- Mobil flották
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Azért nem privátban küldtem, mert bár tőled idéztem, nem kizárólag, nem főleg neked szólt.
Egyébként meg nem az élő fába kötöttem bele, hanem egy - szerintem - hibás gondolkodásra hívtam fel a figyelmet.
Másrészről nem kell új kategóriát feltalálni, a BG igazi szerepjáték(ahogy írtam is) csak épp nem azok miatt a tulajdonságai miatt, amiket többen hozzád hasonlóan az "RPG-séghez" társítanak.Peace
-
Kansas
addikt
De kedves hölgyek-urak, nem szokhatnátok már le róla, hogy a körökre osztott taktikát, a loot management-et és a pontosztogatást tartjátok az RPG-k ismérvének?
"Itt bizony komolyan oda kell figyelnünk rá, hogyan harcoljunk, kit vegyünk be csapatunkba, milyen képességeket használjunk, vagy hogyan öltöztessük fel karaktereinket és még rengeteg másra is" Ez mind igaz, csak épp semmi köze a játék RPG voltához, ez bizony stratégia és nem szerepjátszás.Ettől persze még a BG2 igazi RPG, csak épp a következő dolgok miatt: döntési helyzetek, jól megírt párbeszéd-opciók, amik viszonylag jó lehetőséget adnak a különböző karakterek különbözőképpen való megalkotására/kijátszására, valamint attól, hogy a cselekedetek sikere nem a játékos (kéz)ügyességétől, hanem a karakter(ek) képesség/képzettség szintjétől függ(random faktorral megspékelve).
Ez utóbbi hiányzik a manapság divatos akció-RPG-kből...Az, hogy a szimulációs rendszert egy meglevő pen&paper szerepjátékból vették, az adott játékot játszóknak/ismerőknek könnyebbség lehet, de ha jobban belegondolunk, a rendszer csak egy eszköz kéne legyen, és nem a cél, annyival jobb, realisztikusabb rendszert lehetne csinálni számítógépen, épp azért, mert nem kellene foglalkozni annak a bonyolultságával, rá lehetne bízni a számolgatást a gépre, és elrejteni a részleteket a játékosok elől.
Nem mellesleg a P&P szerepjátékok is már jóval túlhaladták a D&D/AD&D színvonalát, már a 90-es években...(mielőtt bárki a koromon és a tapasztalatomon kezdene el lovagolni, '94-ben kezdtem el P&P RPG-kkel játszani, és nem sokkal később cRPG-kkel is)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Autószerelők, autószerelés
- Kés topik
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Videós, mozgóképes topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Monitor audio RSW-12 sub eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest