- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 4G
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobilhasználat külföldön
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz
janos666 #191 üzenetére
megnézem... akkor betudom ezt a naivitásomnak, mert azt hittem, hogy nvidiáéknál frankón meg van csinálva a driverfrissítő progijuk, értem úgy, hogy: legyalulja a régi driverek közül, amit tud, felteszi az újakat, amik meg használatban vannak, azoknak az eltávolítását/frissítését a reboot utánra időzíti...
akkor driversweeperrel komplett gyilkolást csinálok és utána telepítek csak új drivert...
-
válasz
janos666 #172 üzenetére
azt tudom, de most nem ez a gond. kicsit több részlettel:
FC2 ultra beállítások, small ranch benchmark (vagy hogy a kórságba' hívják
):
1280x1024, noAA, XP-DX9: 29.1fps
1280x1024, noAA, Vista-DX10: 31fps
1280x1024, 4xAA, XP-DX9: 21.1fps
1280x1024, 4xAA, Vista-DX10: 17.7fpsSzóval, míg AA nélkül gyorsabb DX10-ben, AA mellett csúnyán visszaesik. Ez lehet attól, hogy a DX10-es path több memóriát használ, meg a drivertől. Erre keresem a választ.
-
válasz
janos666 #162 üzenetére
a prey memphi666-hoz hasonlóan nekem is nagyon tetszett. a motorral sincs amúgy komolyabb bajom, végső soron ez volt az első teljesen dinamikus fényekkel operáló engine, ami azért nem kis dolog. de a sebessége szerintem legjobb esetben is középszerű, ATI HW-en meg szimplán siralmas.
-
mephi666
nagyúr
válasz
janos666 #156 üzenetére
szerintem sincs óriási különbség dx9-10 között... feltettem a pistát, mert kompatíbilitási gondjaim voltak xpben nforce chipsetes alaplap+radeon hd2600xt kombóval... (pista se oldotta meg a helyzetet... még rosszabb volt, mint az xp) aztán fennmaradt és a 9600gt-vel megnéztem a vantage-et... (...ha már fenn van) én nem estem hanyatt tőle... a sebesség nagyon ratyi... (3dmark06+dx9ben is majdnem olyan szép és sokkal gyorsabb) és nem nyújt grafikailag sem akkora plusszt, hogy szerintem megérje váltani...
3adjára említem: a painkiller engine szerintem gyönyörű és marhagyors már egy 7300gt-vel is... talán 2005ös játék... dx9-el... az új fps motoroknak meg szinte erőművek kellenek... egyszerűen elfelejtettek a fejlesztők optimalizálni...
amit írsz, abból jól látszik a helyzet... ígérik, hogy a dx10 sokkal gyorsabb, mint a dx9? -10fps nem gyorsulás szerintem... főleg, ha a játszhatóság múlik rajta :S aztán a dx10-10.1 marketingdumájáról és az eredményről ne is beszéljünk :S
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #104 üzenetére
A Far Cry 2 féle Dunia motor az semmilyen texture streaming eljárást nem használ a PC-s változatban, azért ilyen durva a memóriaigénye (az xbox-os az streamingel). Ha beépítésre kerül valamelyik patchben a streaming akkor semmi gond nem lesz. Nyilván nem gondoltak, hogy van olyan fejlesztő aki nem fog streaminget használni, mert képminőség különbség nem igazán van, de sebességben és memóriahasználatban sokkal jobb a streaminges textúrázás. A Crysis Warhead már szintén Streamingel. Ott sincs probléma az alacsony memóriamennyiséggel megáldott karikkal.
A Geforce rendszerek texture leakjét a streaming eljárás okozza. A partició alapú vezérlés miatt lehetséges, hogy több partícióra lesz betöltve a szükséges textúra. A HD Radeonok központi vezérlése garantálja, hogy minden szükséges adat csak egyszer lesz benne a VRAM-ban. Ha viszont nincs streaming akkor nem lesz folyamatos textúra töltögetés, tehát a GF memória problémája gyakorlatilag észrevehetetlen lesz. Csak ugye a Streaming kell, mert a csúnya Windows 2 GB-ra szabja egy program virtuális memóriahasználatát, és a Far Cry 2 eléggé bugzik memóriahasználat ügyben.
-
JColee
őstag
válasz
janos666 #104 üzenetére
ezen bosszankodtam én is h szerintem kevés az 512 mb de amikor venni kellett akkor meg még nem volt piacon az 1gigás
far cry 2ben ha mentek akkor 20ra esik az fps de ha átállítom a felbontást, akkor megjavul (1680*1050benjátszottam elmentettem, 20ra esik, átállítom 1920*1200re és voila 3x ra felmegy szépen)Abu tudnál ajánlani valami oldalt vagy könyvet vagy valamit amiben részletesen lehet olvasni azokról a témákról amiről írni szoktál?
-
mephi666
nagyúr
hát nekem megnyitja... amúgy szerintem azért szedték ki anno, mert nagyon ette a gef előtti kártyákat ez az opció... de ha 99 novemberben lazán használták ezt, miért nem tudták a többi szűrővel együtt fejleszteni úgy, hogy kompatíbilisek legyenek egymással? 9év telt el és hiába néznek ki jól messziről a textúrák vadiúj játékokban, közelről olyan, mintha odahányták volna :S bumpmap-eket szerintem használtak már ut-ben meg még pár dolgot... de akkor is lényegesen kevesebb volt a spec effekt... de hát dx-ben 7 óta volt 8-9-10 és most már 10.1nél tartunk lassan és csomó dologban visszafejlődés volt :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Akciókamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Rövid előzetesen a Solo Leveling: Arise (PC, Android, iOS)
- Nintendo 3DS és DS topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest