Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
többféle szám kavarog a memóriámban, én ilyen 27 MB körüli kapacitásra emlékszem, de volt ott 200-as is. A gugli szerint az ibm 3330-i diszk az 800 megás volt.
Érdekességek: [link]
Hmm. eszerint a 27 mega egész jó emlék. Ja, ezek ilyen hatvanas évek. mondjuk ez durva mondat: "With Two Channel Switch feature it could interface with two 360/370 channels." szóval 1965-ben az s/360-ban már volt redundáns diszk elérés. nesze neked pc... -
ez egy ilyen intermedier...
ha azt nézed, hogy a lemezek merevek, akkor vinyó.
ha azt nézed, hogy cserélhető, akkor floppy.
cserélhető vinyós meghajtóba való lemezköteg. úgy működik, hogy lecsavarod az aljáról a védőtokot, ráteszed a vinyó meghajtó tengelyére, rátekered és akkor lejön a felső-külső védődoboz. utána rácsukod a meghajtó tetejét és akkor mehet rá az mp3.A meghajtót meg úgy kell elképzelni, mint egy felültöltős mosógépet. kb. akkora, kicsit többet fogyaszt, ilyesmi. egyszer bontottam ilyet, pata kábel ment hozzá, aranyozott, erenként külön koaxból összefont kábellel volt bekötve a vezérlőbe.
-
Undoroid
őstag
A régi gépeimen volt, de a jelenlegin nincs!

XP- vel szépen elboldogult, mással nem próbáltam!

-
Undoroid
őstag
Szia bacsis Mester!
Készítettem Neked pár fotót...
Egy ismerősömtől kaptam ezeket sok-sok évvel ezelőtt, mert a gép már régen bedöglött (286AT 20Mb Hdd!!!). Néhány vírus (Exebug, Michaelangelo több példányban és verzióban is!) garázdálkodott a masinán és nem indult már be csak indítólemezről. Jó 10évvel ezelőtt nekiugrottam és az összes lemezre vírusirtót küldtem és megtisztítottam, ugyanis kaptam hozzá egy működő lemezmeghajtót is! Így néz ki:
Szerintem még most is működőképes! Látszik, hogy van benne anyag rendesen!
Valahol még az adatkábele is megvan! -
Vakegérke
félisten
Nosztalgia...
Anno a C64-es időkben nagy szó volt még ez a típus.
Nálunk is megjelentek osztrák hirdetések, hogy itt, meg ott mennyi a 100 darab. Bagatell, bőven futja. Na nem csak ezért, de mentünk Trabival Bécsbe, és megvettem a noname 10 dobozt. A kárpit mögé rejtve hoztam haza, és lyukasztóval kétoldalassá tettem őket.Ó, azok a legendás idők...

-
Ja, amikor PC-re váltottam (94-95-ben), nekem volt vagy 20-30 db a 80-as évek közepén gyártott 3M-es lemezem... Akkoriban olyan csóró voltam, hogy inkább azokat formáztam újra, hogy a 386-osomban menjenek, mint hogy vegyek új 1.2-es HD-s lemezeket. Később, mikor a C64-emet eladtam nagyon sajnáltam, hogy nem maradt hozzá játékom, mert akkor már a PC-hez sem értek semmit azok a lemezek...
-
Zolaash
senior tag
8 collos lemezed nincs? Az az igazi veterán!
Nekem egy volt anno (én is kaptam, nem használtam sosem), "Adatbázis" felirattal. Millió szinkronlyukkal... 
-
Vakegérke
félisten
Amikor az öcsém beindult számítástechnika ügyben, tehát vett valami gagyit, és volt benne 5,25-ös floppy meghajtó, egy rahedli ilyent adtam neki.

-
-
Nekem ilyeneken C64-es játékok voltak (ebből a korból)... Kézzel (ollóval, később lyukasztóval) "kétoldalasítottam" őket

Úgy látom ez is kétoldalas
-
bacsis
Közösségépítő
UP a veteránnak

Új hozzászólás Aktív témák
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ráadásul az egyiken még a "nejlon" is rajta van, azaz bontatlan. Elképesztő mekkora, megfogom az egyik felén és lehajlik a másik fele