- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
atike
nagyúr
Törték is az olvasót...
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
válasz dzsonesz #584 üzenetére
A cégnél a főnökömnek is van nem egy Apple cucca, és a munkámból adódóan nem kevéssel találkozom az ügyfelek révén.
Nem értem miért emeltél ki egy két mondatot egy gondolatmenetből. A kiemelt részeknek is úgy van értelme abban amit leírtam, hogy ha az egészet egyben olvasod. Leírtam a véleményem, ilyen egyszerű... és nem is értem, hogy mi ezzel a gondod...
-
atike
nagyúr
válasz dreamdancer #549 üzenetére
Erre csak egy példa... Android
Tavaly az egyik kolléga vett egy Xperia Ion-t.
És a virtuális Home gombot 100-szor megnyomva 98-szor visszalépett a főmenübe, de kétszer nem.
Ne ő erre rákeresett neten, és egy csomó helyen írták, hogy gázos az Ion, mert rossz az érintőképernyő stb...
Visszavitte a telefont, hogy cseréljék. Kicserélték helyben egy bontatlanra. Ott helyben bekapcsolta, kipróbálta... Ugyanúgy csinálta. Lefőtt, minden baja volt, hisztizett, kicserélték neki egy teljesen más telefonra - azóta használja (nem, nem szifonra, Androidnál maradt).
Ami a lényeg.
Pont az a bizonyos 2 nem olvasás a 100-ból... Épp emiatt elég sok helyen azt írták róla, hogy sz*r az egész. Miközben valójában az is egy jó telefon (volt ).
-
atike
nagyúr
válasz Saigoblin #503 üzenetére
Nem rossz ez a 120fps/720p-s adat tény. De most épp a 4k-s felvétel lesz a nagy durr...
Hol az innováció? Amikor más telóknál felsorolták, hogy mi minden került bele (legyen az akár barométer, hőmérő vagy az ami) akkor le lettek szólva, hogy az csak parasztvakítás.
Azt is szinte minden gyártó felmutatja, hogy azonos készülékház-méret mellett egyre nagyobb kijelző, egyre komolyabb teljesítmény...
De nincs ezzel semmi baj.
Itt csak annyi az érdekes, hogy az alma harsogja egyfolytában azt, hogy nekik köszönhető sokminden, meg az ő nevük egyenlő az innovációval. Csak épp ebből sajna nem sok minden látszott most sem, és az előző bejelentésnél sem.
Amikor az alma fanoktól is csalódós vélemények jöttek (nem, itt a fórumon nem, itt mindegy mit csinálnak, vagy mit nem itt úgyis az alma a király), de a nemzetközi fórumokon nagyon is.
Részemről nem szeretem őket tény. Ebben nagy szerepe van az agresszív szabadalmi trollkodásuknak (tudom más cégeknél is megvan, ok), nem tetszik a jelentős túlárazás, és a fanatizmus sem ami őket övezi.
De ettől függetlenül elismerem azt, hogy minőségi "luxus" kütyüket gyártanak, amik teszik a dolgukat. Elismerem, hogy jól optimalizált a rendszerük és nagyon egyben van.
Na meg a minden hírnél jelen lévő folyamatos hiszti mind a "védő", mind a "támadó" oldalról azt jelenti, hogy lehet őket szeretni vagy nem szeretni - de valamit tuti jól csinálnak.
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
Megint itt vagyunk.
Ezt azoknak írom akik nem tudják mi a Retina. De azoknak is jó lenne elolvasni akik tudják mi az.
Az a bizonyos mondat, hogy az emberi szem nem képes többet érzékelni anno nem egy szemésztől származik. Hanem Jobstól. Folyamatosan elhangzik mindig. Igen, valahogy el kell adni az új feature-t, tény. De hogy ezt "kiabálni" egyfolytában, hogy mekkora királyság minden hírnél amikor ez felmerül... Eh. 2-3 havonta lefutnak ezek a körök.
Másik forrás... Ez mondjuk nem szaklap, de magyar...
De aki még mindig képes olvasni itt is egy leírás...
Szerk:
A korábban feltett kérdésemre meg csak nem jött válasz...[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
Köszi mindenkinek, azzal tisztában vagyok, hogy Balmer távozik.
Ezt az ok - okozati összefüggést nem értem, amire válaszoltam a hozzászólásommal... Hogy is van ez?
-
atike
nagyúr
válasz Parallaxis #450 üzenetére
"...éppen most távozik a Microsoft éléről, mert Ő sem jól mérte fel a bemutatott eszköz innvatívságát..."
Hogy mi van?
-
atike
nagyúr
Ezt valahogy szerintem úgy kell elképzelni, mint anno a webes vásárlásokat. Kezdetben nem nagyon szerette senki megadni a banki adatokat egy "sima" vásárlásnál a neten, nem hogy online bankolni meg ilyenek... Mára meg már alap dolog lett. Szóval most az elején aggályoskodni, "félni" lehet az ujjlenyomat tárolása körül felmerült kérdések miatt, de valószínű ez is el fog terjedni...
Bár az alma licensz- és szabadalmi politikáját ismerve ez egyáltalán nem biztos...
Szerk:
#259.... Nézd meg mit írtam a 238-ban... Ezért van részben a cirkusz... Itt nálunk olyan hűde nagy jelentőség még nincs... Kint egy picit árnyaltabb azért a dolog...[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
Ez egy példa volt arra, hogy zajlik az adatgyűjtés, és hogy van értelme a szolgáltatóknak, programoknak, rendszereknek gyűjteni azokat a fránya adatokat... Nézd meg mire válaszoltam...
Szerk:
#255... igen... erről beszélek... a kérdésed az volt, hogy kinek kellenének az ember adatai... arra válaszoltam... a válasznak nincs semmi köze az ujjlenyomatolvasóhoz - azaz csak érintve....[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
válasz Dilikutya #242 üzenetére
Kinek kell??
A legnagyobb kincs... Ha tudják azt, hogy mit nézel, mit olvasol, mire keresel kapásból célzott reklámokat kapsz... Azaz olyan hirdetések ugranak be eléd, ami téged érdekel...
A telemarketingnél is kincs az, hogy kit is lesz érdemes felhívni és lyukat beszélni a hasába...
Soroljam?
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
válasz Cyberpunk #236 üzenetére
Nem látok rémeket, részemről semennyire nem érint a dolog...
Annyit írtam, hogy elgondolkodtató...
Nyíltan felvállalva sok program kérdezi azt meg, hogy anonim módon, de gyűjtene adatokat a használatról... Nem egy olyanról tudunk ami nem kérdez, csak teszi... Adott most az NSA "botrány", nem olyan régen meg szintén volt egy telefonos mizéria (talán tavaly nyáron)...
Ki tudja mik zajlanak... De van egy olyan mondás, hogy "nem zörög a haraszt..."... Na mind1.
Ha a Google StreetView sokfelé aggályos volt ez nem lesz az?
-
atike
nagyúr
...és ehhez egy dolgot tegyünk hozzá... Korábban már (talán többen is) leírták, hogy kint azért elég sok helyen, elég sok "kütyüben" már használjak az ujjlenyomatot azonosításnak... Azaz ha már van rólad jó sok adat ÉS mellé még most már meglesz ez is... Minimum elgondolkodtató....
-
atike
nagyúr
Nos igen.
Kicsit sem aggályos ez a kérdés...
Amúgy a 64 bites procin is mosolyogtam egy jót: "A jelenlegi ismeretek szerint tehát a 64 bit lényegében semmi értékkel nem rendelkezik azon kívül, hogy az Apple rá tudja írni a dobozra, hogy ők voltak az első"... És milyen igaz. Legalábbis aktuálisan.
Új hozzászólás Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Elemlámpa, zseblámpa
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- League of Legends
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest