- Mobil flották
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
icons
addikt
válasz
margithid #80 üzenetére
Már most is vannak 10órás üzemidejű gépek. Lásd Acer TimeLine széria, illetve Asusnak is van több ilyen laptopja. És mindegyik 250alatt van (van, amelyik 200alatt is), tehát teljesen jogos elvárás
. Az alacsony fogyasztás manapság elérhető, egy 84Wh-s akksi sem olyan egetrengető dolog, és máris megkaptad 7W-os fogyasztással a 10órás laptopodat
Nemértem ezt a problémát. A legtöbb (eddig kb 90%) ultrabook-ban SSD van, mivel meg kell felelni bizonyos sebességbeli követelményeknek. Tudsz olyat venni, amit csak HDDvel adnak, de ahhoz a HP ENVY Ultrabook 6t-1000-t kell hogy válaszd pl., másikról nem nagyon tudok a piacon, amivel ez a probléma fennállhat. Ha bármelyik másik ultrabookot veszed, tudsz olyan verziót találni, amiben SSD van. A memória cserélhetősége pedig típustól függ, de gondolom a szervízben kicserélik neked (nyilván jó pénzért teszik, ha teszik). Azt meg erősen kétlem, hogy a laptop fizikailag nem képes több memóriát befogadni.
Hát ha már 150én van jó noti, szvsz abba a +50be csak belefér egy 13,3as vagy 14es IPS panel.rudi: hmm...nem hittem volna, hogy a HD4000viszi a D3at pl. (szemet nem szúró grafika mellett
). De ha igen, akkor szép tőle, és akkor valóban nem nagyon van szükség a Trinity-s APUra. Talán majd...egyszer kapacitálunk a plusz teljesítményből, én azért azt mondom (a teszt nélkül hasraütésre mondjuk +30-40% ot adok a Trinity APU javára) ez a grátisz sosem jön rosszul, adódhat még olyan alkalom, amikor nagyon hálás leszek neki
-
rudi
nagyúr
válasz
margithid #80 üzenetére
Szerintem itt lényegében minden az Inteltől függ. Az alulról második 17 wattos i5 proci annyiba kerül, mint a legkisebb 35 wattos i5-ös, 225 dolcsiba. Ha értelmesen egyezkedik a gyártókkal és javasolja nekik, hogy a normál vastagságú, akár 60 Wh-s akkuval ellátott gépekbe tegyen 17 wattos procit, akkor lesznek itt meglehetősen jó notebookok korrekt áron (főleg, ha jön majd 17 wattos i3-os 150-180 dolcsi körül).
Ha marad a Sandy Bridge gyakorlat, akkor 17 wattos proci csak a drága ultrákban és vállalati subnotebookokban lesz, és legfeljebb a generáció végén jönnek a jól árazott, igan nem nagy, csak elégséges teljesítményű 17 wattosok (lásd mobil Pentium 900 és Celeron 800 az itóbbi 1-2 hónapban).
-
Prof
addikt
válasz
margithid #75 üzenetére
Melyik új laptop 15" alatti laptop, ami nem herélt procival (vagy netbook proci) jön van 200 alatt (és nem acer)? Pláne utra kategória?
200e-ért notit külföldön nem is nagyon vesznek, olcsó csak gagyi lehet alapon
Igaz ott 1 heti fizu.
Ne a kifutó, böszme noti modellek árához hasonlítsd. Pláne ne az Acer alja kategóriához.Csodálkoznák ha nálunk ultrathin lenne 300e alatt. Ne az USA dolláros bejelentési árat nézd!
-
icons
addikt
válasz
margithid #52 üzenetére
Ha Ultrabook® ultrabook-ra gondolsz, akkor azt hiszem azokba nem kerülhet HDD, csak SSD (a teljesítendő paraméterek miatt).
Egyébként engem (is) az ultrabook-utánzat gépek érdekelnek a legjobban. Azok, amik fele annyiba kerülnek, két mm-rel vastagabbak, és akár HDD pörög bennük (majd rakok bele én SSDt, nincs azzal probléma
)
stratova: én is remélem, hogy raknak AMDt a 13,3, 14es kategóriába. Teljesen jól beleférne, mind árban, mind teljesítményben!
rudi: ULV procik ugye ugye nem csak Ultrabook® ultrabookokba kerülnek? (tehát mindenki szabadon fog építkezni, vagy íratlan (esetleg írott) szabály lesz, hogy csak a(z árban) felsőkategóriás Ultrabookokba kerülhet alacsony frekvenciájú proci?)
-
stratova
veterán
válasz
margithid #52 üzenetére
Nem tudtam már rendesen átszerkeszteni lásd. előző hozzászólásom, Ultrabook kapcsán.
Helyesbítek Celeron 877 (Sandy Bridge arch. HD2000 alapú grafika): Acer 756 egyelőre (kék és piros színben kapható), kb. az egyetlen értelmes Inteles verzió Brazos mellett. Kb. ua. mint a Celeron 867 csak 1.4 GHz-en, még nincs fent a gyártó honlapján.
-
icons
addikt
válasz
margithid #42 üzenetére
Szerintem az A10 már eddig is hozta
Talán i5 alját is, csak annál nem bírt feljebb menni. A Trinity biztosan be fogja hozni a SB i3at!
Lehet, hogy váltani fogok mobil fronton is AMDre?
Pedig Intel szimpatikusabb, de nincsen igazán szükségem ilyen erős procikra, a grafikus teljesítmény annál fontosabb
Mindenképpen érdekes megmérettetés lesz, csak jöjjön már a Trinity(engem főleg az alacsony feszültésgű darabok mozgatnak meg, bár abban az Intel jobb volt, de az i3asok ki nem hozatalával, pont ettől az előnytől szabadulhatnak meg (szerencséjükre
) az alsóbb szegmensben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Formula-1
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- LEGO klub
- Tesla topik
- Mobil flották
- További aktív témák...
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged