osx-en, nem csak a telefonon. -
válasz
Tikakukac #124 üzenetére
Szia!
Ha a gyári visszaállítás sem oldotta meg a problémákat, akkor lehet hogy érdemes lenne a telefonod szervizbe adni. Akár hardveres hiba is lehet a háttérben (nem ismerve az előzményeket, de ha minden szoftveres próbálkozás csődöt mondott akkor szerintem egy szerviz lehet a megoldás). Emlékszem rád a thinkpad topikból, biztos vagy annyira hozzáértő hogy az összes szoftveres megoldási lehetőséget végigpróbáltad. -
7Heads Drago
veterán
Mindenki tanul valamit Kínától: Az Apple szépen lemásolta a Google térképét
Ezek mit szívnak, amikor az árakat kitalálják?
-
törölt tag
válasz
Juhaszatti #146 üzenetére
Igen, ilyen is van - ezt senki sem vitatja. Miként az ellenkezőjére is van példa.
-
-
guni
tag
válasz
kchris78 #138 üzenetére
Azért nem eszik olyan forrón a kását, el is lehet ágazni a kódon belül, hogy a régi telefon ne fusson rá az új api hívásokra illetve a google eleve ad librarykat, amikkel visszafee kompatibilissá tehetőek az appok, bár nyilván ez avval jár hogy az oprendszer darabjait be kell csomagolnod az appba, amit nem sokat csökkent a méretén. Persze azért nyilván egyszerűbb lenne ha nem kéne ilyesmivel szórakozni. Az apple ezt így megspórolja magának meg a fejlesztőknek is.
-
Mondtam olyat, hogy Te írtad? Miért vetted magadra? Előtted írták
Immo: ”...Mi használhatatlan?
A 6S iOS 12-vel ugyanolyan gyors (ha nem gyorsabb), mint újkorában...”A másik meg:
Akkor Te, meg néhány fan, különleges készülékeket birtokoltok, mert igenis lelassult az újjal. Mert ez egy folyamat. Ez ilyen.Értelmezed is azt, amit írtam, vagy csak úgy ez-az megmarad benned?
Nem arról beszélek, hogy nem lenne használható, vagy nem lenne elég bárkinek például egy SE egy új iOS-szel, hanem arról, hogy nem olyan gyors és fluid, mint amikor megjelent az aktuális legilújabb iPhone-ként az akkori legújabb iOS-szel...érted? Vagy nem akarod érteni szándékosan? Akkor hagyjuk.Én is iPhone-t használok szinte az elejétől és nem egy darabom van/volt.Mégsem vagyok fan, reálisan látom a dolgok alakulását.
-
niof
veterán
válasz
TheBikerider #131 üzenetére
Én pl. nem írtam, hogy gyorsabb lenne, mert mitől lenne az? Viszont nem is lassult le. Persze nyilván nem hasonlítható össze egy újabb készülékkel a sebessége, szerintem ezt sem mondta senki. Használható, a teljesítménye nekem elég.
-
kchris78
veterán
ez nem a jól festés miatt van így hanem amiatt hogy nincs az a szívása a fejlesztőknek hogy ha nem akarnak piacot veszteni akkor semmi új API-t nem használhatnak mert azon NEM fog futni az appjuk... Szerintem most droidot úgy érdemes fejleszteni hogy 3-4évnél nem újabb funkciót használva mert akkor nem telepíthető egy rakás telefonra.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem emlékszem az egér támogatásra a keynote-ból. Ami rémlik nagyobb dolog, az a pendrive támogatás, az értelmesebb homescreen, és pár extra split view megoldás. Mondjuk elég későn néztem és hosszú is volt, és nem emlékszem, vagy csak nem akarták magukat égetni azzal hogy a keynote során jelentik be az egér támogatását 2019-ben, miközben talán épp ők dobták piacra vagy 40 éve az elsőt.
Azért remélem, hogy neked van igazad és tényleg lesz támogatás rá. Mondjuk az Apple operációs rendszereikhez a touchpad ideális nem az egér.
-
lmno
őstag
válasz
A GSMArena-nál is biztos full idióta Apple fanatikusok ülnek:
[link]"Whatever it is, it seems to work well and now not only are old iPhones getting an update, they are getting an update that actually makes them better. You can finally tell your friends who keep asking “is it safe to install the update or will it make my phone slow?” to go ahead and hit the download button."
-
Lall
veterán
Összefoglalom a topik tanulságait.
Az iOS 13 majd használhatatlanná teszi a régi telefonokat, az iPad-ok használhatatlanok míg nincs egértámogatás.Internet becsukható mára.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Szerintem 4-5 éves hardveren kész csoda a fejlesztők részéről is ha sikerül gyorsitani az os-en.
-
Elhiszem...
nem is azt mondom, hogy gond lenne vele...de azt állítani,hogy gyorsabb, mint új korában, az vicc kategória. Néhányan még maguknak is hazudnak és el is hiszik azt.Önámítás! Ráadásul kifelé is ezt kommunikálják...Csak azt nem értem, hogy miért?
Van a családban 6s, kettő kollégámnak SE, legújabb iOS-szel és látom, hogy rohadtul nem gyors és nem gördülékeny...hanem lassú, több idő kell az appok megnyitásához, lagg, akku merülés,pedig új az akku...de működik, satbil...nem is erről van szó...csak egyáltalán nem olyan, mint mikor megjelent az akkori rendszerrel...és nem álltatom magam, meg másokat sem, hogy mekkora jó...mert nem így van...csak a különbség az, hogy én ezt elfogadom...de mások egyszerűen nem akarják elfogadni, hogy az Apple is avultat...pedig DE. Akkora fan már ne legyen valaki, hogy saját magát is becsapjaDe nem érdekel a téma tovább...aki azt akarja látni, hogy gyorsabb a régi iphone-ja az új rendszerrel, az higgye csak azt...ha ettől boldogabb
-
Hank18
csendes tag
Egy dolog amire mindenki var, h lehessen egeret hasznalni Ipaden. Amig ez nem tortenik meg, ugyanugy hasznalhatatlan marad.
-
niof
veterán
válasz
TheBikerider #94 üzenetére
Én beléptem anno a béta "programba", és elég gyakran jönnek frissítések a telóra (SE - jelenleg 12.4 public beta 3 vagy 4 van rajta). Lassulást eddig nem tapasztaltam egyszer sem, de olyan volt, hogy indokolatlanul gyorsan merült az akksi. Néhány nap, vagy max. 1-2 hét után jött egy új update, és rendberakta. Ezen kívül nincs gondom a kicsivel. Sosem volt újrahúzva/visszaállítva.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Narancskoma #111 üzenetére
Pont azokkal a készülékekkel kell elkerülni a frissítést, amiknél fura hogy megkapják. Jellemzően a leggyengébb 1-2 szériával messze el kell kerülni az ilyen nagyobb frissítéseket, de el tudom képzelni, hogy szándékosan elrontják a minor updateket, hogy vagy frissítsenek az emberek vagy cseréljenek készüléket. Azt kellene elérni, hogy lehessen downgradelni bármikor. Sajnos az Apple amolyan törvények felett álló bűnszervezet, akik folyamatosan tudják zsarolni a saját vásárlóikat.
-
Tikakukac
titán
Nekem azt mondták az Apple topikban mikor úgy érdekelt a dolog, hogy amíg nem veszem meg kuss a nevem. Azt hiszem ezt is így szó szerint. Hát, megvettem, innentől akkor elvben szabad. Vagy legyen a telóm meg a laptopomon is megint az? Volt. Akkor más lett a kifogás.
Ne szólj rájuk, csak annyit mondj meg nekik ne frissítsék fel teljesen. Addig teljesen jó lesz
Visszaolvastam. Nekem az. Neki nem, dobd be az utána lévőt is amire most reagálgatunk. Mail cím kell csak és küldöm az elégedett usereket amúgy, mert az én véremet szívják, szívják azokét, akik értenek hozzá.bLaCkDoGoNe: Hát az lehet. Iszonyat mennyiségű emberrel hozott már innen össze a sors személyesen is akár akaratlanul, plusz privátok és egyéb platformok, én úgy szeretem a jelenséget nagy csokorban kezelni. És sajnos igen, az a szintű qrvaanyázás és dögöljmegezés ami néha kiszakad egy-egy topik véleményvezérből priviben, az mindennek az alja.
Köszi, utolsó 2 zsák cement megy bele és lehet izzítani a csempevágót
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Tikakukac #121 üzenetére
Én csak a te publikusan látható tevékenységedhez tudtam hozzászólni, hogy privátban kivel és mit meccselsz, az nem hiszem hogy rám tartozna. Nem vagyok sem moderátor, sem óvóbácsi.
És igen, nekem csupán csak a túltolással/stílussal van bajom jelen esetben, nem a negatív hozzászólással en bloc.
Jó betonozást!
-
Lall
veterán
válasz
Tikakukac #121 üzenetére
Ki ócsárolt? Minden Apple topikba a használhatatlan Apple cuccoddal jársz haknizni. Komolyan nem unod? Elfogadhatatlan számodra, hogy másnak működik adott szoftverrel az SE, 5S vagy 6S. Majd rászólok már a családom tagjaira, hogy adják le a bejáratnál ezeket, ne használják, mert szerinted használhatatlan. Veszek nekik helyettük egy Huawei Y300-at, mert az 5 évesen használható.
#84: Miért respekt az, hogy felteszel egy szoftvert amitől használhatatlan lesz a telefon? Nagyjából 2 főverziót nyugodtan le lehetne lőni az eddigiekből is.
Ja te sehol nem írtad, hogy használhatatlan. Olvasd már néha vissza magad.
-
Tikakukac
titán
válasz
bLaCkDoGoNe #118 üzenetére
Ez van, tegnap este ismét ismét csontra fagyott a kezdőképernyő, de most csak a reset segített. Egyik kedves, a témában aktív, a fórumon elviekben segítő szándékkal létező kollégának sikerült egy ilyet benyögnie privátban. Bocs, ha picit túltolom. De ha én vagyok toxikus, akkor rá is jöhet valami.
Lall: Ennél egy rosszabb van, az a fajta, aki ingyen reklámozza is a pöcegödröt és ócsárolja a másikat, ha neki nem tetsző véleménye van.
Amúgy rajta vagyok az ügyön, csak sajnos 1 személyben vagyok most az építész, munkásbrigád és festő valamint burkoló és villanyszerelő, így most az ipad csere kimaradt. De rajta vagyok, ígéremlmno: Sehol sem látom, hogy azt írtam volna használhatatlan. De emeld ki félkövérrel, lehet én siklok el felette. Tartom a leírtakat. Nincs az a vérszívó rendszer és bug meg lassulás, amit ne szoknának meg az ügyfelek. Én mivel stopperrel meg egy asztalnyi méricskélő eszközzel kelek és fekszek ezek felett, kicsit többet látom az árnyékos oldalt.
És OFF end, köszönöm mindenkinek, megyek betonozni
-
Lall
veterán
válasz
sherlock82 #100 üzenetére
A 1GB RAM miatt nem támogatják már, ezt modták is, hogy az 1GB készülékere már nem lesz iOS13. Ami szerintem érthető.
Tikakukac: A mazochista fiatalember aki szenved a használhatatlan Apple készülékeivel, de az istenért nem válna meg ezektől az ipari hulladékoktól. Járja az aktuális Apple topikokat és haknizik velük, mintha fizetnének érte.
-
Tikakukac
titán
Sőt, ilyen is van. Tehát globálisan azt kijelenteni bármit a motorolaj ivásról szintén felesleges.
Fix hardver, fix kóddal ugyanazt az eredményt adja. Ha valakinek nem tűnik fel a különbség, attól még nem az egyik helyen jó lesz, másik helyen rossz, csupán a user tufa.
A hangosak meg azok szoktak lenni, akiknek a tökük tele van azzal, ahogy a fórumon pár ember úgy oldja meg mondjuk a lefagyott kezdőképernyőt a topikjában, hogy idézem "akkor add el a francba, minek vettél ilyet?!". -
-
30z.Samu
titán
válasz
Narancskoma #111 üzenetére
Hardverét tekintve illő is volt, maximum a kijelzőt hozhatták volna fel, hogy nem akarnak 4"-ra optimalizálni. Csak aztán kijött az új iPod Touch, ami szintén 4" és meg fogja kapni az új rendszert. Mondjuk azt nem értem, hogy ha abba bele tudtak tenni egy A10-es chip-et, akkor miért nem tudnak kihozni egy SE 2-t egy A11-gyel mondjuk. Még akkor is vinnék, mint a cukrot, ha ugyanebbe a házba tennék bele, de mindegy.
-
Narancskoma
tag
Meglepődtem, hogy még az SE is megkapja.
-
30z.Samu
titán
válasz
sherlock82 #105 üzenetére
Azokat még egy darabig simán fogod tudni használni.
-
lmno
őstag
válasz
Tikakukac #108 üzenetére
Nincs rózsaszín köd, elhiszem hogy van ahol probléma van az update-tel.
Viszont sok helyen meg nincs (valószínűleg a többségnek - mert a fórumokon általában az a hangosabb, akinek gondja van), ezért nem lehet kijelenteni globálisan, hogy felesleges 3 éves telóra kiadni az iOS-t, mert úgyis szar lesz. -
Tikakukac
titán
Meg volt próbálva. Nem egyszer, nem egy eszközön, nem egy ember által. De nyilván megint az van, hogy pár ezer meg tízezer ember sík, a stopper csal, a helikopterek viszont pörögnek tovább.
A problémám valóban nem oldódik meg, csak talán sikerül lyukat ütni a rózsaszín ködben, aztán előbb-utóbb kiesik az az irgalmatlanul pocsék érv egy iOS eszköz mellett, hogy majd ez kapni fog 4-5-6 évig támogatást és bezzeg a köcsögdroid nem és lassú és blöe.
Ha én fröcsögök, akkor sajnos te is. -
janeszgol
félisten
válasz
sherlock82 #105 üzenetére
De, pontosan ez van. A szoftverrel lehet legjobban a hardvert terrorizálni.
-
sherlock82
senior tag
válasz
30z.Samu #101 üzenetére
Köszönöm a választ és janeszgol - nak is.
messenger és az instagram van feltelepítve a telefonomra a gyári programokon kívűl. Másra nagyon nem használom.
janeszgol
A hardver eladás határozza meg ez biztos hogy igaz, de nem lehet, hogy be van telítve a piac és egyre nehezebb eladni az új csúcskategóriának számító telefonokat?
-
Ádám16
addikt
válasz
janeszgol #99 üzenetére
Szerintem két dolog lehet:
Nincs kikapcsolva a teljesítménycsökkentés akkumulátorállapottól függően, vagy szubjektív a dolog, és pár ember érzi rohadt lassúnak a telefonját, miközben a többi nem.
Tényleg, lökjön fel egy videót a YT-ra az ilyen user, mert ez így nagyon kevés, hogy azt mondjuk a havernak, hogy tetű lassú... -
janeszgol
félisten
válasz
Mert túl sok funkció veszne oda a hardver miatt. Ez ugyan az, mint android vonalon. Sok 1 és 2 giga ramos készülék snapdragon 400as kategóriától nem kapta meg az újabb rendszereket mondván, hogy elavultak. Erre kijönnek az új telefonok ugyan úgy 1 és 2 giga rammal, MTK SoCval, illetve Snapdragon 439cel, meg a többi SoC toldozgatásával. Csak míg 2 v 3 éve több mindenre tudtad használni a telefont, mert kevesebb funkció volt a szoftverekben, ma már a frissen kijött telefon is akad a dobozból ezeken a hardvereken. De jönnek!
Pedig így tudná futtatni a több éves telefon is.Arról nem is beszélve, hogy a telefon piac sikerét még mindig a hardvereladásokban mérik.
-
30z.Samu
titán
válasz
Nem támogathatják a végtelenségig a telefonokat, szerintem így is szép hogy eddig kapta a frissítéseket. Ettől függetlenül a telefont ugyanúgy fogod tudni használni, ahogy eddig.
-
sherlock82
senior tag
Tudom, hogy az iphone 6 már egy régebbi telefon. A jelenlegi ios 12 gond nélkül fut rajta, nem hinném azt hogy az ios 13 akkor űrtechnika lenne, hogy a telefon ezzel már ne működne biztonságosa. Szerintetek miért nem kompatibilis ez a verzio a 6 - os iphonneal?
-
30z.Samu
titán
válasz
Én a sötét oldalon vagyok jelenleg, egy SE-t cseréltem le. De nem azért, mert olyan lassú lett volna. Sőt, szerintem rohadt gyors volt a telefon. Mondjuk én nem is vagyok egy hardcore user.
-
Ádám16
addikt
válasz
Hát, nem akarok győzködni senkit, de nézzetek pár YT videót SE-ről iOS 10-zel és 12-vel.
Én teljesen fluidnak érzek mindent lényegében, tetű lassú max egy 5 éves középkat. android mobil. -
janeszgol
félisten
válasz
Ez nagyon érdekes. Egyeseknél ugyan az a mobil gyors, másoknál lassú. A cégnél is panaszkodott egy srác, hogy levelezésre még okés a 6s, de minden másra totál használhatatlan.
Ennek köze lehet ahhoz, ha éveken át gurítják maguk előtt a profilt és nem újként "lakják" be a mobilt, hanem csak ráfeszítik a profiljukat. -
-
rbenjami
kezdő
hagyjuk a 3P app dolgot, vegyuk ugy, hogy windows intezo. van egy laptopom tele adattal (zene, kepek, videok, munka), parhavonta biztonsagi mentes kulso tarra. neha olyanom van, hogy at kell raknom hordozhato eszkozre: ppt-t prezentalok munkahelyen, tv-n megneznek egy filmet HD-ban, fenykepeket (raw) szerkesztek a masik gepen. gyakran szenzitiv es/vagy nagymeretu file-okrol beszelunk, nem cloudban a legalkalmasabb, a biztonsagi/adatvedelmi szempontokrol most ne is beszeljunk (feltorhetetlennek igert accountok vs. kiszivargott adatok, igaz en nem toltom fel a millio nyaralos kepemet sem fb-ra...). ez azert igy nem egyedi felhasznaloi szokas. jelenleg pendrive-on oldom meg vagy kulso tarral, de mennyivel kenyelmesebb lenne telefonnal, ami tenyleg mindig nalam van. valaki irta, hogy van tobb pendrive-ja, ugy is jo - en utalom a sok felesleges kutyut, ha kozben egy is eleg lehetne.
nekem ez kenyelmesebb, mint tobb szolgaltato megannyi cloud es streaming szolgaltatasat parhuzamosan hasznalni. univerzalis megoldas nincs, reszben lehet tartalmi atfedes, de tobb szolgaltatonal is tobbe kevesbe muszaj elofizetni: eloado bojkottalja a spotify-t, kell melle apple music es vice versa (az olyan zeneimet hagyjuk is, amik siman sehol nincsenek fent). kell netflix, de akkor mar amazon/hbo go/apple tv is filmekhez, de meg igy is vannak regebbi tartalmak, amik sehol nincsenek fent es megneznem nosztalgiabol. google drive es photos, o365 kepekhez, dokumentumokhoz, kibovitett iCloud.
vegul elutazom valahova, megneznek egy filmet vonaton, hallgatnek spontan egy kedvenc eloadot, letoltenek egy project file-t tarrol megbeszeles elott es veletlenul pont nincs lefedettseg vagy meg jobb, lehalt a szolgaltatas (drive-val jartam mar igy tobbszor), ugyhogy toltsem le elore.ennyi erovel masolgathatok file-okat is.
mondjuk en mar csak egy ilyen oldschool arc vagyok, bakelitet is veszek es fizikai eszkozon le is jatszom, a kabeles netet preferalom a wifivel szemben, mert stabilabb - majd pont az usb adatatvitelrol fogok leszokni
-
-
Tikakukac
titán
Első genes Air és 5s, ó Istenem, csodás volt mindegyik, mikor húgom rájuk frissített, mert "hát kiírta és idegesített". Szerencsére 20-30 Apple cucc van/volt a családban és aktív felhasználó vagyok én is,van bőven tapasztalatom meg stopperem is, bátran lehet vitatkozni azzal, amit tudok és tapasztaltam, csak megy rá az ignore, hívőkkel nem foglalkozom.
Jah és 4s. Atyaég. Van egy a legfrissebb szoftverrel amit még rá lehetett tolni egyik ügyfélnél. Meg merem kockáztatni, hogy a háttérben futó kódsort tudnám írni olyan gyorsan, ahogy reagál.
-
Máté94
addikt
válasz
Winner_hun #78 üzenetére
Meh, magyar nyelv overrated.
-
Fryskitt
addikt
Azt kellene megérteni, hogy az iPhone elsősorban amerikai piacra és szempontok alapján készül. Olcsó előfizetéssel a telefon is és a net is. (Pl Ausztriában nekem 2012-Ben 40 euró volt a minden szempontból korlátlan csomag). Ha gyakorlatilag bármi jön a felhőből bárhol, akkor a kifogások nagy része nem szempont. A magyar módi pedig, hogy minden kell a felének a harmadáért, meg végképp nem. Majd ha lesz magyar fejlesztésű mobil (és lesz, tuti, nyilván valami gázos.... haha), akkor azon 2 forintért jön be az Origo. Lehet onnan tájékozódni.
-
Winner_hun
félisten
iOS 13 kompatibilis telefonok
iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE + iPod touch (7th generation)iPadOS kompatibilis tabletek
12.9-inch iPad Pro, 11-inch iPad Pro, 10.5-inch iPad Pro, 9.7-inch iPad Pro, iPad (6th generation). iPad (5th generation). iPad mini (5th generation), iPad mini 4, iPad Air (3rd generation), iPad Air 2
Ha már magyar nyelvű hír akkor az legyen odaírva hogy hanyadik generáció, ne pedig csak Ctrl+C / Ctrl+V legyen. -
-
niof
veterán
Az 1. ponttal egyetértek, sőt, továbbviszem. Emelkedő hangerő? Hogy ne úgy ijedjek fel rá, ha nem muszáj?...
2. Az én SE-m folyton rezgőn van. Csak akkor adok neki hangot, ha pl. futárt, vagy egy fontos hívást várok.
3. Hát, igen is, meg nem is. Jó lenne a tárhelyét egyszerűbben kihasználni (64GB-os), de gyakorlatilag mindig van nálam 6-7 pendrive, ebből 2 32GB-os, a többi 16-os, szóval ez annyira nálam nem égető szükség. -
pomorski
őstag
Van egy iPad Pro 2017 10.5 gépem. Az is frissíthető erre?
-
Wapmester
senior tag
válasz
aprokaroka87 #65 üzenetére
bárhol is volt ez szívás 2019-ben
sokat gondolkodtak rajta mire eltörlik...
-
helixP
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #41 üzenetére
Mondjuk a Google-os rendezvényekről sincs sokkal több.
-
lmno
őstag
válasz
Tigerclaw #56 üzenetére
1 gombnyomás letölteni az adott eszközre amit szeretnél indulás előtt. Az nem egyszerűbb, mint valami 3rd party appal kábelen keresztül file-okat másolgatni? Amitől követhetetlen is lesz hogy mi hol van meg épp.
Ráadásul ha valami épp csak az egyik eszözödön van rajta offline, és elromlik/ellopják stb. akkor cseszheted. -
utomi
senior tag
válasz
#24536576 #28 üzenetére
Egyrészt mindenki tudja melyik márka nagykövete vagy tehát egy Apple hírnél annyira vagy hiteles mint vak a műtőben DE ugye az megvan, hogy a home gomb nem a storeba visz hanem az új TV appba és ez egy kikapcsolható dolog. Erre szépen fel is hívja a figyelmed.
A cikk olvasása közben volt egy kis deja vu-m, mintha pár éve olvastam volna hasonlókat droid fronton. ;]
Igen de egyrészt ez mégis ki érdekel ha iPhoneja van, másrészt pontosan tudjuk, hogy a droidnak is van épp elég hiányossága és hibája.
Ezeket a konferenciákat úgy tudom elképzelni, mint egy Mónika showt, behívnak pár embert, aztán adnak nekik némi dollárt, hogy tapsoljanak minden sz*rra. 🤔 Így aztán a többi - - - - is láthatja, hogy ez mekkora dolog, mekkora felsőbbrendűség apple terméket használni.
Hát nem épp. Itt igen komoly pénzekért megvehető jegyek vannak és a vásárlás lehetőségét is sorsolják. Mert a WWDC egy fejlesztőknek szóló konferencia ami ugye sokkal de sokkal több mint ez az egy darab keynote. De gondolom ez elkerülte a figyelmed.
-
Wapmester
senior tag
OMG, letöltési limit volt eddig, ha mobilinternettel töltött le valaki valamit?
az ilyen cég tényleg megér egy meredek bukást
az újítások között van is valami új? vagy csak mind a konkurenciától való elmaradás csökkentésének próbálkozása?
nagyon nem tudnak mit kitalálni, jövőre majd át is nevezhetik CopyOS-nek az egészet
-
atike
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #57 üzenetére
Máris van értelme a felhő mivoltának...
-
petymeg
addikt
Remek fejlesztések, gratula.
Most már majdnem tud annyit, mint a kettővel ezelőtti droid. -
Tigerclaw
nagyúr
Mivel a "felhőt" csak akkor éred el, ha van internet kapcsolatod, amit többféle dolog miatt nem mindenhol, nem mindenkinek érhető el. Vegyük azt, hogy otthon van neted, wifivel. Ha elmész, kell mobilnet előfizetés, megfelelő méretű adatlimittel, ami itthon nem épp olcsó...aztán kell minimum 3G-s lefedettség, de inkább 4G, ami nagyon sok helyen nincs. Ergo sokaknak nem elég, hogy a felhőből hallgatja a zenét, nézi a filmet, stb.
-
Tigerclaw
nagyúr
Az iTunes téma nálam is zavaros nem is kicsit. Folyamatosan, évről évre költöztették a különböző digitális tartalmaikat appról, appra, gyakran eltérően a két OS esetén. Most lesz 3 OS és nem is tudom már hány féle app...mert ugye nem is tértek ki mindenre.
Ha megfelelő az app, elfér benne mindenféle tartalom, csak épp az volt a gond, hogy az iTunes lassú volt, az elérhető tartalmak számához képest fájdalmasan szegényes keresési megoldással. Most lesz a 8 féle tartalomhoz mondjuk 5 féle app, talán nem is egységesen a háromféle OS esetén és várhatóan nem fejlődik majd a keresési funkció. Irányítani akarják a vásárlókat, mert szerintük úgy folyik be nagyobb bevétel, de helyette azt érik el, hogy a tartalmak 95%-a sosem kerül eléd, az appok esetén meg kb. 99%. Mintha lenne egy nagy raktáráruházad egy nagyon kicsi kirakattal és ha ne az kell amit elédraknak, akkor magadra vagy hagyva, és segítség nélkül kell feltúrnod a szemétdombot kincsek után kutatva.
A tartalmak sincsenek logikusan szétosztva appokra. Pl. a köny, újság, magazin, hangoskönyv mehetne egy alkalmazásba. A zene, rádió, audio podcast másikba. Az összes video alapú dolog (tv, mozi, video podcast, iTunes U) harmadikba.
-
lmno
őstag
"van olyan zenem, amit megvettem mp3-ban, de elofizetek spotifyra is (mondjuk most mondom le), de vegyem meg ugyanazt a zenet harmadszor is az apple-tol (f**zt)?"
Apple Musicnál hozzá tudod adni a saját zenédet a Library-hez, amit feltölt a felhőbe és eléred mindenhonnan.
Nem értem 2019-ben miért akar valaki másolgatni fájlokat, amikor minden a felhőben van, és minden syncel mindennel kábel nélkül. -
rbenjami
kezdő
iPhone hasznalokent sem sikerult igazan hasra esnem.
3 dolgot oldjanak mar meg IOS-en (androidon 10 eve default, kar, hogy utalom, mint a sz**t):
1) kulon allithato ebreszto hangero
2) tetszoleges csengohang - nem garagebanddel, nem iTunes aac konvertalassal, nem gagyi iTunes ringtone-ok letoltesevel(!), hanem barmilyen mp3 - jelenleg a megvasarolt mp3-at is korulmenyes.
3) mass storage. 12 eve volt valami low-budget nokiam, total commanderrel athuztam minden zenet, pdf-ef, videot, kb pendrive-kent tudtam hasznalni. itt meg syncelhetem itunes-szal az mp3-at (de csak geprol telora, vissza nem) es lehuzhatom a fotokat (de csak telorol gepre).jut eszembe, az iTunes temat nem sikerult nagyon korbejarni.
ha jol ertem, a desktop iTunes helyett marad majd a music, TV es podcast, a file kezeles/sync meg finderrel megy macen (windowsrol semmit nem tudni), de vizionaljak mindenhol, hogy amugy se akarjak en mar mp3-at syncelni, a streaming a jovo, a tarhelyet is csak jatekra es videora hasznaljam.
adja magat a kerdes, windowsrol a ~100gb mp3-amat majd shady third party megoldasokkal masoljam at, ami mindig csak adott iOS verzioval kompatibilis? van olyan zenem, amit megvettem mp3-ban, de elofizetek spotifyra is (mondjuk most mondom le), de vegyem meg ugyanazt a zenet harmadszor is az apple-tol (f**zt)?
nem arrol van szo, ha akarom, meg fogom tudni kerulni az apple fizetos szolgaltatasait (* ha mar 1x fizettem erte mashol) es meg is fogom. ezzel az apple is tisztaban van - akkor meg miert kell nehezebbe tenni az eletet?
tudom, akinek majma van, legyen penze bananra meg amugy is first world problem ): -
KRobi88
csendes tag
Ezt az új rendszerrel gyorsabb lesz, mindig eljátszák... Van egy céges iPhone 5S-em ugyan sokmindenre nem használom csak telefonálásra, de miután beharangozták, hogy iOS 12-vel gyorsabb lesz frissítettem. Na ezt nem kellett volna, azóta használhatatlanul lassú lett, még lassabb mint előtte volt. Az iOS 13 is szerintem hasonlóképpen fog végezni a régebbi modellekkel, de ne legyen így...
-
Tikakukac
titán
Nem-nem. Szokásos gond. Ügyesen van mindig megfogalmazva minden hasonló, hogy ezt így 1:1 ne lehessen rájuk verni. Itt ahogy előadnak dolgokat, az a nyálkás, csúszós, igazi felszopós stílus, az ami le szokta verni a biztosítékokat. Mint most is.
De ez nem újdonság, ez védjegy lassan. -
vanye
senior tag
2010-ben a Windows Phone-nál a sötét téma eleve default volt, szal sikerült kilenc évvel később újra feltalálni a kereket. Gratula. Craig barátunk a keynote-on fullba nyomta a kretént, hogy look, feketén minden korábbi app ilyen awesome meg olyan gorgeous. Anyám borogass... Na mindegy, már az iOS is tudja ezt.
De hogy ne csak az ősrégi WP-vel jöjjek: a sötét UI már az androidos KitKatnél is alapból adott volt - 2012 környékén. (Más kérdés, hogy appok szintjén csak mostanra "sötétült" el szinte az összes Google-applikáció.) -
Fryskitt
addikt
válasz
FuRiONight #14 üzenetére
Már régóta csak nappal 8 órában dolgoznak. Vsz így bejön, aminek be kell jönnie.
De valóban, már az egészet olvastam máshol tegnap. -
gzbotii
nagyúr
válasz
Majd lesz a legújabb Leagoo-ról, meg a pletyka, hogy az új Doogee lehet, hogy WP-vel jön ki
Meg amúgy is, iOS miden évben van, nem is fut sok készüléken, marginális.
-
atike
nagyúr
válasz
...lehet nem volt több érdemi megemlítenivaló, nem?
-
-
bajusz15
senior tag
A legjobb újítás a split screen. Wait.
-
Lall
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #35 üzenetére
Engem is. Már néztem is Amazonon iPad asztali állványt.
-
X Factor
addikt
Ipados és végre egér támogatás, márcsak a multiuser kell ipadpro-ra és tökéletes kütyü lesz.
-
Mr.Grincs
veterán
Ez nagyon fain lesz ha végre kijön. Én várom.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Az iPad külön képernyőként és Apple Pencil-lel rajzolótáblaként történő használatával engem megvettek.
-
Lall
veterán
Nyilván a Homtom telefon hírek, tesztek teszik ki a látogatók nagy részét és senkit nem érdekel a világ legnagyobb tech cégének a bejelentése(i).
Szerintem szégyen, hogy Magyarország legnagyobb mobilos oldala, nem hogy nem közvetít egy ilyen eseményről (és most nem csak az Apple eventekről beszélek), de csak másnap egy fél oldalas cikkben számol be róla.
-
Mercel
senior tag
A Dark mode viszont jó dolog, csak ingerülté tesz minden áldott alkalommal, hogy a Zapple több éves késéssel feltalálja a meleg vizet és ezt Jézus vizen jár show-al van pofájuk el is adni: ))
-
Mercel
senior tag
Hát hmm..
Most épp Kölcsön ájfont használva eleve nem vagyok elvarázsolva az Apple univerzumtól, de elolvasva a beszámolót és a kommenteket sem fogott el az érzés, hogy rohanok és beruházok a kölcsön készülék után egy sajátba is.
Egyszer már használtam Blackberry (OS10) mellett ájfont - vicces volt, hogy a szinte ismeretlen rendszer mennyivel fejlettebb és kényelmesebb, magától értetődőbben használható mint az istenített IOS. Kivéve persze, hogy ájfonra szinte bármilyen App megtalálható BB-re meg nyögvenyelősen is csak az alapvetőek voltak elérhetőek - de használni ettől még a BB volt jobb és nem kevéssel. )
Most egy már androidos Blackberry után sem változott a véleményem, noha az android baromságaitól is falnak megyek időnként. -
-
törölt tag
Legutóbbi frissítés is csodás lett... Home gombbal nem a kezdőre megy, hanem az storeba. És ne utáljam a céget.
A cikk olvasása közben volt egy kis deja vu-m, mintha pár éve olvastam volna hasonlókat droid fronton.
Ezeket a konferenciákat úgy tudom elképzelni, mint egy Mónika showt, behívnak pár embert, aztán adnak nekik némi dollárt, hogy tapsoljanak minden sz*rra. 🤔 Így aztán a többi - - - - is láthatja, hogy ez mekkora dolog, mekkora felsőbbrendűség apple terméket használni.
-
iSonic
addikt
Ezt mindegyik rendezvény esetén elmondható.. nem morcos Marcikát hívják el egy ilyen előadásra, hanem a fanatikusokat.. üdv a valóságban.
Másrészt, ha Tiéd lenne ez a cég, akkor Te így adnád el ezeket a termékeket, hogy ahh végül is ez van már máshol de azért megcsináltuk vagy úgy hogy ez most a jelenlegi csúcs..
Tehát Én az ilyen fajta kommenteket nem értem egy gyártó bemutató után.
(minél nagyobb a bevétel, annál nagyobb a befektetők boldogsága.. profitorientált világ csodái...)
-
Tigerclaw
nagyúr
Az ötlet jó, csak a megvalósítás problémás lehet készülékenként. Régi 13-as Macbook Air-en nem az igazi a kis betűméretek miatt. Viszont csak úgy kapok nagyobb betűméretet, hogy alacsonyabbra veszem a felbontást...ami "vicces" 2019-ben.
Fura módon 34 inches UW monitorra kitéve a képet sem lesz jobb a dolog, pedig display porton kapja a képet. Lehet hogy valami egyedi skálázási gondja van az LG monitorral.
-
CsabaZz
tag
Megnéztem a videót - ki lehet tűzni a widgeteket a képernyőre, mekkora üdvrivalgás.
A többi forradalmi újdonságról nem is beszélve. Jót tesznek ezek az újdonságok a rendszernek, de a superkúl meg superízi kifejezésektől ugyanaz az érzés fog el, mikor a 8 éves kisfiam hazahozta a forradalmi játékát a suliból.
-
noro79
tag
válasz
FuRiONight #14 üzenetére
Nekem azt írták(MA) múlt évben hogy nem érdekli az embereket az iOS, és senki sem olvassa....
-
moleculez
veterán
Szerintem jó lett, sok hasznos dolog jött, a dark mode-n kívül is. Engem kb minden érint, csak a TvOS nem.
-
CsabaZz
tag
Elképesztő, hogy végre rájöttek, hogy az iPaden több ikont is meg lehet jeleníteni szépen, mint 4x5 / 5x4.
Legalábbis bízok benne, hogy az a kép a főképernyő.
-
Shyciii
veterán
"jól jöhet, hogy most már a gyári billentyűzeten is lehet swipe-olgatni"
Uram isten...Mindig meglepődök minden új verzión, hogy mennyivel el vannak maradva.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
AttilaNokia #9 üzenetére
Az iPad OS már nagyon kellett. Csak a vak nem látta, hogy mennyire más a telefon és a tablet. Remélem, hogy nem állnak meg és több dologban is látunk majd fejlődést az iOS-hez képest. Sajna korábban már hozzákezdtek a Mac OS iOS-hez való lebutításához mind az OS mind az saját alkalmazásaik esetén is. Valószínűleg az összes szoftverük fejlesztését visszavetette, hogy olyan irányba és olyan mértékben lehetett csak fejleszteniük, hogy az iOS app verzió is tudjon mindent mint amit a Mac "nagytestvér". Ebből meg az lett hogy a Mac alkalmazásaik nem hogy nem fejlődtek hanem visszafejlődtek, vagy épp megszűntek, mint pl. az Aperture.
Szóval remélem, hogy most már nem az iOS lesz a szent grál a cégnél, amihez minden más OS-nek igazodni kell. iPad fejlődése is - nem kis részben - azért került zsákutcába mert úgy kezelték mint egy nagyobb iPhone-t és isten őrizz, hogy többet tudjon bármiben is, mint a golden child.
Át kellene gondolniuk - a fejlesztőkkel karöltve - az iPad játékokhoz való hozzáállásukat és azokat úgy fejleszteni, hogy külön direkt iPad-ra optimalizálják minden tekintetben. Szintén jó lenne - ha már konzol szintű grafikára képesek ezek az eszközök - ha komolyabb játékokban is gondolkodnának, és főképp abban, hogy azokhoz rendes vezérlés illik, nem a touchscreen. Szóval minimum a gamepad támogatást növelhetnék. Nem a hardveres oldalon, hanem szoftveresen. Több játék kellene gamepad támogatással. (gondolom a játékok billentyűzet és egér támogatása még "fényévekre" van)
Reméltem, hogy megkapja a rendes split view támogatást a kisebbik iPad Pro is...illetve jó lett volna vertikális split view is.
-
lmno
őstag
válasz
FuRiONight #14 üzenetére
Magyarország legnagyobb (kínai) mobilos oldala
-
hemaka
nagyúr
válasz
FuRiONight #14 üzenetére
Megszokhattad volna már, egy jó ideje ez van, gondolom nincs elég ember ilyenekre.
-
FuRiONight
addikt
Azèrt elèg èrdekes, hogy az index, hvg-n a konferencia utáni 1 óràban már volt cikk, itt pedig mèg semmi...
-
fájlkezelőben kezelni
-
Tikakukac
titán
Indul az izgalom: vajon ez megoldja-e a jelenlegi gondjaimat és ha igen, milyen új bugok lesznek, amiért megint én leszek a hülye, nem pedig az Apple?
-
Tigerclaw
nagyúr
Valami nem kerek a fórummal. iOS-en mutatta hogy be vagyok lépve, mégsem engedett hozzászólni (nem működött se az új, se a válasz gomb)
Most Safari alatt belépés után, engedett írni, de küldéskor azt írta elsőnek, hogy van valami félbehagyott írásom, aztán másodjára valami tokenre panaszkodott. Újratöltve a fórumot betöltött egy korábbi időhöz tartozót, aztán pár másodpercre a helyeset. -
Tigerclaw
nagyúr
A dark mode-ot úgy adták el, mintha valami forradalmi dolog lenne. Mac-en is van vele problémám, bár ott a dark mode inkább csak felnagyított egy másik problémát. Nem lehet állítani - normál usertől elvárható módszerrel - a fejlécekben, vagy pl. a safariban az ablaknevekben lévő fontok méretét. Alapból nagyon kicsi és rádobva a dark mode-ot, azt kapom, hogy van egy közel olvashatatlan méretű szöveg, ahol a háttér sötétszürke, a betűk meg világosabb szürkék... és akkor még nem említettem, hogy este - amikor a dark mode épp előnyös - leveszi a mac a háttérfényt, ami szintén előnyös, de úgy kvázi totál olvashatatlan lesz az egész.
Szóval nem a dark mode a ludas, hanem az, hogy a mai napig nem lehet növelni OS szintet a font méretet (vagy épp típust), a "világ legfejlettebb operációs rendszerében". Az összes többi elavultban persze lehet, ahogy azokban van kétablakos fájlkezelő is alapból...de ugye ki akar használni "elavult rendszert".
Csesszék meg. Ott ülnek a világ legnagyobb pénzeszsákján, hadseregnyi fejlesztővel és mégis 20-30 évvel vannak lemaradva sok tekintetben a többiektől. A font probléma gondolom szintén Jony Ive baromsága, nehogy a user hozzányúljon a szerinte tökéletes UI-hoz...inkább vakuljon meg. -
AttilaNokia
tag
iOS 13 kompatibilis telefonok
iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE + iPod touch (7th generation)
iPadOS kompatibilis tabletek
12.9-inch iPad Pro, 11-inch iPad Pro, 10.5-inch iPad Pro, 9.7-inch iPad Pro, iPad (6th generation). iPad (5th generation). iPad mini (5th generation), iPad mini 4, iPad Air (3rd generation), iPad Air 2
-
anulu
félisten
Apple TV megkapja a több user profil módot, oooohhhh yeah! valamint támogatást kap az XO és PS4 controller is a TV-n futó játékoknál!
-
markknight
veterán
Sok jó fícsör. Erre vártunk, most megkaptuk. Zseni.
-
NGA
addikt
Air2-től kapják meg az ipadok
-
Hallosz
senior tag
Jónak tűnik, főleg a sötét mód.
-
noro79
tag
iPhone SE is mrgkapja👏💪
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Légies iPhone halvány színei
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xbox tulajok OFF topicja
- Formula-1
- LEGO klub
- ROG Strix G16:Tökéletes harmónia
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest