- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
DeFranco
nagyúr
No, ha legközelebb hazamegyek ránézek. Igaz bekötve már valószínűleg nem volt, mert mindig lekódoltam a BIOS-t és elfelejtettem a jelszót, minek okán vinni kellett az ismerős bácsihoz kiforrasztani-beforrasztani a nullázáshoz. Egy idő után szerintem elunta, mert utána már nem jegyzett meg a BIOS semmit.
-
Ezzel a lappal készítem a következő cikkemet, amibe VESA-s VGA kártyákat tesztelek majd... szóval a lap működik de láthatod a marást:
az elemet kb fél éve vettem le...
ha jobban megnézed az elem helye körül néhány tüske töve is szépen elszíneződött, 2 vezeték ott már elszakadt, de szerencsére hibátlan a lap... fogjuk rá -
nem hallottam róla
Igen a 486os éráig kék henger alakú akkuk voltak a BIOS beállítások megtartására, ezek az igazi KÉKHALÁLOK manapság! mára MIND megadta magát, szépen szétfolynak és szétmarják az alaplapokat, és pápánagyon csúnya munkát végeznek, ha találok olyan lapot amin még rajta van ÉS MÉG működik egyből szedem le! mikor leszedem 10ből 10X már sérült az alaplap, igaz még működnek de akkro is csúnya munkát végeztek mára minden esetbe.. várj lefotózok neked egyet...
-
DeFranco
nagyúr
bacsis: gallant hangkártyáról hallottál már? Nekem a 386-osomban olyan volt, általában SB-nek lehetett konfigurálni. Volt valami setupja, ott szerényen az volt a teszt szöveg, hogy: "gallant sound card is the best sound card".
Az sem tudom, hogy mennyire ritka a cucc, bár korrekt gép volt, az alaplap ha jól emlékszem eredeti intel talán. A BIOS akksi pedig egy konkrét kék, fekvő henger alakú akksi volt, nem is gombelem, mint ma...
-
JetiRulez
őstag
Eredetileg a 286-os gépemben volt. 1997-ben ez volt az első gépem. Aztán nagybátyámé lett és ezen szerkesztett zenéket Fast Trackerrel kb 10 éven át. Most talán 4 éve ment tönkre benne a 80 MB HDD. Akkor elhoztam tőle. Kaptam havertól 2 hete egy 30MB-os HDD-t, de nem tudom még, hogy működik-e és egyáltalán ráfér a W3.1.
-
válasz
JetiRulez #22 üzenetére
GUS-hoz nincs hivatalos Win98 driver, egy arc valami külföldi csinált hozzá drivert és Darthsun össze is hozta... több hónapjába került neki is
Még Win95 alatt se egyszerű életre kelteni.. GUS-t DOS és Win3.1 alatt érdemes üzembe helyezni, de ott is elég sok vele a szívás.. nagyon kevés alaplap kajolja meg... főleg az ilyen pentiumoktól fölfelé, szal ha működésre akarod bírni akkro max 486 és Win3.11 -
JetiRulez
őstag
Ó, ha nekem lenne itthon egy AWE, vagy egy igazi SB karim...!
Van a P3-as gépben valami utángyártott SB16, de elég szar hangja van. Ilyen citromságra nyákja van és alig van rajta valami cucc, csak a legszükségesebb. Még látványban sem tetszik.
Illetve próbáltam életre kelteni az egyetlen GUS kártyámat, de az sem ment. W98-al nem kompatibilis talán? Tavaszi szünetben azt hiszem szánok végre megint egy napot a gépeimre. Ősz óta hozzájuk se tudtam nyúlni. -
MEEEGÍRTA-MEEEEGÍÍÍRTA, ÉLJEN-ÉLJEN MEGÍÍÍÍÍÍÍRTA HURRRÁ-HURRÁ 2 hét OPÁS UTÁN MEGÍÍÍRTA? SUCCESFULLY, MEEEGÍÍÍRTA, 8megás DOOMBENCH-et MEEEEGÍÍÍRTA, ÉLJEN ÉLLJEN MEGÍÍÍRTA
GYEREKEK!!! WÍÍÍN3.11 alatt CD-t ÍRTAM SCSI íróval juppííína akkor találjuk ki, hogy ha betolok egy olyan AWE32 hangkarit amin SCSI van, illetve egy olyant amin IDE port van, akkor az SCSI kártya nem indul, pedig eltoltam az IO címet...
egy "sima" SB16-ot berakva viszont oké, megy a hang is SCSI is meg a LAN is... de ez a hangkari annyira nem feeling, nekem 4870X2 VGA kártyát büntető hangkari kell bele
IRQ-t DMA-t nem is tudom módosítani (mikor bent van a AWE32) mert... mert nem engedi konfiguráálni a BIOS a kártyát... a hangkarikon pedig ezt nem lehet állítani azza sem IO/t sem IRQ-t se DMA-t.. hümmhümmcsekk dííísz:
-
-
nahh megírta a lemezt, elment 100%-ig leellenőrizte hogy okés, majd a végén kidobta hogy writing failed és egy csomó errort dobott ki.. amúgy 15megát akartam ráírni a lemezre, s végig ment az írás szépen villogott az írón a piros led is...
Majd minnyár keresek egy újraírhatós lemezt, írok ismét azt a log-ot bemásolom nektek ide hátha tudjátok hogy mi a gond... talán hogy 700megás a lemez? vagy hogy multisávosnak írtam? -
persze rogyásig vagyok HDD-kel csak a feeling miatt eléggé meg van kötve a kezem.. pl hiába kezelné a 3,2-es segate medalist-okat is, akkora már nem feeling a 486-osba.... szal 1-2GB között HDD-k közül választhatok csak magamnak
szerencsére ezekből is akad jópár, csak a kérdés mennyi a bad sectoros... 2005ben teszteltem naggyát, most 7 év pihi után kell belőlük választanom
DeFranco! Hehe ezen soha nem gondolkodtam, nem is figyeltem, és tényleg
vajon honnan jött a név választás?
-
DeFranco
nagyúr
OFF:
Pár hónapja esett le, de akkor megfejeltem az asztalt:
Nero Burning Rom = Nero felgyújtja Rómát
Ez csak nekem tartott ilyen sokáig?
-
nahh megyek kajtatni másik HD-t ez elég tragikus állapotú
-
elkezdeném írni a CD-t mrá kiválasztottam a sebességet is majd súlyos lemezírási hiba
bakker... de úgy tűnik, meglesz
-
JetiRulez
őstag
Stay tuned!
-
asszem működik
csak most meg nincs egér, nem tudom kipróbálni... Hogy kapná be mindjárt újraindítom megint, háthaazt utána kap egy format c: /u/s-t
-
azt hiszem jó lesz sikerült az update, egyből fel települt a Nero, utána igaz votl valami warning, bejött a nero majd kékhalál hogy súlyos lemezírási hiba.. aszem van valami baja a HDD-nek... mrá csak aból kiindulva mert vannak könyvtárak is amit pl dos alatt sem tudok törölni.. nembaj inkább cserélek hdd-t mindent újra rakok/másolok csak menjen, most már kezd felcsillanni a remény
-
-
-
-
kraftxld
félisten
EZ-SCSI fentvan?
[link] -
moha21
veterán
ezt itt nézd át, [link]
letölthető egy Nero ASPI driver .
-
UP hogy ezt még valahogy sikerüljön megoldani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged