Új hozzászólás Aktív témák
-
pittbaba
aktív tag
Miből adódik a crypto értéke?
Mint mindennek, a bitcoinnak is abból adódik az értéke, hogy azt mondják egyesek, mostantól, ebből a dologból egy egységnyi számomra X valami mást ér. Lehet ez az is, hogy egy fadarabot cserélsz kavicsra. Emlékeztek még a Gerappaa reklámra? Abban az évben a Sziget fesztiválon boldog-boldogtalan Gerappazott okkal ok nélkül. Ezt érzékelvén az árusok kreatívan elkezdtek szemétből Gerappa feliratú dolgokat gyártani, a végén már nejlon zacskóra alkoholos filccel ráírt Gerappa feliratokat is megvették az őrült külföldiek.
Másik jó példa a zene. Óriási pénz van a zenében. Pedig a zene önmagában nem csinál semmit. Nem termel (pénzügyi szempontból) értelmezhető értéket az, hogy egy adott hangforrás megrezegteti a levegőt.
Nem épít épületeket, nem tart fenn gyárakat, nem termel semmit. Egy koncert elkezdődik, majd vége lesz, nem állnak elő 100 legyártott autóval. Az emberek mégis milliókat költenek hifikre, kazettára, CD-re, elmennek koncertekre és élvezik. Néhány arc bemegy egy térbe, ahol flesseli, ahogy a levegő rezeg, majd hazamegy.
Néhányan azt mondják, én hajlandó vagyok valamit (pl Forintot) adni ezért a koncertért cserébe, míg más azt mondja: Erre, ha fizetnének sem mennék el.
Mind e közben pénz áramlik a kocsmároshoz, a hangrendszert bérbe adó céghez, a takarítóhoz, a pultoshoz, az áram szolgáltatóhoz stb stb stb... A rendszer működik.
Na így működik a bitcoin is. Nem kell ezt túlmisztifikálni. Magában semminek nincs értéke, de onnantól, hogy valaki(k) azt mondják, nekik ér valamit, már van. Minél többen éreznek így, annál működőképesebb.
Egyébként egyes stock exchange oldalakon már lehet adni-venni a bitcoint a részvények mellett, szóval ez elég biztató dolog a jövőre nézve.
További infók:
Jönnek az újabb crypto-k, így bár egyes valuták kimerülnek (bitcoin-t lassan már nem fogja megérni bányászni), viszont jönnek az újabbak, amiket megint érdemes. Monero, Litecoin ...Elkezdett a nemzetek között egy kis rivalizálás kialakulni, ez megint csak jót tehet a crypto jövőjének.
Mivel maga a technológia jobb és biztonságosabb módon rögzíti a tranzakciókat, szintén erős jövőt jósol az ügynek, arról nem is beszélve, hogy így nem lehetne központosítani a pénz nyomtatást (FED).
NEM számolunk semmilyen ördögtől való képletet, nem most fejtjük meg az új világpusztító fegyver legsötétebb elméleteit, ez csak a frusztrált/irigy emberek reakciója. Ha a gépeink teljesen mást számolnának, mint amiről beszélnek, az nagyon hamar kibukna (képesség/eredmény alapján), másrészt nem működne az egész rendszer, hisz (ahogy előttem már leírták) az egésznek ez az alapja.
Nem megfelelő bányász program megválasztása esetén abszolút el tudom képzelni, hogy kis erőforrásokat elcsennek, de kellő körültekintés után ez elkerülhető.
A valóban negatív oldal szerintem:
Ha minden az optimális forgatókönyv szerint forogna, akkor most megtörténhetne az "értékek" újraosztása, ami a jelenlegi állapotot tekintve abszolút indokolt is volna. Ugye azt tudjuk, hogy a világ összes pénzének jelentős százaléka, pár tucatnyi embernél van, mi, átlag emberek a kisebbik részen osztozkodunk. Így a mostani valuták, a FED hatalmának összeomlása, és a crypto pénzek+technológia megerősödése pont azt hozhatná magával, amire a legnagyobb szükség volna, de sajnos a világ nem ilyen.. Túl "szépen" hangzik..
Érzésem szerint, a crypto pénz témából hamarosan csúnya negatív lobby fog következni a FED oldaláról. Hackereket fognak felvenni, ott próbálják majd támadni és törni, ahol csak lehet.
Ebben a pillanatban lesz az, hogy sokan megijednek és dollárra váltják a pénzüket az emberek, és ettől kipukkanhat a lufi. Ha kipukkan. Sajnos ezen a világon az igazság soha nem győzött még, most sem fog. Addig viszont fel kell csücsülni erre a lóra, bányászni és dollárra váltani, mielőtt még beütne valami rossz hír.
Egyébként én pár éve még ellene beszéltem, nem hittem, hogy ez idáig fog fajulni, hogy nem lehet már videokártyát kapni. Most ott tartok, hogy összerakok egy 6 kártyás riget, mert ebből hülyeség kimaradni. Sokan mondják, micsoda parasztság felvásárolni a kártyákat. Én azt mondom, micsoda bénaság, hogy sem az NVIDIA sem az ATI nem volt képes tartani a lépést a kereslettel. Nem fér a fejembe. Remélem lesz egy kis korrekció ezzel kapcsolatban, mert akkor egy ideig olcsók lesznek a kártyák a pillanatnyi túlkínálat miatt
Remélem nem gond hogy beledumáltam, talán valakinek számít a véleményem
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest