Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Albigator

őstag

válasz #43755408 #66 üzenetére

Ezt így nem tudom megmondani. Teljes egészében alkalmazás függő a dolog szvsz. Hogy a fejlesztők mennyire teszik visszafelé kompatibilissé és h a teló tudja e normálisan futtatni egyáltalán ami hardver függő.
    De sztem a 3-al ezelőtti főverzión minden megy, jelen esetben ez az android 6-os.

Az előző telefonommal ami egy Sony Xperia T tudok példálózni most. Ez egy 2012-ban megjelent készülék, nekem 5.5 éve van meg. 4.5 évig használtam a vége felé már nem túl nagy megelégedéssel h finoman fogalmazzak. 4.3-as android van rajta már jó ideje. Alkalmazások terén amit szerettem volna használni azt mind tudtam is egy kivétel volt az a Pokemon GO (4.4 kell legalább amit tomp fórumtárs is említett). Ma is mennek rajta az alapalkalmazások legfrissebb verziói: FB (nem lite) Messenger, YT, Google Térkép, Gmail, Eredmenyek, Digi online, de hiába mert hardveresen teljesen elfogyott már szegény teló. A proci is gyengus a RAM is kevés ahogy tárhely is az: hiába 16 gigás a ROM szét van szedve egy kb 2 gigás és egy 14 gigás részre, utóbbi olyan mintha ha micro SD kártya lenne (pedig még lehet is rakni bele microSD kártyát) így nem minden alkalmazás telepíthető rá (ekkora ökörséget kitalálni még most se értem, mert 2 GB manapság semmire nem elég...) Egy szó mint száz dög lassúak az appok, videólejátszás FB-on belül sokszor akad stb katasztrófa a felhasználói élmény.

Szerintem átlagban az új alkalmazások vagy éppen a legújabb verziójú öreg appok még ha kompatibilisek is régebbi androidokkal, akkor sem lehet megfelelően azokat használni. Általában hamarabb vesz az ember új telót mint hogy ilyenekbe belefusson.

Normális telóknál (nem alsókategória, főleg felső vagy közép felső kategóriára gondolok) úgy tudom 3 év a szoftveres támogatás ahogy korábban is említettem de az utolsó évben valószínű nincs főverzió frissítés. Ha letelik a 3 év akkor biztonsági frissítés sincs a legtöbb esetben így legalább ilyenkor már érdemes új kütyü után nézni.

• tomp

félisten

válasz #43755408 #66 üzenetére

A legtöbb általam használt app minimum rendszer verziója 4.4 de a Simple például 4.1. Az nfc fizetéshez kell legalább 4.4-es droid.

• Albigator

őstag

válasz #43755408 #33 üzenetére

Összesen 3év tudtommal. 2 év főverzió és a maradék 1 év már csak biztonsági frissítés.
    Nekem sima Oneplus 5-ösöm van ami android 7essel jött, most még mindig csak 8.1 fut rajta, a 9es később jön de az lesz az utolsó főverzió elvileg.

A 6T-ről vélemény:

Nekem továbbra sem tetszik ez a notch dolog + az se h elhagyták a jack dugót. Vízállóságot is illene már belerakni akkor lenne igazán flagship készülék.

Az árak rendben vannak, több mint egy éve a 3-al ezelőtti modell 8/128 gigás változata 560 euroba fájt, ehhez képest a 19 euros drágulás nem sok főleg úgy hogy akkor alapból tok sem járt a telóhoz, így azt is kellett venni. (Az 5 T-hez már adtak szilikontokot is és azt hiszem ugyanannyiba került az is mint az elődje.) Persze azóta a forint szarabb lett így nagyobbnak tűnhet a különbség ami csalóka lehet.

A váltáson személy szerint én nem is gondolkodom, majd csak 1-2 év múlva. Tökéletesen megfelel a mostani telefonom még.

• szpali

addikt

válasz #43755408 #33 üzenetére

Az OP3 mostanában kapja meg a 9.0-t (8.0 van rá, 8.1 kimaradt) 2016 júniusában jelent meg

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés